Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: neobične roditeljske metode

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno neobične roditeljske metode

Moja prijateljica ima djevočicu koja je hiperaktivna,minimalno spava,izuzetno je zahtjevna,čak pomalo i nemirna od rođenja.
    E,sad.Uspavljivali su je satima,nosili,ljuljali,šetali,čak vozili u autu ali ako ona nije "odredila zaspati" nema šanse.Nikad nisam upoznala dijete koje manje spava i koje toliko gorljivo ne želi spavati.
    Malena sada ima 4 mjeseca.
    Primjetila sam da mi prijateljica gubi živce i da je počela trest pomalo kad više nema snage,legne je u krevetac i baci joj gazu preko očiju i onda je ljulja tako tj drma s njom itd
    To s gazom može ostaviti velike posljedice na živčani sustav i na čitav niz segmenata psihičkog zdravlja.Pokušala sam razgovarati,objasniti,ali vidim da se gubi u krivom postupanju i da je pitanje kada će i kolke posljedice biti.
    Voljela bi neki savjet iskustvo-grozno je to gledati i znati a nemožeš ništa

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno, ne znam zašto bi gaza preko oćiju mogla ostaviti bilo kakve psihičke posljedice na dijete. :?
    Prejako drmusanje,da ,ali gaza ...naravno ako ju ne veže ili stiska na nos i usta pa da dijete ne može disat.
    Moja beba je prva dva mjeseca boravila u bolnici u inozemstvu i tamo su joj redovito pokrivali tjeme i oći sa mekanom krpicom da joj ne smeta svjetlo u prostoriji i da se malo iskljući iz okoline.
    Što tebe točno uzrujava kod njezinog postupka?
    Gdje točno si čula za podatak da je to štetno za razvoj i zašto?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

sirius,da vi to vidite i vas bi uzrujalo.stavi joj krpu na oči tj nabaci da prije zatvori oči i drmusa krevetić,naravno mala još više plače.
    mislim da to ostavlja posljedice to nasilno i neprirodno drmanje svako večer sa gazom na očima kao da je životinjica nekakva.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj stariji je obozavao drmusanje, a ovaj cas poznajem tri male bebe kojimaje upravo gazica na celu i oko ociju znak da se ide spavati - zaspu u tren oka. Meni nikada nije palo na pamet to probati s mojima, ne zato stomislimda je strasno lose nego zato jer mi jednosatvno nije palo na pamet.

ovako, samo preko tvoje price tesko mozemo zakljuciti da li i koliko tvoja prijateljica pretjeruje...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

J si je od prvog dana vukao gazu na oči ili pod nos, sad ga zovemo dečko s krpicom. Njuši gazu i zaspi. Tako da mislim da tanka gaza nije nešto što bi ugrožavalo živčani sustav.

A drmanje, ako je prejako, naravno da nije dobro. Neka je stavi u nosiljku pa neka hoda ili neka se ljulja u ritmu, možda bebica zaspi.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemaš tu pametnog riješenja osim otići kod frendice i pomoći joj (ili netko blizak) da odspava jednu noć u komadu i bar na kratko napuni baterije.
    Ja sam već sama sebi dosadna sa pričama o svom sinu koji do treće godine nije uopće spavao tj. budio se svakih pola sata. I nosili smo ga,i ljuljali i nunali i štajaznamštosvene ali nikada nije htio zaspati,a kamoli spavati a da se ne budi (uz obvezan plač iliti urlanje).A jedno 20 puta sam ga sigurno htjela baciti kroz prozor jer sam bila na rubu svih psiho-fizičkih robova. Sve to prođe,zaboraviš (al' ostajem na jednom ) samo je jaaaako teško funkcionirati kada misliš da ćeš riknuti od umora.

Žena je preumorna. Ziher sam da jednostavno puca a ne da ne želi pomoći djetetu i naravno sebi.
    Nadam se da će malena nadoći uskoro i da će prijateljica odahnuti.
    Sretno!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda bi principi AP-a ovdje pomogli? Možda je dijete jednostavno traži konstantnu blizinu majke (ili nekog drugog skrbnika) kroz dan i noć... Jeli dijete dojeno?

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A možda dijete jednostavno želi malo mira
    Uspavljivanje satima, pjevanje, ljuljanje, vožnja okolo...pa daj zamisli da to netko izvodi s tobom a ti umorna :shock:

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ikako možeš utječi na to da ne trese dijete, nikako!
    Sva se naježim kad to čujem, jer je dovoljno jednom jače pa da dijete ima sindrom trešenog dijeteta i trajne posljedice, čak i smrtne. Ne govorim gluposti, možda preuveličavam, ali s tim se nije za igrati, ne znaš kad će pretjerati - ako je krenula tim putem da trešnjom uspavljuje dijete.
    Sindrom trešenog dijeteta je opasna stvar!
    Nadam se da paničarim bez veze, ali trešnja dijeteta kod mene odmah izazove paniku, brr.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja se curica najbolje uspavljuje kad joj je nesto preko pola lica (da moze zagnjuriti obraz i nosic) i uz treskanje
    nije to snazna tresnja djeteta, vec tipa recimo kad kolica idu po malo neravnijoj podlozi
    cisto sumnjam da zena moze kreveticem s djetetom u njemu tresti tako da mu nanese ozljede
    a zanima me odakle tvrdnja da gaza preko lica nanosi 'velike posljedice na živčani sustav i na čitav niz segmenata psihičkog zdravlja'
    neki link mozda?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama u najtežim oblicima nervoze najbolje pomaže lagano jednolično hopsanje po pilates lopi, zaspi za 5min, neka proba

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Nemaš tu pametnog riješenja osim otići kod frendice i pomoći joj (ili netko blizak) da odspava jednu noć u komadu i bar na kratko napuni baterije.
    Mislim da je ovo dobar savjet.
    Također ne mislim da gaza preko očiju izaziva bilo kakve posljedice. Već sam čula da neka djeca vole zaspati s gazicom preko očiju. O posljedicama za dijete bi mogli raspravljati kad bi tvoja prijateljica kao mnoge druge žene primjenila cry-out metodu da bar njoj bude lakše. Mislim da se žena trudi, da joj je prilično teško i da bi joj konkretna i dobronamjerna pomoć dobro došla. A prigovori raznih prijateljica, susjeda, baba i rodica, koje sve dođu na pola sata i misle da bi se s njenim djetetom one bolje snašle, vjerojatno su je već dovoljno izludjeli.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nas L. ce sad 6mj i obozava preko lica onu tanku platnenu sarenu pelenu pogotovo ako smo negdje u gostima a njemu se spava sam se pokrije i vice ajajajajajajaja i zaspi i tako od 3mj i mislim da to ne ostavlja nikakve psihicke posljedice a sto se tice drmusanja nekoj djecici i to pase a ja vjerujem da je tvoja prijateljica pokusala sve metode i vjerovatno im ta trenutno odgovara s vremenom ce se uhodat i naci drugu metodu
    kad je nas L imao takve dane i noci ja si isto nisam znala pomoci jer sam bila prenervozna i on je to osjetio al zato je tata bio najbolji aspirin nosio ga je satima na rukama i nocima i on bi spavao tako ali i to je prestalo sad ga samo stavimo u kimbu gleda vrtuljak 5min muzika svira on sve tise i tise govori ajajajajaja i tako zaaja

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin obavezno spava s svojom tješilicom (krpicom) preko lica. ja ga znam u toku noći drmusati. strah me uvijek da nije prejako.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam već sama sebi dosadna sa pričama o svom sinu koji do treće godine nije uopće spavao tj. budio se svakih pola sata. I nosili smo ga,i ljuljali i nunali i štajaznamštosvene ali nikada nije htio zaspati,a kamoli spavati a da se ne budi (uz obvezan plač iliti urlanje).A jedno 20 puta sam ga sigurno htjela baciti kroz prozor jer sam bila na rubu svih psiho-fizičkih robova. Sve to prođe,zaboraviš (al' ostajem na jednom ) samo je jaaaako teško funkcionirati kada misliš da ćeš riknuti od umora.

Žena je preumorna. Ziher sam da jednostavno puca a ne da ne želi pomoći djetetu i naravno sebi.
    Nadam se da će malena nadoći uskoro i da će prijateljica odahnuti.
    Sretno!
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa Vidi poruku
    A jedno 20 puta sam ga sigurno htjela baciti kroz prozor jer sam bila na rubu svih psiho-fizičkih robova. Sve to prođe,zaboraviš (al' ostajem na jednom ) samo je jaaaako teško funkcionirati kada misliš da ćeš riknuti od umora.
    Potpuno suosjećam i razumijem... Been there seen that.

I ja nemam želju imati još djece iz istog razloga, no onda me tješi kada upoznam mame koje su nakon tako jednog nespavača i urlikavca rodile pospanka i mirnu bubicu pa me to tješi

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    no onda me tješi kada upoznam mame koje su nakon tako jednog nespavača i urlikavca rodile pospanka i mirnu bubicu
    Ja se ubrajam u takve. Prva - dan danas (a ima 12 g.!!!!) ima posebne želje prije spavanja i navečer odugovlači do sitnih sati. Drugo zlato oduvijek mirno spava, kad mu se spava (ranije oko 8, a sada 21.30) doslovce se sam spakira i kaže da ga otpratimo, donesemo mu vodu u kreve i on spava. A ova treća srećica je, čini mi se na seku... al to sada nekako lakše podnosim. Izgleda da godine i iskstvo ipak čine svoje.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

M je besana beba, 11mjeseci. Prvi dan kad se rodio spavao je 10 sati, i tako je svaki dan smanjivao pomalo, i sada spava 8-9 sati/dan.....i to je strašno kad je beba jako mala, a ja se nisam uspjela odmoriti od poroda pošteno....a porod mi je bio lagan, lijep.....ja sam mjesecima bila luda, nisam znala šta više napraviti, neće spavati, i neće, stalno je plakao, ali stalno....susjedi su mi govorili da ih je probudio, da ga čuju kako plače.....sve skupa - grozno psihički, a i fizički.....ono što je najviše pomoglo bila je pomoć moje mame koja je došla i bila s njim cijelu noć, a za to vrijeme sam se ja dobro isplakala i malo odspavala u komadu.....nakon toga sam se posložila nekako, napokon prihvatila da imam besano dijete, i trudim se udovoljiti njegovim željama što se spavanja tiče, i kad mu se spava, legnem ga na sebe i tako spavamo zajedno, i onda ga spustim kraj sebe i to je jedini način da on odspava. Čim se maknem od njega, probudi se i plače....Ako prijateljica nema pomoć, ako je sama, ponudi se biti s njom jednu noć, dvije, bez savjeta, koliko god dobronamjerni bili.....jer savjeti su me najviše izluđivali - kao da ja nisam probala sve što se probati može, ali ako ne ide, ne ide....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj najstariji je prourlao noći još u rodilištu, a doma se nastavilo još gore. On nije spavao. Malo po malo sam skužila što mu paše i onda se toga držala "ko pijan plota". Da je to bila pelena preko glave, ja bi mu je stavila. Kad se sjetim tog perioda, da mi je došao netko samo na kratko pričuvati dijete da odspavam samo pola sata digla bih mu spomenik. Zato, ako itko želi ženi pomoći nek joj malo pričuva dijete, a ona nek si malo odčori.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato, ako itko želi ženi pomoći nek joj malo pričuva dijete, a ona nek si malo odčori.
    Potpisujem!
    Ja sam mislila da mi je sestra prolupala, da ne zna s djetetom, ma svašta grozno...
    Onda sam joj jedne noći pričuvala dijete samo na dva sata, koja je ona čvrsto odspavala dok je drečavac u susjednoj sobi bezrazložno drečao na mojim rukama s povremenim pauzama od 5 min za uzimanje zraka i sve mi se naglo razbistrilo.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moj mali također spava s gazicom uz lice ili čime već. do nekih dva mj vrijedilo je drmanje (ne jako, više ljuljuškanje) ali trajalo je..... a sad gurne nosić uz moj vrat i tako spava nakon par minuta! nadam se da će i ona tako! pokušaj joj malo uskočiti, ona je već premorena i živčana i beba to zna, možda će pomoći netko smiren.

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja curka evo ima dvije i pol godine ijos uvijek ima svoga Tigia i Magija (tjesilice) s kojima spava...kada je bila mala uvijek bi se to nagurla na lice nos i spavala s time...tako i dan danas. Ante je opet posebna prica, on nece svoga Monia i Konia on hoce svoju dekicu i dok se sam ne zamota u nju i neugura pod nso nece zaspati naravno da ga jos moram malo i pordrmati ljuljuskati da bi zaspao, stoga nema sanse da ce to ostaviti neke lose poslejdice na bebu...

Draga ako zelis joj pomoci, kao sto su ti cure vec rekle pusti ju da malo odspava i onda ce sve biti bolje.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Halo ivila, jel ima kakvih novosti kod tvoje prijateljice?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

što je to sindrom trešenog djeteta??

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zato je meni krevetic s kotacicima bio spas mnogo puta, nisam morala drmusati, fino sam ga vozila lijevo-desno pa kad dosadi gore-dolje. Dok nisam odustala i prebacila ga u svoj krevet
    I moj spava sa svojom krpenom tjesilicom na nosu tj, nos ugura u nju. Isto tako mu je najdraze spavat na mojim rukama pa nos gura u mene kolko ide, ja uopce ne znam kako to dijete dise.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    što je to sindrom trešenog djeteta??
    Evo, pogledaj npr. ovdje http://www.zdrav-zivot.com.hr/index....a_quot_&nrsp=5

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo i jedan video http://www.youtube.com/watch?v=l_toKPs9Jj4
    Preporučam da ostale snimke koje youtube preporuči uz to, ne gledaš. Vrlo je uznemirujuće.
    Posljednje uređivanje od kljucic : 04.01.2012. at 20:52

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja i dan danas tako spavam. zimi je deka preko uha, obavezno. vidi mi se samo vrh glave.
    ljeti imam ručnik koji prebacim preko glave. a čini se da su svi klinci na mene.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja vjerujem da je ono što tebe uznemiruje izbezumljen izgled majke koja drma krevetić. Jedino riješenje je ovo koje su ti preporučile cure, pričuvaj joj malenu dok ona odspava.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nadamo se da se Ivilina prijateljica vec odavno dobro naspavala jer je original post iz 2010!))
    Pcelica ga je malo izvukla iz naftalina...

Ovo s gazom sam vidjela kod jedne cure da radi pa mi nije bilo jasno...sad vidim da je to dosta rasirena pojava...kuc,kuc,kuc ja tih problema nemam...
    ja moju polegnem,ona okrene glavu i zaspe...najvise sto sam je ikad uspavljivala je bilo 10min....i to samo time sto sam bila pored nje i mazila je po glavi...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uh...dobro si skužila.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i jedan video http://www.youtube.com/watch?v=l_toKPs9Jj4
    Preporučam da ostale snimke koje youtube preporuči uz to, ne gledaš. Vrlo je uznemirujuće.
    Koji me je ... tjerao da idem gledati ovaj užas od videa..nema samo ovaj linkani...

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i mene...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja se ne usudim gledati...mogu misliti užasa!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ko to stavlja na net, a da nije u zatvoru

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ko to stavlja na net, a da nije u zatvoru
    Dobro pitanje!
    Ja uopće ne mogu shvatiti da netko može ovako uhvatiti dijete i tresti...
    Pa svi mi dođemo u fazu da "ludimo" ali nam zdrava pamet daje određena ograničenja.
    Ovo je meni za psihičko savjetovanje...obvezno!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja beba isto jako teško zaspi,al uspavljujem ju dok ne zaspi nekad i sat i pol provedem u sobi,nekad ga znam nosit i pjevušit,a nekad polegnem na krevet i mazim ga po glavi a ja se pravim da spavam. znam ponekad bit nervozna,al se brzo sama skuliram jer ak osjeti da sam nervozna onda tek neće zaspat

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beba isto jako teško zaspi,al uspavljujem ju dok ne zaspi nekad i sat i pol provedem u sobi,nekad ga znam nosit i pjevušit,a nekad polegnem na krevet i mazim ga po glavi a ja se pravim da spavam. znam ponekad bit nervozna,al se brzo sama skuliram jer ak osjeti da sam nervozna onda tek neće zaspat
    Kak se praviš da spavaš ako ga maziš po glavi?

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hi,hi...i ja se pravim da spavam.Visim nad kindačem dok moja malena drži zalijepljen moj dlan o svoje obraze.
    I to tak mora bit dok god se ne okrene na trbuh i zaspi.
    Ne moram reći da se to ponavlja još 2-3 puta po noći.
    Moj i mužev dlan je njezina tješilica i tako mi visimo i visimo nad kindačem.
    Već sam se navikla spavati u pauzama i znam da će proći.
    Kad se rodila imala je strašne danonoćne grčeve tak da mi je ovo peace of cake.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa i ja se pravim da spavam ponekad, ali kak se praviš da spavaš ako nekog maziš?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zatvorim oći on je okrenut prema meni ja ga zagrlim ispod njegove ruke i mazim ga,a on zaspi jer ako ga gledam onda bi se on igro.

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mazim ju u snu
    ...i nisam daleko od istine

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se nisam pravila da spavam nego sam skuzila da je jedini nacin da on navece zaspe u nekom razumnom roku (manje od sat vremena recimo) to da ja zaspem

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod mene manji malac uzme moju ruku i drži čvrsto na prsima, ili se buni dok mu ne popustim i stavim ga na prsa spavati. Veći ne želi spavati na rukama, ako ga previše nosam (grižnja savjesti je grozna stvar - cijelo vrijeme brijem da mu se ne posvećujem jednako kao manjem) onda se unervozi i gura me. On voli svoj jastučić za bebe (eh, da, u rodilištu su ih stavljali u te jastuke i oboje su se navukli tako da mi i dan danas najlakše zaspu u tim jastucima. Shvatila sam to kao neki oblik swadlinga) i svoj mir, eventualno dudu ponekad. Totalno su drukčiji, ali ni jedan ne voli treskanje

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne usudim gledati...mogu misliti užasa!
    nisam gledala do kraja, vidjela sam samo kompjutersku simulaciju :/ i to bez zvuka, pa se nisam previše izbedirala
    tako nešto sam i očekivala
    dakle nije to ono o čemu je riječ u prvom (davnom) postu, o trešenju djeteta u kolijevci, nego o tome da se dogodi da roditelji puknu od umora i nespavanja, a pretpostavljam da nisu ni bili spremni na dijete, pa tresu u rukama malo dijete koje još nema razvijene mišiće vrata

ne razumijem pikulin post - to se nažalost događa, video je informativan i koliko sam shvatila cilj mu je spriječiti takve slučajeve?

što se tiče jakog ljuljanja u visećoj ležaljci, to je i moje dijete jako dobro uspavljivalo kad je bilo maleno
    tu nije bilo opasnosti od povrede djeteta, jer je glava cijelo vrijeme poduprta
    bilo nam je svima neobično da joj to odgovara, i danas kad je veća ne voli tako jako ljuljanje, ali onda je to bilo sjajan način za uspavljivanje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi po novom skacemo na pilates lopti i tako zaspi za minutu-dvije. Kad je bas jako nervozan skacemo jace dok se ne umiri, onda smanjimo tempo. Ali drzim ga s jednom rukom ispod koljena, drugom ispod pazuha i naslonjenog ledima i glavom na sebe tako da nema trzaja. A kad ga uspavljujem onda mi lezi na rukama pa tako skacemo.
    Mislim da sam u knjizi "nasjretnija beba u kvartu" procitala savjet da je nervoznu bebu koja urla najbolje sto jace ljuljati i postepeno smanjivati tempo dok se skroz ne smiri.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje obavezno idu spavati sa krpicom
    malo maze nos o nju
    okrenu se u stranu i zaspu

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

gledala youtube,ne znam šta mi je trebalo...
    mm-u zaspe na pilates lopti za par min.,a meni jedino na prsima i to mu treb dosta, što ne znam koliko je dugoročno ok,ali šta ću kad sam žena koja ne zna reći ne

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kad je rijec o krpici preko ociju... Opasna je itekako. Bebice s izrazenim refleksom sisanja mogu u snu da ih navuku nize, usisaju u usta i uguse se... Znam za jedan takav slucaj, pa mi je maleni od prvog dana spavao bez iceg u blizini, nekakv strah me od krpica drzao...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •