Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kada se najranije primijeti strobizam?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako je velik kut, može se to primijetiti i prije šestog mjeseca (dijete gleda "u križ").

Idi po uputnicu i na pregled... što ranije, to bolje. Obično te upute sa šest mjeseci, ali ako brineš, raspitaj se... Dok dođeš na red, taman će proći ta tri mjeseca. Uostalom, kod smetnji vida nasljedni faktor je jako važan, a rezultati su bolji ako se feler otkrije što ranije i započne s terapijom na vrijeme.

Ja si i dan danas predbacujem što sam čekala skoro do djetetove treće godine (nije strabizam nego ambliopija, tj. slabovidnost, ali to liječe isti stručnjaci) jer smo vidjeli da djetetu bježi oko, a pedijatrica je govorila da to nije ništa. Kad smo konačno došli do doktorice, pokazalo se da je ipak na vrijeme, ali da smo mogli i ranije... i što da kažem? Predugo nisam slušala svoj instinkt koji mi je govorio da nešto nije u redu nego pedijatricu. Evo baš sutra se spremamo na kontrolu (dijete je u 12. godini) i sve ok, slabovidno oko se popravilo ali naočale će ostati - kraj oba roditelja s naočalama (s astigmatizmom i kratkovidnošću) to je i za očekivati...

Zaboravih napisati - mi smo kod dr. Bubaš na Rebru. Osim gadne gužve i vječitih čekanja vrlo smo zadovoljni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.11.2011. at 21:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •