Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2145

Tema: hipospadija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja ne želim da ulazim u ovu raspravu oko stručnosti doktora ali me zanima zasto se kod nas u HR toliko forsira taj boravak u bolnici i neprekidno lezanje nakon operacije.Sinoć čitam strane članke o oporavku nakon operacije u nekim bolnicama u inozemstvu(nije riječ o Beogradu).I svugdje se dijete otpusta na kućnu njegu dan ili dva nakon operacije.Mi smo 2 dana imali epiduralnu(na tome sam im zahvalna jer su nas poštedjeli bolova) i ok... tada smo morali biti u bolnici ali smatram da bi nam puno lakše bilo da smo nakon vađenja epiduralne mogli kući.Doktor nas je otpustio na kućnu njegu tek nakon 10 dana i jos smo 8 dana bili kod kuće.Mogu samo reći da je mom sinu taj period puno lakse protekao nego u bolnici.I kod kuće je stalno lezao i kod kuće smo ga previjali i mjenjali vrećicu katetera i proštrcavali kateter da se ne začepi i kakio je bez problema i to bez čepića.Kod kuće je bio opušten i nije se bojao a radili smo mu sve sto su mu radili u bolnici(moram napomenuti da kod kuće nismo imali komplikacija a u bolnici mu se začepio kateter).Ukoliko je to strogo mirovanje zbog toga da bi se smanjile komplikacije nama to bas nije pomoglo.Kako je jedna mama već ranije rekla ako se već pojave komplikacije onda bi bar voljela da mi dijete nije moralo lezati i biti vezano i da mu je taj postoperativni period protekao bez trauma od bolnice.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne želim da ulazim u ovu raspravu oko stručnosti doktora ali me zanima zasto se kod nas u HR toliko forsira taj boravak u bolnici i neprekidno lezanje nakon operacije.Sinoć čitam strane članke o oporavku nakon operacije u nekim bolnicama u inozemstvu(nije riječ o Beogradu).I svugdje se dijete otpusta na kućnu njegu dan ili dva nakon operacije.Mi smo 2 dana imali epiduralnu(na tome sam im zahvalna jer su nas poštedjeli bolova) i ok... tada smo morali biti u bolnici ali smatram da bi nam puno lakše bilo da smo nakon vađenja epiduralne mogli kući.Doktor nas je otpustio na kućnu njegu tek nakon 10 dana i jos smo 8 dana bili kod kuće.Mogu samo reći da je mom sinu taj period puno lakse protekao nego u bolnici.I kod kuće je stalno lezao i kod kuće smo ga previjali i mjenjali vrećicu katetera i proštrcavali kateter da se ne začepi i kakio je bez problema i to bez čepića.Kod kuće je bio opušten i nije se bojao a radili smo mu sve sto su mu radili u bolnici(moram napomenuti da kod kuće nismo imali komplikacija a u bolnici mu se začepio kateter).Ukoliko je to strogo mirovanje zbog toga da bi se smanjile komplikacije nama to bas nije pomoglo.Kako je jedna mama već ranije rekla ako se već pojave komplikacije onda bi bar voljela da mi dijete nije moralo lezati i biti vezano i da mu je taj postoperativni period protekao bez trauma od bolnice.
    kao sta je dr.djinovic rekao njemu je operirati hipospadiju kao operirati prst...on ima iskustva s tim i radi puno teze slucajeve..
    sad kad prevrtim film u glavi zaista se sve odvijalo kao da je operiran prst samo sto u ovom slucaju nije bio zamotan prst vec zamotana cuna ,tako da samo vec nakon drugog dana bili u gradu,u parku u zooloskom,a vec peti dan je skakao u igraonici..mene je "bolilo " kad sam ga gledala kako skace,al on je bio veseo i nicim nije pokazivao da je bila ikakva operacija..da ga je boljelo plakao bi ili bi se tuzio...jedino ga je kateter zivcirao...
    djeca to bolje podnesu nego mi roditelji,samo je zalosno da eto u nas dosta slucajeva zavrsi ovako sa bolnim postoperacijskim djelom i na kraju novim fistulama.
    djinovic je u 2 dana sta smo bili u klinici operirao cirka 7 hipospadija....
    pitam se je li dr.budimir operirao toliko hiposapadija u pola godine?
    ne kazem da je mozda izvrstan pedijatar i da je u nekim poljima izvrstan,kao i drugi doktori,al mislim da za hipospadiju treba imati prvo toliko iskustva i toliko obavljenih slucajeva da se moze reci da je medju najboljim....ne mogu ni svi kirurzi operirati srce ,treba biti specijalist za to....
    jedno je biti pedijatar i dobro obavljati neke vrste operacija,al treba biti specijalist za hipospadiju....
    ja sam zahvalna Bogu pa smo isli odmah za bg.....da smo isli u split iza nas bi tek bila tek prva operacija,a sad je cjela hipospadija iza nas....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •