Pokazuje rezultate 1 do 50 od 122

Tema: odgoda upisa u skolu - iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

leonisa, mislim da ti nalazi nemaju neke veze jer ne govore ništa osim da je dijete vježbalo do prohodavanja. ali zato nalazi logopeda/defektologa/psihologa imaju težinu. najbolje ti je pronaći iskustva roditelja koji su prošli kroz dotičnu ambulantu školske medicine da vidiš kako dr. diše (možeš pitati i medicinsku sestru koja tamo radi). u kojem je mjesecu malena rođena?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa, mislim da ti nalazi nemaju neke veze jer ne govore ništa osim da je dijete vježbalo do prohodavanja. ali zato nalazi logopeda/defektologa/psihologa imaju težinu. najbolje ti je pronaći iskustva roditelja koji su prošli kroz dotičnu ambulantu školske medicine da vidiš kako dr. diše (možeš pitati i medicinsku sestru koja tamo radi). u kojem je mjesecu malena rođena?
    23.03. granica.

imam dva posjeta psihologu za vrijeme njene adaptacije u vrticu na koje smo bili poslani od strane vrtickog psihologa.
    misljenje tete koja je s njom od pocetka da ju treba odgoditi bez obzira sto cita i mala i velika slova, sto pise, ima finu motoriku, ali jednostavno emocionalno nije zrela i sklona je povlacenju u sebe. rijeci tete koje potvrdjuju moje misljenje.

ne znam kome i kako to verbalizirati. jer nije da zelim odgodu samo zato da bi se godinu dana duze igrala.
    problem je sto je ona pocela govoriti da ona bi u skolu, iako nije svjesna sta je to uopce, jer od njih 30 u grupi 22 ih ide ove godine.

da. tesko mi je naci druge roditelje s iskustvom iz kvarta jer je vrtic u drugom kvartu od onog u kojem zivimo i di ce u skolu te ne poznam nikog. osim alex, ali oni nisu odgadjali
    Posljednje uređivanje od leonisa : 09.02.2012. at 13:52

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Napiši tih par rečenica na papir, svoje mišljenje, razloge za odgodu, naslovi to "Zahtjev za odgodu upisa djeteta u školu u šk. god..",

Napiši da za dijete xx, rođeno tada i tada tražiš odgodu upisa u šk. god.
    Razlozi traženja odgode su slijedeći: smatram da moje dijete nije zrelo za polazak u školu jer...
    pokazuje srameđljvot, ovo , ono, št aveć znaš, ....intelektualna zrelost nije dovoljna, potrebna je i emocionalna, motorička....koncentracija

Uz to priloži, ako imaš, istih takvih par rečenica pod nazivom "Mišljenje..." od psihologice ili koga već.
    Ja sam ponijela taj svoj papir na dogovoreni datum pregleda kod doktora u Dom zdravlja, tzv, komisije za upis, a to je najčešće jedan liječnik.
    Kad se javiš u Dom zdravlja, tamo gdje pripada škola u koju upisujete dijete, dobijete termin tog pregleda/razgovora.
    Liječniku sam to pokazala i odlučno ponovila sve što sam imala za reći o odgodi.
    On taj Zahtjev nije uzeo već je rekao da je dovoljno što to roditelj traži i da će nam stići pisano rješenje o odgodi. On sam je napisao na nekom listiću papira samo kratko, rečenicu, nešto kao - tražena odgoda, koju sam pokazala pedagogici u školi, tako da dijete ne mora na upis, jer smo malo duže čekali taj "službeni papir".
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 09.02.2012. at 14:04

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    tesko mi je naci druge roditelje s iskustvom iz kvarta jer je vrtic u drugom kvartu od onog u kojem zivimo i di ce u skolu te ne poznam nikog. osim alex, ali oni nisu odgadjali
    naša dr općenito nije za prijevremni upis
    možda da je neko dijete oduševi svojim sposobnostima (što moja nije)
    ja sam kod nje išla na neobavezni razgovor, više po mišljenje, savjet, nisam bila pokrenula postupak za raniji upis, tako da ne znam što bi bilo da sam baš zapela
    ali kako sam sama bila dosta nesigurna u mudrost tog postupka, lako me je uvjerila da to ne činim
    kako diše što se tiče odgode ne znam
    mogu malo ispipati
    s V je u vrtić išla curica rođena u 3. mj i dobila je odgodu bez problema

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Liječnica opće prakse je rekla da su po njoj fizički i psihički spremni za školu i da nas dvoje samo filozofiramo. Imala je peh što je MM bio u pratnji djece pa ju je izvrijeđao
    ne znam što mi je gore, to što je TM izvrijeđao dr ili to što je to tebi smiješno
    mislim da se stvari mogu rješavati i bez vrijeđanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se mene samo čini ili Obavijest za upis ove godine izgleda malo drugačije nego inače ?
    Istaknuto je da se mogu prijaviti i djeca koja su rođena do 31.8. i sve mi je to nekako napisano kao poziv za veći broj "prijevremnih upisa" ili priprema za nekakve druge granice u budućnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •