Stranica 43 od 65 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 3229

Tema: inseminacija

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maco, mi smo tu negdje sa dc meni je sutra 13.dc druga folikulometrija pa očekujem iui u ponedjeljak ili utorak. nadam se da ćemo zajedno slaviti

aska, puno sreće, super za spermiće, neka ih ima što više

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj aska prvotno napisa Vidi poruku

Ja danas odradila drugi AIH,broj spermija nas ovaj put ugodno iznenadio,samo ja eto opet jedan,ali nadam se vrijedan folikul
    ja sam i prvi i drugi put imala jedan folikul..ništa nije pravilo....

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Znam da nema pravila i da cak i manje spermija moze biti i uspjesnije nego vise,pa tako je i s folikulima..samo mi je cudno da bas ne reagiram bolje na klomifen jer inace nemam problema s ovulacijom tj nemam pcos vec savrsenu hormonsku sliku a klomifenom dobijem isto folikula kao i u prirodnom ciklusu.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aska, kolika ti je bila doza? možda ti treba veća

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

100 mg dnevno od 3-7 dc i prvi i drugi put! Ovaj put vec 8 dc folikul 16 mm i AIH bio 11 dc,inace imam duze cikluse i ovulaciju oko 17dc a sad se ciklus skratio!

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja sam uzimala 100mg dnevno, nego, ne razmišljaj sad o tome, sada samo dozivamo plusić!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

LittleBirdie i riječi ti se pozlatile... Moja inseminacija je u utorak, jedan (valjda i vrijedan) folikulić je spreman probati nas usrećiti!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    LittleBirdie i riječi ti se pozlatile... Moja inseminacija je u utorak, jedan (valjda i vrijedan) folikulić je spreman probati nas usrećiti!
    evo mene da va malo ohrabrim. i ja sam imala samo jedan folikul koji je sazrio jako kasno, tek negdje 19/20 dan i ja sam vec bila sigurna da niš od toga, totalno izbedirana. mislila sam sigurno neki jadan folikul, niš od njega kad ono iznenađenje! dogodila se trudnoća koja za sad protječe bez problema. I to odmah iz prve, a imam problema s ovulacijom. Pila sam 50 mg klomifena i pomoglo je. Eto, tako da i jedan može biti vrijedan!

bubaba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Draga Aska, Little birdie, ptica1 hvala vam na dobrodošllci i lipim ričima...cili vikend sam čitala po forumu i puno toga mi je jasnije...javim vam se kad bude termin inseminacije...pozdrav iz zadra

bubaba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kaja 76 od srca ti čestitam...superrrrr

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj treći iui je odrađen večeras. stanje sa spermićima je standardno kao i sa mojim folikulama, osjetila sam pucanje i prije i poslije iui. nadam se da će se bar jedan uloviti sretno svima

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

LB i ~~~~~~~~~~~~~~~~ za 3. sreću!
    I ja obavila svoj prvi iui, sad utrici i čekanje!
    Kaja76 čestitam za pogodak "u sridu", uživaj u blaženom stanju i hvala na ohrabrenju!

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maco, želim ti da budeš od onih sretnica koje uspiju ili prvi put sa iui ili prvi put sa femarom :D u svakom slučaju, ugodnih 14 dana
    ja se nekako osjećam kao i da nije bilo iui, izgleda da sam se navikla, čak ni ne buljim stalno u kalendar

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno inseminacije

Drage cure citam i pratim vas vec duze vreme, ja imam pcso i anovulatorne cikluse, mm dg astenospermija, pokusavala sam prvo sa klomifenom ali ovulacije ni na vidiku, zatim sam jedan ciklus isla na kombinaciju klomifen + gonal f ali tada dobijem hiperstimulaciju II stepen i strogo mirovanje dobro sam prosla moglo je biti puno gore, uglavnom ovaj mjesec idem na svoju prvu insem. posle 3 mjeseca pauze zbog tih komplikacija, ali sam razocarana kada vidim koliko malo cura se javlja sa dobrim vjestima.....svima zelim srecu

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja051, nemoj biti razočarana rezultatima inseminacije, ali nemoj ni očekivati čuda! Uspješnost Aih statistički doista nije velika, a najčešće se ni ne radi nego 2-3-4 puta prije prelaska na ivf, tako da su i rezultati sukladni tome.
    Inače, ja isto imam pcos i anovulatorne cikluse, na klomifen sam reagirala, ali dosta loše po mom dr, zadnji klomifenski ciklus smo išli sa deksametazonom i isto sam hiperstimulirala, sad sam koristila femaru (letrozol) i reakcija je bila školska.
    Koju stimulaciju ćeš koristiti za inseminaciju? Želim ti puuuno sreće i da baš ti budeš jedna od onih kojima uspije iz prve!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moja beta negativna..sad opet krecem na 3 AIH i to bi trebao biti posljednji..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aska, žao mi je

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hvala maco..

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aska, baš mi je žao i moj je test jutros bio negativan, ali sam ja već ispucala svoju treću iui.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Aska,LittleBirdie..žao mi je zbog negativnih rezulttata..

maco
    ...sretno sutraa s betom..

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure čitam vas redovito ali nisam pisala. imala sam dvije neuspješne inseminacije. klomifen i ja nismo se nešto složili. no ciklus druge prošle inseminacije sam ostala prirodno trudna. samo glavu gore i hrabro naprijed. ja sam PCOS, a mm je asthenoteratooligozoospemija

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Joj cure hvala vam, nova sam u ovome i ne snalazim se bas u ovome, za inseminaciju opet na klomifenu + gonala li samo tri ampule, dobro reagujem na njega. Mene tjesi to sto sam mlada tek 23 god. Prva inseminacija i bas me strah samo o tome razmisljam neda mi mira...dala mi je dr da odradim i insulinsku rezistenciju...jel ko to radio? Cure bas mi je zao sto vama nije uspelo jer svaki vas uspeh je i moj ali tako i razocarenja....nek nam Bog podari vise srece sledeci put

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

drzite mi fige molim vas

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ja051 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure hvala vam, nova sam u ovome i ne snalazim se bas u ovome, za inseminaciju opet na klomifenu + gonala li samo tri ampule, dobro reagujem na njega. Mene tjesi to sto sam mlada tek 23 god. Prva inseminacija i bas me strah samo o tome razmisljam neda mi mira...dala mi je dr da odradim i insulinsku rezistenciju...jel ko to radio? Cure bas mi je zao sto vama nije uspelo jer svaki vas uspeh je i moj ali tako i razocarenja....nek nam Bog podari vise srece sledeci put
    Ja sam vadila insulin. To ujutro dođeš i izvade ti krv, pa ti daju 0,5 l neke slatke tekučine da popiješ i nakon 2 sata ponovno vadiš krv.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja051, puno sreće sa inseminacijom, neka te ovaj put hs zaobiđe u širokom luku! Pretpostavljam da nisi u postupcima u hr, jer nisam nikad čula da je netko išao u inseminaciju sa takvom stimulacijom (vidjela sam na potpomognuta u Češkoj).
    I ja sljedeći ciklus ponavljam postupak, kombinacija ista, pa ćemo vidjeti... Nebo strpljive voli...
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 27.10.2011. at 09:53

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

moze li neko da mi napise ceo protokol za insemenaciju, od kojeg dana se uximaju lekovi i koji i sve sto ide uz to? hvala puno

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav, cure!
    Evo i mene, u pripremi za prvu IUI. U pon. sam na prvoj folikulometriji u prirodnom ciklusu, 8 d.c.
    Da li je ovdje još netko u prirodnom ciklusu? Pretpostavljam da nije bilo indikacija za terapiju klomifenom (redovan ciklus) pa je zato nisam ni dobila. Zaključujem li dobro?

Čitam puno i lovim konce, ali čini mi se da mi fale osnove...znači, dobar folikulić je onaj od 18 mm i veći, a debljina endometrija mora biti koliko?

Kakva je praksa u Rijeci? Da li se i na dan inseminacije radi UZV? Na folikulometije se ide svaki drugi dan?

Hvala!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Phiphy dobro došla! Ja isto imam redovan ciklus pa pijem klomifen,jer on se daje da bi se stvorilo nekoliko folikula i time povećale šanse za oplodnju..mada ja eto ne reagiram nešto na klomifen,već sam o tome pisala..
    Ja sam štopericu dosad primala kad je folikul bio 18 mm,UZV mi nije rađen nijednom na dan inseminacije,ali ja ne idem u Rijeku tako da ne znam kakva je praksa tamo..

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala, Aska, na odgovoru...preostaje mi jedino vidjeti kako će sve ići sa mnom i što će biti na folikulometrijama. Sigurno ću se još javiti na temu jer ne sumnjam da ću imati pitanja, a možda nekom i pomognem sa svojim iskustvom. Za sad sam još u svemu 'zelena' .

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Phiphy, da nam što kraće budeš zelena i što prije trudna! Ako imaš redovne ovacije, zašto ne probati u prirodnom ciklusu! Good luck!
    Mravic, to ti je dosta individualno, ali ti mogu opisati kako ide kod mene pa da imaš neku sliku. Od 2-6 dc uzimam Femaru 2x1, od 9 dc krećem sa folikulometrijama, ovisno o rastu folikula, svaki drugi dan otprilike. Kad je dominantni folikul 18-19 mm primim štopericu i 36 sati nakon štoperice je inseminacija. Meni je dr napravio uzv prije aih da provjeri je li folikul pukao, ali to nije uobičajena praksa. Nakon toga sam uzimala Utrogestane 3x1 14 dana i onda vađenje bete ili test. Ako te još što zanima, pitaj, a ja ću ti poželjeti puuuno sreće i da što prije pređeš na trudnički pdf!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

poz cure...iako sam nova na ovom forumu, više od 3 god.smo moj MM i ja u ovom postupku...24.bio 3.AIH pa me zanima samo kako to da se nakon štoperice za dva dana ide na postupak??ja svaki puta do sada dala si pikicu i sutradan išli na postupak..jel to u svakoj klinici drugačije ili??

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

poz cure...nikako da se javim a u detalje pročitala ovaj pdf...pa sad je vrijeme i za to....iza nas su 2AIH-a i treći je bio 25.čitam sada u vezi štoperice pa mi nije jasno.ja sam dobila injekciju oko podneva i sljedeći dan išli na poslupak..jel to nije prerano???ili je to individualna odluka svakog doktora??

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

a sam oba puta štopericu primila navečer u 22 h i nakon 36 h bila na inseminaciji...folikuli su bili pukli...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Neki doktori preferiraju napraviti inseminaciju prije puknuća folikula, kao da spermiji budu već u jajovodu i "čekaju" jajnu stanicu, neki tek kad se ovulacija već dogodi, a u biti vjerojatno nije toliko niti bitno obzirom na to da js živi i do 3 dana, a spermiji i duže.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Neki doktori preferiraju napraviti inseminaciju prije puknuća folikula, kao da spermiji budu već u jajovodu i "čekaju" jajnu stanicu, neki tek kad se ovulacija već dogodi, a u biti vjerojatno nije toliko niti bitno obzirom na to da js živi i do 3 dana, a spermiji i duže.
    na žive tako dugo. jajna stanica živi 12-24 sata a spermiji do 72 sata.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tako sam i ja mislila ali me dr zadnji put uvjeravao da je js sposobna za oplodnju do 3 dana, zato sam tako napisala... Nisam pametna, uvijek sam nalazila podatak da se radi o 24 h, a opet, valjda dr koji je napravio xyz ivf-ova, inseminacija, punkcija... zna!?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam, možda njegovo iskustvo govori drugačije ali ja bi ipak vjerovala stručnoj literaturi... u svakom slučaju sretno!

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nadam se samo da je ovo treća sreća beta je 7.11. nervooooozna sam već polako.....

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

danas napravila test i negativan je..joj nadam se čudu pa da beta ipak bude big čitam postove nekih od vas i vidim da se znalo dogoditi baš to
    moj problem je što ne reagiram na klomifen...endometrij mi je uvijek pretanak..ne znam zašto mi nije dao estrofem..jel on ima neke negativne nuspojave??

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav cure,
    bila sam na prvoj IUI i imam pitanje - da li se nekome od vas dogodilo da krvarite nakon inseminacije? Meni je navečer (veći dio dana sam provela ležeći) bilo jako malo tamno crvene krvi na papiru kad sam išla na WC...onako, kao od kap do dvije krvi...je li to normalno?

Inače, što se tiče IUI u Rijeci, većina cura, koliko sam skužila, ujutro napravi folikulometriju i na temelju toga se odredi da li je taj dan IUI ili ne.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da odgovorim samoj sebi - moguće je i normalno da nakon IUI bude malo krvarenja.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja najvjerovatnije u četvrtak startam na svoj drugi AIH
    Danas sam bila na prvoj folikulometriji nakon ture Klomifena i imam jedan(nazalost samo jedan) folikul. Sutra idem opet na folikulometriju. pa u cetvrtak najvjerovatnije.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Strašna, ne budi tužna, neka bude jedan ali vrijedan, osim toga, kod nas anovulatornih se i borimo za taj jedan (po mogućnosti kvalitetan).

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da....daj Bože da bude sve OK.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam u petak odradila svoj 3 AIH,isto opet imala samo jedan folikul,a ja imam inace ovulatorne cikluse,kod nas je problem spermiogram. Inace,opet sam prosla kao i prvi put probleme s cerviksom,jedva su mi kateter ugurali,pa ga prosirivali,joj,sva sam se bila preznojila..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aska, neka bude 3. sreća!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

strašna..ja sam oba puta imala jedan folikul isto nakon klomifena pa je bio jedan ali vrijedan...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Maco,hvala! Budemo vidjeli

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav cure moje, evo svratih da vam svima poželim puno sreće u postupcima!!!!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala, Ružo, sretno i tebi sa 1. a nadam se i zadnjim IVF-om, nek se mrvice lijepo ugnijezde i konačno usreće mamu i tatu!
    Ja odradila 2. aih i sad čekam.
    ~~~~~~~~~~~~ svima koliko vas ima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •