ma naravno da hoće , ja znam da hoće jer vjerujem doktoru.. imala sam jedan klomifenski u 6mj i jedan stimulirani sa gonalima sad u 9.mj. ne znam kad smijem opet?doduše rekao mi je da mu se javim čim dobijem..tako da vjerujem da ima novi plan za mene..Darkice želim ti lijepu trudnoću do kraja..ti si mi sad inspiracija za dalje..
aha znači uspjela si u polustimulaciji.. joj možda sam sad glupava ali što je točno polustimulacija?
klomifen + gonali ? ili?
curke imam jedan problemcic nadam se da ce mi netko moci pomoci, naime idem na postupke u ivf centar kod dr L. i sad sam u postupku te bi trebala na bolovanje ali moj socijalni ginic mi nece napisati bolovanje jer nije pronasao dr L. u kompjuteru a veli da bi trebao biti, nije mi cak htio dati ni recept za Klomifen veli da nije prijavljen i ne moze mi on tek tako propisat recept i bolovanje. jel se to jos nekome dogodilo tko ide kod dr L.?
Ne. Ja sam normalno od svog soc. ginekologa dobila i bolovanje i recepte. Sve što je dr. L tražio.
Evo mi smo kod dr. L. Sutra smo na konzulatcijama baš i na naš 1. Ivf drugi mjesec.
Pa zašto nisi uzela klomiće u onoj ljekarni kroz haustor što se ide malo dalje od zgrade di je ivf centar? Dr. L. bi ti dao recept i tamo si ih mogla odmah dobiti bez ikakvih problema. Ne kužim tvog socijalnog ginića, pa nek ide na net i vidi da ima registriranu djelatnost ili nek ga nazove ak ga ne nalazi u kompu. Baš glupo....
m@tt klomifen se može dobiti i na plavi recept i onda se ništa ne plaća, a meni ga je moj soc. gin. bez problema napisao, i sve što me tražio L. mi je socijalac dao bez problema.
aslan neka on to malo bolje potraži...
Posljednje uređivanje od artisan : 23.10.2011. at 17:58
Meni je moja dr opće prakse otvarala bolovanje nakon punkcije. Ja bih je nazvala i ona bi otvorila. Znam da de L nije automatski naveden među klinikama koje oni imaju na popisu, ali ona bi to otipkala, kao neku napomenu. Nikada nikakvih problema.
curke pitanje: da li dr.l. sutra radi?
pozdrav svima
ima li itko e mail od dr. Erdena Radončica iz Vilija?
latika, možda da mu napišeš pitanje na www.zdravljeiživot.com. Jesi već išla kod njega?
bila sam kod njega na pregledu, nisam iz zgb pa nemogu otic kod njega na razgovor a pitanja ima dosta tako da bi bilo preopsiro za zivot i zdravlje....
Evo i mi obavili konzultacije kod dr.L.
Pregledao dragu, sve je u redu. Napisao nam tri recepta za dragu Suprefact sprej i Vagitoria vaginalete te antibiotike Hiramicin koje moramo oboje piti.
Nije nam jos nista reko kakva ce biti stimulacija jer je rekao da ce o tome odluciti sljedeci put kad se vidimo.
Eto i mi smo konacno krenuli u postupak.![]()
tako sam isto i ja dobila.. slijedeći put će vam reći da kupite Gonale .. sprej ide cijelo vrijeme dok on ne kaže stop! SRETNO M@tt!!
ja sam bila prošli mjesec pa sad odmaram ali mi je rekao da mu se javim odmah čim dobijem , a to će biti početkom 11mj..
taj sprej je hormon isto ali on je kako mi je dr.rekao za kontrolu nad js.. znači za njihov razvoj i sazrijevanje a opet da ne dođe do hiperstimulacije s tim sprejem on to može kontrolirati a ja sam u Osijeku dok sam bila koristila neke inekcije umjesto toga i to je bilo strašno imala sam hiper za poludjeti , jajnici su mi doživjeli šok tako da sam se cijelo ljeto oporavljala od toga.. ma užas!!
Suprefact sprej, jednako kao i Decapeptyl injekcije, sluzi za supresiju prirodnog djelovanja hormona i koristi se sa ciljem postizanja kontrole nad njima. Za razliku od supresije, za sazrijevanje veceg broja jajnih stanica koriste se lijekovi za stimulaciju, poput Menopura i Gonala.
Ako je kod tikice78 doslo do hiperstimulacije onda to nikako nije bilo zbog injekcija Decapeptyla, nego prije zbog prejake stimulacije. Inace, Decapeptyl se smatra jacom/pouzdanijom supresijom od Suprefact spreja.
Drage moje (a koliko vidim i dragi moji) pratim vas već neko vrijeme i nekako sam se nadala da ću se prije pridružiti trudničkom forumu, ali štanga...
Hvala na svim savjetima i iskustvima do sada - puno ste mi pomogli u odluci da krenemo na MPO. Ja sam, po svemu sudeći zdrava, ali moj partner ima opstruktivnu azoospermiju, što su bezuspješno pokušali riješiti operativnim putem. Sad smo na početku jednog novog, nadam se ne predugog, puta.
Krenuli smo konzultacijama i popisom pretraga kod dr. R u Viliju (tamo sam sto godina), gdje planiramo i MPO. Vidim da je nekima ginekolog preko socijalnog propisao lijekove; je li to uobičajena praksa? Možda razuman ginić na području Zagreba za preporuku? Naime, iako imam i zdravstveno i dopunsko, od kad je moj ginić otišao u mirovinu, nemam izabranog (a i tako sam u Viliju).
Hvala puno i puno sreće
BigBlue, ne može primarni ginekolog pisati lijekove za stimulaciju za privatne postupke, ali ti može pisati uputnice za različite pretrage i recepte za utrogestane i folnu (vjerojatno si na to mislila), tako da svakako nađi novog primarnog, a na dijagnozu neplodnosti ti ne treba dopunsko jer si oslobođena plaćanja participacije.
Negdje ranije sam pročitala post u kojem je primarni napisao recepte, pa sam mislila da postoji i ta mogućnost.
Ne bi htjela ispravljati krive Drine, ali zar to ne bi bilo logično? Imam pravo na troškove lijekova iz 3 postupka, ako privatnik napiše lijekove koji nisu na listi - moj problem, ali na ovakav način samo oslobađam bolničke termine parovima koji nemaju nikakvog izbora...
Cure, da li itko zna jel dr. L. dobio ugovor sa HZZo-om?
mislim da ne jer bilo bi na vratima da je ugovoreni zdravstveni.. a nema toga..
Naravno, samo se treba puno unaprijed dogovoriti jer brzo ispune kvotu.
Nek vam uspije iz prve! (za ovo drugo se raspitajte samo za svaki slučaj).
dobro se raspitajte...ja mislm da više nema nitko od privatnika ugovore sa HZZO-m
Hvala,![]()
Mislim da to s HZZO-om vise ne funkcionira. Za iducu godinu bi se trebali sklapati novi ugovori a pitanje je tko ce tada biti podoban sve i da odluče dati novce privatnicima. Najbolje je pomiriti se s činjenicom da MPO jako puno košta pa ako hoćete komfor koji pruža odlazak privatniku pripremite se na plaćanje.
Na prva dva postupka sam bila na decapeptylu i svaki put dobila 19 js i uzasan hiper, bila cak i hospitalizirana
Zadnji put sam dobila suprafect i dobila 9 js i provukla se sa nekim sitnim hiperom
Doduse meni hiper bukne nakon transfera od boostera, to sam skuzila jos na proslom postupku, tako da smo ovaj put prekinuli odmah nakon pola doze prve injekcije
Inace, zadna dva postupka kod Lucija
Redom ovako:
1. 03/2010 Reš - puna stimulacija, Icsi, 19 js, jedna se oplodila, beta 9
2. 09/2010 Podobnik - puna stimulacija, icsi, 19 js, 16 nezrelih, 3 oplodene, 3 embrija vracena, biokemijska u petom tjednu
3. 04/2011 Lucinger - samo klomifeni, ivf, 2 js, jedna se oplodila i jedna vracena, beta 0
4. 09/2011 Lucinger - puna stimulacija, 9 js, tri oplodene, vracena tri embrija - beta na 15 dnt 146, na 17 dnt 298, 24.10. Jedno malo srceko kuca za nas - napokon
Puno srece zelim svima koji su u postupcima![]()
Šteta, baš je velika migracija zbog Cita sa sjevera prema jugu (još kad se spoji ljetni godišnji).
Zna li možda netko radi li dr. L. u utorak 1.11.? Hvala![]()
Evo gotov pregled nakon 2 sata cekanja. :p sutra opet mora draga na uzv ujutro! Dobili recept za 20 gonala...
Pocinje....