Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Maslac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    .
    ali svejedno stoji neko vrijeme ... i onda muku mučim jel dobar ili nije ...
    jel mu može štogod biti u roku trajanja?
    ja kupujem po pola kile, takvo im je pakiranje i stoji mi u frižideru dok ne potrošim (često mi ode na brzinu kad pravim kekse, ali onda opet, kao sada, već mi duže vrijeme stoji u frižideru jer još imamo keksa od Božića)
    na ovom mom piše rok trajanja od mjesec dana
    nisam nikada zamrzavala, ali čini se zgodno, za svaki slučaj

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupujem po pola kile, takvo im je pakiranje i stoji mi u frižideru dok ne potrošim (često mi ode na brzinu kad pravim kekse, ali onda opet, kao sada, već mi duže vrijeme stoji u frižideru jer još imamo keksa od Božića)
    na ovom mom piše rok trajanja od mjesec dana
    nisam nikada zamrzavala, ali čini se zgodno, za svaki slučaj
    a gdje kupujes maslac, na placu ili negdje drugdje?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje kupujes maslac, na placu ili negdje drugdje?
    da, kod nas na pijaci, otkrila sam ih prije dva, tri mjeseca
    zovu se Mala mljekara d. d. i iz Valpova su
    od njih uzimam i mlijeko i vrhnje

zimi držim putar u špajzi koja je hladna, odnosno odrežem nekoliko komada i stavim u onu kutiju za mazanje, ali u posljednje vrijeme mi je u špajzi gužva pa je sav putar u frižideru
    ja nožem iskopam par grumena na kruh, ostaivm da omekša (za to vrijeme radim drugo - zakuham kavu, pravim čaj, stavljam M. na lonku ili tako nešto) i onda mažem
    mi uglavnom ne doručkujemo zajedno, MM ili spava ili radi, ali ako skupa jedemo putar, svatko ima svoj pribor

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    da, kod nas na pijaci, otkrila sam ih prije dva, tri mjeseca
    zovu se Mala mljekara d. d. i iz Valpova su
    od njih uzimam i mlijeko i vrhnje

zimi držim putar u špajzi koja je hladna, odnosno odrežem nekoliko komada i stavim u onu kutiju za mazanje, ali u posljednje vrijeme mi je u špajzi gužva pa je sav putar u frižideru
    ja nožem iskopam par grumena na kruh, ostaivm da omekša (za to vrijeme radim drugo - zakuham kavu, pravim čaj, stavljam M. na lonku ili tako nešto) i onda mažem
    mi uglavnom ne doručkujemo zajedno, MM ili spava ili radi, ali ako skupa jedemo putar, svatko ima svoj pribor
    Ja isto kod njih kupujem maslac. Imaju "štand" odmah pored onih što prodaju svježe kore za savijače, mlince i sl.

Imam jednu malu zamjerku na njihov maslac. Piše na kutiji rok trajanja 1 mjesec, ali čini mi se da je to manje. Nakon dva do tri tjedna počne dobijati neki blago kiselkasti miris (iako je cijelo vrijeme u frižideru). Jednom sam u kolače u kremu stavila maslac koji je bio star 2 tjedna i drugi dan kolači su bili kiseli. Inače, ako stavim svježi ili maksimalno do 1 tjedan starosti, kolači i sve drugo je fenomenalno.

Pakiranje im je nešto malo manje od 0,5 kg (12,50 kn).
    Posljednje uređivanje od Švrćo : 11.01.2012. at 15:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •