Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću četvrto rodit kod kuće, odlučila sam čvrsto. Naravno, u slučaju da i ova trudnoća prođe kao prethodne, lijepo i bez problema. Sada sam već iskusna koka
    eris, da li ti to objavljuješ novost? Ako da, čestitam od srca. Moj je četvrti porod bio, već sam pisala, prava priča. Da je bilo manje godina, mogla sam još koje.
    Trajali su ti trudovi cijelu noć, ali ništa nije boljelo. Onih pravih je bilo 3-4 ( kad sam rekla sebi: "glupačo, kako si mogla zaboraviti ovu stravičnu bol!!" I opet sam ju zaboravila, sjećam se samo misli, boli-NE).
    Bez tiskanja, bez pucanja, lijepo je isplivala na krevet u predrađaoni, ma dva sata poslije sam bila kao da nisam rodila. Vjerojatno još koja četvrtorotka ima takvo iskustvo.

Hoću reći, roditi može biti stvarno "piece of cake".

Ali, ne prvi put. Ne bih nikome preporučila da prvi put rađa bez liječnika. Jer, snaga poroda je neopisiva. Prožima cijelo tijelo i nema stanke. Kad krene, beba se mora roditi bez obzira na sve. Nema kontrole.

Ako mama inače voli imati kontrolu nad svojim postupcima, mora znati da u porodu toga nema. Trudovi samo slijede jedan za drugim. Snažno, silno snažno. Prvi put jednostavno ne shvaćaš koja je to sila obuzela tvoje tijelo.

Mi smo odgajani da se kontroliramo, a u porodu to ne možeš. Ne možeš kontrolirati ni glas, ni misli, ni izlučivanje. Naravno, da ne moraš kontrolirati, ali prvi put pri suočavanju s time, mama mora biti jako sigurna u sebe da izdrži bez panike.

I tkz. ring of fire- da li vi prvorotke znate kad nastupa i što znači? Da vas dodatno ne prestraši na samom kraju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, ne prvi put. Ne bih nikome preporučila da prvi put rađa bez liječnika. Jer, snaga poroda je neopisiva. Prožima cijelo tijelo i nema stanke. Kad krene, beba se mora roditi bez obzira na sve. Nema kontrole.

Ako mama inače voli imati kontrolu nad svojim postupcima, mora znati da u porodu toga nema. Trudovi samo slijede jedan za drugim. Snažno, silno snažno. Prvi put jednostavno ne shvaćaš koja je to sila obuzela tvoje tijelo.

Mi smo odgajani da se kontroliramo, a u porodu to ne možeš. Ne možeš kontrolirati ni glas, ni misli, ni izlučivanje. Naravno, da ne moraš kontrolirati, ali prvi put pri suočavanju s time, mama mora biti jako sigurna u sebe da izdrži bez panike.

I tkz. ring of fire- da li vi prvorotke znate kad nastupa i što znači? Da vas dodatno ne prestraši na samom kraju.
    Ima, beti, ima, ima jako pribranih gospođa, evo ja, sve mogu kontrolirati, i prvi put, i treći, i pod krvničkim dripom, i glas, i misli, i sve...gospođa cool, sve osim izlučevina, naravno, gle, pa to samo izlazi, šta bih s njima?

No, ta samokontrola uopće nije nešto pozitivno kod prirodnog, fiziološkog poroda, dapače, baš je bolje kad je mozak na paši i kad se žena ne kontrolira nego se prepusti procesu rađanja. To je i najbolje, tako kažu.
    A ta vatrena bol kod izgona pri kraju, boli, peče, dobro, treba psihički biti spreman i za to, kao i za sve drugo. Mogu se žene informirati ranije o svemu.

No, slažem se da prvorotke nisu baš najbolji kandidati za kućni porod, barem ne kod nas gdje je to teže organizirati i gdje je (prisilno) sve još obavijeno velom tajne jer nije zakonski regulirano.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel znaš ti Danice šta je to Vinča?

Taj osjećaj da izlazak bebine glavice iz rodnice peče nema svaka rodilja. A ako ga bude imala, ne znači da neće saznati što je to ako ne bude liječnik kraj nje. Mogu joj i ja ovdje reci, ako budeš pri prolasku glavice kroz rodnicu i preko medjice imala jak osjećaj žarenja to ti je "ring of fire". Stvarno info od presudnog značaja.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku

Taj osjećaj da izlazak bebine glavice iz rodnice peče nema svaka rodilja.
    ja sam to imala kod bolničkog ležećeg rađanja
    i tad sam bila ziher da me ne bi toliko to bolilo, peklo da sam bila u gravitacijskom stavu
    i nisam kod trećeg poroda na koljenima
    ni pukla
    (prilikom bolničkog sam jdva jedva pukla, jedan šav, na usnici, vanka..)

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku

Taj osjećaj da izlazak bebine glavice iz rodnice peče nema svaka rodilja. A ako ga bude imala, ne znači da neće saznati što je to ako ne bude liječnik kraj nje. Mogu joj i ja ovdje reci, ako budeš pri prolasku glavice kroz rodnicu i preko medjice imala jak osjećaj žarenja to ti je "ring of fire". Stvarno info od presudnog značaja.
    ja ga nisam imala
    ni u prvom, ni drugom porodu
    ne znam ima li kakve veze samo otvaranje s time? ili veličina bebine glavice?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •