Ja sam nakon početnog oduševljenja prvenstveno zbog ekologije malo razocarana i to iz vise razloga. Prvo uvijek curka, ali ok to me ne smeta jer opet koristim neusporedivo manje uložaka nego inače (inače ih ko manijak mjenjam svaka 2 sata). Nego sam nakon druge mentruacije (pri kojoj sam koristila mooncup) imala gadan svrab i to je jedino moglo biti od njega. Sljedeci put ga nisam koristila i sve pet.
Također se pitam sta je s onom krvi koja se skuplja u njemu noći, tj. dok ležimo.
Meni su najgore noci jer mi ona tri srednja dana (treje mi 7 do 10 dana) curi stravično i po noći, ako slučajno zaspem na leđima ili se okrenem u snu to je kao pokolj na plahtama, užas. I sad ja to rješavam tako da stavim tampon i navijam sat da zvoni svaka 3 sata i mjenjam ga, isto sam radila i sa mooncupom, ali me brine to, što dok ležimo ta krv stalno stoji u nama, ništa ju ne upija i nigdje ne otiče, to mi neizgleda ni malo higijenski ni zdravo, zar ne? I šta je sa samim sastavom mooncupa? On je od silicona, ali kakve sve štetne tvari taj silikon može ispuštati u naš organizam i to u otvorenu ranu? Svi znamo kolko su štetne ispale boce i boćice zbog BPA, sigurno nekakvih omekšivača ima i u mooncapu. Negdje prije u postovima se spominje kemija u ulošcima. Voljela bi da mi to netko malo objasni, nema li onda kemije i u toalet papiru, pa se svjedno neću brisati liščem, nema li onda kemije u cipelama i odjeći koju nosimu pa svejedno nećemo hodati goli?
U glavnom entuzijastično sam ga nabavila jer se volim reciklirati sve što se može i zagađivati Zemlju što manje, ali na žalost mooncup mi nije nekako sjeo. Upravo imam menstruaciju i nakon onog svraba se nikako ne mogu prisiliti da ga ponovo umetnem.