Pokazuje rezultate 1 do 50 od 177

Tema: Trogodišnja faza ili...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Pepita, što želiš čuti?
    Želiš neke odgovore koje ne dobijaš, ne slažeš se s nama, ja sam ti dva puta postavila pitanje, nisi odgovorila.
    Sama kažeš da joj ne možeš parirati u igri, da ne znaš odgovore na njena pitanja, a ne puštaš ju tamo gdje bi joj bilo intelektualno izazovnije.
    Ok, nije problem u granicama.
    Tvoje dijete je drugačije.
    Pa to što se ja ne znam igrati kako ona hoće nije problem u granicama.
    Nije problem u granicama niti to što ja ne znam uvijek odgovoriti što ona traži ustvari točnije kako traži.

...a gdje je to intelektualno izazovnije???
    Kad mi napišeš gdje napiši mi i po čemu???
    To me jako zanima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to što se ja ne znam igrati kako ona hoće nije problem u granicama.
    Nije problem u granicama niti to što ja ne znam uvijek odgovoriti što ona traži ustvari točnije kako traži.

...a gdje je to intelektualno izazovnije???
    Kad mi napišeš gdje napiši mi i po čemu???
    To me jako zanima.
    Pepita, ja bih rekla da je - problem je da se ti ne bi trebala posebno nešto prilagođavati tome kako se ona želi igrati. Ako se želi igrati, mora se i ona prilagoditi. Ili nema igre.

Ne misli, vjerojatno, Cubana, da je njoj u vrtiću nužno intelektualno izazovnije. Ali socijalno definitivno je, i to je svakom djetetu, jer nije s mamom kojoj je sve na svijetu, i jer se mora naučiti s tim nositi. Moja mala isto svašta zna... ja bih, demit, rađe da s vršnjacima natjeruje loptu i pincetnim hvatom lovi mrave, ali što da radim... kad ne može, zbog boležljivosti. Pa onda doma čitamo pitanja, glumimo itd. Ja bih rađe da ona ne zna ko je Steve McQueen ili kako nastaje dan, a kako noć i da se zemlja vrti i kako se na engl. kaže ovo, a na hrv. ovo, i kako sve funkcionira u tijelu itd., ja bih da fino trče i natjerava se sa svojom ekipom, da s njima pregovara i uči se nečem drugom, ne samo intelektualno (3,9 mjeseci).

Tj, ja smatram da mi je dijete zbog toga zakinuto, a ne da benefitira. Nije za nju dobro da je više one-on-one s mamom ili bakom. Loše je to, ali joj je za zdravlje poguban kolektiv stila ZG dražvnih vrtića. Pa sam tu di jesam.

Sumnjam da ćeš dobit savjet kako se što bolje igrati s njom da joj ne bude dosadno. Ona mora prihvatit da joj je koji put dosadno i da se igra ono što joj nije turbo zanimljivo. To je ono što će naučit u kolektivu, naučit će se bosti i nositi sa suprostavljenim zahtjevima, što s odraslom bliskom osobom ne može.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.01.2012. at 14:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •