Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 160

Tema: Kupujem a osjecam se grozno :-(

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm, ne znam, kupovala sam i u zari i u benettonu i u s.oliveru, ali nikad nisam dala toliko za komad dječje robe (možda jedino za jaknu); možda zato što u tim dućanima kupujem skro isključivo na sniženjima - inače naravno da znam da postoje skupi dućani ali u takve uopće ne ulazim, to sam zapravo mislila reći.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    hm, ne znam, kupovala sam i u zari i u benettonu i u s.oliveru, ali nikad nisam dala toliko za komad dječje robe (možda jedino za jaknu); možda zato što u tim dućanima kupujem skro isključivo na sniženjima - inače naravno da znam da postoje skupi dućani ali u takve uopće ne ulazim, to sam zapravo mislila reći.
    e naravno na sniženjima su cijene sasvim druge, ali ja govorim o punim cijenama kad nova kolekcija stigne na police, tad naravno ni ja ne kupujem

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma vidim da sam se krivo izrazila ...ne patim ni ja na te markirane skupe obleke...kada i kupujem novo gledam sto jeftinije proc...ovu hello kity sam eto toliko tako spomenula...
    i ja znam dosat cesto skoknuti do lidla ,oni dosta za klince imaju...iskreno ponekad znam i do kineza skociti ni toga se ne sramim...(tako ionako je to sve kinesko samo sto eto kod kineza kazu nevalja kupovati iako neznam cemu jer se kod mene pokazalo cak kvalitetnije od netko je spomenuo skupog bennetona)...kod kineza sto god sam kupilo uopce nije izbjelilo a od benetona izblijedi valjda pri prvom pranju...i da imam novaca nebi dala za neku majickicu 200kn...
    uglavno najveca mi je bit ta sto mi je je grozno sto manja sve nasljeduje dok starija tu i tamo dobije nesto novo ,posto je velika i teze za nju nadem a nema nam ni tko pokloniti (ko za vraga...grrr)...
    ma neznam nije da to malena osjeca ali ja sam takva...(udarena u tikvu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj, da nisi ti mozda trudna pa te lupaju hormoni?

(pricas o benetton majici za 200kn? pa ja sam upravo toliko platila djetetovu benetton zimsku jaknu, jeftinije je od H&M. hlace isto, majice isto i za sad mi nije izbljedilo)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

(pricas o benetton majici za 200kn? pa ja sam upravo toliko platila djetetovu benetton zimsku jaknu, jeftinije je od H&M. hlace isto, majice isto i za sad mi nije izbljedilo)
    Ja vidjela u Benettonovu izlogu u Mercator centru dječju majcu za 200 i kusur kuna. A jakne su oko 600 pa na više.
    Gdje ti kupuješ?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    nisam,nisam..
    ma mi smo znali dobiti prije par stvarcica iz benetona pa mi se nikako ne svida...i da nisam mislila direktno na beneton da kostaju 200kn vec na te markirane ducane opcenito...

ali da me nesto pere to sigurno,svako malo cmizdrim za nekaj...danas na seriji kada lisce pada...heh...i atko svaki dan na neki vragic...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 21.10.2011. at 23:43

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    tako i moja malena nasljeduje ali kao sto kazes nema smisla kupovati ako vec ima ali opet... evo npr.danas sam starijoj kupila novu jaknu a malena odmah pokazuje da njoj obucem a meni samo da suze krenule nisu..iako ona ima 3 jakne a jedna skoro nova ali opet to nije to...
    Ne znam kako je s curama, ja imam dečke i manji je sav sretan kad dobije nešto za obući od starijeg brata. Mislim da se više veseli nego novom. A starijem svejedno dal je novo il staro, samo da se lako oblači

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Može se to i ovako gledati. imam ih troje i svi nose rabljeno. Mlađa dva od starijeg nakon što je robica bila kod prijateljice na korištenju, a najstariji od druge prijateljice čiji dečko je malo stariji od mog najstarijeg, iako njemu uistinu najčešće nešto fali pa kupujemo. I sad kad smo nekidan isprobavali zimske jakne, sve naravno rabljene, moj najstariji se strašno razveselio da će ove godine i on imati rabljenu jaknu iz familije od mog puuno godina mlađeg brata. I kao njemu je baš malo tužno da on nema starijeg brata da nosi njegove stvari. Ima 10 godina i tako on vidi to nošenje rabljene odjeće. Danas je išao u novoj jakni u školu i pred vratima kuće sam ga čula kako se hvali prijatelju s kojim ide do škole: Ova jakna je bila V..., od mog ujaka, znaš?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja isto obožava pakete iz pošte, pa otvara i gleda što je sve dobila, sreći nema kraja za razliku od J, obožava tu robu. više voli dobiti robu nego igračke za poklon, preferira mekane poklone pod borom, od kojih sam ja imala traume npr
    briga nju jel novo il staro, samo da se ima i da je po njenom guštu.

al ovo me podsjetilo na moju grižnju savjest, a to su slike.
    i prazan album od M i svečano obećajem da ću ga do nove godine popuniti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uopće ne kužim problem, što drugi imaju, a ona nema?!
    Što ne možeš kupiti skuplje?
    Trošiš na nešto drugo?
    Jel problem dijete ili ti?
    ne kontam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vidjela u Benettonovu izlogu u Mercator centru dječju majcu za 200 i kusur kuna. A jakne su oko 600 pa na više.
    Gdje ti kupuješ?
    u haarlemu, i kupujem kad je na snizenju

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kad sam konačno ostala trudna mojoj sreći nije bilo kraja
    jedva sam čekala da počnem kupovati
    sestra mi je probala suptilno objasniti da mi ne treba toliko stvari,da ću dosta dobiti na poklon i naslijediti od njenih klinaca
    danas to opisuje riječima "probala sam ti par puta objasniti,doprijeti do razumskog dijela mozga,al nije išlo,pa sam te pustila misleći (pre)dugo si se borila za njih i možda bi i ja bila takva da sam na tvome mjestu"
    i skužila sam sama nakon godinu dana;da brzo rastu,prebrzo prerastu,mažu,flekaju....neke stvari nisu stigli nikada obući,a dj.robica je skupa,preskupa
    kupujem na burzi,svaku sezonu proroštam ormar kod mame gdje sestra bunkerira preraslu robicu od svojih klinaca
    rezultat ovosezonskog roštanja:svakom dvije zimske jakne,ski hlače,hrpa majica i hlača
    kupujemo jedino cipele,to ne nosimo rabljeno
    doduše prošle godine sam na burzi kupila katji buce (gotovo nenošene) i dobili smo na poklon od jedne rode 2 para gumenih čizama

iskreno uopće me ne peče savjest
    i sebi kupim na burzi nešto ako mi se sviđa
    ne mislim da su mi djeca zakinuta zbog toga

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lidać i meni je palo na pamet da li možda griješim što svojim nerođenim blizancima (pritom iznimno željenim IVF bebama) kupujem i nabavljam sve polovno. Misao me držala nekih 30 sekundi jer sam si skontala da na taj način ne podržavam taj gnjusan konzumerizam, bojkotiram snobizam i želju za novim, čuvam okoliš jer se zbog nas ne proizvode novi proizvodi koji će samo gomilati hrpe smeća koje već postoje na našoj planeti i pritom pomažem proračunu forumašica od kojih sam odjeću i opremu kupila. Radije živim u saznanju da sam nekoj forumašici podebljala kućni budžet za par stotina kuna nego da sam multinacionalnoj kompaniji zanemariv broj računa u prometu dućana taj dan.
    Sada sam apsolutno opremljena a kućni budžet mi je u normali, a duša sretna jer sam uzrokovala sve gore navedene pozitivne efekte. Tako i ti, čaša ti je polu puna, a djeca super obučena

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad me ne pere griznja savjesti sto smo za bilo sto prosli jeftinije

volim kad nama dodju vrecice s rabljenom odjecom, volim kad ja pakiram vrecice s rabljenom odjecom, drago mi je kad svi imaju sve i ne moram po ducanima trazit i kupovat... i mm i ja nosimo rabljeno. imamo po kuci more rabljenih stvari...

kupujemo i novo, kad i sto treba, ako nismo uspjeli nabaviti rabljeno/poklonjeno/nadjeno ne grizem se...

al se radujem kad novac, umjesto na kupovinu stvari, mozemo potrositi na dogadjaje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam presretna kad klinci bilo što dobiju :
    1. ne trošim novce već im mogu priuštiti nešto drugo, izlet, slikovnicu, skakanje na trampolinu i sl..
    2. planet nam je već ionako uništen zbog prevelike proizvodnje i iskorištavanja, svaki put kad dobijemo i koristimo rabljenu stvar umjesto nove pridonosimo očuvanju okoliša
    3.najviše robe dobijemo od maloh ođaka kojeg moji klinci obožavaju i misle da je sva roba bila njegova i hvale se s tim

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nekidan je najvažnija stvar dana u vrtiću bila da se mlađi hvalio da nosi ZAJEDNIČKU majicu. Heeeej, zajedničku. To su neke majice na aplikacije na dinosaure, kratkih rukava, većem taman knap a manjem fora, malo velike, al sam ih obukla. Sreći nije bilo kraja.

Ima robice koja se pohabala, čarapica, to pazim da mu kupim na nešto što baš voli i eto sriće...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako!
    I mali ce nasljedit od brata sve pa i ono sto sam kupila s burze. I ne samo da stedim novce nego mi zivot uvelike olaksava sto mi paket dode na kucna vrata pa ne moram razmisljat kako cu bebolinca vuc u shoping.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    samo uđi u benetton
    a da ne spominjem ikks, tad ispred 200 dodaj još 1

OT, ej Davore, doulo
    ti pricas o cijenama u hr? ovo je samo dio za ikks http://www.kindercom.nl/kinderkleding_merken/35/ikks

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma daj, i ja masu toga kupim rabljeno. kupovina rabljenog za djecu mi je otkrice stoljeca

a mozes nekad kupit i nesto u ducanu, da si bas sama izabere nesto za sebe, cisto radi dozivljaja. neku sitnicu, rukavice, kapu i slicno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas su više cijene

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj, i ja masu toga kupim rabljeno. kupovina rabljenog za djecu mi je otkrice stoljeca

a mozes nekad kupit i nesto u ducanu, da si bas sama izabere nesto za sebe, cisto radi dozivljaja. neku sitnicu, rukavice, kapu i slicno
    tako i ja radim, iskoristim sve naslijeđeno (žao mi je što većina prijatelja/rodbine od koga bi mogli naslijediti ima dečke, pa naslijedimo samo od jedne curice u obitelji), a onda kupim na totalnom sniženju nešto što mi je baš predivno i svi zadovoljni

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Suncica je danas zakljucila da je njezine skoro nove cipele tiskaju. Ja sam razocarano rekla da sam joj trebala kupiti veci br. A ona ce meni: ma nema veze mama, bit ce za seku. I s ponosom pokaze na svoju majicu i jaknu i kaze da ce to sve seka naslijediti

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kamo sreće da sam prije otkrila čari kupovanja second hand robe po forumima. Do sada sam imala samo dobra iskustva, počela sam i sebi tako kupovati. Na žalost kad se Sara rodila nismo imali od koga naslijediti ni opremu ni robicu tako da smo potrošili brdo love i kupili sve novo i prilično skupo, baš sam bila blesava.Sad više ne ulazimo u Benetton, Chicco, Osh kosh, Okaidi i slične dućane, i nama je Lidl pravo otkriće. Zbilja je suludo dati velike novce za komad robe koje će dijete nositi uvrh glave jednu sezonu, i u kojoj će se uglavnom valjati po podu u parku.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ha! Moja L. bira iz kuće obleku; to joj je totalna fora, pregledavamo burzu, gleda slikice, pita jel bi to moglo biti za nju... prava šopingholičarka Kamo sreće da više stvari možemo tako obaviti...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja imam jedno dijete, mala djevojcica od 14mj, dobrog smo imovinskog stanja, a ona je dobila novu robu samo kad dobi poklon od nekog. mislim da nije realno davati tolike cifre za djecju robu koju u prvih 6 mjeseci nose po mjesec dva jer prerastu, a poslije 6-og mjeseca sve je stalno zmazano. radije joj kupujem polovnu robicu (koja je kao nova a kosta 3-5 puta jeftinije nego u ducanu) koja je markirana (ako bas hocu) i bas me briga hoce li mrlja otici u pranju ili ne. a uz to imamo puno robe.
    za te novce koje potrosim na ukupnu garderobu zajedno s cipelama i papucama (koje kupujemo nove i ne jefine) , kad bi kupovala novo mala bi imala 2 hlace, par bodica i mozda koju vesticu-bez cipela, jakni, trenirki i svega ostalog
    ne znam zasto se brines, ja mislim da si ti pametna zena, kao sto to mislim za sebe, te novce sada radije trosim na trajnije stvari, jer kako vidim sto djeca vise rastu, manje se dobrog i ocuvanog moze naci na rasprodajama, tako da me ionako ceka potrosnja, za sad uzivam da me cijela prica ne kosta tako puno

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moje ce dijete mozda jednom biti starija seka od koje mladja nasljedjuje ali me to uopce ne brine. Jer i sada moja cura nasljedjuje od djece mojih prijateljica i svaki put kada stigne neka vrecica, ona sva sretna to pregledava. Dobro, ima 3.4 god pa mozda jos ni ne kuzi ali i kada bude...zar nije bitno da se djetetu svidja ono sto je dobilo? Meni je bitno da stvari nisu prljave i pokidane a sad, jel ih je netko nosio...pa sta? I meni su prijateljice znale dati neke stvari koje ne nose a super su. I ja sretna, ko da je novo..

Stvarno mislim da se uzrujavas bez veze. Pa ako ti je bas tako bed kad starija nesto dobije, a ti maloj kupi neku sitnicu za 10-15kn, koju voli

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad je frka, ja kupujem i sebi iz druge ruke. Naročito kapute, zimske jakne ili sakoe. A ove nam je jeseni itekako frka, nakon porodiljnog.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lidać, ma trebala bi biti ponosna na sebe što si otkrila kako ne trošiti malo bogatstvo na dječju robicu

ako te baš toliko brine što im ne možeš priuštiti novo, raščisti im ormare i prodaj rabljeno (na forumu ili rasprodaji) a zatim odluči što ti se više isplati -
    kupiti za npr. 200 kn u običnom (ali "brandiranom") dućanu 1-2 nove stvarčice ili punu vrećicu očuvane robice na Rodinoj rasprodaji
    (a možeš i kombinirati )

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U pravilu ne kupujem rabljenu robu ali zato moja djeca nose nasljeđenu robu, od moje djece druga djeca nasljeđuju i tome se jako veselim

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja te skroz razumijem
    Meni je neizmjerno zadovoljstvo curama obnavljati garderobu, a usporedo s tim, ne volim second hand robu i gotovo sve im kupujem novo (eventualno ponešto mlađa obuče od starije, ali im kupujem u gotovo jednakom omjeru).
    Ali sam zato specijalista za naći kvalitetne, lijepe, a povoljne stvari, puno koristim promocije i povremena sniženja, a ponešto već mogu kupiti i na sezonskim sniženjima jer mogu ocijeniti hoće li im slijedeću sezonu biti dobro.
    Probaj i ti tako. U veljači ove godine sam npr. kupila u Zari fenomenalnu jaknu za stariju za cijelih 6 eura, plus još haljina, majica, hlača, pulovera, majona, sve nije prešlo 40 eura.
    A sad sam ih najvećim dijelom opremila u "Z bambino", ogroman dio kolekcije im je 30 do 50 posto snižen dva tjedna.
    Samo treba vrebati, nešto se uvijek ukaže.

Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne mogu vjerovat zbog čega se ti grozno osjećaš????!!!!

i zapravo mi je tužno kako nas je društvo oblikovalo da čim ne trošimo dovoljno ili na 'pravim' mjestima mislimo da nešto nije ok s nama
    X

Roba mi je jako nisko na listi prioriteta, ja sam sretna kad posudim svoje dalje ili kad dobijem posuđeno, ako zbog ničeg drugog onda zbog uštede na prostoru, a i rađe s tim novcima odem na neko putovanje.

Sve je to konzumerizam, i da, žalosno da su nas reklame i društvo tako oblikovali da razmišljamo samo o kupovini, kupovini i kupovini...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajde mi nemoj reći da se djete od godinu dana osjeća loše jer si starijoj kupial jaknu a njoj nisi?!

A ja sam baš jako ponosna na sebe što sam otkrila forumsku burzu, e bay, njuškalo i rodinu rasprodaju i tome slično.
    I što za jako malo novaca svoju djecu oblačim onako kako želim. Jer da sve to oram kupovati novo nema šanse da bi im kupovala to kaj nose....
    I baš si mislim kak su bedasti neki koje poznajem koji nisu u boljoj financijskoj sitaciji od mene, a nikad nisu niti pokušali kupiti nekaj rabljeno...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 23.10.2011. at 23:09

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I baš si mislim kak su bedasti neki koje poznajem koji nisu u boljoj financijskoj sitaciji od mene, a nikad nisu niti pokušali kupiti nekaj rabljeno...
    to si i ponekad pomislim da masu ljudi

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde mi nemoj reći da se djete od godinu dana osjeća loše jer si starijoj kupial jaknu a njoj nisi?!

A ja sam baš jako ponosna na sebe što sam otkrila forumsku burzu, e bay, njuškalo i rodinu rasprodaju i tome slično.
    I što za jako malo novaca svoju djecu oblačim onako kako želim. Jer da sve to oram kupovati novo nema šanse da bi im kupovala to kaj nose....

Potpis.
    A ovako mi ostane nešto novaca koje klincima uplatim na štedne knjižice

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je jedinica pa ipak 90% robe nosi tuđu, nasleđenu. Kupujemo samo cipele i tu i tamo neki komad odeće da mi se baš svidi (haljinica, šešir....).
    I ništa me ne grize, drago mi je da je tako. Radije joj priuštim bioskop, trambolinu, putovanje, izlet.... nego da nosi novu robu.
    I bicikle, role, pa i dosta igračaka ima nasleđeno.
    Kupiti nešto već korišteno a dobro očuvano mi je saaaamo malo lošije od nasljeđivanja jer u prvom slučaju ipak nešto platim
    U opće se ne grizem. Možda zato što to ne radim isključivo da uštedim već zato što su stvari predivne, a jeftine. Kupujem i novo i polovno oboma, i kad mi neko ponudi svoje prerasle stvari obavezno uzmem. I ja naše dajem dalje. Što je dijete mlađe stvari se manje troše, brže se prerastaju i prava je šteta ne proslijediti ih ili ne prodati.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Neda mi se sve čitati ali iz naslova sam pomislila da kupuješ po dućanima pa te pere savjest !
    Mi valjda 95% robe nasljeđujemo, tu i tamo kupim gaćice, štramplice, nešto takvoga što se baš ofuca kroz nošenje. I cipelice. Rađe potrošimo na nešto "korisno", i baš sam sretna i zahvalna dok možemo tako.
    I ja sam kao mala većinu toga nasljeđivala od sestrične, i nimalo me to ni onda a ni danas nije bediralo. I sad sam sretna ako si mogu nešto naći na burzi ili se mijenjam s frendicama, jedino me bedira što sam natukla kila viška pa mi baš više ne pašu veličine .
    Volim ja i povremeno kupiti nešto u dućanu, skoro isključivo na rasprodaji, ali me onda gricka savjest .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku

volim kad nama dodju vrecice s rabljenom odjecom, volim kad ja pakiram vrecice s rabljenom odjecom, drago mi je kad svi imaju sve i ne moram po ducanima trazit i kupovat... i mm i ja nosimo rabljeno. imamo po kuci more rabljenih stvari...

kupujemo i novo, kad i sto treba, ako nismo uspjeli nabaviti rabljeno/poklonjeno/nadjeno ne grizem se...

al se radujem kad novac, umjesto na kupovinu stvari, mozemo potrositi na dogadjaje
    Debeli potpis!

Upravo se spremam na jedan strucni skup i s kolegicom ogledavam "krpetine" - jedan krasni svileni sako dobiven od muzeve kume dobio je najvisu ocjenu.

Moji sinovi ne mogu bas sve nositi jedan od drugoga jer su razlicito gradjeni, ali majice, kosulje i jakne obicno mladji nosi od starijega. Sad je stariji napokon dorastao da moze nositi neke ujine stvari, a svoje gotovo nove ljetne cipele proslijedio je dedi jer mu je noga narasla na 42!

Recikliramo sve sto se moze i tako ostane vise para za ono sto se ne moze reciklirati, npr. kvalitetne cipele za djecu. Ne brojim koliko sam svekrvinih i tetinih torbi iznosila, koliko majica, bluza... Brat i ja smo godinama nosili isti broj hlaca, ali je moja guzica otisla u sirinu nakon poroda, pa to vise ne ide. sve sto se moze. Ipak, muzeva kuma mi je sada najbolji izvor jer imamo slicne gabarite, pa mi puno njezinih stvari odgovara. Za uzvrat, mi njoj poklanjamo domacu zimnicu, kolace i druge stvari koje joj trebaju. Svi sretni i zadovoljni!

MM i moj brat isto razmjenjuju neke stvari, ja sam godinama sa svojom vjencanom kumom razmjenjivala sve zivo, a sad udomljujemo k njoj stvari koje mladji sin preraste, a upotrebljive su za curice.

Uostalom, i kad se sjetim svog djetinjstva, isto smo tako radili, cak i vise jer je bilo manje stvari. Sve je islo iz ruke u ruku dok se nije raspalo. Meni je bio pravi gust nositi robu od neke malo starije sestricne ili najmladje tete - ja klinka, a one teenageri, bas sam bila ponosna! Uostalom, grehota je rasipati. Ako ima nesto nosivo - cemu kupovati drugo? Danas mi se cini da djeca ionako imaju previse svega, iako ne kupujemo pretjerano. Dobiju s raznih strana pa se nabere. I kaj da onda ja jos povecavam hrpu i radim si rupu u novcaniku? Ma ni slucajno!!!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naslov me zbunio, jer ja kupujem a osjećam se loše nakon toga! Novo, polovno, puno i često, ali na žalost, više me ne usrećuje nimalo. Iako je drugačije protumačen naslov želim se nadovezati na Peterlin post o totalno pogrešnoj predstavi koja nam čini rupu u novčaniku i hrpetinu robe, kraj koje opet ujutro ne znam šta da obučem! Definitivno cijepam karticu i prestajem ulaziti u dućane!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema razloga osjećati se grozno i ja razmišljam kao i većina cura uštedu na kupljenom potrošim za puno bolje stvari od robe, koja mom malcu btw. uopće nije bitna.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja svom djetetu sada kupujem u trgovinama samo gaće, čarape, donje dijelove trenirkica, cipele, papuče i jakne. Sve ostalo do sada sam kupila na burzama. Doduše kupovati na burzama počela sam tek negdje kad je imao godinu i pol. Do tada sam imala rabljenu robicu od šogorice i nešto novog što sam kupovala dok nisam otkrila burzu. Novo smo imali samo kad bi nam netko poklonio. Uopće me ne peče savjest i jako sam sretna kad nađem super rabljenu robicu. Žao mi je što prije nisam otkrila burzu. Moj miš uopće ne kuži dal je nešto rabljeno i ne bavi se robicom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, ja se često znam sjetiti kako bi bilo super da sam i kad se Janko trebao roditi znala za te neke stvari, mada je tada toga bilo puuuno manje nego sada.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

90% robice kupim novo. Nešto malo sam sam za 1. i 2. dijete dobila, ali samo za prve mjesece. Ostalo sam sve kupovala. Najgore mi je, kao i icy, bilo to što sam sve velike stvari a i odjeću, ne planirajući, razdijelila, a skoro mi se ništa nije vratilo.

Kupujem, kako sam već napisala, uglavnom na sniženjima, outletima i na ebayu.

Na burzi sam kupila jako malo robice, osim kod Teddy, i kod još 2-3 cure da sam par puta uspjela naći i kupiti nešto što mi se sviđalo i da je bilo u OK stanju.

Kupila sam preko burze još par puta i svaki put sam bila dosta neugodno iznenađena. Na Rodinoj rasprodaji sam kao kupac bila prije nekih 6g i isto sam bila jako razočarana, vjerujem da se sada stanje popravilo.

Šta se tiće neke grižnje savjesti, nemam je, jer moram obući djecu a izbora još uvijek nemam, jer evo, moram reći nisam bila zadovoljna kupnjom rabljenog, pa sam onda morala kupiti novi i tako ustvari potrošila duplo.

Glavne zamjerke rabljenoj robi kupljenoj preko neta su:
    1. cijena: npr. majica, no name na burzi 20-30kn, nošena, a nova u npr. Benetton outletu 39kn
    2. loš i pogrešan opis robe
    3. poštarina skoro "pojede" uštedu
    4. rizik kupnje odgovarajuće veličine - u dućanu možeš barem zamijeniti
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 24.10.2011. at 11:36

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    g
    second hand je pametan izbor, a grozno se treba osjećati jedino ako si baš prisiljen kupovati skupe, nove stvari koje su precijenjene
    Istina
    Ali mene zna peći savjest i kad kupim novo, jeftino, a na etiketi piše proizvedeno u vijetnamu ili gdje već
    Odmah zamislim ljude koji te majice šiju za pola dolara na dan, bez prava na bolovanje ili slobodno, po 14 sati dnevno
    Pokušavam kupovati domaću robu ako mi baš treba nešto što ne mogu naći rabljeno.

Još si zamislim polja pamuka koja se natapaju vodom pri čemu se isušuju prirodni tokovi vode i s polja ispire zemlja, dok ne nastane pustinja. Pa kemikalije koje su potrebne za obradu tekstila i bojanje. Gorivo koje se troši da se sve to preveze iz pakistana do europe.
    Baš mi je drago što rijetko kupujem novu robu. I sve što preraste a iole je nosivo, dijelim dalje - možda će mi jednom trebati, ali sam rekla da neću brojati kome sam što dala. Dogovor je takav - što ostane upotrebljivo neka mi vrate, a ako bude bilo viška druge robe mogu mi ubaciti u paket.

Žao mi je što ne mogu i za sebe naći više rabljene robe, ali to je tako - rabljene robe za djecu ima puno zato što oni to prerastu prije nego što iznose, dok ja svu robu koja mi paše nosim godinama dok ne iznosim, a onda još koristim za po kući i u vrtu dok se ne raspadne .
    Djeci dok su još mala to zbilja ne smeta. Čak bih rekla da im je ljepše čuti "to si dobila od tvoje prijateljice Maje" nego "to smo kupili u Zari". A meni je super što mogu malo uštedjeti i imati nešto više komada robice da lakše složim odjeću za idući dan u vrtiću. I uostalom kad dođu u pubertet bit će sretniji kad im kupimo nešto novo tu i tamo.

Ako im želim pružiti više, bolje da te novce uložim u zdravu hranu ili u štednju za školovanje.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene ne peče savjest zbog kupovine rabljene odjeće, dapače jako sam sretna kad ugrabim neki komad na burzi.
    Jedino mi je malo "krivo" što smo opskrbili i obukli pola familije, a nama nitko ništa nije dao tj. klinci nisu imali od koga naslijediti, uglavnom sve kupujemo sami. N. dobiva puno odjeće od MM-ove sestrične koja nema djece, a luda je za N., markice koje mi nikad ne bi kupili. D. je dečko pa ne može naslijediti robu od seke, tako da mi i dalje opskrbljujemo familiju.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja baš i ne volim rabljenu robu :partibrejker: Ne pričam o stvarima koje mi proslijedi sestrična ili frendica jer su ih kupile pa im ne pašu - to volim dobiti.
    No cipele ili hlače koje je netko nepoznat nosio i dao meni.... ne znam, to mi nikako nije ugodno. Doduše, to nisam nikad voljela, ni kao teenager kada je bilo normalno mijenjati robu s frendicom. posebno cipele.

Identično s klincima - naslijeđivanje od brata, frendova ili starijih rođaka mi je OK, no kupnja od ljudi koje ne poznajem..to mi nije ugodno.
    Za muža također (iako je njemu apsolutno svejedno što stavi na sebe).

Doduše, jedan od razloga je što sam se vrhunski opekla preko Rodine burze kupujući "samo jednom nošene" cipelice za Lovru tako da to više ne radim. Znam tu i tamo nešto kupiti, no u 99% slučajeva nenošeno. No čak i tu uglavnom sfulam veličinu pa sam prorijedila kupnje.

Ne prakticiram kupovati preskupe potrošne stvari, no cipele, tenisice, jakne, debele veste i hlače kupim kvalitetno (na sniženju). Obožavam kupovanje za godinu unaprijed po upola nižim cijenama (tu i tamo se desi da sfulam veličinu, no vrlo rijetko). Lani sam naletila na outlet Nikea, Championa i drugih sportskih marki koji se zatvarao i za relativno malu lovu sam dobila kompletnu ovogodišnju garderobu.
    Par puta sam kupila benkice ili štrample za minimalan iznos i svaki put mi se uredno desilo da je nakon drugog pranja ta stvar za baciti (to mi se više puta ponovilo s TL benkicama).
    U Lidlu sam lani kupila skafandere i hlače za snijeg i odlični su. Jednom sam kupila i šlape, no izdeformirale su se nakon par dana pa ne da sam uštedila, nego sam bacila taj iznos + još jednom za bambijeve šlape.
    U Billi sam kupila gumene čizme za kišu za 20kn i te su Lovrine najdraže i uporno ignorira Crocsice koje su koštale daleko više.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam preko burze još par puta i svaki put sam bila dosta neugodno iznenađena.

Glavne zamjerke rabljenoj robi kupljenoj preko neta su:
    1. cijena: npr. majica, no name na burzi 20-30kn, nošena, a nova u npr. Benetton outletu 39kn
    2. loš i pogrešan opis robe
    3. poštarina skoro "pojede" uštedu
    4. rizik kupnje odgovarajuće veličine - u dućanu možeš barem zamijeniti
    Evo da potpišem, i napokon izrazim svoje, onako, ne znam točno što, ali možda neku kombinacija čuđenja i razočaranja šta sve ljudi stavljaju na burzu i to prodaju.

Kupila sam tu dva puta ukupno tri OK komada robe, od dvije forumašice i to je bilo dobro,
    a onda nekoliko puta robu za koju mi, kad je stigla, uopće nije bilo jasno otkud ljudima ideja da to idu prodavati, slikavati i onda pričati o tome kao da je "nešto", a kad tamo - ajme Bože.

Kad ja takvo nešto imam, iznošeno itd., obavezno poklanjam uz izvjesnu nelagodu i napomenu da ima svega, i nošenog i odličnog pa neka biraju, nose ili bace, ali fakat nije isto to pokloniti ili ići prodavati kao kvalitetan komad.

Rabljenju robu, velike količine, dobijem od prijateljica, sestara, sestrični, kupim u second handu, u dućanima šta mi usfali (a uvijek nešto usfali, to je normalno), a od ove burze sam odustala (osim iznimno, ako baš nešto ekstra zapiknem ili opet bude jedna cura prodavala komplet sezonske obuće za moju najmlađu, pa se iz 10 komada uvijek nađe nešto dobro).

Inače, ne shvaćam da se za ispranu no name majicu traži 30 kuna, a toliko je nova u dućanu, baš kao što kaže Deaedi.

Isto tako i neki markirani komadi, neka su markirani, ali, molim lijepo, ako si ih ti platio skupo nove, to me se ne tiče, sad su rabljeni i tu cijena pada drastično, a ne malo.
    Vjerojatno tu ima iskusnijih koje su to bolje skužile od mene, dobro sve prate pa znaju kod koga treba kupiti, ali meni ta burza i nije nešto.

Sad još samo jedno moje zapažanje glede poželjnog broja komada robe za djecu, to vjerojatno spada u Servisni kutak, ali vidim da mame imaju problema s punim ormarima, a opet im fali robe za obući.
    To sam napokon, nakon niza godina šizenja, riješila tako da sam svojim školarkama ograničila broj komada robe koje smiju imati u ormaru na okvirno 12 komada majica po sezoni (tu su i fine, i sportske, i tunike, i za u park) i negdje 8 pari hlača po sezoni (tu spadaju i trapke, tajice, trenirke, capri, sve ukupno).
    Shvatila sam da, ako imaju više od toga, ne znaju ni same što imaju, dio nikada ne nose, samo vrte par komada krug, ovo ostalo, visi, pa stoji jedno na drugom...
    Ormari se nepotrebno pune, nekad vrate prljavo u ormar pa ja ne znam da je prljavo, nekad prerastu, a ja ne skužim, onda to stoji, stvara dojam obilja, a bezveze.
    Ta ogromna količina se stvarala baš zbog te velike količine poklonjene robe,koja je Ok, ali im jednostavno ne treba tolika količina.

Kad sam ograničila broj komada koji smiju biti u ormaru, odahnula sam.
    Sve viška odmah poklonim, i prije nego moje uopće obuku,
    pa sad imam pregledne ormare, one imaju dovoljno za nositi, a ne viškove nepotrebnog, i svima super.

(Taj recept još ne vrijedi za najmlađu jer se ona još uvijek non-stop fleka i mora imati veći broj komada u pričuvi).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    U Billi sam kupila gumene čizme za kišu za 20kn
    Kada? To tražim. Ne da mi se davati preko 100 kuna X 3 za gumene čizme. A tako se kreću cijene po dućanima.

Idem odmah napisati tamo na oglase - gdje kupti?

Možda još netko dojavi ovakvo nešto.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Kada? To tražim. Ne da mi se davati preko 100 kuna X 3 za gumene čizme. A tako se kreću cijene po dućanima.

Idem odmah napisati tamo na oglase - gdje kupti?

Možda još netko dojavi ovakvo nešto.
    Na proljeće, u Billi u Dugavama.
    Još su zelene, maskirne i Lovre ih uporno zove "Benten čizme". Sada mi je strašno žao što nisam kupila još jedne, broj veće.
    Kasnije ih nikad više nisam vidjela.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hehe...razumijem tu grižnju, ali ja ih oblačim troje...kupim novo samo ono što moram...
    A mlađi klinac je super...on jedva čeka kad će nasljedit nešto od brata To si je tako posložio i veseli se svemu što dobije..uopće ga ne dira da li je iz dućana.. Bitno mu je samo to da postane njegovo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam burzi imala 99% odličnog iskustva s robom. I više od toga, najčešće se forumašice ispričavaju zbog nevidljive flekice ili končića. Često dobijem i dosta više od onog što sam kupila, a najdraži su mi sezonski paketi kad naletim na pravu veličinu i jednim potezom kupim sve, a ušteda je nemjerljiva s poštarinom. Onih 1% posto kad sam vidjela o čemu se radi lijepo sam nazvala i vratila. Nisam ulazila u debatu, jednostavno sam rekla da nam je ipak premalo.
    Što se tiče poklonjene robe, istina je da mi isto odmah po ulasku u stan filtriramo: za nas odmah, za nas na čekanju (broj, dva veće), za mlađe frendove (premalo), caritas (sve ostalo) i zadnja i najmanja smeće/krpe. Prva hrpa ide odmah u pranje, druga kod bake na čuvanje, treća na sljedeću kavu i četvrta kad prolazimo pored caritasa. To mi je sasvim u redu, jer i ja tako dajem frendicama, nešto što bih ja bacila njoj baš dobro dođe za vinograd, a nešto što bi moji nosili, njezini neće ni u ludilu, pa bolje da si ljudi sami proberu.Tako radimo i s crtićima, knjigama,igračkama. Pola sata posla sve skupa.
    Posljednje uređivanje od pikula : 24.10.2011. at 14:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •