Elena draga, na odbrojavanju sam napisala i želim tebi i TM mnogo snage i hrabrosti za dalje.
Samo bih ukratko malo i o zakonu koji nas je sve skupa ali i liječnike natjerao na svakojake reakcije i akcije. No tebi Eleni s takvim godištem (85. godište)
vraćati 3 embrija je neodgovorno i ovo izravno ide dr. Lučingera. Dugo već pratim ovaj forum, dio sam njega ali tek valjda protekle 3 godine sa znanjem kakvo možeš imati samo kao insider, kao znatiželjni pacijent, svjestan svih prednosti IVF-a ali i svih rizika. Ovaj je zakon po MIlinoviću doveo do toga da mogu oploditi samo 3 j.s. (iako ja iskreno sumnjam da su se svi liječnici/biolozi cijelo vrijeme držali ove restrikcije), ali da se i vraćaju uglavnom 2 embrija (čudom je često bilo samo valjane 3 j.s. od ukupno 8 ili 5) ali uglavnom samo dva valjana embrija. Ne želim o detaljima što ja osobno mislim što se možda događalo s ostalim jajnim stanicama, embrijima, ali odgovorno ponavljam da biste valjda u inozemstvu zbog ovakve prakse (vraćanja 3 embrija ženi od 25 ili 26 godina) dobili sigurno opomenu od društva za humanu reprodukciju!
Isto tako osobno smatram dvojac Lučinger-Lana suodgovornim za prekomjerni broj od skoro 7000 embrija zamrznutih na Vuk Vrhovcu. Oni su stimulirali sve ove godine vrlo agresivno, oni su zamrzavali često bez ikakvih kriterija, i to po 2, 3, 7, 8 embrija po jednoj slamčici!!!!
Ovo ide Vas dr. Lučinger i gđo Lana Krile i nadam se da sad kad imamo opet uređeno okruženje za potpomognutu oplodnjiu s relativno normalnim zakonom da ćete napokon početi raditi, stimulirati, zamrzavati po preporukama ESHRE-a, Europskog društva za humanu reprodukciju!!!!!