Stranica 40 od 66 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 3262

Tema: 39+ (Klub Q10)

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sonja29, tebi će ulaznica za punopravno članstvo biti lijepa beta ~~~~~~

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    Bubzi, ovakve informacije su mi uvijek jako dobra motivacija. Malo sam već umorna od postupaka, pomisao na skupljanje nalaza i odlazak u Prag mi trenutno stvara noćnu moru, ali ako malo odmorim i polako krenem s papirologijom, mailovima i sl., taman da uspijem upasti u neku ljetnju shemu jer ranije ne bi. A bome ni kasnije, nekako su mi godine postale granične. Ili pokušati unutar godinu dana bez forsiranja naravno ili osustati od svega (osim kućne ).
    ina33
    Tiki neću da čujem za odustajane,odmah ću se naljutiti na tebe
    A što se bete tiče.....kakve sam ti ja sreće i ne vjerujem baš previše ali znaš mene.....nema predaje!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sonja 29 ova beta iz našeg potpisa je rađena 28.12.10.
    želim vam isti scenarij...
    najsimpatičnijem klubu želimo puno uspjeha...

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tiki_a nema predaje. To ti je ko da si dala sve ispite, ali ti se nije dalo diplomski
    Ti već imaš sve nalaze, vidim da se stalno čekiraš pa sam sigurna da ti to možeš predati u roku od mjesec dana, a onda čekati rješenje. Dok čekaš odmaraš i to ti je to. I kad dođe rješenje imaš vremena, ne moraš odmah ići.
    Drage cure želim vam svima Sretan Božić i ono što želim i sebi. Vi znate što je to. Puse svima!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Curama iz mog najdražeg kluba želim sve najbolje za blagdane, a do idućih puno malih bebica ili velikih buša !
    Bubzi, sretno u Pragu!
    Tiki_a, nisam više aktivna na forumu, ali redovno škicam ... prvenstveno da vidim kako je kod tebe i još nekih dragih cura. Nadam se da ćeš se ipak odlučiti za Prag a kad objaviš svoju trudnoću mislim da će biti praznik na forumu! ~~~~~~~~~~
    Svima sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da Bubzi, točno je to što pišeš, hvala za dodatni poticaj ...
    rikikiki

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
    Curama iz mog najdražeg kluba želim sve najbolje za blagdane, a do idućih puno malih bebica ili velikih buša !
    Bubzi, sretno u Pragu!
    Tiki_a, nisam više aktivna na forumu, ali redovno škicam ... prvenstveno da vidim kako je kod tebe i još nekih dragih cura. Nadam se da ćeš se ipak odlučiti za Prag a kad objaviš svoju trudnoću mislim da će biti praznik na forumu! ~~~~~~~~~~
    Svima sretno!
    X

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

drage cure,
    evo kopiram informaciju, jer sigurno ce na gornjem topicu mnogima da promakne:
    imam kompletno pakovanje pergoveris-a za stimulaciju JS (10 doza ukupno).
    pergoveris se kod nas smatra za bolji i luksuzniji preparat, jer je relativno nov i skup. najcesce ga daju starijim IVF kandidatima, smanjenim rezervama ili tamo gdje IVF vec dosta puta nije upalio (zato sto osim 150 IU FSH ima i 75 IU LH sto kod vecine poboljsava sazrijevanje).
    za one koji su pratili moju pricu, sjetice se kako sam ja u pripremi za ICSI ostala spontano trudna sa nasim cudom, pa eto tako ostade i hrpa medikamenata neupotrebljena u frizideru. rok trajnosti kraj maja 2012. please na pp jer nisam puno na netu.
    pozdravi i sretno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hanumica, lijepo te vidjeti ovdje

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je ostalo osam fragmina 2500,pa ako netko treba, molim isto na pp

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U klubu vlada blagdansko zatišje a ja ću mojim najdražim suborkama poslati puno i javiti da sam bila danas na prvom pregledu, sve je ok, vidi se gest. mjehur s emb. odjekom, imamo jedno i veliki smo 8mm (6+6)......

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ooooo sara38, već sam željno čekala neke novosti od tebe

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sara prekrasno

Da samo javim moj AMH je 9,2

niš ne stignem zbog selidbe, samo malo škicnem

svima čestitam sve kaj se može čestitati, pusa velka

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

linalena

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    Sonja29, tebi će ulaznica za punopravno članstvo biti lijepa beta ~~~~~~
    Mile moje kao punopravna clanica objavljujem betu na 16 dnt je 609. U srijedu ponavljamo betu i kontrola.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sonja29 prvotno napisa Vidi poruku
    Mile moje kao punopravna clanica objavljujem betu na 16 dnt je 609. U srijedu ponavljamo betu i kontrola.
    Ja ću ti poslati samo puno !

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako lijepa beta!!! Kooooonačno Sonja29

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

sonja29, čestitam, čestitam!!! želim ti urednu,školsku trudnoću svih idućih još 8 mjeseci!
    zaslužila si to...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sonja cestitke i od mene i milijun poljubaca ti saljem!
    Znam nema me 100 godina pa sam opet ko padobranac dosla samo zazeljeti svim svojim Q10 kokicama da 2012 bude nasa godina!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam i sretno za dalje!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Želim vam svima sretnu i PLODNU novu godinu!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da javim da mi osim neuspješnoga rezultata transfera sa 2 zametka, nije uspjelo niti zamrzavanje 1 preostaloga, jer se nije dobro razvijao. Ponudili su mi termin u VIII mj, predbilježila sam se, u slučaju da osvojim na lotu , jer zbog godina sumnjam da mi se više isplati ulagati.
    Sretno svima!

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nikolina,
    nemoj odustati! Zakon se mijenja pa će se zameci i kod nas zamrzavati, što znači da možeš i u Hrv., na teret HZZOa.
    Ali, kako si imala spontanu trudnoću pred manje od godine dana, lako je moguće da će se desiti prirodno opet - i prije postupka!
    Nadam se tome.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kokos, hvala na informacijama i podršci, no, sumnjam da će taj Zakon uključivati žene od 42 god.

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za sada nema dobne granice. Meni je 48 i idem u slijedeći postupak u sijčnju, a u 2011. sam imala prva 4 postupka.
    Nadam se da će tako biti i po novom - na doktoru je da procijeni ima li šanse ili ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikolina, žao mi je, s obzirom na tvoju anamnezu, meni se čini da su ti podjednake šanse kućna radinost i Maribor, tako da, po meni, ništa specijalno ne gubiš ako i ne odeš na taj postupak. U svakom slučaju - sretno!

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikolina, žao mi je, s obzirom na tvoju anamnezu, meni se čini da su ti podjednake šanse kućna radinost i Maribor, tako da, po meni, ništa specijalno ne gubiš ako i ne odeš na taj postupak. U svakom slučaju - sretno!
    ja ne mogu vjerovati!!! Nadam se da sam ipak krivo shvatila ovu poruku?!?
    Nikolina,dok čekate postupak,posvetite se ljepo jedno drugome,ne odbacuj ni jednu mogućnost!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisi krivo shvatila. Ja mislim da je u toj dobi uspješnost IVF-a i uspješnost kućne radinosti slična, tim više što Nikolina ima već i bebu i jednu trudnoću iz kućne radinosti, a u IVF-u nema uspjeha (još), a kućna radinost ne nosi sa sobom cijelu kompliciranu logistiku i povećane troškove. Vjerojatno zato i neki doktori (Maribor) kažu da je uspjeh IVF-a kod žena iznad 42 sporadičan i ne savjetuju žene da idu u IVF (stimulirani, kakav oni najčešće vrte). Ako oni lažu mene i ja lažem vas.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nikolina žao mi je ...Možda bi stvarno bilo bolje pokušati kod nas na teret HZZO, a dok čekaš sigurno imaš veće šanse uspjeti u kućnoj nego mnoge od nas ovdje. Sretno!
    ...
    kokos, ti ćeš u siječnju na VV?

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikolina slažem se sa inom i tiki_a,nemaš što izgubiti.Sretno draga!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.fertilitycenterberlin.de/...f-register.jpg

i
    http://www.mvz-pan-institut.de/Schwangerschaftsraten

a ima još statistika koje ipak govore da nisu šanse tako malene kakve opisuje Maribor našoj Ini... ako se ja dobro sijećam da je uspješnost kućne radinosti tek ispod 10%. No nisu sve žene od 30-35 godina iste, niti su sve dijagnoze od 35-40 ili od 40> iste.......................

Samo su ipak postoci spontanog kod starijih žena mnogo veći nego kod mlađih žena ( no to je već druga priča................

Cure iz kluba, sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ono što mene u HR jako ljuti u međuvremenu jest da se često vraćaju i loši embriji..... (čak neke doktore-privatnike prati reputacija da insceniraju transfer ali bez embrija jer nisu ni došli do njega, ali to pacijentici ne kažu nego uredno naplate ET a opet neke doktore prati reputacija da nakon ET-a još naprave 1-3 uzv da prate razvoj u maternici nakon transfera ) dobro znajući da takvi embriji neće dovesti do trudnoće. Zašto to rade na taj način, zašto u državnim klinikama ne prekidaju takve postupke, zašto uopće vraćaju neizgledne embrije!?

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaduna žalosno je to ako je istinito a što se tiće lošeg embrija ja bi prva tražila da ga vrate jer bolje ikakav već nikakav a sve postupke sam plačala tak da znam kolike su cijene. Mojoj frendici su rekli da je dvostaničan i da nema skoro nikakve šanse ali da ga vraćaju tek tako ako želi. Složila se s tim i sada ima krasnog sina a prije toga su joj vraćali blasto ciste pa ništa! Nikad se ne zna kad će se sve posložiti i koji će biti uspješan!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

zašto tako paušalno - temeljem stalnospominjanih statistika??!
    nismo sve iste da idemo u isti koš!
    uspješnih trudnoća u 40tima itekako ima i u mom okružju i na ovom forumu i u bolnici ih pogotovo viđam i čemu onda pesimizam??!

neke će zatrudniti prirodno, ali neke će bolje reagirati na mpo i ne treba nikoga odgovarati od bilo čega...
    tko zna što je za koga bolje??? bez obzira na prijašnje anamneze...

glacova, bebica je prekrasna

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da sam ja slušala doktore i ljude sa statistikama oko sebe ne bih nikad imala ovo malo biće kraj sebe!
    Zlatta slažem se s tobom,i meni su rekli u bolnici da nek si ne mislim da sam im ja najstarija "prirodna" trudnica!
    ina,svaka čast tvojem znanju i želji da svakog smjestiš na njegovo mjesto,ali smatram da ovaj forum ipak treba optimizam i nadu! Svaka od nas u duši dobro zna "svoju statistiku",ne treba nam baš uvijek i njena potvrda!

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kokos isprazni pp!

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

uf, uf... hvala, jesam

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sonja29, čestitam!!! Jesi ti zbilja bila 18 puta na stimuliranom? Ja sam mislila da sam ja puno puta išla u postupke
    I ja bih platila transfer lošeg embrija.

Inače, što se tiče potrebnog optimizma na ovom forumu i ininog komentara (medicinski realnog), po meni je potrebno i jedno i drugo. Mislim da su i realni komentari nužni za neke od nas. Štite nas od nepodnošljivih razočarenja.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, što se tiče potrebnog optimizma na ovom forumu i ininog komentara (medicinski realnog), po meni je potrebno i jedno i drugo. Mislim da su i realni komentari nužni za neke od nas. Štite nas od nepodnošljivih razočarenja.
    o da, tako lijepo spojne dvije riječi, baš tako treba malo druge strane

Malo da se javim svome klubu, eto prekosutra slavim rođendan (3 tjedna ću imati godinu dana mlađeg muža)
    U petak izvađen progesteron i sada trebam nabaviti lijekove i čekati 1dc, nadam se da neće biti priije petka
    2dc piknem Decepeptil (nadam se da ćemo nabaviti depot injekciju da se ne trebam pikati svakodnvno)
    nakon 16 dana kontrola i valjda početak stimulacije

pusa svima

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    sonja29, čestitam!!! Jesi ti zbilja bila 18 puta na stimuliranom? Ja sam mislila da sam ja puno puta išla u postupke
    I ja bih platila transfer lošeg embrija.

Jelena ,istina je.....zbog moje dijagnoze nema drugog načina da dodjemo do j.s.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    i želji da svakog smjestiš na njegovo mjesto,ali smatram da ovaj forum ipak treba optimizam i nadu! Svaka od nas u duši dobro zna "svoju statistiku",ne treba nam baš uvijek i njena potvrda!
    Nemam ja želje "smještanja na mjesto", a svakom drugo treba. Ne mora se na svaku temu pjevat ista pjesma. Nekom će "vjeruj" bit dobra mantra, nekom neće. Neko će si još i iščitati krivnju da eto... ne može navinut svoj mozak da misli tako da ostane trudan, pa još i oko toga vrtit grižnju savjesti. Neko želi odustati i treba mu neko da ga pogurne. Neko želi nastaviti, i treba mu neko da ga pogurne. Itd. Ne možemo svijet mjeriti svojim cipelama. Disonantna mišljenja su dobra jer ne dopuštaju "zahirenje" u jednu stranu, to jest - unisono je, po meni, loše. Svako govori onako kako misli, ni više, ni manje. Ne radi se tu toliko o nekom znanju, nego svako je prošao drugačije iskustvo i ono iz njega progovara, osobno iskustvo se ne može zanemarit, pa ma kakvo ono bilo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo baš čitam članak u 24 h, naslov je "Bila sam na 20 umjetnih oplodnji", i na kraju je liječnički komentar, dr. Radončić, "Nakon 42 godine više je izuzetak nego pravilo da se uspješno zanese IVF-om". Dozvolite da neke žene možda i to trebaju čuti/pročitati za neko usmjerenje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.01.2012. at 10:36

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš smo mi ovdje lijep statistički pokazatelj: imamo prirodnih trudnoća, MPO trudnoća, maratonaca koji se ne daju, oni koji su na izmaku i onih koji se ne daju...Doći će nove 39+ cure jer se ovaj klub u starom sastavu, zbog svega navedenog, manje druži (i tipka).Svega ima i bit će svega, u skladu i unatoč statistikama. Da nije toga, ne bi bilo ni sreće ni nade, ni truda niti "nepodnošljive lakoće postojanja".

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

samo neka se naš sin rodi živ i zdrav. nakon toga baš se nadam da bih mogla poboljšati statistiku i roditi mu seku negdje iza moje 42.
    baš se nadam...

danas bili na pregledu, maleni ima 1200 g i sve je u redu.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ja želje "smještanja na mjesto", a svakom drugo treba. Ne mora se na svaku temu pjevat ista pjesma. Nekom će "vjeruj" bit dobra mantra, nekom neće. Neko će si još i iščitati krivnju da eto... ne može navinut svoj mozak da misli tako da ostane trudan, pa još i oko toga vrtit grižnju savjesti. Neko želi odustati i treba mu neko da ga pogurne. Neko želi nastaviti, i treba mu neko da ga pogurne. Itd. Ne možemo svijet mjeriti svojim cipelama. Disonantna mišljenja su dobra jer ne dopuštaju "zahirenje" u jednu stranu, to jest - unisono je, po meni, loše. Svako govori onako kako misli, ni više, ni manje. Ne radi se tu toliko o nekom znanju, nego svako je prošao drugačije iskustvo i ono iz njega progovara, osobno iskustvo se ne može zanemarit, pa ma kakvo ono bilo.
    e upravo ovo boldano Ina mislim da vrijedi za sve kako si i napisala.. Ja sam unatoč tome što sam na početku MPO-a imala "samo 32 g" i unatoč tome što sam iza sebe imala 2 prirodna začeća (ali nažalost biokimjska i vanmaternična trudnoća), unatoč tome što je spermiogram bio skroz ok te unatoč dijagnozi "samo neprohodni jajovodi", sve skupa nas je svrstavalo u skupinu "lagani slučaj", no nije to bilo tako, trebalo nam je ipak 1 stimulirani, 1 stimulirani i potpuno neuspješni postupak, 2 klomifenska postupka, 1 Milinovićevski - blago stimulirani postupak, 1 stimulirani mariborski postupak koji je završio skoro kao fijasko na kraju trudnoća.... ja sam tako daleko od statistike posebno uzimajući u obzir i visoki AMH i velik broj antralaca...... ali kao što sam ranije rekla, nisu sve žene s 30 jednake, nisu ni sve s 35 niti s 40> godina. Izgledi za trudnoću ipak postoje (pa i linkala sam postotke neke)- i sa 40> g. Da, da.... manji su izgledi zanijeti čak i IVF-om u tim godinama, veći je postotak pobačaja - no izgledi postoje i zato smo svi tu.............. zar ne, Ina?

Treba reći i jednu i drugu stranu, treba izraziti i prednosti i mane, i pozitivan ishod i negativne statistike, no kao što si i sama rekla ne možemo mjeriti svijet svojim cipelama unatoč vlastitom iskustvu.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U MM-a je nalaz bio uredan,u mene dijagnoza kakva i je ali su nam u Zg i St rekli da to nije ništa strašno,mali hormonalni poremečaj,par ampulica + ciljani i trudnoća a iz potpisa se vidi kako je to sve lagano išlo.A ako Bog da pa ova trudnoća prodje kako treba ne mislim ostati na jednom,znaći bit će još jedna koka koja će rušiti statistike))))

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

...Ili mi, kojima je uspio prvi stimulirani postupak u 39+, s lošim spermiogramom, ne tako sjajnom hormonalnom slikom (amh 4,5) i miomima.
    Jednostavno nema pravila. To smo valjda već stoput zaključili.

Ali, ja sam sretna da imamo i Inu i Glacovu, jer njih dvije, potpuno različite, sa potpunom suprotnim mišljenima i iskustvima, daju ovom klubu, a i forumu cjelovit presjek borbe za začeće. Pa si svako prosije sve informacije i uzme ono što mu odrezonira kao dobro.

Cure drage, najdražeg kluba...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, da ne mislite da ja nešto uživam spuštat drugima i "smještat ih na mjesto" ili tako nešto - to meni nisu apstraktne dileme tipa savjetujem ja nicku xyz da je odmah "smjestim kamo spada", jer to je, u stvari, to je moja priča - dobra js produkcija, 3 IVF-a nakon moje male, par žblj trudnoća i te godine (42). Demit, pa možda je još neko kao ja pa mu odgovara da čuje "dosta je, pa i meni je dosta", nego samo naprijed, do "posljednjeg daha" - mislim na nikolinu-zg - u istoj smo klinici, ista reakcija, isto godište, ali ona je po meni ipak lakši slučaj od mene, pa da se žena ne grize ako baš ne može izfinancirat taj Maribor, po meni, više gubi (lova, financije, pa sučeljavanje s mužem itd.), nego dobiva (neka realna šansa). Dobro, ja se više manje odlučila, pa vjerujem da ću izeksitirat odavde uskoro, ali opet vjerojatno ću još neko vrijeme odgovorit nekome na direktno pitanje i dat svoje mišljenje, ono nije zlonamjerno, nego je jednostavno moje - ide iz mog iskustva. Sretno svima, ma što se odlučili!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.01.2012. at 14:26

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nikolina savjetujem ti da probaš u Hr, ja imam dobra iskustva s Vg, a imamo i MPO trudnoća iz našeg kluba nastalih u Zgb, Ri ili St. Upitaj svoje srce i tada odluči.Ja idem u postupke sama (kad je punkcija donesem mužev uzorak s potpisom i to je to), a i zašto bi moj muž morao izostajat s posla, ako se ja moram snalaziti. Sve se može kad se hoće. Mislim da imamo još neko vrijeme do menopauze koje možemo iskoristit za ostvarenje trudnoće, a kad dođe menopauza pomirit ćemo se- valjda je tako moralo biti i sve sam dala od sebe, ne mogu si predbacivati ništa.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, hvala na podršci i svim informacijama i vašim iskustvima koje ste podijelile sa mnom.
    Sad ste me zaintrigirale s mogućnošću postupka u Hrvatskoj (pogotovo anaea40), jer nisam znala da uopće primaju žene moje dobne skupine; međutim, ako i primaju i taj postupak bih vjerojatno morala platiti, jer se sjećam kada sam ja bila u postupcima u Zagrebu da su bila 'pokrivena' 3 postupka do određene dobi žene (35 ili 37, više se ne sjećam). Dodatno, koliko bih morala čekati na neki 1. postupak? Hoću reći, ako moram platiti i čekati podjednako kao vani, onda sam na istom, osim što ne moram putovati, te dodatno, što vani imam zamrzavanje a ovdje ne.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nikolina-Zagreb, nemoj se ljutiti ali moram te pitati gdje ti živiš? Već dvije i pol godine je na snazi zakon tj. pravilnik prema kojem nema ograničenja na godine i čeka se možda 3-4mj na postupak.
    Posljednje uređivanje od taca70 : 10.01.2012. at 09:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •