Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 7 od 34 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    a na svijetu postoje EU i Sj.Koreja? i ništa između?
    zašto bi Hrvatska bila sama i izolirana ako nije u EU?
    Gle, kao prvo ne moraš mi odmah ovakvim tonom pisati, ako ne mislim kao ti. Drugo, naša tržišta nisu negdje između, nego ih tražimo u Evropi, gdje i sami pripadamo, rekla sam da sami nismo uspjeli ništa napraviti i iza toga stojim. Kamo sreće da nam uspije nešto prodati u Evropi, jer ako ne uspijemo tu, ne znam kako bi nam bilo lakše u Indoneziji ili ne znam Čileu npr. I ne kužim zašto spominješ Jugoslaviju, znači čim netko smatra da bi Hrvatskoj bilo bolje u nekom savezu, odmah bi trebao biti jugonostalgičar. Od toga mi je već fakat muka. A vidjelo se kako su oni koji su se najviše kleli u Hrvatsku (sjetimo se Tuđmanovog podizanja ruku i onog njegovog: Imamo Hrvatsku) tu istu Hrvatsku najviše i pokrali.
    Da smo mi Švicarska ili Norveška, imala bih potpuno drugačije mišljenje, ali nažalost smo miljama daleko od njih.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

briješ, nema tona

i ne razumiješ, jugonostalgičar sam ja.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

crno - bijeli svijet?? ili Eu ili izolacija? i bas nista nema izmedju?

pa ne bira se ZA nesto (crno) iz straha od onoga za sto mislimo da je jedina alternativa (bijelo). valjda biras ZA jer si ZA, a ne nekakvom negativnom reversed logic procedurom.
    da prenesem..
    ""Često nam se poručuje sa svih strana, i mnogi ljudi vjeruju u to, da je jedina alternativa EU ostajanje u svojim nacionalnim granicama i izolacija, dok će se oni koji su protiv ulaska HR u EU etiketirati kao "nazadnjake", "primitivce" i "ljude koji nisu spremni na promjenu". No, cijela je debata postavljena u dihotomiji ili EU ili izolacija. Takva dihotomija i takav stav je ciljano stvorena kako bi unaprijed negirali cijeli spektar alternativa koje se mogu izgraditi. Ukoliko ostanemo u toj dihotomiji čini se kako zaista nema alternative."

eto, dihotomija.

a za sto sam ja.
    Ja sam za ne SAD. Mozda poslije, eto, da je referendum poslije. A sada, kada ce Hrvatska biti samo slabasna provincija (tzv. ulazak spustenih gaca), kada je sama EU u tolikoj dubokoj krizi, I don't think so.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

neke cinjenice, neke gole brojke kao i sto je alternativa

http://www.dnevno.hr/kolumne/karino_...eu/516719.html

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo i novih stranica ako će kome poslužiti kao izvor informacija i mjesto za postavljanje konkretnih pitanja (nisam proučavala, tek vidjela):
    http://www.eu-referendum.hr/
    http://www.facebook.com/eureferendum.hr?sk=wall
    http://twitter.com/eureferendumhr

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glasala sam sad i na referendumu cu zaokuziti odlucno NE, nimalo se ne dvoumim

ak smo tolko dugo cekali, mozemo jos malo pricekati - godinicu, dvije zasto ne i tri

ja doista ne vidim sto ce biti bolje za mene i moju djecu ulaskom u EU tako zurno i superhitno
    uopce ne mislim niti da cemo biti sami
    niti da cemo biti izolirani
    to su gluposti
    i mislim da je prilicno nemoguce jer imamo strateski polozaj, povezujemo Europu s "Balkanom"
    prezivjeli smo nekako i do sad, mozemo jos malo - tektolko da vidimo oce li se ta umjetna tvorevina uspjeti odrzati ili ce propasti jer trenutno nije bas na stabilnim nogama

i do sad su sposobni i perspektivni imali prilike zaposliti se i raditi bilo gdje u svijetu i biti priznati strucnjaci, postovani radnici
    a glede debilnih reklama rekla bih ovo
    i do sad smo mogli putovati kamo god smo htjeli
    i do sad je tko god je htio i kome god su to roditelji ili on sam mogli priustiti mogao studirati vani
    i do sad je svaki putnik s avionskom kartom imao sva prava koju mu kupnja karte daje
    pa nismo sve ove godine zivjeli u izolaciji ko sjeverna koreja
    opce ne kuzim kakav ce nam to napredak pruziti EU, a kakav vec nemamo i opce ne kuzim o kakvoj izolaciji brijete

i na kraju krajeva zato jer sam prije desetak dana pljunula hrpu love za putovnice :D
    i mislim da smo trebali biti primljeni PUNO PUNO prije i uvrijedjena sam i iznenadjena :D sto nismo usli bar onda kad i slovenija

i stvarno me smeta sto EU parlamentarci ne biraju EU komisiju, nemaju nikakav prava osim pravo na dobru placu i smeta me sto predsjednika EK ne biraju u parlamentu i sto EUom upravlja mala interesna skupina koja jedino smislja kako da jos vise podeblja svoje bankovne racune i bla bla bla...

jednostavno ne vjerujem u EU koja je stvorena i onako samo zbog toga da bi na svakom planu bila konkurentna americi, od gomilanja kapitala do gomilanja oruzja te zato da bi Francuzi opet zauzeli polozaj medju 3 velike sile
    ja mislim da EU moze bas jepo bez nas ko sto je mogla i do sad
    te da mi mozemo sigurno jos malo bez nje

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    glasala sam sad i na referendumu cu zaokuziti odlucno NE, nimalo se ne dvoumim

ak smo tolko dugo cekali, mozemo jos malo pricekati - godinicu, dvije zasto ne i tri

ja doista ne vidim sto ce biti bolje za mene i moju djecu ulaskom u EU tako zurno i superhitno
    uopce ne mislim niti da cemo biti sami
    niti da cemo biti izolirani
    to su gluposti
    i mislim da je prilicno nemoguce jer imamo strateski polozaj, povezujemo Europu s "Balkanom"
    prezivjeli smo nekako i do sad, mozemo jos malo - tektolko da vidimo oce li se ta umjetna tvorevina uspjeti odrzati ili ce propasti jer trenutno nije bas na stabilnim nogama...
    Mudro zboriš Mukice!

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

super receno.
    EU se klima, a meni se ne useljava u kucu koja se rusi, stavise to bi bilo suludo i samoubilacki. ajmo vidjet prije oce li se srusit ili ostat citava, pa onda useljavat, a ne da nam krov bas na glavu pada. bit ce jos referenduma, u to ne sumnjajte, tako su i najavili. bit ce prilike za uci u EU kada i ako se stabilizira.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 10.01.2012. at 03:21

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mukice, i meni su nevjerojatno glupe reklame za ulazak za EU i mislim da djeluju totalno kontraproduktivno.
    Po meni i je problem to što puno ljudi ne vidi direktnu korist od ulaska, jer nisu poput mene na profesionalnom planu toliko sputane zbog neulaska. Mukice, ne znam sjećaš li se da smo se upoznale (viđale smo se u Varšavskoj s ivaricom i na nekim okupljanjima kada smo se borili protiv Milinovića) i znaš li čime se bavim, ali ja u okviru firme u kojoj radim imam direktan utjecaj na našu budućnost vezano uz industrijalizaciju. Tvrdim da nemamo šanse. Možda nemamo ni u EU, ali ovako je to 100% sigurno. Stotine onih od kojih očekujemo da nas izvuku iz loše gospodarske situacije zbog toga što mi ne radimo optimalno će narednih desetljaća raditi suboptimalno.

Meni je drago da pratim ovo glasanje, jer se ja uvijek čudim rezultatima izbora. Npr., uvijek sam imala osjećaj da nikoga ne poznam tko je ikada glasao za HDZ, a uredno su do sada dobivali na izborima. Malo ste me pripremile na, za naše gospodarstvo, loš ishod referenduma.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ono što ja ne znam je, što s milijunima eura koji su dobiveni za npr. očuvanje voda u RH od EU. Čitam kako neki naši rukovoditelji govore kako im je problem što zbog EU ne mogu više određivati naše strateške interese. Koji su njihovi strateški interesi se vidi iz ovakvih članaka:
    http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...-milijuna-kuna

Vi koji imate svoje privatne firme, koliko znam, plaćate naknadu za održavanje šuma. Hrvatske šume nemaju nikakav plan ni praćenje u što se taj ogroman novac ulaže. Kod Hrvatskih voda je situacija bolja, jer je prihvaćena regulativa EU.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je drago da pratim ovo glasanje, jer se ja uvijek čudim rezultatima izbora. Npr., uvijek sam imala osjećaj da nikoga ne poznam tko je ikada glasao za HDZ, a uredno su do sada dobivali na izborima. Malo ste me pripremile na, za naše gospodarstvo, loš ishod referenduma.
    Isto ovo sam i ja pomislila. Svakako vrlo poučna tema.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i ja se uvijek cudim ko izglasava npr. HDZ, tako da je besmisleno tu povlaciti paralele.
    Cak stavise, oni koji izglasavaju nase vlasti puse iste one propagande i iste one likove, kao i oni koji ce glasati za auto-destruktivno useljenje u kucu koja se rusi, ilitiga ulazak u EU.
    Mislim o cemu mi pricamo, zgrazate se nad onima koji pobjedjuju na nasim izborima, a svi od reda su za hitan ulazak u EU te nekritican i jednostran pristup problematici ulaska.
    Uvjeravam vas da vecina protivnika ulaska NE podrzava hrv. politicki mainstream, koji je ionako samo produzena ruka iste te EU. Veliki postotci na anketama mogu eventualno biti dokaz da hrv. javnost politicki sazrijeva, i/ili da je ulazak u EU u ovom trenutku toliko losija opcija da je to naprosto masovno prepoznato.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 10.01.2012. at 10:46

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vjerujete li da je moguće da referendum ne prođe? Realno?
    Vjerujete li da će, bude li većinsko NE, konačni zbroj biti na strani tog NE?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    mislis, hoce li referendum biti namjesten?
    pa ako i u to ne bi vjerovala onda bi zaista ko tele otisla zaokruziti da jer hrvatska to zasluzuje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam pobornik teorija zavjere, ali mislim da smo way over novaca potrošili, preko previše poglavlja ispunili da bi nam se sad dalo na volju da ne uđemo.
    A i gle kakva nam je kampanja, ja sam tek prije par dana saznala za referendum.
    Brijem da je sve već odlučeno, a ovo što slijedi je samo igranje demokracije.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja vjerujem da je realno moguće da na referendumu odluka bude NE. čisto iz razgovora sa RL ljudima, ne vidim kako bi moglo biti DA.
    pa onda čujem da su rezultati anketa drugačiji, pa mislim da je fora u geografskoj razlici,
    usudim se prognozirati da će u mom širem okruženju (inače IX i X IJ) većinski biti odgovor ne, i da ćemo opet vidjeti ogromne razlike po regijama.

konačni zbroj?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da realno može biti negativan rezultat referenduma. Isto kao što mislim da ide na referendum Milinovićev Zakon o medicinskoj oplodnji da bi isto većina bila protiv zamrzavanja embrija.

Solange13, oprosti, nisam jasno napisala, ne mislim da se radi o istim ljudima, nego mislim da sam ja okružena nereprezentativnim uzorkom u oba slučaja. Mislim, nisu ni forumaši ovdje reprezentativni uzorak, ipak se radi pretežno o ženama starosti 20 do 50 godina.

Po meni je baš ta činjenica da su i oporba i vlast ZA pokazatelj da to ekonomski ima smisla. Zaista je malo stvari gdje će se složiti.
    Ni ja se ne vidim kao mainstream.
    Hoće li EU propasti? Možda hoće. Ali ja bih se uvijek borila za to da ne propadne.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

...Mislim, nisu ni forumaši ovdje reprezentativni uzorak, ipak se radi pretežno o ženama starosti 20 do 50 godina.

Po meni je baš ta činjenica da su i oporba i vlast ZA pokazatelj da to ekonomski ima smisla. Zaista je malo stvari gdje će se složiti.
    Nisu se oni složili samo zbog toga ni zato što su beskrajno pametni
    nego su svjesni da smo u ovoj povjesno-ekonomskoj situaciji naprosto "ucijenjeni", kako god okreneš, ulaskom u EU.
    Svi su propisi, odluke, ugovori već unaprijed i već godinama sastavljeni po IF opcijama ..."moći ćete to i to (proizvesti, biti konkurentni, primijeniti te i te propise, otvoriti to i to, ponuditi ovo)...AKO ili KAD uđete u EU...."

Prije toga ili bez toga NEĆETE MOĆI.
    To je naša realnost.
    I tko je praktičan shvatit će da jedino tako možemo neke šanse i dobiti.
    Drugo je ovo je li fer ili nije fer, je li Unija u komi pa ćemo mi biti skupa s njom i još više bez nje.

Netko je rekao da mi sami moramo postati civilizirana i napredna država, mi sami, ali da je ulazak u EU trenutno jedina realna opcija, instrument koji će nam u tome pomoći, koji će to naše nastojanje ubrzati.

Glede reprezentativnog uzorka koji će glasovati, u mojoj kući će informirani muž glasati za DA, to je surovo realan i zaista informiran izbor, moj će biti (samo ovaj put nepragmatičan) pubertetski NE, čisto iz nekog - gonite se! razloga, da bar bude tijesno s glasovima, jer im još ne mogu zaboraviti primanje Bugarske (o, ljudi koliko je ta zemlja iza nas bila u trenutku procjene njih i nas i njihova primanja, a našega ne) i to hinjenje tko je i po kojim kriterijima "spreman i zaslužan". Pih!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Po meni je baš ta činjenica da su i oporba i vlast ZA pokazatelj da to ekonomski ima smisla.
    Ni najmanje. Ako se oko nečega slože i vlast i oporba, onda su to elitističke privilegije i baš ništa drugo. Fućka se svima njima za financije.
    Sjeti se Jadranke i njenog viđenja bolnih rezova

Na primjer, jedan pojam iz poslovnog života ... "prijateljsko preuzimanje". To znači samo, jedino i isključivo da će postojeći menadžment ostati u firmi na menadžerskim položajima, ali ne znači baš ništa za sudbinu šljakera.

Slobodno promatraj pristupanje u EU kao jedan vid prijateljskog preuzimanja - zašto bi se netko pjenio ako zna da će mu gluteus maximus i dalje ostati u fotewlji, taman svi ostali oko njega gladovali.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam pobornik teorija zavjere, ali mislim da smo way over novaca potrošili, preko previše poglavlja ispunili da bi nam se sad dalo na volju da ne uđemo.
    A i gle kakva nam je kampanja, ja sam tek prije par dana saznala za referendum.
    Brijem da je sve već odlučeno, a ovo što slijedi je samo igranje demokracije.
    ovo je za mene vrlo realan post
    dodala bih da nema šanse da EU profućka "nepovratni" novac if pretp.fondova

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu se oni složili samo zbog toga ni zato što su beskrajno pametni
    nego su svjesni da smo u ovoj povjesno-ekonomskoj situaciji naprosto "ucijenjeni", kako god okreneš, ulaskom u EU.
    x

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ni najmanje. Ako se oko nečega slože i vlast i oporba, onda su to elitističke privilegije i baš ništa drugo. Fućka se svima njima za financije.
    x

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Sjeti se Jadranke i njenog viđenja bolnih rezova
    ova me vodi u jednom drugom smjeru. da su Jaca i njeni najvili ove poreze i rezanje i sl., što je najavila sadašnja vlast, mediji bi sipali žuć i otrov. (p.s. nisam glasovala za HDZ i ne pišem zbog tog, neg sam ostavljam svoj dojam)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne zaboravite da bez prilagodbe sudstva i pravnog sustava na eu norme, nikada ne bi bila otkrivena ova sanaderova hobotnica. jedna vrlo dobra "nus pojava".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ne zaboravite da bez prilagodbe sudstva i pravnog sustava na eu norme, nikada ne bi bila otkrivena ova sanaderova hobotnica. jedna vrlo dobra "nus pojava".
    Ma da?
    A zašto onda npr. u matičnoj državi Hypo banke u EU nitko nije optužen za tu hobotnicu; kad već od tamo potječe ta pravna regulativa? Zar nije kažnjivo mito primiti ali i mito dati?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Optuzeni su i proces traje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Optuzeni su i proces traje.
    O tome u našim medijima ni riječi...ili sam nešto propustila?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vjerujete li da je moguće da referendum ne prođe?
    Nadam se svim srcem da je nemoguće. Mi moramo u EU ili bolje da nas nema.
    Mene i moju obitelj već godinama hrani ta EU. Sasvim lijepo hrani.

Danas sam pola sata čekala na granici sa Slovenijom i maštala o ljepoti shengena, kad te granice više ne bude...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U nasim medijima nema puno toga, a puno toga sto ima nije tocno.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moram priznati da blizugranicna ekipica (Istrijani i sl), ovako kad pricam s njima bas preferiraju te granice,povrat lovice IVA, DDV i te price. Dobro dodje kad se ide po spezu ili bilo sta, doci ce jos bolje kad nam dignu PDV skyhigh. Ono, cisto da se prezivi. Papati treba svaki dan, a guzve su na granici puno rjedje. Osim toga, nisu svi odusevljeni otvorenim granicama, pitajte malo francuze o africkim imigrantima.. mislim meni osobno ne smeta, ali treba biti svjestan da postoje direktive iz EU o tome da ce se morati prihvacati ta vrsta imigracije. Znate li kako je takav radnik konkurentan ilitiga jeftin? i koliko ce dodatno rusiti cijenu rada. Ako znate price sa pomorcima i Filipincima, a pa to pa jos puunooo vise. Zapamtite, granice se otvaraju u OBA smjera. Svi misle da ih cekaju poslovi u EU (btw, jedva nas cekaju!), a ne razmisljaju da neki pikiraju i na njihova radna mjesta.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 10.01.2012. at 19:44

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U nasim medijima nema puno toga, a puno toga sto ima nije tocno.
    S ovim se moram složiti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Zapamtite, granice se otvaraju u OBA smjera. Svi misle da ih cekaju poslovi u EU (btw, jedva nas cekaju!), a ne razmisljaju da neki pikiraju i na njihova radna mjesta.
    ....na kojima će ti neki biti bolje plaćeni od nas -za ista radna mjesta.

Nemojte misliti da sve vidim samo crno; ne samo želim da "ružičasti" realno sagledaju situaciju.
    A glasat ću protiv. Imamo u ovom trenutku dovoljno vlastitih s....nja, ne trebamo ih ujediniti s tuđima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    O tome u našim medijima ni riječi...ili sam nešto propustila?
    Bivši šef Kulterer.

http://www.nacional.hr/clanak/121641...erer-i-sanader
    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...er/491869.html
    http://wcmimage.krone.at/Testsendung...g-Story-215063
    http://www.sueddeutsche.de/geld/hypo...ommen-1.987945
    http://diepresse.com/home/wirtschaft...rer-verhaftet-
    ...
    A onda samo proguglaj Kulterer uhićen, dobit ćeš i na hrvatskom.

Ja bih ipak probala apelirati na ljude da ne glasaju zbog predosjećaja i dišpeta, nego zbog činjenica i znanja. Jednako kao što od svog liječnika, učitelja, sudaca, advokata, konstruktora mostova, medicinske sestre.... očekujem da svoju dužnost radi na osnovi znanja i činjenica, a ne spontano - kako se taj dan osjeća. Sve je OK što odlučili, samo da ima neko uporište u nekoj činjenici, a ne kafansko: "svi su oni", "sve su to sluge", "produžene ruke", "mi imamo more".

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Alžirci jedva čekaju da iz francuske dolepršaju do Perušića i uzmu radno mjesto ravnatelja škole ili taksista.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    evo, izbori su prošli, očekivanja su uglavnom, a nikakva to komentiramo, al možemo istovremeno još nešto komentirati, kad smo već u političkim temama. koje se itekako tiču roditeljstva i budućnosti naše djece.
    za par mjeseci nam predstoji referundum s pitanjem - jeste li za ulazak u EU.
    s dva ponuđena odgovora: DA i NE.
    a mene zanima što misle rodini forumaši
    više nego rezultati referenduma, koji će sigurno biti pozitivni. a ko bi bacio toliki posao i toliku muku u vjetar, od 2003. kad smo podnijeli zahtjev, pa 2004 kad smo postali kandidati, 2005. kad su započeli najduži pregovori u povijesti EU i 2011. kad su pregovori zatvoreni, a sutra će biti potpisan pristupni ugovor.

evo, kako je pravilo da otvarač topika mora izreć svoj stav :ne_stray: ja odmah moram napisati disklejmer da ne mogu biti posve objektivna što se tiče ovog pitanja, budući da, ajmo reć, cca 60% plaće dobijam od europe, a i velika većina znanja koja sam stekla svih ovih godina će biti prilično neupotrebljiva ako ne uđemo polovicom 2013. u eu

druga stvar koja me zanima, što mislite koliko će vaš izbor biti, paz sad, famozni informirani izbor

Ja sam otvorila topic jer te smatram pametnom ženom i nadala sam se da ćeš mi reć što je pametno s EU, jer što više čitam, više mi se mozak petlja i ne znam. Mislim da je moj izbor preinformiran i da mogu samo nabit glavu u pijesak ili se pravit mrtva ili poludit. Ili ne izić na referendum. Ili glasat da, ili ne, a i dalje osjećat da sam krivo učinila. Ne znam.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U EU je MM bio bolje plaćen od domaćih za svoj posao. A ja nisam bila lošije plaćena. U Danskoj nisam živjela, ali sam bila službeno, tamo je zaštićena cijena rada. Čak i ako te pošalju iz tvoje zemlje na neko radno mjesto kod njih da nešto naučiš raditi, ne smiju te ni tvoji platiti manje od danskog standarda. Ne znam za svaku zemlju pojedinačno. I dalje se užasavam kafanskog nabacivanja "činjenicama".

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja mislim da mnoge članice EU imaju zavidne civilizacijske standarde, ali se prosto naprosto bojim da nakon Croatia Osiguranja na red za prodaju od strane naše zemlje dolaze naše gaće ili pegla za kosu, ili da su dozvolili ne znam Velikoj Britaniji da u mom dvorištu iskrca nuklearni otpad, tako nekako. Ali nadam se da sam u krivu.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa evo ovako. i ja zivim u pogranicnom prostoru i spezu radim vani i cekam na granici i sl ali to mi nije dovoljno da odlucim Za Eu.
    Jedostavno mislim da ce nam standard jos vise pasti, politicari ce maznut lovu a raja ce i dalje tapkati u mraku i biti bez posla.
    poznam par zena koje rade u italiji, cuvaju starce. rumunjke rade za pola manje love, srozale su im dogovor (15 dana on off) jer ostanu koliko ih drze, znace u komadu i po 3 mjeseca, doma imaju MALU djecu koja su cesto prepustena sama sebi....itd. i to mi je kao Evropa...ma. cim dalje

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e da, zaboravih dodati. Rumunjska je u Eu ali one i dalje rade na crno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

negdje sam čitala neki članak kako je došlo do sloma južne EU
    tj., kako se sjeverna EU bogati na temelju južne EU
    ak nađem , stavim

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    e da, zaboravih dodati. Rumunjska je u Eu ali one i dalje rade na crno
    za razliku od naših žena koje rade na crno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nekako mi se čini da i kod nas neke žene rade na crno, naročito one koje čuvaju dječicu i starce. Zašto mislite da igdje postoji zemlja u kojoj nema rada na crno?

I zašto će nam biti gore kad budemo dio EU? Ovi linkani članci to ne pokazuju. Mi nismo kao i drugi, možda nam bude bolje, jer ovako kako nam je sad baš i nije nešto...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.znanost.com/clanak/istina...rvatskoj-suti/ jako zanimljivo

pošto na ovom forumu dosta ljudi voli gospođu Vedranu Rudan pročitajte zašto je ona protiv EU
    http://www.rudan.info/eu-jebi-se/

Uskoro će referendum, od nas se bedaka očekuje da izađemo iz kuće i, ako smo normalni, glasamo za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Često sam u Evropi, bar dva puta mjesečno.
    U Sloveniji, u francuskom megamarketu kupujem francuske sireve, vina i šampanjac. U Italiji kupujem kilogram pena za devedeset centi, u Beč idem na izložbu Botera i Magrittea, u Nantu sam bila na skupu evropskih književnika.
    Bila sam u Bilbau, Berlinu, Firenci… U godini koja je iza mene. Sve su to meni moje knjige dale. Razgovarala sam sa tamošnjim ljudima, to su bili “mali ljudi” poput mene, kukali su mi na sve teme.

Visokoobrazovana djeca im nemaju i nikad neće imati stalni posao, najčešće nemaju nikakav. Ako ga imaju, arhitekti, profesori, inžinjeri, liječnici, ni u teoriji ne mogu živjeti od svojih primanja.
    Ili žive sa roditeljima ili od roditelja. Moj znanac u Londonu na kontrolni pregled kod kardiologa mora čekati dulje nego moj sugrađanin Riječanin. Državne škole su u rasulu, ljudi se dijele na suludo bogate koji žive u svojim elitnim, čuvanim kvartovima i bijednike koji ne znaju da li će iduću godinu dočekati u rupi u kojoj trenutno žive.
    Beskućnici i prosjaci na svakom uglu. Javne bolnice su pravi horor a starce u Italiji u takozvanim državnim domovima jedu štakori. No to više i nije vijest. Privatne domove za svoje roditelje mogu plaćati samo najbogatiji a oni manje bogati plaćaju jeftine Ukrajinke da im starcima mijenjaju usrane pelene i uvaljuju papicu u usta.
    Gotovo sve one rade na crno, dvadeset i četiri sata, za nikakvu lovu. O evropskim političarima znam više nego me zanima. Berlusconi je kriminalac, pedofil i rasist. Sarkozy je zločinac skompan s Amerima i nikakav mu nije bio problem poslati francuske avione da u Libiji “uvedu red” a francuski kriminalci iz nje izvuku naftu.
    Njegovo tjeranje rumunjskih “cigana” tamo odakle su došli mediji nisu popratili velikom galamom. Tamošnji novinari nemaju vremena za teme iz života i analizu ličnosti nacića Sarkozya jer moraju “istražiti”, po bilo koju cijenu, da li je princ Charles p....e.
    Ne tako davno čitali smo što se već godinama dešava “Evropljanima” Poljacima koji su došli u London tražiti posao. Tretirani su poput robova, goli i bosi živjeli su u šatorima, crkavali od gladi i beznađa jer nisu mogli skupiti lovu za povratak u domovinu. Pomagali su im jednako gladni Londončani.
    Većina ih je krepala pokraj kontejnera, oni koji su preživjeli i ostali rade kod nekog lopine u jalovoj nadi da će doći dan kad će moći doma poslati ili sebe ili pedeset funti.
    I o seksualnom životu evropskih političara mnogo znamo. Berlusconi gol pokraj svoga bazena, Topolanek, bivši predsjednik Češke, sa k.... u punoj e...... gol pokraj istog bazena gleda kako se maloljetne k.....e praćakaju u vodi dok ih nonići ne pozovu na suho.
    Sudovi. Samo Talijani znaju koliko se u njihovoj evropskoj zemlji čeka na pravdu. Korupcija u Evropskoj uniji ne samo da buja, ona je okovala čitavu Uniju. Banke rade što ih je volja, preko noći se urušavaju čitave zemlje, treba li ih nabrajati?
    Grčka, Irska, Portugal, Španija, Italija…Države servisiraju mafijaše a optužuju narod za lijenost i obećavaju mu “stezanje pojasa” jer je on kriv za sve što mu se dešava. Lijeno smeće koje želi posao, liječnika, školovanje djeteta i pravo na život dostojan ljudskog bića.
    I, eto, u takvu bih Evropu ja trebala veselo krenuti jer bez nje mi života nema. Ali ta i takva Evropa mi još od rata, naravno i prije ovog rata, određuje svaki trenutak u životu. Nisam zadovoljna “Evropom” u mom dvorištu. Nimalo.
    Moja djeca već žive “evropskim životom”, ja ću skončati u domu u kakvom će i moji evropski vršnjaci. Ako mi bog da zdravlje i mene će gristi pantigane. Zašto ne bi bile hrvatske onoliko koliko bilo što danas u Hrvatskoj može biti “hrvatsko”?
    Da li će njihovi ugrizi biti blaži ako budu “evropski”? Ne, ja neću glasati za ulazak u tu vašu Evropu. Razumijem Pusićku i ostale pusiće i pusićke koji žele u Evropski parlament. Tamo će i preko mojih leđa mlatiti petnaestak tisuća eura mjesečno plus šoferi, beskrajno blebetanje, ugodna putovanja, cerekanja na evropskim ekranima, analiziranje “naroda” koji ne kuži “tešku situaciju”…
    Kako bilo, dragi ljudi, k....a Hrvatska ući će u evropski bordel bez moga blagoslova.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jedno razmišljenje zašto jug EU propada
    http://hr.seebiz.eu/makroekonomija/f...eura/ar-19921/
    Posljednje uređivanje od zmaj : 10.01.2012. at 23:54

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako mi se čini da i kod nas neke žene rade na crno, naročito one koje čuvaju dječicu i starce. Zašto mislite da igdje postoji zemlja u kojoj nema rada na crno?

I zašto će nam biti gore kad budemo dio EU? Ovi linkani članci to ne pokazuju. Mi nismo kao i drugi, možda nam bude bolje, jer ovako kako nam je sad baš i nije nešto...
    X
    Članak koji npr. pokazuje da Slovenci imaju problema u financijskom sektoru i prodaji nekretnina, da nisu baš uspješno prodali nekretnine strancima (prodano je tek 3775 nekretnina strancima). Sigurna sam da mi na ovom pdf-u ne znamo je l bismo i mi prodavali nekretninte strancima ili ne bismo. Što god se dogodilo, to će biti loše, jer mi volimo kukati, a oni će nas...
    Dok god naš financijski sektor stoji bolje od slovenskog i tržište nekretnina cvate, ne bismo nikako trebali padati s konja na magarca. Dok god kod nas nitko ne radi bez plaće, ne bogate se Todorići dok plaćaju sramotno malo svoje Hrvatice (nekad mi stvarno bude teško kad uđem u Konzum i gledam te žene što rade za njega), dok nema rada na crno, nikako s konja na magarca.

Ova mi je najbolja:
    Izvješće centra "Global Property Guide" također ističe i analizu organizacije OBC (Osservatorio Balcani e Caucaso) koja navodi da je Slovenija direktno pogođena događanjima u Europskoj Uniji i kako nije za očekivati da će država izaći iz krize samostalno.
    Prvo: Osservatorio Balcani e Caucaso analizira Sloveniju
    Drugo: Jadni Slovenci njih pogađa kriza u EU. Bilo bi im bolje da su s nama. Kod nas je kriza totalno neovisna o krizi u EU.
    Treće: Parafrazirat ću tekst - Nije za očekivati da će Hrvatska izaći iz krize. Točku nisam prerano stavila.

Mi već sad imamo plan, pa već obrazujemo kadar za budućnost i trenutno u Zagrebu ima FER oko 5000 studenata, FSB oko 2500 studenata, njih pola neće nikad završiti, ali zato imamo 15000 studenata na Ekonomskom i nekih 9000 na pravnom fakultetu. Važno je proizvoditi! Nema veze što.

U dokumnetarcu Italy love it or leave it, Gustav navodi da Italija ima jako nizak udio visokoobrazovanog kadra, tek 15%, što je debelo ispod EU prosjeka. Mi imamo moćnih 8%. Nema veze što ih je 8%, važno da su tražene struke koja će pokrenuti onu proizvodnju za koju se svi slažemo da ju treba pokrenuti. Samostalno je RH tako odlučila.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    istina o EU cijeli dokumentarac
    pa dovoljno je samo vidjeti kako su krenuli
    prema Wikici, Churchill 1946 govori o formiranju Sjedinjenih država Europe
    pa Europ. zajednica za ugljen i čelik
    pa Europ. zajednica...
    pa op, ajmo se još malo stisnut...pa još pa jo..
    pa Ugovor o EU
    pa monetarna unija
    pa sad fisklana unija (kukulele)
    i sutra SED Sjedinjene Europske Države

a gledala sam jednom neki filmić kako kako se to radilo mic po mic jer da su narodu odma rekli ajmo na monetarnu uniju, normalno rekli bi neeeeeee, il još gore, fiskanu....
    a Lisabonski je ionak mini ustav...još samo fali proglašenje federacije i gotovo

http://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_unija
    Posljednje uređivanje od zmaj : 11.01.2012. at 00:08

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jelena, nemoj ići...
    Ima nas neinformiranih koji odluku donosimo i na temelju ovoga topica.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja još uvijek tražim svoj stav jer smatram da je ovo prevažana odluka da bih je donijela samo tako. za sada sam više za nego protiv no evo i mog malog priloga temi. ovaj je lik dosta toga predvidio u prošlosti što se na kraju pokazalo istinitim pa evo pogledajte malo što kaže

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YI31CWsjX9U#!

i o ulasku hrvatske u eu

http://www.youtube.com/watch?v=pNmuE...eature=related

Stranica 7 od 34 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •