Kao prvo da razjsanim mozda svoje ne sasvim jasno pitanje: i od med. sestre i od tanje_b sam shvatila za zdrava djeca ako ne idu privatno samo dodu u odredeni dnevni termin bilo koji dan. Htjela sam provjeriti da li stvarno nema narucivanja za odredeni datum i koliko se onda ceka u cekaonici (mrzim cekanjamamaLare prvotno napisa
). Sad mi je tanja_b i ninochka objasnila da se samo dode i ceka (ali valjda maksimalno 2 sata).
Ponavljam da mi se cini da je problem u cijeloj gornjoj prici nedostatak potpunog informiranja pacijenata i time prouzroceni nesporazumi (mozda bi i dr. J. i ostali lijecnici koji rade i privatno i za HZZO trebali imati mali letak s informacijama !)
Kako ja sad shvacam, ako si kod odredenog pedijatra prijavljen cjepiva su besplatna, ali sam pregled moze biti besplatan (ako je u normalno radno vrijeme) ili se placati ako je u privatnom dogovorenom terminu (kasniji sati obicno). Pedijatri imaju odredenu kvotu koju placa HZZO. Ako je ispunjena, ne mogu primati nove pacijente preko HZZO-a, ali mogu privatno. Kad se pojavi rupa, novi pacijenti mogu uskociti i ako dolaze u radno vrijeme sve im moze biti besplatno. Dodatno tko zeli moze platiti mogucnost nazivanja izvan radnog vremena. Tako nesto + trenutacno stanje, radno vrijeme i cijene treba napisati na taj letak!
Sto se dodatnog nazivanja tice, ja sam apsolutno za mogucnost istog! Naravno ako netko nece ne mora, ali s druge strane ako ja zelim tu mogucnost i neki lijecnici je nude ne vidim uopce u cemu je problem. To nije "na crno". Dapace, kao sto sam vec par puta napisala, idem privatnoj ginekologici, koja mi je dala broj mobitela, koja ne naplacuje dodatnu tu uslugu i ja je shvacam kao dio tog privatnog aranzmana. Zvala sam par puta je u razna vremena kad ne radi (npr. osjecam lagano stezanje, da li smijem sutra na put? etc. - za to se bas i ne zove hitna, zar ne?) i ta mogucnost mi je pogotovo kao trudnici dala dodatnu sigurnost. Tu mogucnost nazivanja nudi i nas pedijatar uz godisnju naknadu i nakon prvotnog iznenadenja sam shvatila da nije sasvim nerazumno naplatiti smetanje izvan radnog vremena. S druge strane, i opet meni je (pogotovo kao neiskusnom roditelju) bitno da znam da ako se nesto dogodi (pogotovo male stvari koju potencijalno mogu biti velike) mogu nazvati poznatu strucnu osobu i spremna sam za to platiti.

). Sad mi je tanja_b i ninochka objasnila da se samo dode i ceka (ali valjda maksimalno 2 sata).
Odgovori s citatom
i mirno nam je ,ljubazno i stručno odgovarao...eto meni se čini pristupačan i stručan

), a otorinac nam je riješio veliki problem. Nakon toga, više gotovo nismo ni trebali pedijatra, pa se nekako nadam da ni novu doktoricu opće prakse nećemo prečesto viđati
nego ustanovili smo da jesam cijepljena? ili?