Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Svježe cijeđeni sokovi - vaša iskustva i ideje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj pa se uvjeri. Sokovi od nekih bundeva su stvarno super, a od nekih drugih su bljak. Recimo meni je sok od turkinje bljak, a od muškatne je nešto predivno. S mrvicama koje ostanu napraviš što te volja, recimo juhu.
    Znači, tikve, bundeve i sl. se mogu jesti (tj. piti u ovom slučaju) sirove? Glupo pitanje, ali nisam do sada o tome razmišljala. Ima li muškatne tikve i sada za kupiti ili samo u sezoni?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isss! koja temeljitost!
    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, tikve, bundeve i sl. se mogu jesti (tj. piti u ovom slučaju) sirove? Glupo pitanje, ali nisam do sada o tome razmišljala. Ima li muškatne tikve i sada za kupiti ili samo u sezoni?
    Osim mahunarki koje dolaze s inhibitorom tripsina i izdanaka heljde (i peršina i celera) koji su fitofototoksični (na suncu ti izbiju fleke po koži kao od ekcema) i naravno namirnica koje su ti prežestokog okusa sve ostalo se može. OK, možda se ne bih igrao s gljivama, ali nisam ni čuo za sok od gljiva.

Od tikava sada ćeš sigurno naći butternut i ona je sasvim OK za sok.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku

Od tikava sada ćeš sigurno naći butternut i ona je sasvim OK za sok.
    Moram reći da sam kupila malu butternut tikvicu i napravila sok od nje i jabuke, Skroz je fino, djeca su pila. Čak su i vidjeli od čega radim sok i nije im bilo čudno. S obzirom da je jedan od njih u svoje četiri godine života od sirovog voća i povrća jeo samo bananu (znači, povrće ni jedno), a druga dvojica također nisu baš ludi za povrćem, meni je ovo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •