Pokazuje rezultate 1 do 50 od 438

Tema: Božićni kolači 2011

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    evo, totalno recesijski, totalno ukusni, totalno lijepo izgledaju, mogu se zamrznuti...
    ako se gore šaraju šokoladnom ili limun glazurom (ono skroz tanušno bezvezno šaranje), svaki može biti drugačiji...
    drugačiji su i ovisno o punjenju (pekmez, čokolada, bilo kakva krema)...

    jedan recept, tisuću oblika i okusa (ako u polovicu dodaš malo kakaa, eto ti super kombinacija)

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914

  2. #2
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

  4. #4
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    baš mi je da vas se dojmio
    I ja ih pravim svake godine

  5. #5

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    1,276

    Početno

    cure dajte dobar recept za frite
    bez saka i salica, na grame

  6. #6
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    cure dajte dobar recept za frite
    bez saka i salica, na grame
    Evo, s gramima:

    500g brašna
    2 žutanjka (NE bjelanjke)
    80 g grožđica( ili po ukusu)
    50g šećera
    20g maslaca
    0,3dl rakije
    naribane korice od limuna

    20g kvasca u 1dl mlakog mlijeka i žličicu šećera da se digne

    Sve pomiješati, bitno je da svi sastojci budu sobne temp. Tući kuhačom i dodati 0,5-1 dl mlijeka da tijesto bude tako mekano da se može vaditi žlicom. Pustiti pola sata da se diže. Pržit u vrućem ulju dok ne porumeni.

    Postoji i verzija da se doda u tijesto oko 200g grubo ribanih jabuka. Da bude malo drugačije.

  7. #7
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,026

    Početno

    Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    cure dajte dobar recept za frite
    bez saka i salica, na grame
    Evo recepta da ne može biti jednostavniji a fritule budu izvrsne !

    2 jaja
    5 žlica šećera
    17 žlica punih brašna
    1 P.Z.P
    2 V.Š
    2 tekuća jogurta
    malo soli ,ruma, korica limuna (po želji) i grožđice

    Sve sastojke pomješati, peći u 1 L ulja

    Bon apetit!!

  8. #8
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Evo recepta da ne može biti jednostavniji a fritule budu izvrsne !

    2 jaja
    5 žlica šećera
    17 žlica punih brašna
    1 P.Z.P
    2 V.Š
    2 tekuća jogurta
    malo soli ,ruma, korica limuna (po želji) i grožđice

    Sve sastojke pomješati, peći u 1 L ulja

    Bon apetit!!
    I ja radim po ovom receptu - prefine su, pufaste, tope se u ustima!
    Ponekad u smjesu stavim sitnije natrgane komade čokolade (mliječne, tamne ili čak i bijele), no to radite pred kraj, kao zadnju turu jer se dio čokolade rastopi i potamni u ulju pa ono više nije za upotrebu.
    Posljednje uređivanje od enchi : 11.12.2011. at 11:16

  9. #9
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    baš mi je da vas se dojmio
    genijalan je! baš po mom guštu! a brz za napravit :respect:

  10. #10
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    evo, totalno recesijski, totalno ukusni, totalno lijepo izgledaju, mogu se zamrznuti...
    ako se gore šaraju šokoladnom ili limun glazurom (ono skroz tanušno bezvezno šaranje), svaki može biti drugačiji...
    drugačiji su i ovisno o punjenju (pekmez, čokolada, bilo kakva krema)...

    jedan recept, tisuću oblika i okusa (ako u polovicu dodaš malo kakaa, eto ti super kombinacija)

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914
    meni ti keksi nikako ne ispadaju dobro odnosno užasno se mrve kada stavim, kako u receptu piše, samo žutanjke.

    Tijesto mi bude OK jedino ako su i bjalanjci unutra.
    apri, tebi stvarno bude OK samo sa žutanjcima - fakat ne kužim u čemu je kvaka

  11. #11
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    evo, totalno recesijski, totalno ukusni, totalno lijepo izgledaju, mogu se zamrznuti...
    ako se gore šaraju šokoladnom ili limun glazurom (ono skroz tanušno bezvezno šaranje), svaki može biti drugačiji...
    drugačiji su i ovisno o punjenju (pekmez, čokolada, bilo kakva krema)...

    jedan recept, tisuću oblika i okusa (ako u polovicu dodaš malo kakaa, eto ti super kombinacija)

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914
    na koliko stupnjeva se peku i koliko dugo, ovi simpatični keksići?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •