Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja samo pitam kad stalno spominjete odgovornost foruma zbog kpp,na kome je odgovornost bolnickog poroda koji podje krivo,ili koji zavrsi kako ne treba,ili koji ostavi traume na porodilji ili koji izazove zdravstvene probleme kod novorodjenceta,a takvih slucajeva je mnostvo?
    Zasto u jednom slucaju spominjemo odgovornost,a u drugom je sasvim ok da nema odgovornosti i ako nesto podje krivo,jer smo ipak bili "u najboljim rukama" ?

Ja licno nisam se odlucila na porod kuci citajuci price s foruma.Moja odluka je dolazila postepeno,pocevsi citanjem tekstova o prirodnom porodu koje je jedna moja prijateljica stalno postavljala,jer je njena odluka bila da rodi kuci.Meni se to cinilo kao fascinantna ideja i bila je tada daleko od mene.No vremenom kako sam vise saznavala,zelja se budila.
    Tek poslije nakon sazrele odluke sam dosla na Rodu,gdje sam zeljela saznati dodatno o onom sto me zanimalo,i gdje sam pronasla jos lijepih prica,a najvise mi se urezala prica "Dvije price; muska i zenska" .

Zato smatram da nijedna zena se nece odluciti na porod kuci na osnovu price,jer svaka od nas koje smo rodile kuci znamo sta to znaci.Tu je potrebno mnogo vise od same price,mnogo vise istrazivanja i znanja,da bi onda uslijedila i odluka,a i sam porod.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo pitam kad stalno spominjete odgovornost foruma zbog kpp,na kome je odgovornost bolnickog poroda koji podje krivo,ili koji zavrsi kako ne treba,ili koji ostavi traume na porodilji ili koji izazove zdravstvene probleme kod novorodjenceta,a takvih slucajeva je mnostvo?
    Zasto u jednom slucaju spominjemo odgovornost,a u drugom je sasvim ok da nema odgovornosti i ako nesto podje krivo,jer smo ipak bili "u najboljim rukama" ?
    Kako nema odgovornosti? U slučaju da se dokaže uzročno-posljedična veza, naravno da postoji i kaznena odgovornost, koja se goni i po službenoj dužnosti. Pa najčešće su upravo liječnici i bolničko osoblje jedini koji i snose neku odgovornost. Oni imaju odgovornost da nisu radili prema pravilim struke i da su napravili stručne propuste. Ima nekoliko slučajeva iz prakse koji su i medijski praćeni.

S druge strane, kod kućnog poroda, iako je tu odgovornost puno lakše utvrditi, rodilje i babice (ako je uopće ima), rijetko odgovaraju (svaka čast Mađarskoj na dobrom primjeru gdje se ne tolerira nadriliječništvo), čak i kada bi ih se trebalo pozvati na odgovornost radi ugrožavanja, ako ne svojeg, onda barem djetetovog zdravlja.

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nema odgovornosti? U slučaju da se dokaže uzročno-posljedična veza, naravno da postoji i kaznena odgovornost, koja se goni i po službenoj dužnosti. Pa najčešće su upravo liječnici i bolničko osoblje jedini koji i snose neku odgovornost. Oni imaju odgovornost da nisu radili prema pravilim struke i da su napravili stručne propuste. Ima nekoliko slučajeva iz prakse koji su i medijski praćeni.

S druge strane, kod kućnog poroda, iako je tu odgovornost puno lakše utvrditi, rodilje i babice (ako je uopće ima), rijetko odgovaraju (svaka čast Mađarskoj na dobrom primjeru gdje se ne tolerira nadriliječništvo), čak i kada bi ih se trebalo pozvati na odgovornost radi ugrožavanja, ako ne svojeg, onda barem djetetovog zdravlja.

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost.
    Kakvu ja odgovornost sad mogu traziti sto me moja pedijatrica nije savjetovala da iskljucivo dojim prvo dijete,kad nisam pojma imala o tome?
    Kakvu odgovornost mogu traziti sto sam imala strasnu epiziotomiju s prvim porodom,da mjesec nisam kako treba mogla ustati,i izgubila sam totalno osjecaj za mokrenje nakon poroda?
    Drip,epiziotomija i sve popratno porodu koji nije bio takav za moje dobro,vec zbog smjene doktora koji su me morali poroditi do pola dva.
    Mozda vama zvuci kao sitnica,jer sam rodila,i nek budem zahvalna sto je dijete zivo.I jesam.Ali ipak ne mogu prezaliti jer znam da nije moralo biti tako,i uvjerena sam da sigurno takav porod i takvo pocetno odrastanje ostavlja posljedice na dijete.
    Tek mozda kad umre dijete da mozes pozvati nekoga na odgovornost,ali cemu tada bilo kakva odgovornost?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvu ja odgovornost sad mogu traziti sto me moja pedijatrica nije savjetovala da iskljucivo dojim prvo dijete,kad nisam pojma imala o tome?
    A zašto bi tu molim te lijepo bila pedijatrica odgovorna, mislim, radi se o odabiru načina prehrane.

Za ostalo, da, meni se čini da stvarno pretjeruješ, ako misliš da imaš neku osnovu za neku odgovornost, koja se temelji na nekakvom tvom subjektivnom doživljaju i na tome što ti misliš da bi mogle biti neke posljedice...

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost
    .
    wow...
    pa takve rodilje su zaista neodgovorne....
    o takvima bih se i ja zabrinula

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •