Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 251 to 300 of 438

Thread: Božićni kolači 2011

  1. #251

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by kloolk View Post
    misliš na ove? kopiram post s 1. str.
    Ovi mali čokoladni kolačići ne mogu baš dugo stajati ali su prejednostavni za napraviti, a tek kako su fiiiini.
    Napravljena smjesa može stajati u frižideru par dana i kad vam se jedu svježi kolačiči samo ih zarolate i u pećnicu s njima.
    http://damijenestoslatko.com/slatko/crno-bijele-kuglice
    evo i film
    http://www.joyofbaking.com/ChocolateCrinkles.html
    da, našla sam tu na rodi taj recept i tu se zovu čoko-espresso budnići

  2. #252

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    moji brown-isi i narancine okruglice iz "bozicne" zbirke jucer nestale
    ostalo malo krasuljaka

    hmmmm
    moram poceti peci nesto malo manje jestivo

  3. #253
    astral's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    sunčani otok
    Posts
    984

    Default

    zato ću ja tek sutra počet pravit kolačiće, možda danas

  4. #254
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Jel sam ja zabrijala ili se negdje spominjao recept za domaću integralnu domaćicu?

  5. #255

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    ali stvarno izgleda pepavo za raditi, kao mađarica rekla bih

    kakva su tvoja iskustva
    Do sad mi je svaki put ispalo bez greške. Prvi puta sam se namučila nešto više, ali svaki sljedeći put je sve jednostavnije razvaljati kore. Djeluje pepavo kao što kažeš, ali se isplati. Kad je na tanjuru ispred tebe, ko sa reklame "nemoj misliti na torticu".

  6. #256

    Default

    Quote Originally Posted by goranka View Post
    Do sad mi je svaki put ispalo bez greške. Prvi puta sam se namučila nešto više, ali svaki sljedeći put je sve jednostavnije razvaljati kore. Djeluje pepavo kao što kažeš, ali se isplati. Kad je na tanjuru ispred tebe, ko sa reklame "nemoj misliti na torticu".
    meni to izgleda kao medena pita
    obožavam je
    ali je nisam nikad radila, to moja majka radi

  7. #257
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Upravo sam ispekla toskanske cantuccine,
    savršeni su...
    Tko voli tvrde i aromatične keksiće, evo recepta, za čas se naprave:

    300 g brašna
    200 g šećera
    2 jaja + 1 jaje za premaz
    malo soli
    100 grama cijelih badema
    100 grama pinjola
    pola žličice sode bikarbone
    1 žličica sjemenki anisa
    malo ekstrakta gorkih badema.

    Tko nema anisa i pinjola (ili ne voli te okuse) može i bez njih.
    Bademe i pinjole kratko tostirati u pećnici da dobiju na okusu.
    Od ostalih sastojaka zamijesiti tvrdo tijesto i podijeliti u tri komada.
    Od svakog komada razvaljati kobasicu, malo je spljoštiti, ubaciti u pleh, premazati jajetom i peći 15 minuta na 170.
    izvaditi iz pećnice, narezati ukoso na šnitice, pa ubaciti u pećnicu na još 5 minuta.
    Možete slobodno napraviti duplu dozu, jer mogu trajati tjednima.
    Talijani ih toćaju u crnu kavu ili vino,
    meni su najbolji onako suhi i hrskavi.

  8. #258

    Default

    bademe i pinjole ostaviti cijele?

  9. #259
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pinjole u intersparu 299 ili 399 kuna za kilogram!

  10. #260

    Default

    ajde ća odavde
    ti imaš svoje kolačiće

  11. #261
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Da, cijele, vide se u presjeku kada ih narežeš.

    Apri, ima besplatno, naberi ih u pineti.

  12. #262
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ajde ća odavde
    ti imaš svoje kolačiće
    mislila sam ti donijeti kutijicu, ali sad neću... da si još tolika!

  13. #263

    Default

    oš ti puru?

  14. #264

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    meni to izgleda kao medena pita
    obožavam je
    ali je nisam nikad radila, to moja majka radi
    Ma da, to ti je varijacija na temu Medena pita. Ja sam ih jela na dosta različitih mjesta, a sama sam radila samo po ovom receptu i ostala vjerna baš toj verziji.

  15. #265

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by goranka View Post
    Do sad mi je svaki put ispalo bez greške. Prvi puta sam se namučila nešto više, ali svaki sljedeći put je sve jednostavnije razvaljati kore. Djeluje pepavo kao što kažeš, ali se isplati. Kad je na tanjuru ispred tebe, ko sa reklame "nemoj misliti na torticu".
    tnx, probati ću

    može li prašak za pecivo umisto sode?

  16. #266

    Default

    moja mama radi sa sodom
    ali i sa svinjskom mašću
    je znam, to ti se gadi
    ali da probaš pitu pojma ne bi imala da je sa mašću
    i gore na stavljamo čokoladu, mislim da bi preuzela aromu koju daju kore s medom

  17. #267
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ali i sa svinjskom mašću
    mene mama isto učila da se kolačići rade sa svinjskom mašću, nekad smo ih znali tako radit i bili su mljac.
    bas sam se mislila ove godine probat, nisam valjda od djetinjstva jela takvu verziju, osim ako nisam znala da je mast.
    idem izvadit teglu iz frižidera

  18. #268

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    da, našla sam tu na rodi taj recept i tu se zovu čoko-espresso budnići
    ovi što sam ja linkala su dugačiji, idu 2 čokse i bez kave su, kao mali fini sočni brownies-i koji se tope u ustima, baš imaju puni čokoladni okus, mmmmm.

  19. #269
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    ovaj topic se treba zvati veliki povratak svinjske masti, izlazak svinje iz ormara ili nesto slicno...

  20. #270

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    moja mama radi sa sodom
    ali i sa svinjskom mašću
    je znam, to ti se gadi
    ali da probaš pitu pojma ne bi imala da je sa mašću
    i gore na stavljamo čokoladu, mislim da bi preuzela aromu koju daju kore s medom

    sve znaš, bez da tipkam


    je li brašno s proteinima ili bez

  21. #271
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    ovaj topic se treba zvati veliki povratak svinjske masti, izlazak svinje iz ormara ili nesto slicno...
    iz frižidera

    s obzirom da su se spominjale bube koje izlaze iz brašna, a što ne bi i svinjska mast

    mislim da je to - to što se tiče zoologije i kolača

  22. #272
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    bok ekipa, dugo me ne bješe na ovim domaćinskim topicima

    dajte pls neki link na recept za bajadere, pogubila sam maltene sve

  23. #273
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Imas na portalu.

  24. #274
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    ne znam više gdje su recepti na portalu

  25. #275

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    187

    Default

    Quote Originally Posted by Maja View Post
    ne znam više gdje su recepti na portalu

    Ja sam se jučer namucila naći, evo bajadere

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1917


    Svako malo dođem škicnuti što se u vašim kuhinjama sprema. Još nisam odlučila što ću sve raditi,

    ali zasigurno radim vanili krancle( imam sjajan recept, mogu napisati), mađaricu i bajadere

  26. #276

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    sve znaš, bez da tipkam


    je li brašno s proteinima ili bez
    a kako se zalomi
    uglavnom je bezproteinsko

  27. #277
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    napravila sam: vanilin kiflice (kiara79, hvala na receptu), krancle, čok. zvjezdice, princess puffiće, lješ. trokutiće, ruske šubare, husarske, kokos košnice, čoko-rum kuglice
    danas radim: spekulas u obliku gingermana za okititi bor
    na badnjak ću napraviti kroasane s nutelom, ostaviti ih u hladnjaku i peći na božić
    THE END!

  28. #278
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    napravila ove, jako ukusni,kiara79 hvala na receptu


    mislim da ću danas još i ove,http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/, nisam ih još probala, ali veli frendica da su jako fini,jednostavni za napraviti ,a puno ih ima.

  29. #279

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,825

    Default

    pepi, jel bi ti bio problem ovdje iskopirat ili napisat recept ovih kolača koje si radila od bijele čokolade i naranče? ne mogu nikako otvorit coolinariku a čine mi se jako fini...
    hvala unaprijed!

  30. #280
    Smajlich's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,136

    Default

    http://www.coolinarika.com/recept/ke...ade-i-narance/ jesu to ovi, buba klara? Baš sam ih jučer napravila, a uova 3-4 dana mislim napraviti mramorčiće, linzere, cimet-keksiće i medenjake, bijele kuglice s konjakom i jaffa-kuglice. Za Božić tortu od oraha i naranče te princess-krafne.

  31. #281

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,825

    Default

    da to su ti
    molila bih recept jer ne mogu otvoriti coolinariku, hvala!

  32. #282
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Evo buba klara c/p

    (ova dolje napomena je točna, treba više brašna od 300 g, meni je sigurno trebalo 500 g, jer je naranča bila puna soka).

    Priprema


    Težina:Jednostavno
    • 1 Upalite pećnicu na 180°C.
      Dobro operite naranču, obrišite pa naribajte koricu i iscjedite sok.
      Na laganoj vatri (ili na pari) zagrijavajte maslac, narančinu koricu, sok, šećer i van. šećer.
      Miješajte dok se sastojci skroz ne povežu, umiješajte jaje i nastavite miješat da se sve poveže, maknite s vatre i odmah u vruće dodajte naribanu ili sitno nasjeckanu bijelu čokoladu (možete je i otopit prije u mikrovalnoj pa je dodat) i miješajte dok se čokolada ne otopi. Smjesu ostavite da se hladi (nemora se skroz ohladit...neka bude mlaka).
      Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli i dodajte mu mlaku smjesu bijele čokolade i naranče.
      Zamijesite glatko tijesto, ako vam se tijesto čini rijetko (zavisi koliko je naranča imala soka)..dodavajte pomalo još brašna...dok ne dobijete lijepo tijesto koje se ne lijepi, oblikujte u manje kuglice i svaku kuglicu malo stisnite dlanovima da dobijete tanje pločice.
      Pecite na 180°C oko 10-12 min. da ostanu bijeli.
      Po želji ih pospite šećerom u prahu.
    Posluživanje

    Napomena:
    Neznam koliko točno je soka imala ova moja naranča, al meni je trebalo malo više brašna od 300g da umijesim lijepo glatko tijesto, tako da vodite računa o tome da količina brašna ovisi koliko soka ima naranča.

    Sastojci

  33. #283

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,825

    Default

    hvala!!!

  34. #284
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

  35. #285
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    kalimero, krasni su ti

  36. #286
    mislava's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    na rubu pameti..
    Posts
    893

    Default

    Kalimero,
    što je ono bijelo trokutasto?

  37. #287

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by goranka View Post
    Do sad mi je svaki put ispalo bez greške. Prvi puta sam se namučila nešto više, ali svaki sljedeći put je sve jednostavnije razvaljati kore. Djeluje pepavo kao što kažeš, ali se isplati. Kad je na tanjuru ispred tebe, ko sa reklame "nemoj misliti na torticu".
    kore ispečene,

    ipak lakše nego što sam mislila ( možda zbog tortice)

  38. #288

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by mislava View Post
    Kalimero,
    što je ono bijelo trokutasto?
    i ono do bijelog trokutastog, u košaricama izgleda kao nešto karamelizirano...može recept?

  39. #289

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    kore ispečene,

    ipak lakše nego što sam mislila ( možda zbog tortice)
    soda bikarbona?
    mast?

  40. #290
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    kalimero ne znam da li bi plakala, jer zavidim na izgledu svakog kolaca, a sigurna sam da zavidim i na okusu ili da odem pojesti koji moj da se smirim i utjesim da ni moji nisu losi

  41. #291

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    jesam li ja jedina koja još nije ništa napravila?!? a kako stvari stoje ne da mi se ništa niti raditi - ionako većinu sama pojedem ...onda je bolje da nema ništa ...
    Last edited by Vrijeska; 21.12.2011 at 23:26.

  42. #292
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    nisi jedina

  43. #293
    koksy's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    5,491

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    jesam li ja jedina koja još nije ništa napravila?!? a kako stvari stoje ne da mi se ništa niti raditi - ionako većinu sama pojedem ...onda je bolje da nema ništa ...
    Ja se crvenim kad citam ovu temu jer se osjecam ko nemajka i nezena jer sam danas napravila samo roladu koja je gotova za pol sata, nis se ne pece, samo mjesa... A onda kad vidim popis napravljenih ili planiranih kolaca ovih savrsenih majki i kucanica...Pokrijem se po glavi...

    Da me se ne shvati krivo, ja vam se, cure moje, stvarno divim. Ja ni ne znam nabrojat 10 vrsta kolaca a kamoli napravit.

  44. #294
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    a sta vas dvije cekirate sta su drugi napravili
    ni ja ne radim kako bi zeljela, evo ni nafilat madjaricu ne mogu normalno. fali mi fila, onako bas za pol reda, pa sam pojela ono sto mi je ostalo i naprvila pola novog.

    i sad cekam da se ohladi, da mogu bucnuti maslac u nju.

    prisjela mi je i madjarica i sve.

  45. #295
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Ni kod nas se ne peče ništa posebno. H i ja smo napravile više za štos keksiće sa modlicama koje je ona izabrala (gotova smjesa, samo smo dodale jaje i putar), sa tatom ih je ukrašavala jestivim bojama i lijepo smo se zabavljali cijelo popodne i večer. I ukrase za bor smo radile od tijesta, no nejestivog pa se to ne računa.
    Nemam niti tradiciju za koju bih se uhvatila jer je moja mama super radila jedino štrudle i to par puta godišnje, tak da blagdane ne povezujem s kolačima. Nije mi krivo - ne trebaju mi ali uopće dodatne kalorije! Više volimo kićenje bora uz božićne pjesme, čašu vina, poklone...jelo nam je sporedno.

  46. #296

    Default

    Quote Originally Posted by Forka View Post
    nisi jedina
    1,2,3,4 izgubljeni
    ima nas još


    samo ne znam zašto pratim ovu temu
    mazohizam

  47. #297

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    soda bikarbona?
    mast?
    kompromis

    soda i maslac

  48. #298
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Do jučer sam napravila slijedeće:

    - isprintala sam hrpu kojekakvih recepata
    - popekla lješnjake i pola smo ih pojeli
    - sveki je samljela orahe
    - nasjeckala sam bademe i popekla ih pa čekaju
    - ogulila sam drugu turu badema pa i oni čekaju
    - napravila krš na stolu
    - zamijesila tijesto za gingerbred menove
    - još uvijek razmišljam - što da zapravo ispečem?? (a kad se samo sjetim da sam prošle godine imala 15-18 vrsta kolača koje sam napravila u pet dana, a napravila bih i više da je bilo više vremena, a ove godine ne mogu niti nabrojiti koje sam sve kolače pekla tada )

  49. #299
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by koksy View Post
    A onda kad vidim popis napravljenih ili planiranih kolaca ovih savrsenih majki i kucanica...Pokrijem se po glavi...
    ne znam od koje "dijagnoze" sam dalje
    ali trenutno imam toliko posla s kojim imam problema, da mi je lakše - praviti kolače

  50. #300

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    5,207

    Default

    Quote Originally Posted by koksy View Post
    Ja se crvenim kad citam ovu temu jer se osjecam ko nemajka i nezena jer sam danas napravila samo roladu koja je gotova za pol sata, nis se ne pece, samo mjesa... A onda kad vidim popis napravljenih ili planiranih kolaca ovih savrsenih majki i kucanica...Pokrijem se po glavi...

    Da me se ne shvati krivo, ja vam se, cure moje, stvarno divim. Ja ni ne znam nabrojat 10 vrsta kolaca a kamoli napravit.
    ajde nek je netko konačno to rekao naglas, eto i mene pokrivene po glavi
    Last edited by ZO; 22.12.2011 at 07:44.

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •