Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 203

Tema: Hrana - jeste li izbirljivi?

  1. #151
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hahahahahahahahahahaha

    svašta se nađe u božjem dunjaluku!

    (što je najbolje, moja kosa je do kukova... zato je non-stop svezana)

  2. #152
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i stvarno sam najveće forumsko krme!
    kad vidim što ne jedete i što ne volite, srce mi se cijepa.

    hoće li me barem malo rehabilitirati od "krme - statusa", ako kažem da sam strašno gadljiva i da ne jedem kod svakoga?
    ako netko u kuhinji dotakne kosu, nema šanse da ja nešto pojedem.
    a da nađem dlaku... radije umrijeti iste sekunde nego i pomisliti da bi u toj kući više ikada išta pojela.
    Aj sad mi puno lakše.. ja sam totalno u Seinfeld kategoriji - znaš ono što je rekao "ne kužim čemu tolika drama oko jedne dlake. Kada su sve skupa onda je sve 5, ali ne daj bože da nađemo jednu e to je onda koooooooomaaaaa ".

    Tako da ja sam krme u toj kategoriji. Izvadim dlaku i nastavim jesti (pod uvjetom da nije mala i kovrčava, e nakon te bogme ne bih nastavila jesti )

  3. #153
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    povraćam!

  4. #154

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,588

    Početno

    Ja jedem ako je kosa moja, gade mi su tuđe

  5. #155

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

    Tako da ja sam krme u toj kategoriji. Izvadim dlaku i nastavim jesti (pod uvjetom da nije mala i kovrčava, e nakon te bogme ne bih nastavila jesti )
    ajme, ajme , na koju foru bi se ta našla u tanjuru, sad ću drugačije gledati na brand "goli kuhar"

  6. #156
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    ha ha haaaaaa

  7. #157

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,652

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    pod uvjetom da nije mala i kovrčava, e nakon te bogme ne bih nastavila jesti
    Ne znaš što propuštaš...

  8. #158
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    daj jesi lud, apri je već pozelenila i od ovog prije napisanog, ne treba joj još

  9. #159
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Ja se ne mogu sjetiti niti jedne namirnice koju ne jedem, eventualno ne jedem neko od jela u kojima se nalazi (ne jedem prokuhano mlijeko i dinstana jetrica).
    U prinipu jedem harnu pripremljenu i na skoro sve ncine - sirovo (voce, povrce, mesni i riblji karpaco, tatarski biftek, kamenice...), kuhano, peceno, ljuto, kiselo, slano - samo ne preslatka jela s mesom (ali moze biti slatkasto), ne volim slatke salate (npr. zelenu sa staub-secerom) i ne volim srednjevjekovne recepture (probala - sve je jako slatko-prezacinjeno a mesno).

    Iznutrice, hladetinu, mozak, kostanu srz, sve vrste riba, mekusaca i mesa, pljesnive sireve, zabe i puzeve - sve sam jela kad mi je servirano, iako neka od tih jela ne bih sama narucila. Kukce nisam probala ali mislim da bih probala przen skakavce i one bijele crve, zohare ne bih...

    Kosu sam znala izvaditi i nastaviti s jelom, jela sam vani u raznim "prcvarnicama" bez da mi se gadilo, a jednom sam doma jela kruh u koji su usli mravi - samo sam tnko narezala snitu i istresla ih (tad nije bilo pekarnica na svakom koraku).

    Uglavnom - opisala bih se kao iznimno neizbirljivu - dapace, kad god odemo negdje van odmah gledam sto bi mogli pojesti a da nismo probali (krokodil zvuci jako interesantno)

  10. #160
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    imam ti ja doma krokodilskog suhog
    poslala litala

  11. #161
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Krokodilskog suhog...čega?

  12. #162
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa mesa

  13. #163
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    1,993

    Početno

    Pa to ti je super za paštu i fažol umjesto suhih prasećih nogica.

  14. #164
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Nema boljeg od graha sa malo suhe krokodiletine.

  15. #165
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    Kao maloj bilo mi je skroz normalno jesti kukuruzne žgance s bijelom kavom ili kakaom (i domaćim mlijekom jer je baka imala kravu).
    A kao mala jela sam i sir s vrhnjem - pošećeren (nema gadljivog smajlića koji bi opisao moje osjećaje pri prisjećanju na to).
    moja frendica umjesto šećera stavi marmeladu.... probala i ja,ofkors, al mi nije baš neš

  16. #166
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    upravo sam pojela zgance s tahinijem i pekmezom od bundeve i limuna. bilo mi zao baciti zgance, a jela mi se tahini+pekmez kombinacija. nije lose.

  17. #167

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    Ne jedem:- krvavice, iznutrice, mozgove itd, ništa sa sirovim jajima, ništa sa kuhanim jajima tipa šnenokle jer mi izgledaju grozno, ne jedem zečeve, patke, puhove, jarebice, rakove, školjke , kelj, poriluk, ne jedem avokado, nar , ananas, marelice jer su dlakave, nektarine jer su glatke, banane jer mi smrde, jagode jer su crvene... i tako dosta toga ne jedem. e da ne volim kolače sa rozom kremom, kolače sa alkoholom, kolače sa puno kreme, presuhe kolače, kolače rađene sa margarinom.


    jedem meso, ali bez masti i određene vrste ribe i to preferiram riječnu , kupus, zelenu salatu, krompir , mrkvu , jabuke i šljive .

  18. #168
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    Kao maloj bilo mi je skroz normalno jesti kukuruzne žgance s bijelom kavom ili kakaom (i domaćim mlijekom jer je baka imala kravu).
    A kao mala jela sam i sir s vrhnjem - pošećeren (nema gadljivog smajlića koji bi opisao moje osjećaje pri prisjećanju na to).
    Nikad nisam čula za palentu sa bijelom kavom, sa jogurtom da.

    A ja svježi sir jedem samo sa šećerom i sa puno šlaga, mmmmmm. Slani samo u bureku i pogačicama.

  19. #169
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ne volim slatke salate (npr. zelenu sa staub-secerom) i
    što je to stvarno nekom palo na pamet ili si to navela kao potencijalni vrhunac kulinarske nastranosti?

    mikka, ni ovo tvoje nije daleko od toga

  20. #170

  21. #171
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    alex, pa tu u Amerikama se sve i svasta stavlja na salatu.

    I neke stvari valjaju, koliko god smijesne bile. Uz malo eksperimentiranja svastanesto se nauci. Ali ne bih bas secer, to ne. Ne jedem one siroko rasprostranjene gotove preljeve, ali me njihovo postojanje i dostupnost nekako usmjerilo da probam mijesati sama. I sad jedemo travuljare s odlicnim stvarima!

  22. #172
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,985

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    što je to stvarno nekom palo na pamet ili si to navela kao potencijalni vrhunac kulinarske nastranosti?

    mikka, ni ovo tvoje nije daleko od toga
    mađari šećere sve živo. Oni se kao furaju da im je kuhinja ljuta ali ono što nije ljuto je slatko. Moja baka mađarica je redovito šećerila sve vrste salate, ne štaubom nego običnim šećerom.
    Vrhunac mi je jednom bila pošećerena pizza, bila sam gladna ko vuk i kad sam napokon dočekala da konobar donese pizzu(mslim da je bila kapričosa), onako pohlepno uhvatila komad, a ono slatko. Pizza sve po standardu samo su još šaku šećera bubnili gore pa ispekli. Fuj
    Eto ne mogu ni jesti zašećerenu hranu, odnosno volim ove slatko ljute kombinacije ali ne na ovaj način.

  23. #173
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad nisam čula za palentu sa bijelom kavom, sa jogurtom da.

    A ja svježi sir jedem samo sa šećerom i sa puno šlaga, mmmmmm. Slani samo u bureku i pogačicama.
    Palenta, mlijeko i malo secera...Njam! Na tome sam odrasla uz mlijeko i kruh..

    Al ova tvoja kombinacija sa svjezim sirom mi je...samo cu reci sva sreca da nemam osjetljiv zeludac...Slag??

    Sjetila sam se jos jedne delicije koju je moja baka cesto radila, zelena salata i grah i to prelije za brasnom skuhanom u vodi, malo mlijeka i octa. Onako toplo to prelije i ne izgleda bas ljepo kad se salata sva povene al je fiiinooooo.
    Posljednje uređivanje od koksy : 25.12.2011. at 00:05

  24. #174
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se jos jedne delicije koju je moja baka cesto radila, zelena salata i grah i to prelije za brasnom skuhanom u vodi, malo mlijeka i octa. Onako toplo to prelije i ne izgleda bas ljepo kad se salata sva povene al je fiiinooooo.
    jel to ima neko ime? nikad to nisam jela.

  25. #175

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,030

    Početno

    Ima. Salata s poljevom. Jede se i u mom kraju, a meni je . Sparena salata.

  26. #176
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Tak je, salata s poljevom. Joj kak je meni to fiiino. Nisam si to nikad radila doma ali kad se pozelim zovem baku, pa ona to napravi i onda nas dvije samo to s kruhom jedemo.

  27. #177
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku

    Al ova tvoja kombinacija sa svjezim sirom mi je...samo cu reci sva sreca da nemam osjetljiv zeludac...Slag??
    Evo recept za kocke sa sirom, krema je sir i šlag.
    http://www.coolinarika.com/recept/kocke-od-sira-/

    Nakon probanja kreme, ne treba mi tijesto, sama krema je super.

  28. #178
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Makakvi, uzalud. Sir u kolacu ne volim, sir se soli i tocka! Sir i vrhnje + sol. Sir u bureku + sol, sir i spek + sol...nastavi niz

  29. #179
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nema sira u bureku
    ni u jednom receptu
    nikada nije bilo nit će biti
    amen :božić:

  30. #180

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,652

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nema sira u bureku
    ni u jednom receptu
    nikada nije bilo nit će biti
    amen :božić:
    Jooooj, vi jezični čistunci.... u bosni su burek i sirnica, u hr su burek sa mesom i burek sa sirom... koliko god to netko pokušao ispravljati... teško to izlazi iz glave... a za to krivim pekare...

  31. #181
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Jooooj, vi jezični čistunci.... u bosni su burek i sirnica, u hr su burek sa mesom i burek sa sirom... koliko god to netko pokušao ispravljati... teško to izlazi iz glave... a za to krivim pekare...
    nemoj



    Mamita je davno napisala:

    12.11.2007., 12:33

    "ajmo svi napamet neznalice, sramoteliojmajkomojabosanska

    sve su pite pitice, a burek je pitac!

    i tako 100 puta na ploči napisati

    i onda još 300 puta:

    burek je s mesom. burek nije sasirom (s naglašenim spojenim sasirom)."



    http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-25107.html

    ja sam tu utvrdila gradivo

  32. #182
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    1,993

    Početno

    Ma teoriju smo davno utvrdili, ali praksa je nešto drugo.

    Čitav život jedem burek od sira, a tako će ostati i dalje. I ovaj "pravi" od mesa mi je mrak, ali ga ovdje u mom kraju rijetko ko dobro zna napraviti.

  33. #183
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Makakvi, uzalud. Sir u kolacu ne volim, sir se soli i tocka! Sir i vrhnje + sol. Sir u bureku + sol, sir i spek + sol...nastavi niz
    A slatka štrudla od sira ?!

  34. #184
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    A slatka štrudla od sira ?!
    Pa ajde, to i mogu al samo kad ju moja baka napravi. Al kad napravi slanu...eeee...onda i ostane bez nje

  35. #185
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    nisam izbirljiva, uopće. not!
    samo ubuduće zaobilazim postove peterlin, apri i aleks

  36. #186

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Surpug i ja uzivamo u hrani, biramo kvalitno i sto volimo, rado probamo nesto novo, ne kuhamo pretjerane kolicine ali kuhamo fino i pazljivo (bez obziro dali komplicirano ili jednostavno jelo).
    Nasa cura kaze da njezina mama najbolje kuha

    Za nas hrana ne sluzi zato sto moramo jesti da bi prezivjeli, vec zato sto uzivamo u cijelom ritualu.
    Biranje nekog novog recepta, odlazak na trznicu (mirisi, biranje namirnica, zezanje i cjenkanje s kumicama - mene sve to odusevljava), priprema obroka u krugu obitelji i prijatelja (uvijek nas puno ima za stolom). Stol je uvijek postavljen bez obzira dali se radi o dorucku/rucku ili veceri, svi ukucani pomazu oko postavljanju stola, za vrijeme obroka je TV ugasen i jedemo polako bez zurbe, zezamo se, pricamo. Svi sjedimo za stolom, nema dizanja prije nego sto smo svi zavrsili s obrokom i svi pomazemo oko raspremanja stola.

    Ima nekoliko namirnica koje nemogu jesti, na primjer mozak, slezena, kamenice, sve sto je sluzano otpada s jelovnika.
    Tipicna sam po pitanji svedskog stola - mrzim ga! Probirljiva sam kada netko na primjer donese hranu za koju neznam kako i tko ju je pripremio - jednostavno ju nemogu jesti.

    Nije samo stvar u dobroj hrani vec u ugodjaju u kojemu ju konzumiramo - ako je atmosfera za stolom losa - najfiniji obrok nam nece odgovarati ...

  37. #187
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nisam izbirljiva, uopće. not!
    samo ubuduće zaobilazim postove peterlin, apri i aleks
    Dobro je!

    Još od prošlog tjedna razmišljam što bih još ekstremno tu napisala... Noja sam jela - fini mi je...

    Ono što nisam jela, ali ne znam baš da bih probala su npr. medvjeđe šape. Navodno moraju dosta dugo odstajati prije nego ih se pripremi za jelo, da omekšaju (zapravo, istrunu). Bratić mi je prije puno godina rekao da moraju biti u zemlji 2 tjedna, da su dobre tek kad "prime crve"...

    Ali neću više, jer ovo nije više na temu izbirljivosti nego je sračunato da izazove gađenje. Bit ću dobra, ne mislim vam više okretati želuce. Eto, napokon sam uspjela naći nešto što je i meni gadno.

    Ont. moj brat je u studentskim danima radio na dezinsekciji ugostiteljskih objekata. Kakvih je priča bilo iz tih vremena... bolje da se ne prisjećam. Hrana kao takva me teško može izbaciti iz cipela, ali ako u restoranu osjetim neki gadan smrad (kao da su sve ribe i morske životinje koje imaju na jelovniku umrle davno prirodnom smrću) u stanju sam zbrisati glavom bez obzira.

  38. #188
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro je!

    Još od prošlog tjedna razmišljam što bih još ekstremno tu napisala... Noja sam jela - fini mi je...

    Ono što nisam jela, ali ne znam baš da bih probala su npr. medvjeđe šape. Navodno moraju dosta dugo odstajati prije nego ih se pripremi za jelo, da omekšaju (zapravo, istrunu). Bratić mi je prije puno godina rekao da moraju biti u zemlji 2 tjedna, da su dobre tek kad "prime crve"...
    jela noja, jela medu, i ostalu živinu. niš mi to ne smeta, ako nema žila, kosti, tetiva, očiju i iznutrica... i ako mi hrana ne leluja na tanjuru

    zato prosim lepo 2 zdjelica hladetine da mi netko posudi - jednu stavim u kredencu, drugu u frižider i smršavit ću

  39. #189
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Makakvi, uzalud. Sir u kolacu ne volim, sir se soli i tocka! Sir i vrhnje + sol. Sir u bureku + sol, sir i spek + sol...nastavi niz

    Ma daaaaaaaaaaj, cheesecake je jedan od najfinijih kolača!!!

  40. #190

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nema sira u bureku
    ni u jednom receptu
    nikada nije bilo nit će biti
    amen :božić:
    ima , ima... samo u onom iz Posedarja

  41. #191
    isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    ni tamo ni vamo
    Postovi
    1,656

    Početno

    Fuj, sir!

  42. #192
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Uostalom, pa nisam u Bosni, kod mene u Samoboru u pekari pise burek sa sirom. Ako oni kazu da je to burek sa sirom onda i je. Ja ga kao takvog platim a i pojedem. S jogurtom. Iako u druge gradove lijepe nase neidem cesto nekako mislim da i tamo u pekarama pise isto

  43. #193
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    1,993

    Početno

    Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom, pa nisam u Bosni, kod mene u Samoboru u pekari pise burek sa sirom. Ako oni kazu da je to burek sa sirom onda i je. Ja ga kao takvog platim a i pojedem. S jogurtom. Iako u druge gradove lijepe nase neidem cesto nekako mislim da i tamo u pekarama pise isto
    Ma svugdje u Hr je to burek. Ovo me je podsjetilo na jednu anegdotu koja se u našoj obitelji prepričava generacijama.

    Lik je kupio komad sapuna (to je bilo davno kad se je prodavao home made sapun na pijaci) zamijenivši ga za sir.
    Kad je skužio za*eb samo je prokomentirao: Za sir san te kupija, za sir ću te i poisti.
    Što mu se je potom dogodilo to mi nisu nikad ispričali.

  44. #194
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Meni se čini da nisam izbirljiva, al isto mi nije svejedno gdje jedem. Kad netko drugi počne sa svojom vilicom pikati po plati i jesti iz zdjele za salatu, naglo mi stane apetit. Imamo nekoga u muževoj familiji tko to redovno radi, tako da što nagrabim prije nego da osoba završi jesti iz svojeg tanjura i prebaci se na cijeli stol, to je to. U biti se bojim bolesti.

    Dlake, ovisi kod koga. Kod sestre bih samo maknula s tanjura i nastavila jesti.

    Ne volim bubrege i kestene. A kesten pire ne volim ni vidjeti.

    Najčudnije što sam ikad pojela je zamorac u Andama u Južnoj Americi. Bilo mi neugodno reći da neću, ljudi su dosta siromašni, a to je specijalitet. Ukusno je, al meni totalno traumatično. Vidiš ga cijelog, kao mačku na pladnju, s mrkvicom u zubima.

  45. #195
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

    Najčudnije što sam ikad pojela je zamorac u Andama u Južnoj Americi. Bilo mi neugodno reći da neću, ljudi su dosta siromašni, a to je specijalitet. Ukusno je, al meni totalno traumatično. Vidiš ga cijelog, kao mačku na pladnju, s mrkvicom u zubima.
    Pa isto kao kod nas odojak, s jabukom u zubima! Duša mu je u raju jer je tijelo iskorišteno u dobru svrhu - da nas fino nahrani!

    Kaj se mačaka tiče, u mom djetinjstvu naslušala sam se priča da Talijani jedu mačke, ali nisam istraživala dalje od toga (može biti da se to jelo u vrijeme recesije i gladi, ne bi me iznenadilo). Vidjela na Dalekom istoku ljupkog malog psića u kašeti, bio je predviđen za u lonac. I tako dalje...

    Ljudi mogu sve pojesti, baš sve. Zato su i naselili cijelu zemaljsku kuglu. Dobro je kad mogu birati, ali kad ne mogu, jedu fakat sve.

  46. #196
    Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    čardak
    Postovi
    3,285

    Početno

    baš sam se sjetila jednog vica

    Mama stoji kraj šporeta i kuha i dolazi mali Ivica i kaže mami: "Mama, mama, ja bih psa za Božić" - mama odgovara "Daj, ne budali, dobit ćeš puricu s mlincima ko i svi ostali"

  47. #197
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma svugdje u Hr je to burek. Ovo me je podsjetilo na jednu anegdotu koja se u našoj obitelji prepričava generacijama.

    Lik je kupio komad sapuna (to je bilo davno kad se je prodavao home made sapun na pijaci) zamijenivši ga za sir.
    Kad je skužio za*eb samo je prokomentirao: Za sir san te kupija, za sir ću te i poisti.
    Što mu se je potom dogodilo to mi nisu nikad ispričali.
    Kod mog dida je bila čokolada, a ne sir

  48. #198
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    1,993

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mog dida je bila čokolada, a ne sir
    Očigledno je onda riječ o"urbanoj legendi", a ja se jadna uvijek brinula kakve je posljedice čovjek imao od jedenja sapuna.

  49. #199
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    1,993

    Početno

    Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    baš sam se sjetila jednog vica

    Mama stoji kraj šporeta i kuha i dolazi mali Ivica i kaže mami: "Mama, mama, ja bih psa za Božić" - mama odgovara "Daj, ne budali, dobit ćeš puricu s mlincima ko i svi ostali"

  50. #200
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    vidjela sam temu kad je otvorena, ali nisam imala vremena pisati
    i cijelo vrijeme razmišljam, da li da pišem pa da im se zgadim ili da šutim
    za one slabijeg želuca, molim vas, nemojte čitati jer ćete me vjerojatno doživljavati (ako već niste) divljakom i čudakom
    jer uživam u pilećim nogicama, a dok smo sami klali piliće (zapravo, ja sam ih klala), u pilećoj juhi smo kuhali i glave, a poslastica je bila onaj fini, mekani mozak
    dok sam klala piliće, sama sam skupljala njihovu krv koju smo dinstali na luku, no to već dugo nisam jela

    da ne ispadne kako sam samo mesožder (zapravo, od mesa više volim tu sitnariju, svinjske nogice u čobancu, pečene uši, rep... ili kad bude svinjokolja pa kad se kuhaju obarine - meso za krvavice - izbirati žirovnice, mislim da su tako zvali limfne žlijezde, što li...), volim i svu drugu hranu, i slatku i slanu, i povrće (od poriluka do krumpira) i voće (ljeti ne znam što bih prije), mliječne proizvode (ne znam što bih bez putra, sira, mlijeka - obožavam onu kožicu na domaćem mlijeku), žitarice, različite kombinacije (sveki se okretao želudac - osim na nogice i sve gore nabrojano - na moje salate - sir s kukuruzom i šipkom s komadićima kruha, a na posao sam nosila sendviče sa sirom i grožđem)

    kao dijete nisam voljela sataraš, baš mi nije sjedao, flekice s kupusom i granadir
    prvo dvoje od kada kuham sama obožavam, granadir i dalje ne volim
    jedino što ne podnosim, ali tek nakon probavljanja je onaj biljnji šlag - Hole i te vrste, to mi se uvijek diže u želucu

    ono što ne volim, a uvijek primjetim je kada jelo nije kuhano s ljubavi, kad je onako, preko k. napravljeno - takva mi klopa ne sjeda, ne uživam u njoj
    a još više ne volim kada sjedim u društvu onih koji ne da ne znaju uživati u hrani nego se još cijelo vrijeme iščuđavaju kako mogu jesti ovo ono, kako njima to isto smrdi, kako im se gadi - da se razumijemo, pred takvim ljudima gotovo niti ne jedem gore nabrojano, oni se bune zbog mirisa mlijeka, za njih je jogurt pokvareno mlijeko, ribu ne podnose, čeprkaju po žilicima u mesu - e tu me prođe volja

    sva sreća pa je i MM gurman (ok, ne toliko kao ja), a i moje 2,5 godišnje dijete može pojesti 4 pileće nogice (i traži još), obožava ribu, a brokulu i žgance traži za doručak

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •