hahahahahahahahahahaha
svašta se nađe u božjem dunjaluku!
(što je najbolje, moja kosa je do kukova... zato je non-stop svezana)
hahahahahahahahahahaha
svašta se nađe u božjem dunjaluku!
(što je najbolje, moja kosa je do kukova... zato je non-stop svezana)
Aj sad mi puno lakše.. ja sam totalno u Seinfeld kategoriji - znaš ono što je rekao "ne kužim čemu tolika drama oko jedne dlake. Kada su sve skupa onda je sve 5, ali ne daj bože da nađemo jednu e to je onda koooooooomaaaaa".
Tako da ja sam krme u toj kategoriji. Izvadim dlaku i nastavim jesti (pod uvjetom da nije mala i kovrčava, e nakon te bogme ne bih nastavila jesti)
povraćam!
Ja jedem ako je kosa moja, gade mi su tuđe
daj jesi lud, apri je već pozelenila i od ovog prije napisanog, ne treba joj još![]()
Ja se ne mogu sjetiti niti jedne namirnice koju ne jedem, eventualno ne jedem neko od jela u kojima se nalazi (ne jedem prokuhano mlijeko i dinstana jetrica).
U prinipu jedem harnu pripremljenu i na skoro sve ncine - sirovo (voce, povrce, mesni i riblji karpaco, tatarski biftek, kamenice...), kuhano, peceno, ljuto, kiselo, slano - samo ne preslatka jela s mesom (ali moze biti slatkasto), ne volim slatke salate (npr. zelenu sa staub-secerom) i ne volim srednjevjekovne recepture (probala - sve je jako slatko-prezacinjeno a mesno).
Iznutrice, hladetinu, mozak, kostanu srz, sve vrste riba, mekusaca i mesa, pljesnive sireve, zabe i puzeve - sve sam jela kad mi je servirano, iako neka od tih jela ne bih sama narucila. Kukce nisam probala ali mislim da bih probala przen skakavce i one bijele crve, zohare ne bih...
Kosu sam znala izvaditi i nastaviti s jelom, jela sam vani u raznim "prcvarnicama" bez da mi se gadilo, a jednom sam doma jela kruh u koji su usli mravi - samo sam tnko narezala snitu i istresla ih (tad nije bilo pekarnica na svakom koraku).
Uglavnom - opisala bih se kao iznimno neizbirljivu - dapace, kad god odemo negdje van odmah gledam sto bi mogli pojesti a da nismo probali (krokodil zvuci jako interesantno)
imam ti ja doma krokodilskog suhog
poslala litala
pa mesa
Pa to ti je super za paštu i fažol umjesto suhih prasećih nogica.
Nema boljeg od graha sa malo suhe krokodiletine.![]()
upravo sam pojela zgance s tahinijem i pekmezom od bundeve i limuna. bilo mi zao baciti zgance, a jela mi se tahini+pekmez kombinacija. nije lose.
Ne jedem:- krvavice, iznutrice, mozgove itd, ništa sa sirovim jajima, ništa sa kuhanim jajima tipa šnenokle jer mi izgledaju grozno, ne jedem zečeve, patke, puhove, jarebice, rakove, školjke , kelj, poriluk, ne jedem avokado, nar , ananas, marelice jer su dlakave, nektarine jer su glatke, banane jer mi smrde, jagode jer su crvene... i tako dosta toga ne jedem. e da ne volim kolače sa rozom kremom, kolače sa alkoholom, kolače sa puno kreme, presuhe kolače, kolače rađene sa margarinom.
jedem meso, ali bez masti i određene vrste ribe i to preferiram riječnu , kupus, zelenu salatu, krompir , mrkvu , jabuke i šljive .
alex, pa tu u Amerikama se sve i svasta stavlja na salatu.
I neke stvari valjaju, koliko god smijesne bile. Uz malo eksperimentiranja svastanesto se nauci.Ali ne bih bas secer, to ne. Ne jedem one siroko rasprostranjene gotove preljeve, ali me njihovo postojanje i dostupnost nekako usmjerilo da probam mijesati sama. I sad jedemo travuljare s odlicnim stvarima!
mađari šećere sve živo. Oni se kao furaju da im je kuhinja ljuta ali ono što nije ljuto je slatko. Moja baka mađarica je redovito šećerila sve vrste salate, ne štaubom nego običnim šećerom.
Vrhunac mi je jednom bila pošećerena pizza, bila sam gladna ko vuk i kad sam napokon dočekala da konobar donese pizzu(mslim da je bila kapričosa), onako pohlepno uhvatila komad, a ono slatko. Pizza sve po standardu samo su još šaku šećera bubnili gore pa ispekli. Fuj
Eto ne mogu ni jesti zašećerenu hranu, odnosno volim ove slatko ljute kombinacije ali ne na ovaj način.
Palenta, mlijeko i malo secera...Njam! Na tome sam odrasla uz mlijeko i kruh..
Al ova tvoja kombinacija sa svjezim sirom mi je...samo cu reci sva sreca da nemam osjetljiv zeludac...Slag??
Sjetila sam se jos jedne delicije koju je moja baka cesto radila, zelena salata i grah i to prelije za brasnom skuhanom u vodi, malo mlijeka i octa. Onako toplo to prelije i ne izgleda bas ljepo kad se salata sva povene al je fiiinooooo.
Posljednje uređivanje od koksy : 25.12.2011. at 00:05
Ima. Salata s poljevom. Jede se i u mom kraju, a meni je. Sparena salata.
Tak je, salata s poljevom. Joj kak je meni to fiiino. Nisam si to nikad radila doma ali kad se pozelim zovem baku, pa ona to napravi i onda nas dvije samo to s kruhom jedemo.
Evo recept za kocke sa sirom, krema je sir i šlag.
http://www.coolinarika.com/recept/kocke-od-sira-/
Nakon probanja kreme, ne treba mi tijesto, sama krema je super.
Makakvi, uzalud. Sir u kolacu ne volim, sir se soli i tocka! Sir i vrhnje + sol. Sir u bureku + sol, sir i spek + sol...nastavi niz![]()
nema sira u bureku
ni u jednom receptu
nikada nije bilo nit će biti
amen :božić:
nemoj
Mamita je davno napisala:
12.11.2007., 12:33
"ajmo svi napamet neznalice, sramoteliojmajkomojabosanska
sve su pite pitice, a burek je pitac!
i tako 100 puta na ploči napisati
i onda još 300 puta:
burek je s mesom. burek nije sasirom (s naglašenim spojenim sasirom)."
http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-25107.html
ja sam tu utvrdila gradivo![]()
Ma teoriju smo davno utvrdili, ali praksa je nešto drugo.
Čitav život jedem burek od sira, a tako će ostati i dalje. I ovaj "pravi" od mesa mi je mrak, ali ga ovdje u mom kraju rijetko ko dobro zna napraviti.
nisam izbirljiva, uopće. not!
samo ubuduće zaobilazim postove peterlin, apri i aleks
Surpug i ja uzivamo u hrani, biramo kvalitno i sto volimo, rado probamo nesto novo, ne kuhamo pretjerane kolicine ali kuhamo fino i pazljivo (bez obziro dali komplicirano ili jednostavno jelo).
Nasa cura kaze da njezina mama najbolje kuha
Za nas hrana ne sluzi zato sto moramo jesti da bi prezivjeli, vec zato sto uzivamo u cijelom ritualu.
Biranje nekog novog recepta, odlazak na trznicu (mirisi, biranje namirnica, zezanje i cjenkanje s kumicama - mene sve to odusevljava), priprema obroka u krugu obitelji i prijatelja (uvijek nas puno ima za stolom). Stol je uvijek postavljen bez obzira dali se radi o dorucku/rucku ili veceri, svi ukucani pomazu oko postavljanju stola, za vrijeme obroka je TV ugasen i jedemo polako bez zurbe, zezamo se, pricamo. Svi sjedimo za stolom, nema dizanja prije nego sto smo svi zavrsili s obrokom i svi pomazemo oko raspremanja stola.
Ima nekoliko namirnica koje nemogu jesti, na primjer mozak, slezena, kamenice, sve sto je sluzano otpada s jelovnika.
Tipicna sam po pitanji svedskog stola - mrzim ga! Probirljiva sam kada netko na primjer donese hranu za koju neznam kako i tko ju je pripremio - jednostavno ju nemogu jesti.
Nije samo stvar u dobroj hrani vec u ugodjaju u kojemu ju konzumiramo - ako je atmosfera za stolom losa - najfiniji obrok nam nece odgovarati ...
Dobro je!
Još od prošlog tjedna razmišljam što bih još ekstremno tu napisala... Noja sam jela - fini mi je...
Ono što nisam jela, ali ne znam baš da bih probala su npr. medvjeđe šape. Navodno moraju dosta dugo odstajati prije nego ih se pripremi za jelo, da omekšaju (zapravo, istrunu). Bratić mi je prije puno godina rekao da moraju biti u zemlji 2 tjedna, da su dobre tek kad "prime crve"...
Ali neću više, jer ovo nije više na temu izbirljivosti nego je sračunato da izazove gađenje. Bit ću dobra, ne mislim vam više okretati želuce. Eto, napokon sam uspjela naći nešto što je i meni gadno.
Ont. moj brat je u studentskim danima radio na dezinsekciji ugostiteljskih objekata. Kakvih je priča bilo iz tih vremena... bolje da se ne prisjećam. Hrana kao takva me teško može izbaciti iz cipela, ali ako u restoranu osjetim neki gadan smrad (kao da su sve ribe i morske životinje koje imaju na jelovniku umrle davno prirodnom smrću) u stanju sam zbrisati glavom bez obzira.
Uostalom, pa nisam u Bosni, kod mene u Samoboru u pekari pise burek sa sirom. Ako oni kazu da je to burek sa sirom onda i je. Ja ga kao takvog platim a i pojedem. S jogurtom.Iako u druge gradove lijepe nase neidem cesto nekako mislim da i tamo u pekarama pise isto
![]()
Ma svugdje u Hr je to burek. Ovo me je podsjetilo na jednu anegdotu koja se u našoj obitelji prepričava generacijama.
Lik je kupio komad sapuna (to je bilo davno kad se je prodavao home made sapun na pijaci) zamijenivši ga za sir.
Kad je skužio za*eb samo je prokomentirao: Za sir san te kupija, za sir ću te i poisti.
Što mu se je potom dogodilo to mi nisu nikad ispričali.![]()
Meni se čini da nisam izbirljiva, al isto mi nije svejedno gdje jedem. Kad netko drugi počne sa svojom vilicom pikati po plati i jesti iz zdjele za salatu, naglo mi stane apetit. Imamo nekoga u muževoj familiji tko to redovno radi, tako da što nagrabim prije nego da osoba završi jesti iz svojeg tanjura i prebaci se na cijeli stol, to je to. U biti se bojim bolesti.
Dlake, ovisi kod koga. Kod sestre bih samo maknula s tanjura i nastavila jesti.
Ne volim bubrege i kestene. A kesten pire ne volim ni vidjeti.
Najčudnije što sam ikad pojela je zamorac u Andama u Južnoj Americi. Bilo mi neugodno reći da neću, ljudi su dosta siromašni, a to je specijalitet. Ukusno je, al meni totalno traumatično. Vidiš ga cijelog, kao mačku na pladnju, s mrkvicom u zubima.
Pa isto kao kod nas odojak, s jabukom u zubima! Duša mu je u raju jer je tijelo iskorišteno u dobru svrhu - da nas fino nahrani!
Kaj se mačaka tiče, u mom djetinjstvu naslušala sam se priča da Talijani jedu mačke, ali nisam istraživala dalje od toga (može biti da se to jelo u vrijeme recesije i gladi, ne bi me iznenadilo). Vidjela na Dalekom istoku ljupkog malog psića u kašeti, bio je predviđen za u lonac. I tako dalje...
Ljudi mogu sve pojesti, baš sve. Zato su i naselili cijelu zemaljsku kuglu. Dobro je kad mogu birati, ali kad ne mogu, jedu fakat sve.
baš sam se sjetila jednog vica
Mama stoji kraj šporeta i kuha i dolazi mali Ivica i kaže mami: "Mama, mama, ja bih psa za Božić" - mama odgovara "Daj, ne budali, dobit ćeš puricu s mlincima ko i svi ostali"
vidjela sam temu kad je otvorena, ali nisam imala vremena pisati
i cijelo vrijeme razmišljam, da li da pišem pa da im se zgadim ili da šutim
za one slabijeg želuca, molim vas, nemojte čitati jer ćete me vjerojatno doživljavati (ako već niste) divljakom i čudakom
jer uživam u pilećim nogicama, a dok smo sami klali piliće (zapravo, ja sam ih klala), u pilećoj juhi smo kuhali i glave, a poslastica je bila onaj fini, mekani mozak
dok sam klala piliće, sama sam skupljala njihovu krv koju smo dinstali na luku, no to već dugo nisam jela
da ne ispadne kako sam samo mesožder (zapravo, od mesa više volim tu sitnariju, svinjske nogice u čobancu, pečene uši, rep... ili kad bude svinjokolja pa kad se kuhaju obarine - meso za krvavice - izbirati žirovnice, mislim da su tako zvali limfne žlijezde, što li...), volim i svu drugu hranu, i slatku i slanu, i povrće (od poriluka do krumpira) i voće (ljeti ne znam što bih prije), mliječne proizvode (ne znam što bih bez putra, sira, mlijeka - obožavam onu kožicu na domaćem mlijeku), žitarice, različite kombinacije (sveki se okretao želudac - osim na nogice i sve gore nabrojano - na moje salate - sir s kukuruzom i šipkom s komadićima kruha, a na posao sam nosila sendviče sa sirom i grožđem)
kao dijete nisam voljela sataraš, baš mi nije sjedao, flekice s kupusom i granadir
prvo dvoje od kada kuham sama obožavam, granadir i dalje ne volim
jedino što ne podnosim, ali tek nakon probavljanja je onaj biljnji šlag - Hole i te vrste, to mi se uvijek diže u želucu
ono što ne volim, a uvijek primjetim je kada jelo nije kuhano s ljubavi, kad je onako, preko k. napravljeno - takva mi klopa ne sjeda, ne uživam u njoj
a još više ne volim kada sjedim u društvu onih koji ne da ne znaju uživati u hrani nego se još cijelo vrijeme iščuđavaju kako mogu jesti ovo ono, kako njima to isto smrdi, kako im se gadi - da se razumijemo, pred takvim ljudima gotovo niti ne jedem gore nabrojano, oni se bune zbog mirisa mlijeka, za njih je jogurt pokvareno mlijeko, ribu ne podnose, čeprkaju po žilicima u mesu - e tu me prođe volja
sva sreća pa je i MM gurman (ok, ne toliko kao ja), a i moje 2,5 godišnje dijete može pojesti 4 pileće nogice (i traži još), obožava ribu, a brokulu i žgance traži za doručak