Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 438

Tema: Božićni kolači 2011

  1. #351
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    to sam urekla sama sebe
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nije da se hvalim, ali meni dizano uvijek ispadne
    nakon što sam to prepotentno izjavila sve je krenulo nizbrdo :fatalizam:

    napravila sam ja to
    od smjese za 4 ispala 3 1/2 kuglofa
    to je najmanji problem, jer 4. je trebao biti za nas, lako ja to ponovim
    ali nije to to
    fali mi slatkoće, a stavila sam šećera kao i uvijek
    valjda taj kvas što sam odmah rekla da mi daje na kiselo
    nije mi mekano, mada sam stavila rastopljeni maslac s kojim mi je prošli put bilo ko duša mehko
    i domaće limune za koricu nabavila, ta korica mi je imala nekako čudan okus
    sve mi je nekako bezveze
    mislim jestivo je to, ali....

  2. #352
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sad ono pitanje... TEBI ima čudan okus?

    (suptilna hajvica i direktna marta)

  3. #353
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ni ovaj tura ne valja

    najprije se opet diglo ko blesavo

    ali nekako nakiselo
    a stavila sam manje kvasca nego po receptu
    i onda sam stavila u kalupe
    pa se sad pak ne dižu kako treba
    i kad su se ispekli uopće lijepo ne mirišu, inače mi cijela kuća miriše na kuglof sada ništa
    a napravila 4 komada
    i to će u smeće, ne mogu to pokloniti
    Nadam se da si prespavala i prestala se uzrujavati...

    Ima veze kakva je germa, kakvo je brašno i drugi sastojci. Ne možeš sve predvidjeti.

    Murphyjev zakon isto obično uplete prste - kad trebaš za dar ili za goste nešto obično krene ukrivo, a kad pečeš onak bezveze, za probu, ispadne krasno... (meni tak bude s gris noklicama - u stanju sam ih napraviti kak treba u pol noći ako me probudiš, ali nedajbog da mi mama ili svekrva dolaze na ručak - ili se raspadnu ili budu tvrde... ) Tijesto s germom udesilo mi se tako jednom baš za Dane kruha. Muž mi je rekao "Pa kaj, nek i druge mame peku, ne moraš ti snabdijevati cijeli razred"! To me malo prizemljilo, iako mi bude žao materijala, a još više vremena koje otkidam od svoje obitelji kad se primim takvog posla.

    Uostalom, baš te briga... Nadam se da i ti imaš nekoga da ti pokloni koji kolač, jer mi žene smo sklone tako ispunjavati tuđa očekivanja (i vlastita) i žderati se ako ne ispadne kako treba, a imaš hrpu ljudi koji fino sjede na pozadini i očekuju da im nekaj spečeš i ove godine, a to su u stanju i reći... Pokloni ekipi kuhinjsku krpu s božićnim motivom za 5-7 kn s placa, a oko kuglofa nek dežuraju sami. Ja bih isto trebala poslušati svoj vlastiti savjet, a na najboljem sam putu. Naime, trudim se ne dijeliti više kolače šakom i kapom, nego onima koji mi nešto daruju od srca i ja darujem na isti način. Moji kolači su otišli susjedi koja nam je donijela bor.

  4. #354
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    je čudan okus

    i miris

    i konzistencija (tvrdo)

    ne, nakon tvoje edukacije nisam 200%
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 23.12.2011. at 08:04

  5. #355
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a baš mi je žao
    ali, svaki sljedeći će biti bolji, znaš da je i kod mene sve krenulo loše, pa se poslije popravilo

  6. #356
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    peterlin

  7. #357
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Peterlin ima nas vise koji bi trebali poslusati tvoj savjet.

    Ja prijavljujem da imam kolaca 0 komada i ceka me duga noc.

  8. #358

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,739

    Početno

    i ja jutros zamijesila
    i već pošlo po krivo
    išleri - piše kako prah ja sam imala samo čokoladu u prahu - je l to problem?!? nisu ispali tamni
    peku se već 15 minuta, nisu uopće promijenili boju, sjaj - isti su kao kada sam ih stavila u pećnicu
    kako ću znati jesu li pečeni?!?

  9. #359
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    je čudan okus

    i miris

    i konzistencija (tvrdo)
    Baš mi je žao.
    Jednom mojoj prijateljici nije uspjela torta i ona udri u plač. A one št su sa strane pušile će njoj: Šta plačeš za kolačem?
    Lako je njima pametovat kad je one nisu pekle!

  10. #360

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,739

    Početno

    reč pečeni su
    pretanko sam ih razvaljala ...

    ajmo ispočetka ...

  11. #361
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    i ja jutros zamijesila
    i već pošlo po krivo
    išleri - piše kako prah ja sam imala samo čokoladu u prahu - je l to problem?!? nisu ispali tamni
    peku se već 15 minuta, nisu uopće promijenili boju, sjaj - isti su kao kada sam ih stavila u pećnicu
    kako ću znati jesu li pečeni?!?
    I ja stavljam čokoladu u prahu.

    15 min je previše. Inače, tijesta s čokoladom/kakaom uvijek se peku kraće od onih bez toga. I ne budu promijenili boju, samo mrvicu narastu.

    Peci maksimalno 10 min... Znaš da su gotovi kad se stvrdnu (pečem na pek-papiru i probam da li je onak tvrdo ko keks, inače boja mora ostati više-manje ista, samo budu suhi).

    Probaj zalijepiti dva zajedno bilo kakvim pekmezom, možda možeš spasiti i to kaj je prepečeno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.12.2011. at 09:39

  12. #362

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Postovi
    71

    Početno

    ma nabile ste mi presing tako da sam morala nadodat još koju vrstu. sinoć napokon gotova (uz užasne bolove u vratu, ali danas ko nova), final score 12 vrsta, večina ispala ok, neke i super - tamni i svijetli toblerone, pucci, rafaelo, bounty, bajadera, "marcipan", zvjezdice (od smjese za non plus ultra - satrale me ali su njama), pannochie, aprini švicarci, keksići od naranče i bijele čokolade i vanil kiflice.
    hvala vam
    sve koje niste još gotove sritno i da vam svi kolači budu slasni.

  13. #363

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    vanička kakvi su to tamni i svijetli toblerone? Može receptić?

    Ja danas stavljam glazure, a sutra napravim čokoladnu salamu i to je to. Barem mislim. Imala sam u planu još neke, no ne bi htjela pretjerivati. Ionako ću da NG morati još nešto dopeći. Hm, da, sad mi je i vanička zagolicala maštu sa tobleronama....

  14. #364
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    @alex, pusti sad te kuglofe... , kakvi su cantuccini?

  15. #365
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    joj i ja tek popodne pocinjem (a i zavrsavam, nadam se)
    odlucih se za skromne tri vrste:
    prutici od oraha, cokolade i dulce de leche (pa i njega moram napraviti)
    dok se ddl bude kuhao planiram coko budnice i princess puffice
    dovoljno za poklon mojima i svekijima slijedeca dva dana dok se budemo uvaljivali na ruckove
    Posljednje uređivanje od summer : 23.12.2011. at 10:19

  16. #366
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dajte mi stavite recept za budniće
    svi ih stavljaju po fejsu, izgledaju savršeno, a mene uvijek strah

    ma moram i ja to probati!

  17. #367
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

  18. #368

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    @alex, pusti sad te kuglofe... , kakvi su cantuccini?
    bravo f. to je pravo pitanje!
    tko uopće jede kuglofe?
    draga aleks

  19. #369
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    budnići su mmmmm! ostavi ih u frižideru da se dobro stisnu. http://forum.roda.hr/threads/37730-%...talni-cookies-)

    ovdje je veselo a ja nisam ni počela; iduća tri dana po jednu easy-peasy vrstu koju mogu raditi djeca (spekulasi, kuglice i obavezna bajadera za dijeljenje) a kad se to pojede neku deliciju za moj gušt.

    ja bih pekla sve ovo što ste nabrojale, ali onda bih sve sama i pojela.

  20. #370
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sdamo mi još recite, kakva to kava treba biti
    kuhana?
    jel može ona neka instant?
    ja kavu u kući ne posjedujem, a sveki ima neku Jacobs gold, instant

  21. #371

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Postovi
    71

    Početno

    ma to ti je ovaj medeni toblerone s coolinarike (nemam pojma linkat, sori) http://www.coolinarika.com/recept/medene-toblerone/
    ja sam ih samo tako nazvala, za probu sam ga pravila prije tjedan dana, pa mi je nekako previše ima okus na čokoladu za kuhanje (ali puno bolj mi je sutra dan, lipo se prožmu okusi) pa sam napravila i varijantu s 150g mliječne i 100g čokolade za kuhanje i 50g meda, mom nepcu je nešto draža.

  22. #372
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ne kuhana, sirova mljevena kava. nisam probala s instanticom, javi kako je.

  23. #373
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    iju, ne posjeduje kavu...
    obicna kava, ne instant, mljevena

  24. #374
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a-u... nije baš da mi se sada kupuje kava samo zbog te tri žličice

    probat ću sa instant, ali mi recite je li jednak omjer, je li jedna žličica mljevene isto što i žličica instantice?

  25. #375
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    kahm. kolaci su in da haus.
    odustale smo od urokljivog oka, jerbo smo zakljucile da ovogodisnje smokve nisu dostojne obrade.

  26. #376
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    evo meni upravo zagorio karamel u startu, perem lonac i krečem ispočetka :/

  27. #377

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Citiraj vančika prvotno napisa Vidi poruku
    ma to ti je ovaj medeni toblerone s coolinarike (nemam pojma linkat, sori) http://www.coolinarika.com/recept/medene-toblerone/
    ja sam ih samo tako nazvala, za probu sam ga pravila prije tjedan dana, pa mi je nekako previše ima okus na čokoladu za kuhanje (ali puno bolj mi je sutra dan, lipo se prožmu okusi) pa sam napravila i varijantu s 150g mliječne i 100g čokolade za kuhanje i 50g meda, mom nepcu je nešto draža.
    Aha...medeni toblerone i ja radim i izvrstan mi je.

  28. #378

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a-u... nije baš da mi se sada kupuje kava samo zbog te tri žličice

    probat ću sa instant, ali mi recite je li jednak omjer, je li jedna žličica mljevene isto što i žličica instantice?
    probaj ove, ista stvar samo čokoladna, bez kave
    http://damijenestoslatko.com/slatko/crno-bijele-kuglice

  29. #379
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a-u... nije baš da mi se sada kupuje kava samo zbog te tri žličice

    probat ću sa instant, ali mi recite je li jednak omjer, je li jedna žličica mljevene isto što i žličica instantice?
    Ja bih smanjila na dvije zlicice. Instant je malo jaceg okusa pa da ne prevlada.
    I da nemoj smanjivati kolicinu secera, bas su pisali na tom topiku, jer onda prevlada okus kave. (pisem ti jer ja imam obicaj smanjiti secer za vise od pola u svim receptima)

  30. #380
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    evo, totalno recesijski, totalno ukusni, totalno lijepo izgledaju, mogu se zamrznuti...
    ako se gore šaraju šokoladnom ili limun glazurom (ono skroz tanušno bezvezno šaranje), svaki može biti drugačiji...
    drugačiji su i ovisno o punjenju (pekmez, čokolada, bilo kakva krema)...

    jedan recept, tisuću oblika i okusa (ako u polovicu dodaš malo kakaa, eto ti super kombinacija)

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914
    na koliko stupnjeva se peku i koliko dugo, ovi simpatični keksići?

  31. #381
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    možda negdje i piše, ali ne stignem čitati...upravo sam ih umijesila....

  32. #382
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    na 150 °C, ne znam koliko dugo
    ja otvaram rernu i pipnem prstom površinu
    onoga trenutka kad je gornja površina čvrsta - vadim
    nikkao ne smiju promijeniti boju, moraju ostati skroz svijetli

  33. #383
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Ja sam ove godine s lakoćom i užitkom i čak bez nereda napravila sedam vrsta. Predivno! A onda su se djeca razboljela i neće ih jesti jer ih boli grlo i ne mogu gutati. I ne idemo nikam, i ne družimo se ni sa kim. Jer smo šugavi.

    Ako koga tješi - radije bih da su mi svi kolači propali, al da su djeca zdrava

  34. #384
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a daj!
    pa djeca će brzo ozdraviti, a ti ćeš imati kolače

  35. #385

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,739

    Početno

    dance of the cookies!

    jeeee!
    čupavci i vanilin kiflice!

    to je dosta, zar ne?

  36. #386
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a daj!
    pa djeca će brzo ozdraviti, a ti ćeš imati kolače
    Pa kad tako gledaš

  37. #387
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Ja sam ispekla 4 vrste, smeđe-žuta salama mi nije uspjela, smeđa smjesa mi je ispala pretvrda pa nisam uspjela zarolati

  38. #388
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa što nisi malo mlijeka dodala
    ili ruma
    ili bilo čega

    što nisi nazvala?

  39. #389
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ajoj Aleks, baš mi je žao za peh s kolačima,
    tako meni jednom nije uspjelo tijesto za pincu, a ja zamijesila tri kile brašna, za cijelo pleme,
    dva se dana zaj.bavala, mijesi, premijesi, pokrij, grijanje na maksimum, opet premijesi, još utopli, pjevaj, titraj,
    umjesto devet pinci, ispale četiri drvene palačinke,
    prisjeo mi blagdan...

  40. #390
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Sto sam napravila, napravila...
    Doduse vec par godina nisam stigla ovako puno...
    Moja tajna je da radim svega pola mjere, tek toliko da bude, ne volim previse toga svega jer onda ostane...
    Ovako se pola vec pojelo, a pola ostalo...

    Lagano slani cokoladni keksici
    Zvjezdice s pekmezom
    Kolacici od ljesnjaka ljepljeni kremom od cokolade
    Rafaelo kocke
    Orehnjaca
    Medena pita
    Vanilin kiflice s bademom
    Vanilin kiflice s orahom

  41. #391
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Nakraju smo od onih smokava skuhale džem za poklanjanje. S rakijom, narančom i aromom rogača.

  42. #392
    Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,274

    Početno

    marta, ovo mi zvuči izvrsno!

    Imate li moooožda viška ?

    Za trampiti za nešto možda ?

  43. #393
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    ja još popodne napravila medenjake, našla recept tu na forumu...super su i masu ih ispadne

    i mislim da je to,to-leđa me ubijaju

  44. #394
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Teica, taman je za poklone.
    Inace, htjela sam reci da su nam oni paprenjaci bez oraha ispali savrseni, ono topljenje meda i šećera u maslacu daje neki poseban okus, totalno meden, mljac. A sve zajedno lagano papreno, mmmm.

  45. #395
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Tijesto za keksice s modlicama - klapa - drugi put. Prvo je zavrsilo u smecu...
    Mali se budi od 8 svakih 10 minuta, muce ga zubi a ja nikak da keksice napravim, razvaljam tijesto pa on zaplace, pa otisnem 5 komada pa on zaplace...i tako ce bit do dugo u noc ovim tempom...
    Sutra jos cupavci i ponovno rum kuglice jer su ove nestale i to je to, meni 4 vrste dovoljno..

  46. #396
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    probaj ove, ista stvar samo čokoladna, bez kave
    http://damijenestoslatko.com/slatko/crno-bijele-kuglice
    Ja ih popodne napravila - zaista jednostavno, a PREfino!!! Žao mi je jedino što nisam odmah napravila duplu smjesu - dok smo ja i MM izdegustirali....eh...skoro se ispraznio pladanj
    kloolk tnx na linku

  47. #397
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    na 150 °C, ne znam koliko dugo
    ja otvaram rernu i pipnem prstom površinu
    onoga trenutka kad je gornja površina čvrsta - vadim
    nikkao ne smiju promijeniti boju, moraju ostati skroz svijetli
    je..je..je...jer ondak se mrve...ili?
    em sam ih pekla na 180..em su lagano promijenili boju...
    ah...
    no dobro...
    ukusni su

  48. #398
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Dakle...sta umor radi covjeku tj. zeni...
    Tako ja prtljam po tim keksicima s modlicama, ispecem ih bezbroj ali stalno ima tog prokletog tijesta. I nista, pukla mene ona blesavo-umorna inspiracija i napravim ja 3 srca. U jedno slozim od tijesta slovo S, u drugo slovo D a u trece sam htjela stavit prvo muzevo + moje slovo. I umjesto mog pocetnog slova Ž ja stavim slovo Š!!!! I ne skuzim dok se nije ispeklo!! Š!! Halo! Disleksija?? Nepismenost?? Smijala sam se dobrih pola sata sama sebi...vrijeme je za spavanje, definitivno...

  49. #399
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    koksy, vrijeme je za spavanje
    nemoj se ženo sa kolačima mučiti, što će ti to
    beba ti je mala, veliki treba tvoje vrijeme
    imat ćeš vremena za kolače kad oni budu veći

    Forka, catuccini su fini
    e sad ja ne znam kakvi bi oni zapravo trebali biti
    moram probati pipline
    što bi ja kod mojih mijenjala?
    - malo mi je preslatko, smanjila bi količinu šećera, ali me strah da bi poremetila konzistenciju
    - imala sam ekstrakt običnog badema, a ne gorkog, to bi ublažilo slatkoću i dalo dodatini okus i miris
    - nisam imala anis, nisam ga našla
    - i najveća zamjerka to jaje preko, baš mi nekako smeta
    al ako zanemarimo sve to fini su

  50. #400

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    uf,
    nije lako tebe zadovoljiti...

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •