Eto, ti Mondi misliš da lažemo i ok. Mislim da to tvoje mišljenje i nije jako važno, to ja mislim, mislim da je važnije da se odbija legalizirat nešto što se već događa. I dijelom se događa jer žene više znaju, više žele, čitaju razne priče pa požele neki drugačiji put, a dijelom se događa jer nam nije svima zdravstvena skrb jednako dostupna. I sad država može odlučit branit postojeći sustav i praviti se da problema nema, ili promijenit sustav pa omogućiti i drugačija rješenja. Osobno smatram da je prvorotkinja koja odlučuje roditi kod kuće prilično neustrašiva i ne bih ju ohrabrivala, iz straha da nešto ne pođe po zlu. Jednako tako ne bih joj ni onemogućavala njenu odluku, već bih brinula da uz nju barem bude educirana osoba legalno. Ja stvarno nisam militantna zagovarateljica pkk i nisam vjerojatno roda primjer, ali sam stvarna žena koja je donijela odluku o indukciji pod pritiskom činjenice da ili ću tako ili putem. Ne vidim kako je ovakvo porođanje žena udaljenih od bolnica manje rizično od legalizacije pkk. Pogotovo što pouzdano znam da u nekim krajevima gdje je bolnica daleko primalja ima.