-
epiduralna/carski rez...konkretno,situacija moje prijateljice.Bebica se zadnji dan namjestila tak da je dolje rame/leđa-većini doktora indikacija za carski.Dobila je epiduralnu da od sililne trudova ne bi počela tiskati i time ugrozila bebu.Doktor je malo po malo okretao bebu(srećom majka je mršavica) dok se nije glavica namjestila i pred sam izgon rukom izmaknuo pupčanu koja joj je jako stezala vrat.Dakle,čovjek se zaista trudio.Sve im je cijelo vrijeme objašnjavao i ništa nije napravio bez najave(ona kaže da je njoj to uljevalo povjerenje).Nije bila rezana.
Da li je dr u tom trenutku procijenio da je ona dovoljno smirena da to može izdržati,ne znam.I sama se pitam bi li to izveo i s nekom ženom koja je u paničnom strahu ili bi ju poslao na carski.
Zašto toliko puno carskih rezova rade pojma nemam.Ne znam da li dr mora pisati razlog za carski?I da li je isti postupak za dr u državnom rodilištu i onoga koji ima svoju privatnu praksu.
Drugi porod poslje carskog ne rade vaginalno zbog opasnosti od puknuća maternice na mjestu reza od prvog.Ja osobno znam ženu koja je iz istog razlog očekivala carski,al je beba bila brža.Sve bilo ok.
Možda sam i sama krivo sročila tekst ako ga je neko osjetio kao provokaciju,a to mi nije bila namjera.Zato ne mislim da itko na ovom forumu namjerno želi nekoga zastrašiti.Što se tiče imena,iza toga još stojim.Stavljam sebe u poziciju nekoga tko rađa i u rađaonu ulazi dr x....mislim da bi razmišljala o svemu osim o tome kako da dišem i kako da se koncentriram na trudove.Svakako smatram ispravnim ako doživimo nešto loše o tome obavijestiti službe za to odgovorne.Uostalom mogućnost privatne tužbe je uvijek tu.O sporosti sustava nema svrhe diskutirati.
Slažem se da je nemogućnost izbora najveća frustracija.
Što se tiče štetnih informacija...na forumu se mogu naći detaljni savijeti o tome kako češnjak liječi raznorazne upale....čak,ako imate jaču upalu češnjak malo ispikati.Druga strana ove medalje je žena sa sepsom.Komadić je ostao.Bolove je pripisala upali,otišla na more.Drugi dan je bila prebačena otoka krka za rijeku sa uznapredovalom sepsom.Za konačan ishod ne znam.Informaciju mi je dao dr s krka koji ju je poslao za rijeku.S druge strane,na veće idiotarije mogu biti navedeni naši klinci gledajući crtiće...
Da li netko zna razlog zašto se trudnoća ne može voditi u bolnici?Zašto i ti doktori ne bi mogli držati ambulantu?Petrova ima ambulantu,ali za slučajeve upućene njima zbog nekog problema.U tom slučaju bi dr mogao bez problema doći na porod neke pacijentice ako on procijeni da je to potrebno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma