Stranica 17 od 33 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mondu, nisu. Nisu rodile i drugi dan na polje. Moja nona ih je rodila osam, radila na polju do zadnjeg časa, jedno i rodila na tom polju. Ali, nakon poroda su se čuvale. Uvijek mi je govorila da je ženi u babinjama "otvoren grob" ako se ne čuva. I onda bi došle susjede i pomagale u kuhanju i čiščenju, i starija djeca isto tako, a nona bi se odmarala. U njenom selu je bilo tako. Selo u zaleđu Rijeke.

Dok ja napišem uleti postovaaa..
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.02.2012. at 20:07

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje priče o kućnom porodu nema nigdje.
    ako me netko pita, ispričam tehnikalije.
    gore sam već napisala da nisam imala ništa od ovoga što si nabrojala, to je neka tvoja nadogradnja.
    pa ne kužim zašto si toliko iživcirana

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kog vraga onda svoj porod ne zadržite za sebe i svoju obitelj, a ne cijeli hebeni romani o ne znam čemu po forumima..ak niste spremne na seciranje istog...ono rodi kak god hoćeš, ali kog briga kaj si ti imala 35 svijeća i masažu uz 4vrste etričnih ulja dok si doživljavala orgazam pri izgonu...stvarno nevažno ..svaki dan se hrpa ljudi na Zemlji rodi...i sad ste vi tu ne znam kaj od tog napravile..jbg iritantno je, većini, i u o sam sigurna.
    ako ne voliš čitati priče sa poroda, tada nemoj (ja ih npr.- ne čitam).
    Ali ako te posebno živciraju kućni porodi, onda je vrlo izgledno problem u tebi, a ne u lokaciji.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.02.2012. at 20:09

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Beti3 karikiram, kuiš maco

ali nije ti bilo tako kod svih...šta je s onima koje nisu nikog imala, nije mogo posao čekat onih 40 dana.

Pa nisam mislila na Lutonjicu konkretno, uopće.
    Posljednje uređivanje od Mondu : 11.02.2012. at 20:10

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mondu, nema ni moje pkk priče na forumu. Nekim je ženama porod važno iskustvo, nekima nije. Otvorila se tema gdje je žena pitala za iskustva onih koje su rodile doma pa smo napisale, neke od nas. To da to nekog toliko živcira da se osjeti virtualno hejtanje je samo nuspojava koju mi nismo tražile, ali smo dobile

Beti, i moja baka je govorila slično, "žena je 40 dana nakon poroda s jednom nogom u grobu". Znale su se itekako čuvati od babinje groznice (puerperalne sepse)

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mnogima, hahaha, a di su ti mnogi ?

Evo citirat ću samu sebe, što mi je to prenemaganje.

"A vi curke koje ste rodile doma, napravile ste takvu filozofiju od svega toga, pa vjerujem da i vi time svakako negativno pridonosite u formiranu stavova kod žena o porodu doma, a posebno su mi iritantne te spike o nekim orgazmičkim porodima, posebnim transovima i slično, meni je to totalno prenemaganje.

Ne sjećam se ikakvih priča da su žene prije 100 godina po selima rađale uz plam svijeća, ambijentalnu glazbu, hidromasazne kade i tak... rodile bi i drugi dan na polje...nikakva hebena romantika, a ovo kaj vi radite, sry al "
    Mislim da je doživljaj poroda mnogim ženama važan i za to se pripremaju, ne za pkk nego masa žena koje rađaju u bolnici, imaju svoje želje i pokušavaju ih ostvarit. Tebi je to čista tehnikalija, ok, pa si nakon poroda valjda isto mislila, pa što onda što sam rodila, svaki dan se tisuće djece rađa, big deal.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, a dopuštaš li da je žena koja rodi doma kao ti, samo ima tu nesreću da živi više od sat vremena vožnje do rodilišta,da se otvorila 4 centimetra( jer nema eterična ulja u kompletu s maserom doma ni svijeće za opuštanje nego ono mora raditi i hranit svoje dvoje troje djece), i da nema para za hotel u Splitu na dulje od dva tjedna. Pa kad lijepo uđe u 43. tjedan da se jadnica ne odluči povlačit vezu kao ja da joj se porod inducira iako za to nema medicinske osnove i doktorica na prijemu u Splitu smatra da jednostavno treba još pričekati par dana jer je s plodom i plodnom vodom sve u redu( a doktorica je kao educirana da je svaka indukcija rizik i da je bolje čekati), nego se ta ista jadnica pokupi doma, jer fali mužu i djeci i oni njoj( a jelte djeca ne mogu izbivati iz škole mjesec dana jer čekaju da mama rodi, a ni muževom poslodavcu to nije sjajno) i onda doma čeka porod. I kad taj isti krene, jadnica na osnovu prethodna tri poroda, prva dva neinducirana ali bez klistira i dripa jer nije bilo vremena i trećeg induciranog, a koji su od ozbiljnog truda do poroda zajedno trajali 2 i po sata, ona odluči ne krenut put Splita s mužem ili s hitnom, koju će možda vozit mladi kolega za kojeg su joj drugi doktori da će već ona njemu pomoći oko poroda, već odluči ostati kući pa nazove susjedu, zaposlenu kao primalju u Makarskom rodilištu u kojem se žene ne porađaju. Eto, ja govorim iz vlastitog iskustva, i nisam ništa karikirala, nego se tako u mojoj trećoj trudnoći dogodilo, osim što sam ja povlačila vezu i dobila indukciju na moj zahtjev u Splitu. Ne znam bih li sljedeći put tako odlučila , odnosno mislim da bih odlučila roditi kući, ako u međuvremenu ne proradi rodilište u Makarskoj.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je najromantičniji trenuta pkk poroda bio dok sam bila još na koljenima i taman što sam se tila dić, sjetim se da nisam pogledala što se nalazi među dražesnim nožicama
    pa sam lijepo odigla nožice i lijepo sa nasmiješila divnom poklončiću
    da. to mi je možda bila i veća ekstaza od dočekivanja bebe na vl. ruke
    ustvari, nemrem se odlučit, lol
    to dvoje
    iz mame na mamu

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ti bi, casa, imala svako pravo ovog svijeta da rodiš kod kuće

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    meni je najromantičniji trenuta pkk poroda bio dok sam bila još na koljenima i taman što sam se tila dić, sjetim se da nisam pogledala što se nalazi među dražesnim nožicama
    pa sam lijepo odigla nožice i lijepo sa nasmiješila divnom poklončiću
    da. to mi je možda bila i veća ekstaza od dočekivanja bebe na vl. ruke
    ustvari, nemrem se odlučit, lol
    to dvoje
    iz mame na mamu
    zmajček, potpisujem to, iako sam znala što je među slatkim nožicama ipak sam pogledala, i baš je doživljaj, sama pogledaš, u bolnici su mi uvijek rekli "evo, mama, m/ž"!
    nije mi to smetalo, al ovo je baš hercik iskustvo

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, tuzna je prica oko malih rodilista, koliko sam cula puno njih su bili pravi mali biseri. I tako lijepo bi bilo povezati paralelu izmedju kuce za porode i postojeca mala rodilista, odnosno na iznimnu statistiku koja ta mala rodilista su imala ili jos imaju. Medvedju uslugu su napravili zatvarajuci ih, jer uz malo dobre volje mogli smo biti primjer u susjedstvu zemljama u EU i izvan njega.
    (al ovo za masere i et ulja sori moram rec je potpuna zabluda, od svih pkk unas znam samo za masaze koju je nudila primalja a za et ulja ni glas )

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ako ne voliš čitati priče sa poroda, tada nemoj (ja ih npr.- ne čitam).
    Ali ako te posebno živciraju kućni porodi, onda je vrlo izgledno problem u tebi, a ne u lokaciji.
    Ja o jednom,ti o drugom...ne znam, jos jedino crtat mogu.

Ne kužim, kaj sad nebi smjeli ni čitati, ako nismo istomišljenici jer nedo Bog da netko kaže da mu to nije nis posebno i da se to radi vani iz jednostavnih računica, jefiniije je da žena doma rađa, no da je u bolnici 5 dan, odnosno tam bogati idu rađat u bolnice.

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    Mondu, nema ni moje pkk priče na forumu. Nekim je ženama porod važno iskustvo, nekima nije. Otvorila se tema gdje je žena pitala za iskustva onih koje su rodile doma pa smo napisale, neke od nas. To da to nekog toliko živcira da se osjeti virtualno hejtanje je samo nuspojava koju mi nismo tražile, ali smo dobile

Beti, i moja baka je govorila slično, "žena je 40 dana nakon poroda s jednom nogom u grobu". Znale su se itekako čuvati od babinje groznice (puerperalne sepse)
    Kaj bi ikog hejtala, đizs..al ja kad recimo čitam porod od I.P.Š mislim, stvarno...to mi je teško prenemaganje, fotografi, orgazmi, ono bajka
    Posljednje uređivanje od Mondu : 11.02.2012. at 20:46

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj pkk je za mene uistinu bajka. Za moju bebu, za mene, za moju obitelj - savrsenstvo.
    Nije bilo svijeća ni glazbe, samo jedna topla ruka pomoćnica. Njezna, a čvrsta kao hrast koji poželiš zagrliti čim ga ugledaš.
    Jednostavnost bez premca. Zen.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja o jednom,ti o drugom...ne znam, jos jedino crtat mogu.

Ne kužim, kaj sad nebi smjeli ni čitati, ako nismo istomišljenici jer nedo Bog da netko kaže da mu to nije nis posebno i da se to radi vani iz jednostavnih računica, jefiniije je da žena doma rađa, no da je u bolnici 5 dan, odnosno tam bogati idu rađat u bolnice.

Kaj bi ikog hejtala, đizs..al ja kad recimo čitam porod od I.P.Š mislim, stvarno...to mi je teško prenemaganje, fotografi, orgazmi, ono bajka
    aha, smo te priče o kućnima smetaju.
    Iako se ne bih složila da se radi iz računice, nego zato što se poštuje pravo izbora žene o mjestu poroda (ok, ako se sistem malo ušpara , a korisnici zadovoljni- to je samo dobro).
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.02.2012. at 20:55

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je doživljaj poroda mnogim ženama važan i za to se pripremaju, ne za pkk nego masa žena koje rađaju u bolnici, imaju svoje želje i pokušavaju ih ostvarit. Tebi je to čista tehnikalija, ok, pa si nakon poroda valjda isto mislila, pa što onda što sam rodila, svaki dan se tisuće djece rađa, big deal.
    Ajd prestani pričat gluposti više, ti znaš kakav je meni bio moj porod, dal je meni to bila čista tehnikalija, dal ja imam srca ili ne, helouu, o čem ti pričaš više, otkud si to izvukla..bit će da si vidovita...

to malo na ad hominem vuce sad već

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

...to mi je teško prenemaganje, fotografi, orgazmi, ono bajka
    Meni je npr strasno cinjenica da zena mora povuci veze vezice i placati ovako i onako (materijalno ili nematerijalno) da bi si osigurala dobar tretman u javnom rodilistu, odnosno da ako netko dovoljno visoko kotira da moze koristiti javnu instituciju kao nacin da privatno (tipo plati za bolji tretman, uzv, spesl neki pregled plavom kuvertom) zaradi sa strane radeci posao za kojeg je posteno placen(a) iz drzavne blagajne. I nitko se na forumu ne javlja i kaze kako je to lose i kako se na te novce ne placa

A to sto netko doma napravi sto je nju volja, to mi je cist ok. Tvoja kucica, tvoja voljica.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne sjećam se da sam čitala priče o orgazmičkom porodu
    moj nije bio
    ne bi se požalila da je
    al eto
    više je bio "ajmo majkoooooo..kuku leleeeeee"
    ipak, da, bio je kao neka nestvarna bajka...
    vjerojatno zato što, tila ne tila, uspoređujem s prijašnja dva poroda
    a neupsoredivi su

neprocjenjivo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ima nesto i u tom orgazmickom.
    Kad bih se opustila, bilo mi je stvarno wooow.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda, anavi, kaj velis?

malo zatisje nakon 17 stranica rasprave

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aha koliko sam ja shvatila iz zadnjih par stranica većina vas misli da sve žene koje su rodile kući pričaju samo pozitivnu stranu, pričaju o svijećama i sl.
    Cure prevarile ste se. Kad su mene zanimale informacije o pkk dobila sam sve i one pozitivne i one negativne.
    Doduše, nitko mi nikad nije pričao o svijećama...više su mi pričali svoje osjećaje, onako proživljeno iz dubine duše...

Ja ne znam zašto većina vas koja recimo ne podržava pkk uopće čita teme koje se odnose na to.
    Zašto mislite da ste vi te koje trebaju na nešto upozoriti.
    Mene su na sve upozorile i skrenule pažnju upravo cure koje su rodile kući.

Ja teme koje me smetaju i koje ne podržavam i ne komentiram.

Topic darovita djeca je otvoren i omogućen majkama takve djece da sudjeluju u razgovorima bez da im se sa strana upada i smeta.
    Svaka čast!

Mislim da bi morao postojati i jedan takav topic o pkk, gdje će isključivo cure koje su rodile kod kuće moći pričati o tome i o zemljama EU da se i ostali koje to zanima upoznaju s tim.
    Toplo predlažem otvaranje takvog topica, jer mene osobno zaista neki upadi smetaju, nisu uopće dobronamjerni.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    onda, anavi, kaj velis?

malo zatisje nakon 17 stranica rasprave
    Mislim da je žena tek sad puna pitanja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ne smetaju upadi, skroz mi se cine korisni. Ne ovi zlobni, njih ionako mozemo ignorirati. Nego svi oni koji ne misle isto, a u stanju su pristojno pisati su mi nasusno potrebni na ovakvom topicu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne smetaju upadi, skroz mi se cine korisni. Ne ovi zlobni, njih ionako mozemo ignorirati.
    To me baš smeta

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne smetaju upadi, skroz mi se cine korisni. Ne ovi zlobni, njih ionako mozemo ignorirati. Nego svi oni koji ne misle isto, a u stanju su pristojno pisati su mi nasusno potrebni na ovakvom topicu.

a zlobno je, jer ti ne paše to čitat...cool

eto ja nisma u stanju pristojno pisat, al bar shvatiš kaj sam ti htjela reći, nadam se

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mikka isprazni inbox

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se isto cini ok da ovako raspravljamo, ionak nemres nis naucit novog kad svi misle isto.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I , samo da se ja sa svoja tri bolnička poroda i s ozbiljnim razmišljanjem o sljedećem kućnom, izjasnim o tom orgazmičkom u porodu što neke jako iritira. Dakle, na zadnjem porodu, induciranom u bolnici, kad sam istisnula glavicu sama u boksu i podigla se na ruke da ju vidim uistinu sam se osjećala orgazmično. I moćno i jako. I žao mi je što mi prva dva puta nije bilo tog osjećaja, ali eto treća sreća.
    I mislim da jadna anavi više ne zna ništa o ničemu...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a zlobno je, jer ti ne paše to čitat...cool
    Uopće nije cool, a na što me podsjećaš pisanjem ovakvih postova ne smijem napisati, u svakom slučaju ima veze s riječju "razmažen".

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja na svojim porodima nisam doživjela niti tranziciju niti ring of fire, ali bez obzira na to, kad se čovjek prepusti, zaista je to nešto posebno.
    Mogu misliti kako je to kad si prepušten svim svojim osjetilima, kad pomičeš tijelo kako želiš i rodiš gdje želiš. Presavršeno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I , samo da se ja sa svoja tri bolnička poroda i s ozbiljnim razmišljanjem o sljedećem kućnom, izjasnim o tom orgazmičkom u porodu što neke jako iritira. Dakle, na zadnjem porodu, induciranom u bolnici, kad sam istisnula glavicu sama u boksu i podigla se na ruke da ju vidim uistinu sam se osjećala orgazmično. I moćno i jako. I žao mi je što mi prva dva puta nije bilo tog osjećaja, ali eto treća sreća.
    Meni cetvrta, ali bolje ikad nego nikad.

Kad je glavica izasla beba se pocela rotirati i osjecala sam ju kako se migolji u meni. To je tek nevjerojatan osjecaj. Ne znam jel zbog polozaja, na koljenima, ali uspravnog tijela ili do neceg trećeg, al stvarno fantasticno iskustvo.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mislim da jadna anavi više ne zna ništa o ničemu...
    A zbog čeg to, molim te, pa sisavci već koliko, prek 200milijuna godina rađaju mlade..nisi napravila nis revolucionarno.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa iz istog razloga zbog kojeg to isto osjetim u krevetu s mm. Ono, znam da i svi drugi parovi to obavljaju pa me to jelte ne priječi da osjetim orgazam u svom krevetu. I ne mislim da sam ja izvela neznamkakavpodvig, nego sam se jednostavno tako osjećala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mondu, ima li neki poseban razlog zašto se tvoj doprinos temi svodi samo na seciranje tuđih postova samo da bi se mogla narugati?
    Ovo te pitam kao moderator.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I Mondu, kad već tako seciraš moje postove, mogu li te onda pitat bi li ti na mom mjestu, a opisala sam svoju situaciju, razmišljala o tome da ne povlačiš vezu za indukciju nego da rodiš kući?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku

Topic darovita djeca je otvoren i omogućen majkama takve djece da sudjeluju u razgovorima bez da im se sa strana upada i smeta.
    Svaka čast!
    Kako to misliš da im se ne upada? Pa, ovo je slobodan forum i možeš pisati na svim temema. Nađi mene na "darovitoj" djeci. Lijepo sam zamoljena da im ne rušim iluzije (ne tim riječima). Pa i neću. Jer tamo nema opasnosti. A kod kućnog poroda ima, ako nisi dovoljno oprezna.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mondu, ima li neki poseban razlog zašto se tvoj doprinos temi svodi samo na seciranje tuđih postova samo da bi se mogla narugati?

Ovo te pitam kao moderator.
    aha, želim/pokušavam razumijeti taj mentani sklop, jer činjenica je da ste u manjini

I Mondu, kad već tako seciraš moje postove, mogu li te onda pitat bi li ti na mom mjestu, a opisala sam svoju situaciju, razmišljala o tome da ne povlačiš vezu za indukciju nego da rodiš kući?
    Ne seciram ja isključivo tvoje postove, tako je možda ispalo..a ja nebi nikad rađala kod kuće.

Kak to da bogate i slavne koje imaju mogućnost rađati doma u savršenim uvjetima ipak ne rađaju doma ?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa iz istog razloga zbog kojeg to isto osjetim u krevetu s mm. Ono, znam da i svi drugi parovi to obavljaju pa me to jelte ne priječi da osjetim orgazam u svom krevetu. I ne mislim da sam ja izvela neznamkakavpodvig, nego sam se jednostavno tako osjećala.
    baš čitam onaj gore tvoj post
    i kontam...
    možda zato što si bila sama?
    ne znam
    meni je teško doživjeti neš tak intimno među nepoznatima, lol
    mislim, i da su poznati u pitanju, ha ha
    a, tu je bila i boooool
    ipak, sjećam se da sam na bolničkom porodu zapomagala i molila za mir
    toliko su me pilali s tim tiskaj, da je to bilo strava
    u kućnom nije bilo toga
    i osjećala sam bebicu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A zbog čeg to, molim te, pa sisavci već koliko, prek 200milijuna godina rađaju mlade..nisi napravila nis revolucionarno.
    Znam i ja da se svake sekunde rodi dijete u svijetu, pa ipak smatram da sam za sebe i svog muža (i noniće i none) napravila nešto prevažno time što sam rodila djecu.

Sva sam si bila ponosna, ma mislila sam da nema bolje od mene. Ja na prijestolju svijeta. Moje tijelo napravilo i rodilo. Ne mora svatko tako misliti, ali meni je svako drugo vlastito postignuće manje vrijedno od toga.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kak to da bogate i slavne koje imaju mogućnost rađati doma u savršenim uvjetima ipak ne rađaju doma ?
    ha ha
    ovo me podjseća na Lutonjiččin post o savršenoj kandidatkinji lol

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš da im se ne upada? Pa, ovo je slobodan forum i možeš pisati na svim temema. Nađi mene na "darovitoj" djeci. Lijepo sam zamoljena da im ne rušim iluzije (ne tim riječima). Pa i neću. Jer tamo nema opasnosti. A kod kućnog poroda ima, ako nisi dovoljno oprezna.
    Eto moram priznati da su tvoji postovi pristojni.
    Argumentiraš onako kako ti misliš. To je ok!

Mislim da si nitko na RODI ne može uzeti tu titulu da će nekog inspirirati svojom pričom o pkk.
    Za to treba puno više od priče, ovih pisanja i sl.
    Ja to iz svog iskustva...nema te RODE, tih priča i sl. koji su mogli uopće utjecati na moju odluku.
    Odluke o pkk se donose sasvim drugačije i u dogovoru s partnerom, a ne s RODOM.

Beti sve ok!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aha, želim/pokušavam razumijeti taj mentani sklop, jer činjenica je da ste u manjini

?
    Na zanimljiv način pokazuješ interes.
    Molim da se u budućnosti suzdržiš tog omalovažavajućeg tona, i bez njega možeš pokušati shvatiti tuđe mentalne sklopove.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja isto ne bih rađala kod kuće, ne bih da mogu do rodilišta doći za 20 minuta. Ali eto ne mogu, i nisu sve žene u toj mogućnosti, U mojem bliskom okruženju, nakon zatvaranja rodilišta u Makarskoj, mnogo žena, redom višerotkinje, u strahu da bi mogle roditi putem, razmišljaju o tome da ilegalno zovu primalju ili ginekologa pa da ili rode kući ili njih vode sasobom do Splita. Uistinu mi se čini da je tvoje spominjanje pnih bogatih i slavnih ovdje potpuno neumjesno. Naime, ni ja ne bih ozbiljno razmišljala o porodu kod kuće, da sam bogata i slavna, pa da mi tih par tjedana hotela u Splitu zaa eteročlanu obitelj ne predstavlja ništa. Ono da mm, ja i naše troje djece sljedeći put odemo u Split, on da otkaz, djeci platimo privatnu poduku i malo po Splitu uživamo, kao godišnji...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa mozda nije napravila nesto prva n svijetu ali svakoj zeni (barem onoj normalnoj) je cin poroda neki vlastiti uspjeh! I ja sam se (oba puta, al posebno u ovom duplom) poslije poroda osjecala kao da sam osvojila cijeli svijet! Ono bas me oprala furka da sam nesto uspjela odradit savrseno!
    Mene konkretno ne smetaju pkk, kao sto je zhabica napisala, i ja bi prva potpisala sto trebaa da se pkk omoguci sa svim tehnikalijama
    Ono sto mene smeta jest da mi se konstanto implicira da sam odlaskom u bolnicu odlucila pognjurit glavu i da sam eto jadna ili neupucena..jer da mi je stalo do mene/djeteta u raznim nijansama, sigurno bi se odlucila na pkk da ne kazem odvazila..

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

disciplina nije draga to što misliš...tako to ispada...vjeruj mi!
    Isto kao dojenje i nedojenje. Sva ta djeca izrastu, ali majke koje ne doje ne osjete "sve ono...".
    Znaš, nitko ne osuđuje ženu koja ne doji, to je pravo njenog izbora, ali ne može kazati da razumije te osjećaje, da zna kako je kad te gricne zubić i
    Tu je razlika bolničkog i pkk.
    Ja sam rodila oba puta u bolnici i znam da sam zakinuta za sve ono što sam mogla kući.
    Uz to, drip i ostalo je rizik, svi znamo koji, njega kod kuće nema...
    To su te neke stvari.
    Otvoreno ću reći, onaj tko ne želi kući, za njega je onda bolnički savršen i ja to poštujem, to je doseg savršenosti toj osobi.
    U mom svijetu bolnički porod nije maksimum onoga što ja želim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako na prvu znam bar nekoliko fakat bogatih i slavnih tipa Demi Moore, Cindy Crawford, Pamela Anderson, Meryl Streep, nije da ih nema.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

uh...svašta ste ispisale...i svašta bi komentirala...ali mislim da nema smisla...
    uvijek me zadive ovakvi pojedinci koji dođu samo provocirati...a baš je fino rasprava tekla...za promjenu...
    valjda su to ipak dubinske potrebe jel...

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku

Pa mozda nije napravila nesto prva n svijetu ali svakoj zeni (barem onoj normalnoj) je cin poroda neki vlastiti uspjeh! I ja sam se (oba puta, al posebno u ovom duplom) poslije poroda osjecala kao da sam osvojila cijeli svijet! Ono bas me oprala furka da sam nesto uspjela odradit savrseno!
    Mene konkretno ne smetaju pkk, kao sto je zhabica napisala, i ja bi prva potpisala sto trebaa da se pkk omoguci sa svim tehnikalijama
    Ono sto mene smeta jest da mi se konstanto implicira da sam odlaskom u bolnicu odlucila pognjurit glavu i da sam eto jadna ili neupucena..jer da mi je stalo do mene/djeteta u raznim nijansama, sigurno bi se odlucila na pkk da ne kazem odvazila..
    i ja mislim da se svaka normalna žena nakon poroda osjeća posebno.

da se osvrnem na ovu tvoju zadnju rečenicu...mislim da to nije istina. argumenti za i protiv razvlače se sa razlogom...da bi ja "opravdala" svoj izbor, pkk, pred nekim koji mi implicira da previše riskram i da sam sigurnija u bolnici, kažem što mislim o bolnici. kao i suprotna strana koja kaže svašta protiv pkk i za za bolnicu...
    ako je osoba sigurna u svoj izbor i odluku o mjestu poroda nikakvi argumenti je ne bi trebali smetati. makar ja tako mislim....

i na kraju...postoje statistike koje govore za sebe...

zato ne kužim pojedince koji se strašno nerviraju pričama o orgazmičkim pkk. to mi je...onako...na granici mazo i to....
    kako se nekome čita nešto što ga tako nervira...ili ima previše vremena?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam i ja da se svake sekunde rodi dijete u svijetu, pa ipak smatram da sam za sebe i svog muža (i noniće i none) napravila nešto prevažno time što sam rodila djecu.
    Pa možda nije napravila nesto prva n svijetu ali svakoj zeni (barem onoj normalnoj) je cin poroda neki vlastiti uspjeh! I ja sam se (oba puta, al posebno u ovom duplom) poslije poroda osjecala kao da sam osvojila cijeli svijet! Ono bas me oprala furka da sam nesto uspjela odradit savrseno!
    Ajme Beti3, a di ja govorim da nije normalno osjećat se savršeno nakon poroda i biti sretna, ponosna i itd..al da ćeš mi reći da ti je sam porod bio ko orgazam, da si letila po sobi i ne znam kaj sve ne, pa da si ne znam di rodila, ono nemoj me hebat...e to mi ide na jetru.

Pa i ja to ovako vidim.
    Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    ha ha
    ovo me podjseća na Lutonjiččin post o savršenoj kandidatkinji lol
    da, i ? daj podijeli to s nama koje nismo upućene, kad si vec citirala

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moderatorice

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja jednostavno ne kužim zašto nekima od vas toliko smeta činjenica da su neke od nas rodile doma? ne kužim zašto vas to dira? kakve to veze ima s vama? zašto vas je briga što bi se desilo da je nekoj od nas nešto krenulo po zlu na porodu?
    ne kužim majke mi
    a zasto roda inzistira na autosjedalicama i dojenju za tudju djecu?
    kakve to veze ima s vama, zasto vas to dira?
    educirate jer smatrate da su neke opcije bolje, sigurnije od drugih
    pa ja npr. zhabicino ili betino nastojanje na ovoj temi jednako tako dozivljavam
    da upozore na nesto sto po njima trenutno nije najsigurnija opcija
    cisto da se istakne i druga strana, to bi valjda trebalo biti pozeljno kod bilo kakvog raspravljanja i/ili odlucivanja

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

žene ovdje ne djele svoje priče radi nekog poput tebe Mondu...iako bi mogle kad si već zagrijana za to "štivo"

to što tvoj racionalni um ne može pojmiti neracionalnu silinu samog poroda, govori samo tebi u prilog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •