tikica misliš reći punkcija u petak?
gabi antibiotik hiramicin od 1. dc oba partnera, a vaginalete neke koje sami u ljekarni rade, ne znam kako se zovu, netko će znat sigurno, isto od 1. dc navečer.
tikica misliš reći punkcija u petak?
gabi antibiotik hiramicin od 1. dc oba partnera, a vaginalete neke koje sami u ljekarni rade, ne znam kako se zovu, netko će znat sigurno, isto od 1. dc navečer.
elena ako budu spremni folikuli dobit češ štopericu taj dan navečer u 23h, i onda cca 336 h nakon štoperice ide punkcija, a ako ne budu spremni , još će ti reći da kupiš gonala i pikat sve dok dr ne kaže stop
hvala na odg.artisan,malo mi se to sve cini pre brzo,mislila sam da oko polovine ciklusa ide punkcija ,valjda ovisi kako odreagiras na hormone.
artisan je u pravu. Kada ti doktor kaže da su folikuli zreli, taj dan u 23:00 ide štoperica, sljedeći si dan free, a dan nakon toga je punkcija. Za transfer ti već on javi.
cure dali je neku od vas dok je primala gonale svrbilo cijelo tijelo,mene jako svrbi,a lice mi je cijelo nateklo,i jako se crveni i puno je malih oteklina nesto kao ubodi od komaraca,samo po cijelom licu,sad sam zvala dr.ne javlja se,valjda ce me nazvati kad vidi poziv,neznam sta je to,nisam nigdje nasla takve nuspojave od gonala.
Bila ja danas i moram opet sutra..a tako sam umoran od tih putovanja..ne znam Elena to ti sve ovisi,vjerojatno će ti produžiti bockanje..Ajde bas javi kako si prošla.
Elena možda si alergična na njih? jel ti se javio dr. nadam se da nije strašno
cure moje ja sam vam sinoc zavrsila na hitnoj u ponoc,natekla ko medo,dobila neku injekciju i splasnilo je ,rekao je dr,da nemisli da je nesto od gonala,nego nesto sto sam pojela ili popila,a neznam sta bi moglo biti,sad se smirilo samo da ne buknem opet navecer,bila sam danas kod dr.povecao mi je na tri gonala i u petak ponovo idem,pa ce vjerovatno punkcija u nedjelju ili pon.Tikice i ja sam vise preumorna sinoc dosla kuci u 1 zaspala u 2 i u 4.30 ustajanje,samo da nam to svima sretno zavrsi,ljubim vas sve...
Ja danas primam stopericu i u petak punkcija..Elena strašno sigurno je to alergija ali ne vjerujem na gonale..
kod mene opet poceo svrabez po licu,dobila sam na hitnoj sinoc rinolan,pa sam sad popila ,ne mogu shvatit od cega mi je to,nisam nikad u zivotu imala reakciju na nista.
Tikice super,drzim ti fige da i punkcija sto bolje i bezbolnije prode![]()
Pa jesi pojela ili popila nešto novo što nisi nikad prije?
I kako je prošlo drugi dan nakon terapije?
nisam konzumirala nista novo sto nisam i prije,sinoc ponovo krenulo i od onih tabletica nista ne pomaze,jutros jos gore flekice po stopalima nogama,natekla oko ociju,tesko disem,sad sam na poslu,pa razmisljam da jos izdrzim prije nego odem na hitnu,jedino mi od te injekcije bude odmah bolje,a sutra ujutro idem kod Lucija valjda cu sutra prestat sa gonalima pa mislim da ce mi odma biti bolje,neznam ni sama,samo se bojim da dr.ne prekine postupak ,a vec smo pred punkciju,sta vi mislite,valjda nece.
Ja onda ipak mislim da ti je to od Gonala, ako je to jedino novo što si počela koristiti, ovo da tesko dises ne zvuči nimalo dobro, mislim da bi svakako trebalo misliti na to da si ne ugrozavas zdravlje koliko god da zelis zatrudniti, sretno!
hvala Mali Mimi,ma znam,ali se nadam da ce prestati kad prestanem sa gonalima a to je jos danas, po tri ampule,pa cu nekako istrpiti...
pocelo je 22.11,sa laganim svrabom,da navecer je cijelo tijelo svrbilo i neki djelovi su natekli,od injekcije odma proslo i ona traje 24h i sinoc popustila i sve se vratilo.sa suprefactom sam krenula od 1.dc.sa hirmamicinom isto,a gonali od 3dc.,znaci to je pocelo 8dc.
Jel piše u uputama uz antibiotik da su moguće alergijske reakcije? Ili uz Suprefact? Ne mora bit odmah reakcija na 1. dan, može se desiti tek kad se u organizmu nagomila određena količina alergena (MM je jednom dobio takvu reakciju na Aspirin kakvu ti opisuješ, pio ga je za svaku sitnicu i nikad ništa i odjednom je buknulo; na hitnoj su mu rekli da se nakupilo...).
evo bas citam upute od gonala,pise da su vrlo rijetke alergiske reakcije u obliku cevenila koze,osip ,otekline,urtikarija i otezano disanje,to je to,sto se meni dogada, i sta sad?
Elena 85 mislim da bi ti to prije bila reakcija od hiramicina...
sigurno ti i u uputstvima za hiramicin pišu moguće reakcije..
da li si ikad prije pila hiramicin?ili si na nekakav antibiotik ikad bila alergična..
nisam nikad na nista tako reagirala ,a od hiramicina nemam upustva,kod sebe trenutno,neznam da nazovem dr.da ga putam sta dalje?
da nazovi, mene strah do kad možeš uzimati nešto na što si alergična a da ne završi fatalno, ovo je stvarno igranje s vatrom
Od suprefakta može nastat anafilaktički šok, točno se sjećam svojeg užasa kad sam to čitala. Od svega može nastat alerg. reakcija, teško je ovako nagađati od čega je. Ovo što opisuješ je jako rijetko, ja u svom forumskom stažu od 2006.-te nisam pročitala da je neko imao takve probleme baš zbog IVF lijekova, ali uvijek ima prvi put - dodirko je isto "zginula" s teškom obostranom plućnom trombolijom od antibebi i maltene se borila za život i zdravlje i to je dosad najgora i najdugotrajnija direknta posljedica lijekova uzetih u sklopu IVF-a koju sam ja vidjela, a prije toga su milijuni žena, uklučivo ja, u sklopu IVF-a kljucale antibebi pa nikom išta. Uvijek postoji prvi put (ne daj Bože, of kors), ne smije se ništa uzet preležerno, a ovo nikao ne spada u neku opću nuspojavicu stila - probolo me u jajniku, sve za bebu itd. Svakako se posavjetuj s dr.-om i dr. opće prakse i vidite što i kako dalje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.11.2011. at 11:00
ja bi se u svakom slučaju odmah javila dr. ili otišla na hitnu,mislim da nemaš što čekati...
ok cure ,ode na hitnu,cekam samo da kolegica dode da me zamijeni,hvala vam puno na savijetima,javim se cim nesto rijesim s tim.
X. Imaš li inače neke alergološke podloge? Bilo bi dobro i da uključiš svoju opću praksu, on/ona je ipak tvoj neki "sistem-integrator", jer će hitna sigurno reći - apstinirajte, dr. L se nagledao hitnih... i teško je tu presjeć' risk-benefit, a možda tvoj/a opća praksa ubaci tu neki smisleni steering...
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.11.2011. at 16:07
Cure, samo da vam javim da je Ina7 rodila curicu, bila je na postupku kod dr L
Joj kako je divno čuti to čestitke mamici! Elena nadam se da si ok..misa mu bas mi zao da imaš takve reakcije! A sto kaze dr L.?
pridruzujem se cestitkama na novoj bebici.
Sad sam ok,poslje injekcije na hitnoj,citam na uputama od spreja i gonala,moguce su takve nuspojave,dr.me zvao par puta da provjeri stanje,kaze samo da do sutra folikuli dovoljno narastu ,pa u nedjelju punkcija,samo da do tad izdrzim,tikica jel ti sutra imas punkciju?
mare za sada sam super,malo me boli u prsima ali nisam dobila osip a prestala mi je injekcija djelovati,tako da je to super,prestala sam s gonalima ,u nedjelju je punkcija ,i mislim da ce to sve biti dobro na srecu.![]()
Ajde super. Of kors, nije poanta herojstva i izdržavanja i "sve za bebu", poanta je i ne ugrozit si ozbiljno zdravlje pritom... Ovo "izdrži" nas sve emtoivno hvata, ali tu treba ić racionalno. Of kors, uvjerena sam da to dr. može puno bolje ošacat od laičkog internetskog skupa, to što je zdravstvena ugroza i što je samo sigurnosni buffer i di počinje velika opanost. Na svom iskustvu sam vidjela da hitna uvijek oprezno reagira (kod hiperstimulacije), a MPO doktor može puno bolje šacnut koliko je to sve skupa ozbiljno i je li deal-breaker ili ne. Plus, ovdje nije kristalno jasno na što je alergija bila, ali svkaako o tome isto popričaj i sa svojim općim, jer MPO nije stručnjak za alergije. Dobro je što je ionako s gonalima gotovo.
Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 14:43
bila danas na punkciji, imam 5 js.. sad čekam transfer..samo da se lijepo oplode..
hvala ina 33,tikica drzim fige,da se lijepo oplode,jel bila bolna punkcija?
Beta 51,3!!!![]()
![]()
Šta to znači? Zvao odmah dr. L. i rekao neka nastavimo s terapijom i neka ponovimo betu u utorak tek. Ne znam, sve me strah.... Draga je u komi..![]()
Hej M@tt draga je u komi zbog bete 51?????Pa to je pozitivna beta zaboga.Samo da se podupla svakih 48 sati.
Bilo je i manjih beta a sad te iste trckaraju po parkicima.Malo pozitive molim!!!!![]()
Elena drago mi je da si završila sa stimulacijom, ali svakako razjasni na što si bila alergična
M@tt trudnoća je prisutna ali kakva će biti to ti nitko ne može sa sigurnošću reći, najbolje sačekati drugu betu pa će se vidjeti kako se dupla...
Piškenje testova vam ništa neće donijeti- jer većina detektira i te male bete, pa što ćete zaključiti? Ako i tamni - tamni li dovoljno? Mlatene prijevod za riječ IVF bi trebao biti "igra živaca". Nema šanse da se išta napravi osim čekanja 2. bete.
Može ispast OK, može ispast not OK, ne može vam nitko sada ništa sa sigurnošću reći. Da je troznamenkasta svi bi rekli - jupi - opet, moglo bi dupliranje bit loše pa bi za dva dana bilo kuku. Trend dupliranja je bitniji od broja. Ali nizak broj je neki oprez. A i bilo je već sretnih ishoda s koma dupliranjima, samo se radi o tome da su češći ishodi lošiji. Ali, nekog čvrstog pravila teško tu da ima.
Pozitvno-negativno - probajte preživjet vikend, a mislili ovako ili onako - sve je zapisano u embriju, samo je benefit pozitvnog mišljenja prišteda živaca... a benefit negativnog... malo manji pad.
To ti ne govorim filozofski, nego kao žena koja je prošla 6 postupaka, cca 15-tak transfera, jednu zdravu trudnoću, jedan missed ab, ili 2 ili 3 biokemijske, ne sjećam se više.
Sretno, jer je sve sad na embriju, a ne možete to znati. Nikakvo vaše ponašanje sad neće pomoći/pogoršati razvoj događaja, jedino si živce čuvajte!
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 16:10
M@tt ja ti neznam puno o beti,i kakva bi treba biti,ali samo tebi i tvojoj dragoj zelim zazeljeti srecu,da se sve dobro zavrsi.Budite hrabri...
matt držim fige da se pravilno dupla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
M@tt pokušajte se opustiti jer ako se bebica i bori da ostane nemojte da osjeti nervozu, nek se draga opusti koliko god moze i samo pozitivno jer to je pozitivna beta! Elena hvala sto pitas dobro sam bila je bolna punkcija ali već je zaboravljena!
M@tto, da te utješim, moja prijateljica, gore spomenuta Ina7, imala je duplo manju betu, eto sad grli svoju djevojčicu
bok, svima. jel mi mozete reci i savjetovati sto da radim, u cetvrtak sam imala punkciju, 8 stanica. doktor se i dalje ne javlja da dodem na transfer. sutra je 3.dan od punkcije.hvala