Stranica 42 od 120 PrviPrvi ... 3240414243445292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nati u principu možeš ići sama jer tehnički gledano TM nije potreban do punkcije. Kako vam je draže.
    Medeni.angel uzmi si drugi put prije punkcije Voltaren+Normabel, meni pomaže a isto imam vrlo nizak prag boli. Samo uzmi na vrijeme da prodjeluje...
    Spodoba imate li vi u planu novi dolazak u Zg? Sretno

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nazvat cu L ovih dana...svakako bi u polustimulirani, mozda u travnju ili svibnju..nacula sam da je to najplodnije razdoblje za bikice

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala vam na info.
    Medeni.angel što se bolne punkcije tiče cure koje imaju nizak prag boli probaju najjači ibrufen jedan sat, a jedan pola sata prije punkcije i bol neće biti jača od menstrualne boli,naravno uz normabel!
    puno ovisi i o kg koje imaš ako imaš koji kg više( kao ja ) voltaren skoro pa da i nema funkcije

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala na informacijama....problem je sto sam u vinogradskoj prvi put kad sam radila punkciju smo dobili inekciju za smirenje i nisam nista osjetila sem kad me je piknuo i tako sam i ovaj put zamisljala bez boli....mislim da mene jos vise je boljelo jer su mi vadili JS iz obje maternice pa na kraju nisam znala gdje me vise boli....a iskreno nisam znala da se smiju piti tablete jer sam cula price da onda to utice na kvalitetu JS...sljedeci put cu se pripremiti malo bolje jer nisam sigurna da bih opet to izdrzala......a kile- sam imala 55kg a sad nakon svega ovoga imam 60kg...pa imam problema sa ormarom

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

meni je iza svakog postupka ostalo po 5 kg ..tako da sad sa 15kg viška imam poveći problem
    ne znam koliko mogu štetit tablete j.s. kad je punkcija odmah nakon toga . .pitat ću ja dr.L sad kad idem dali to šteti ili netko ko ide prije neka pita

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj medeni.angel prvotno napisa Vidi poruku
    OOOO Darkica blago tebi kad nisi osjetila punkciju....ja sam skoro umrla na onom stolu od jakih bolova dr Luci je skoro prekinuo punkciju jer me je jako jako boljelo.....a ne bih se cudila da me je cijela zgrada cula...tako kad se toga sjetim jeza me uhvati da se pitam da li sam sigurna za drugi put da cu ici....lezala sam dosta dugo i imala sam bolove 2 dana.....a i nakon ET sam lezala dugo ......ja sam sebi sama komplicirana
    Nisam nikada rekla da nisam osjetila punkciju. Naravno da sam osjetila punktiranje folikula, ali ništa neizdrživo...više je bilo neugodno nego bolno...Rekla sam samo da sam nakon punkcije normalno ustala sa stola i mogla se odjenuti i sve ostalo...i odvoziti se 2,5 sata do doma.
    Bolna punkcija ili ne...sve je to individualno...Mene isto boli, ali ništa strašno i neizdrživo...dok je na zadnjoj punkciji sa mnom bila žena čiji se vrisak prolomio čekaonicom...sve to varira od žene do žene...

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj medeni.angel prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na informacijama....problem je sto sam u vinogradskoj prvi put kad sam radila punkciju smo dobili inekciju za smirenje i nisam nista osjetila sem kad me je piknuo i tako sam i ovaj put zamisljala bez boli....mislim da mene jos vise je boljelo jer su mi vadili JS iz obje maternice pa na kraju nisam znala gdje me vise boli....a iskreno nisam znala da se smiju piti tablete jer sam cula price da onda to utice na kvalitetu JS...sljedeci put cu se pripremiti malo bolje jer nisam sigurna da bih opet to izdrzala......a kile- sam imala 55kg a sad nakon svega ovoga imam 60kg...pa imam problema sa ormarom
    Oprosti medeni.angel ali moram intervenirati - jajne stanice se ne aspiriraju iz maternice , nego iz jajnika...

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nati prvotno napisa Vidi poruku
    meni je iza svakog postupka ostalo po 5 kg ..tako da sad sa 15kg viška imam poveći problem
    ne znam koliko mogu štetit tablete j.s. kad je punkcija odmah nakon toga . .pitat ću ja dr.L sad kad idem dali to šteti ili netko ko ide prije neka pita
    Ja sam ga to pitala tijekom prvoga postupka, pa mi je rekao da je bolje bez ikakvih lijekova i anestezije, jer su istraživanja provedena u Japanu pokazala da to sve ipak utječe na kvalitetu js...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bol osim o individualnom pragu osjetljivosti ovisi i o smještaju folikula (ako se prolazi kroz cijeli jajnik to booooli) i zrelosti folikula (manji, manje zreli folikuli = jače zaboli). Mene je kod dr. L. jače boljela jednom punkcija jednog folikula (Darkice da nisi to mene čula u listopadu nego slijedeći put tri komada...ali kako god okreneš Normabel + nešto protiv bolova pomažu.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisi bila ti Nama je upalio postupak krajem lipnja odnosno početkom srpnja...i sada sam već u sedmom mjesecu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A joj baš sam bedasta, pa znam da ste vi već oho-ho odmakli...

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

joj oprostite vi meni na takvim lapsusima....ja se svercam sa posla pa onda sve na brzinu napisem.....

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Medeni.angel dali si ti bila krajem 11.mj.na punkciji,ja sam bila tad i odmah poslje
    mene je bila djevojka koju je jakooo bolila punkcija,pa sam ju cula iz hodnika,tak da su mi odmah suze pocele teci,kako mi je to bilo zalosno,samo sam u sebi ponavljala jos malo izdrzi i bit ce gotovo.

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Elena, i ja sam bila kraje 11 mjeseca, mozda sam to ja bila, jer mi smo ih vadili 8 i bilo je prestrasno, nisam mogla ustat sljedecih 45 minuta. i rekla sam L. neka stane da ja ne mogu vise izdrzat, kako on nije stigao sve izbusiti dobila sam hiper, a kak tek to boli. a joj. rekla sam mu da sljedeci put sve zbusi i ja obavezno uzimam normabel i voltaren. druge nema.zadnji puta nisam pa sam odapela...

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    Elena, i ja sam bila kraje 11 mjeseca, mozda sam to ja bila, jer mi smo ih vadili 8 i bilo je prestrasno, nisam mogla ustat sljedecih 45 minuta. i rekla sam L. neka stane da ja ne mogu vise izdrzat, kako on nije stigao sve izbusiti dobila sam hiper, a kak tek to boli. a joj. rekla sam mu da sljedeci put sve zbusi i ja obavezno uzimam normabel i voltaren. druge nema.zadnji puta nisam pa sam odapela...
    moguce Kiarad ja sam imala punkciju 27.11.,mene nije tako strasno bolilo ,taman kad
    je postalo jako bolno bilo je i gotovo.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam bila na punkciji 12.12.11 pamtiti cu dugo taj dan....a ET je bio 15.12.11
    jedino moram pohvaliti ekipu iz IVF centra sto su me odvezli iz klinike na autobusni kolodvor jer se nisam mogla pomaknuti od bolova...

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja se svima zahvaljujem na informacijama sad mi je puno lakše.. javim se kad obavim prvi pregled

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Elena 85 prvotno napisa Vidi poruku
    moguce Kiarad ja sam imala punkciju 27.11.,mene nije tako strasno bolilo ,taman kad
    je postalo jako bolno bilo je i gotovo.
    a ne nisam to bila ja. Ja sam vec 27. imala transfer

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samo da vam svima poželim puno sreće , opustite se u najboljim ste rukama i vaše vas bebice čekaju..Dr.L je moj anđeo,ispunio mi je dugo sanjani san..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pozdrav svima,
    zanima me ukoliko bi radila AIH u Cito ,moram li kod njih raditi svaku folikulometrije? jer mi St nije bas blizu da svaki dan vozim, pa ako netko ima iskustvo bila bi zahvalna!! i dali je cijena AIH 1000 kn sa ili bez folikulometrija?

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala cure na dobrodošlici do sada su nas otpuhali iz petrove i svetog duha sa spikom da smo jakooo mladi i da imamo vremena ... ali neka mi ne odustajemo
    samo da pitam dali ima neka buca sa malo večim viškom kg,dali je to problem doktoru L ? ja sam od 12 godine na Jasminima i 3 godine na duphastonima tako da sam uspjela nakupiti 45 kg . patim se 20 kg sam skinula i imam još 20 za skinuti ...toliko nade polažem u dr.L da vam to ne mogu opisati
    sretno cure svima,toliko ste borbene,i svaka od vas je zaslužila bebicu ili bebice

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj salvija prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima,
    zanima me ukoliko bi radila AIH u Cito ,moram li kod njih raditi svaku folikulometrije? jer mi St nije bas blizu da svaki dan vozim, pa ako netko ima iskustvo bila bi zahvalna!! i dali je cijena AIH 1000 kn sa ili bez folikulometrija?
    Salvija, Cito ti je na temi Potpomognuta u St, pa možeš tamo pitati sve što te zanima. Aih je 1000 kn skupa sa folikulometrijama. Vjerujem da bi u dogovoru sa dr mogla odraditi 1-2 fm kod svog dr (moj savjet, uvijek traži slikice sa uzv), a zadnju kod njih, ali to je sve stvar dogovora sa dr.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

maco hvala super si

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj bubamara! prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure na dobrodošlici do sada su nas otpuhali iz petrove i svetog duha sa spikom da smo jakooo mladi i da imamo vremena ... ali neka mi ne odustajemo
    samo da pitam dali ima neka buca sa malo večim viškom kg,dali je to problem doktoru L ? ja sam od 12 godine na Jasminima i 3 godine na duphastonima tako da sam uspjela nakupiti 45 kg . patim se 20 kg sam skinula i imam još 20 za skinuti ...toliko nade polažem u dr.L da vam to ne mogu opisati
    sretno cure svima,toliko ste borbene,i svaka od vas je zaslužila bebicu ili bebice
    ja sam jedna od mnogih i ja isto imam puno kila luči če ti savjetovato da skineš jer kasnije u trudnoči imat češ problema,ali neče odustati od postupka radi toga,svejedno ti skidaj kg umjereno

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pozdrav bubamara...koliko vam je godina i koja dg.? mi imamo slično iskustvo......

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj MALIANĐEO prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav bubamara...koliko vam je godina i koja dg.? mi imamo slično iskustvo......
    ja: 22 godine,PCO,amenoreja,inzulinska rezistencija,hipotireoza,anovulatorni ciklusi, mm:22godine,oligoastheno

jo1974
    joooj ali ja sam prek 100-tke ,sve me sram napisati ,ali nadam se najboljem ,hvala ti puno na odgovoru

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

oprostite na dugom ne odgovaranju,čekam odobrenje moderatota za objavu komentara

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj salvija prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima,
    AIH je u Citu 1000 kn s folikulometrijom?!? Meni su na IVF poliklinici rekli 1600 kn + uzv svaki 250 kn! A pregled i uzv sam platila 600 kn (tu je uzv bio 300 kn). Da nisam tako daleko išla bi i ja u Split! Jel rade prek ljeta? Da sve spojim Šala mala, do ljeta seveć nadam biti jako velika!

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

MALIANĐEO ja: 22 godine,amenoreja,izostanak ovulacije,hipotireoza,inzulinaska rezistencija,višak kg....muž:22godine,oligostheno
    jo1974 ja sam prek stotke punooo,sve me sram to napisati ,trudim se svim silama ,pa ćemo vidjeti što će mi reći

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo da javim,,mi smo dana s bili,opet sam imala cistu ,luci ju je odlucio punktirati,
    i u srijedu uz,i trebali bi krenuti sa klomifenima ako sve bude ok.

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Elena, kad ideš opet kod L. ...
    i ja uvijek dobijem te ciste nesretne

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Elena, kad ideš opet kod L. ...
    i ja uvijek dobijem te ciste nesretne
    idem u srijedu u 8.00h,zasto pitas,kada ti ides?

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ajd bubamara još koji post i imat ćeš pravo na poruke.....
    šta ste se odmah odlučili na privatno, jel ti ovo prvi MPO kontakt, imaš koju terapiju za sve navedeno, jel te traže da smanjiš kilažu?
    pozdrav

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

šta ste se odmah odlučili na privatno, jel ti ovo prvi MPO kontakt, imaš koju terapiju za sve navedeno, jel te traže da smanjiš kilažu?
    pozdrav

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pozdrav
    jjoooj nikako dočekati da šaljem postiće
    tražili su da smanjim kilažu ,ali nije im toliko ni kilaža problem nego smo pre mladi
    ja sam ti na Glucophageu 850 za inzulinsku rezistenciju,7 godina pijem eutyrox 100mg za štitnjaču,reguliram cikluse duphastonom ali ni on mi nekada ne pomaže kao sada trenutno mi je stoti dan ciklusa i imam cisturinu 5cmx5cm ,popila sam dvije ture dufića i nikako da dobijem i tako to je ukratko to ! Bila sam na 6 ciklusa klomifena i ciljanih odnosa i to je to

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja idem sutra. nikak da se sa nekim sretnem jer da nema onog radia na prašnjavom stoliću ne znam ko bi razbio onu tišinu...

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja idem sutra. nikak da se sa nekim sretnem jer da nema onog radia na prašnjavom stoliću ne znam ko bi razbio onu tišinu...

potpisujem

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

[QUOTE=bubamara!;2051426]jjoooj nikako dočekati da šaljem postiće
    tražili su da smanjim kilažu ,ali nije im toliko ni kilaža problem nego smo pre mladi
    ovo potpisujem jer i meni koja sam 85 godište su rekli da sam mlada i da imam još vremena da se trudimo u kućnoj radinosti iako je to već 2 godine, pa će onda krenuti dalje....kod mene su mikrocistični i to školski primjerak, cista nikad vidljiva u većem obliku ali niti su se smanjile ove male.....
    meni su rekli da ako probam skinuti min 10 posto od kilaže da će se i jajnici malo pokrenuti......uh

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

MALIANĐEO ja sam skinula 26 kg u godinu dana i nikuda se nisam pomakla ,kako je bilo tako i je ... ali neka biti će bolje

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

U koju kliniku ideš ili planiraš ići...koliko ti još postova treba da ti se mogu slati poruke u inbox

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U koju kliniku ideš ili planiraš ići...koliko ti još postova treba da ti se mogu slati poruke u inbox
    ja planiram ići kod dr.L jer sam čula da je on najbolji ...a ne znam koliko trebam imati poruka za pp

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozdrav Bubamara, evo baš čitam i nije mi jasno! pa što onda ako ste mlađi pa punoljetni ste, želite bebu i imate problema s plodnošću! nije dobro kad si mlad, nije dobro kad si star! vrijeme brzo prolazi i bolje je krenuti ranije nego kasnije!!!!! samo budite ustrajni !

želim vam svu sreću, želim nam svima svu sreću!!!!!!!!!!!!!!!

ps i ja imam problema s kilama
    Posljednje uređivanje od applepie : 24.01.2012. at 16:44

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj applepie prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav Bubamara, evo baš čitam i nije mi jasno! pa što onda ako ste mlađi pa punoljetni ste, želite bebu i imate problema s plodnošću! nije dobro kad si mlad, nije dobro kad si star! vrijeme brzo prolazi i bolje je krenuti ranije nego kasnije!!!!! samo budite ustrajni !

želim vam svu sreću, želim nam svima svu sreću!!!!!!!!!!!!!!!

ps i ja imam problema s kilama
    eh te nesretne kile samo nam muke zadaju !! nikako ne valja ali ne damo se mi , borbene ženice nema šta !! samo se trebamo boriti i prije ćemo stići do cilja

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tikica, daj se javi...

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure bok, evo mi smo dobili danas rezultate TSH, FT3, FT4 i PROLAKTIN.

Ispada da je dragoj povišen TSH i iznosi 3.34 iako piše da je referentna vrijednost između 0,27-4,2. Ali čitali smo dosta o tome da bi TSH morao biti oko 2 ili manji pa moguće da je zbog toga prvi IVF bio neuspješan.
    A i FT3 nam je u gornjoj granici 4,8 a referentna vrijednost je od 3,1 do 6,8.

Kakva je terapija za snižavanja TSH-a? One neke tablete se prepisuju kolko znam.
    Sutra čemo naručiti još pregled kod endokrinologa pa čemo čut šta će nam još reć.
    Koliko po vama povišeni TSH utječe na cjelokupan mpo proces?

zahvaljujem

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Matt, ja baš gledam sad svoj nalaz od 13.05.2010. i vidim da je T3 iznosi 1,92 (0,80-2,50)
    T4 79,58 (58,00-155,00)
    TSH 2,62 (0,47-5,00)

meni ti to ne izgleda da ona ima problema sa TSH. jer do 5,00 je gornja granica, tak meni piše na nalazu. ajde ti to daj nekom doktoru da pogleda, nemojte sami razbijat glavu. po meni to je sve u redu. jeste vadili hormone određenog dana u ciklusu? ili ne?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Matt, ja baš gledam sad svoj nalaz od 13.05.2010. i vidim da je T3 iznosi 1,92 (0,80-2,50)
    T4 79,58 (58,00-155,00)
    TSH 2,62 (0,47-5,00)

meni ti to ne izgleda da ona ima problema sa TSH. jer do 5,00 je gornja granica, tak meni piše na nalazu. ajde ti to daj nekom doktoru da pogleda, nemojte sami razbijat glavu. po meni to je sve u redu. jeste vadili hormone određenog dana u ciklusu? ili ne?
    Postavio sam pitanje na zdravlje i život kod dr.Radončića pa čemo pričekati njegov odgovor i vidjet. Doduše ti pričaš o T3 I T4, a ja o FT3 I FT4, jel to isto? Misliš spolne hormone na 3. i 21. dan? Jer za štitnjaču nije bitno koji dan se vadi.... Spolne nismo još, to čemo sljedeći mjesec jer smo morali čekati dva ciklusa nakon pune stimulacije da se izregulira stanje...

Hvala kiarad
    Posljednje uređivanje od M@tt : 24.01.2012. at 22:30

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Matt, Radončić je definitvno majstor za to. On je meni operirao polipe i da nisam kod L. sad bi bila kod njega.
    bude to on razjasnio.
    kaj zahvaljuješ...sve ok.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

T4 79,58 (58,00-155,00)
    TSH 2,62 (0,47-5,00)

nema veze što je gornja granica za TSH 5 - optimalan TSH za postizanje trudnoće bi trebao biti oko 2.
    a T3 i T4 nije isto što i fT3 i fT4. fT4 bi trebao biti veći od 15. uz to je dobro izvaditi antitijela štitnjače.
    hormoni štitnjače se vade neovisno o dc.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je tsh, vađen baš na početku ciklusa kada sam ostala trudna bio preko 3

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •