Stranica 18 od 33 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, ti Mondi misliš da lažemo i ok. Mislim da to tvoje mišljenje i nije jako važno, to ja mislim, mislim da je važnije da se odbija legalizirat nešto što se već događa. I dijelom se događa jer žene više znaju, više žele, čitaju razne priče pa požele neki drugačiji put, a dijelom se događa jer nam nije svima zdravstvena skrb jednako dostupna. I sad država može odlučit branit postojeći sustav i praviti se da problema nema, ili promijenit sustav pa omogućiti i drugačija rješenja. Osobno smatram da je prvorotkinja koja odlučuje roditi kod kuće prilično neustrašiva i ne bih ju ohrabrivala, iz straha da nešto ne pođe po zlu. Jednako tako ne bih joj ni onemogućavala njenu odluku, već bih brinula da uz nju barem bude educirana osoba legalno. Ja stvarno nisam militantna zagovarateljica pkk i nisam vjerojatno roda primjer, ali sam stvarna žena koja je donijela odluku o indukciji pod pritiskom činjenice da ili ću tako ili putem. Ne vidim kako je ovakvo porođanje žena udaljenih od bolnica manje rizično od legalizacije pkk. Pogotovo što pouzdano znam da u nekim krajevima gdje je bolnica daleko primalja ima.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Po meni nema potrebe, jer ionako većina ide u rodilište...što će se u rodilištu desiti i kakav će porod dobiti, to je već drugo pitanje...
    To pitanje često povlači želju za pkk, možda u mnogih, ali samo neki se odvaže i na taj korak.

Inzistira se na as, jer drugog i sigurnijeg načina nema, izuzev da se ide pješke.

Na dojenje se jakoooooo stavlja akcent u smislu edukacije, jer je činjenica da mnogo žena koje odustaju, ne bi odustale da su neke stvari znale...
    Ja osobno nemam ništa protiv onih koji ne žele dojiti, ali još uvijek imam protiv rečenice "nestalo mi je mlijeko"!
    To svi znamo da ne može biti istina, kako god bilo okrenuto i to valja argumentirati, čisto radi edukacije.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    i nisam vjerojatno roda primjer

...nemoj ni biti RODA primjer, jer je to nepotrebno, budi sebi svoj primjer.
    Bar tako ja razmišljam, ne trudim sebe etiketirat kao RODA primjer, niti se osjećam manje vrijednom jer nisam rodila kod kuće, a planirala sam!
    Ja mogu biti samo tužna jer se nije ostvarilo, ali nikako to ne shvaćam kao RODA primjer ili obrnuto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne mislim da lažete, već da užasno preuveličavate i uljepšavate i mažete ženama oči, a činjenica je da uopće nema uvjeta za tako nešto u Hrvatskoj.

Meni je super ovo kaj je Fistonić rekao:

"Mislim da su zahtjevi udruge Roda primarno rezultat loše koordinacije zainteresiranih (onih koje rađaju i onih koji im pomažu pri tome), jer svi navedeni "zahtjevi" se zapravo često realiziraju u praksi. Niti je moguće sve "zahtjeve" primjenjivati u svih rodilja, niti pri svakom porodu provoditi navedene postupke. Ključ je u individualnom pristupu! Svaka trudnica u kontaktu sa svojim ginekologom tijekom konzultacija u trudnoći mora dobiti odgovor na baš svako postavljeno pitanje. Trudnički tečajevi i fizikalna terapija prije i nakon poroda moraju biti dostupni svim zainteresiranim trudnicama. Pitanje je da li je naš zdravstveni sustav dorastao navedenim zahtjevima (vrijeme za konzultaciju je u pravilu minimalno, sredstva za modernizaciju su nedostatna i.t.d.).

Dakle, sve je moguće i izvedivo i u Hrvatskoj, ali bez opreme i organizacije u slučaju hitnih situacija uz dobru pravnu zaštitu medicinskih djelatnika, cijela priča nosi atribut avanture. "

silinu samog poroda...joj daj ne kakaj gluposti...

meni je fascinanto to vaše vrijeđanje u rukavicama

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    a zasto roda inzistira na autosjedalicama i dojenju za tudju djecu?
    kakve to veze ima s vama, zasto vas to dira?
    educirate jer smatrate da su neke opcije bolje, sigurnije od drugih
    pa ja npr. zhabicino ili betino nastojanje na ovoj temi jednako tako dozivljavam
    da upozore na nesto sto po njima trenutno nije najsigurnija opcija
    cisto da se istakne i druga strana, to bi valjda trebalo biti pozeljno kod bilo kakvog raspravljanja i/ili odlucivanja
    Iksam.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo da te podsjetim da se moje orgazmičko iskustvo poroda dogodilo u boksu u splitskom rodilištu. I opet mi nije jasno što bi po tebi trebale napravit višerotke otvorene par prstiju udaljene od bolnice sat vremena vožnje u terminu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Samo da te podsjetim da se moje orgazmičko iskustvo poroda dogodilo u boksu u splitskom rodilištu. I opet mi nije jasno što bi po tebi trebale napravit višerotke otvorene par prstiju udaljene od bolnice sat vremena vožnje u terminu.
    A kaj bi trebala, dovraga vise ti reći...ak moras rodit, moraš..uopće o tome nisam pisala, nit to ima veze s ovim o cem ja pisem.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    a činjenica je da uopće nema uvjeta za tako nešto u Hrvatskoj.

...nema, u rodilištima ne, ali u kućama ima

Jesu li ti svih 489 postova ovakve prirode ili ti je to "preuveličavanje i uljepšavanje" RODE nekad bilo od koristi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I opet mi nije jasno što bi po tebi trebale napravit višerotke otvorene par prstiju udaljene od bolnice sat vremena vožnje u terminu.
    U ovom slučaju bi ja rodila u automobilu, a porod bi asistirao vjerojatno mm
    Ja sam rodila za manje od sata!
    Posljednje uređivanje od Pepita : 11.02.2012. at 23:47

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

recepti, zdravlje, i takve stvari, ništa ekstremno me ne zanima u roditeljstvu..znale su žene i prije foruma roda dizati djecu, davno prije...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja bih potpisala summer.
    Već sam rekla da sam za legalizaciju pkk, da mi to dapače i nije nešto vau, da ne čitam priče s poroda zbog razloga koje je Mondu opisala živopisnije od mene, ali mi se kroz ove 2 i po godine otkako sam ovdje nekako provlači kroz misao kako na portalu, a time i u stavovima pojedinih članica foruma (ili Udruge) prevladavaju neki dvostruki kriteriji.

Drago mi je da podržavate toliko dojenje i vožnju u autosjedalicama jer je to zaista potrebno, ali pri tome se nisu birale ni riječi ni sredstva da ta kampanja bude što upečatljivija (bode me ono o inteligenciji djece i adaptiranog na jednom tekstu portala već duže vrijeme), dok se u promoviranju pkk ide samo jednosmjerno i ne primjećujem da ste u tom području nešto preobjektivne.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    recepti, zdravlje, i takve stvari, ništa ekstremno me ne zanima u roditeljstvu..znale su žene i prije foruma roda dizati djecu, davno prije...
    pa si nas blesave došla malo prosvijetliti...hvala lepa...mene ne moraš.
    i ja kažem da su žene oduvijek znale roditi pa im porod treba i vratiti.

a o vrijeđanju u rukavicama...ma daj ženo...svađaj se tamo gdje bi se i trebala svađati.
    baš se meni svađa s tobom...i baš mi je od velikog značaja tvoje mišljenje ..
    na kraju krajeva...uopće mi se ne sviđa tvoj nivo, niti mi se na tom nivou komunicira..
    al očigledno ti nemaš pametnijeg posla...a ni ja koja odgovaram na ovakve postove...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je sad palo nešto na pamet pa da vas pitam:

dakle, nikad nisam napisala priču niti opisala svoj kućni porod. ali jesam svoj porod u varaždinu. jako lijepa priča koja doslovce mami u varaždin, eto je stoji i na portalu i tu na forumu. i bezbroj puta sam po raznim temama hvalila varaždin.
    mnoge žene su na temelju moje i mnogih drugih lijepih priča počele razmišljati o varaždinu. pa su neke od njih i otišle tamo. i nekima je bilo super. ali neke su imale užasna i loša iskustva, čak i s lošim ishodima po bebu i mamu.
    i nitko ama baš nikad nije imao potrebu govoriti mi da je ta varaždinska priča patetična, neuvjerljiva i da se preseravam. isto tako, nitko ama baš nikada nije imao potrebu nametnuti mi neku odgovornost u stilu "što ako se nekome tko je pročitao tvoju patetičnu preseratorsku priču nešto loše tamo desi, tko će biti kriv?".

dakle, ako pričamo lijepe priče o pkk, onda preuveličavamo, opasne smo i snosimo odgovornost ako se nekome nešto desi.
    ako pričamo lijepe priče o porodu u nekom rodilištu, ... onda ništa...nismo nikom ništa ni krive ni dužne. sve 5. ako se nekom nešto loše desi, to nema veze ni s nama ni s našim pričama.

u čemu je štos?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zapravo, sad kad ponovno čitam svoj post vidim da sam fulala poantu. Htjela sam napisati da u svim područjima koji su u interesnoj sferi Udruge se ide tim jednosmjernim putem i koliko god ja čitala objašnjenja kako takav način ima i smisla i opravdanja ne mogu se oteti utisku da kod velikog broja žena to stvara kontraefekat.
    A oni koji te napise smatraju Svetim pismom trebali bi čuti i nešto širu informaciju. Pogotovo kad se radi o pkk-e.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali neke su imale užasna i loša iskustva, čak i s lošim ishodima po bebu i mamu.
    i nitko ama baš nikad nije imao potrebu govoriti mi da je ta varaždinska priča patetična, neuvjerljiva i da se preseravam.
    u čemu je štos?
    obzirom da ne znam na kakav loš ishod misliš (niti me zanima, čak ni onako ljudski, je li to "samo" razočaranje ili nešto puno ozbiljnije), ne možemo o tome pričati.
    ali kad kažeš loše, ja i mislim na loše.
    pa se pitam koliko bi loše bilo da ni te skrbi nije bilo pri ruci.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo, sad kad ponovno čitam svoj post vidim da sam fulala poantu. Htjela sam napisati da u svim područjima koji su u interesnoj sferi Udruge se ide tim jednosmjernim putem i koliko god ja čitala objašnjenja kako takav način ima i smisla i opravdanja ne mogu se oteti utisku da kod velikog broja žena to stvara kontraefekat.
    A oni koji te napise smatraju Svetim pismom trebali bi čuti i nešto širu informaciju. Pogotovo kad se radi o pkk-e.
    od koga da je čuju? kad one koje su se potrudile savladati široki spektar informacija o pkk smatrate jednostranim lažljivicama koje samo pakiraju, uljepšavaju i pršću patetikom?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Možda je istina da su tekstovi na Rodi previše jednosmjerni kako Bodulica kaže, ali jednako je tako istina da Roda omogućava svima da sudjeluju. Ono piši, piši argumentirano i ne vrijeđaj i nitko ti neće ništa spočitnuti. Pisati otvoreno jest djelovati. Postoji ta neka slika Roda majke, ali ona je promjenjiva i u njoj sudjelujemo svi. Meni je osobno nekorektno samo to što se o nekim stvarima na forumu ne smije pisati (npr. ad mlijeko jer postoje bolesti majke ili djeteta gdje je upotreba istog neophodna), ali duboko vjerujem da će se tu politika Rode promijeniti.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

u čemu je štos?
    Pa upravo u tome da bi se trebale znati obje strane medalje. Ako je tebi to Varaždinsko rodilište bilo super, good for you, ali i sama kažeš da nažalost neke nisu tako dobro prošle. I o takvim ženama se može čitati na ovom forumu.

Ali o onoj lošoj strani pkk nema nigdje niti retka. Valjda je lakše oplesti po sestrama i doktorima nego po samom sebi pa me to donekle i ne čudi, ali nigdje nisam pročitala da je itko od vas napisao bilo kakav nedostatak takvom načinu poroda. Možda je u vašem slučaju bilo sve super što mi je i drago, ali neke cure možda neće biti te sreće. Ovo sve me podsijeća na neki crno - bijeli svijet.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    pa si nas blesave došla malo prosvijetliti...hvala lepa...mene ne moraš.
    i ja kažem da su žene oduvijek znale roditi pa im porod treba i vratiti.

a o vrijeđanju u rukavicama...ma daj ženo...svađaj se tamo gdje bi se i trebala svađati.
    baš se meni svađa s tobom...i baš mi je od velikog značaja tvoje mišljenje ..
    na kraju krajeva...uopće mi se ne sviđa tvoj nivo, niti mi se na tom nivou komunicira..
    al očigledno ti nemaš pametnijeg posla...a ni ja koja odgovaram na ovakve postove...
    nope, fulala si 'ceo fudbal'

pišem, ko i ti i milijuni drugih ljudi...nije li to moje demokratsko pravo

pametnijeg posla imam u pravom životu, pa valjda vidiš da sama ja mala beba po broju postova naspram mnogih od vas, što opet govori koliko mi je (ne)bitno pisati tu

a sad odoh muža navlačit, možda 'padne' jedan orgazmični fuk ...laku noć

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dakle, ako pričamo lijepe priče o pkk, onda preuveličavamo, opasne smo i snosimo odgovornost ako se nekome nešto desi.
    ako pričamo lijepe priče o porodu u nekom rodilištu, ... onda ništa...nismo nikom ništa ni krive ni dužne. sve 5. ako se nekom nešto loše desi, to nema veze ni s nama ni s našim pričama.

u čemu je štos?
    Štos je u tome da veličate i idealizirate porod kod kuće, bez i jedne loše strane, s lijepim sličicama u boji, a primjerice, carski rez prikazujete u zastrašujućim crno-bijelim fotkama, navodeći sve njegove opasnosti, čak i smrtni ishod (koji je, nažalost, moguć i pri ostalim porodima, ne samo kod carskog reza). Da nije toga - te izrazite subjektivnosti, idealiziranja, ne bih uopće imala potrebu javljati se na ovakve teme, a vjerujem da tako misle i drugi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još samo ovo dojenje, as i pkk.
    možda sam se ja krivo ufurala ili nisam sve čitala: evo do sada dok summer to nije napisala nisam imala osjećaj da se tu vodi rasprava o pkk izmedju udruge RODA i onih koji su ajmo reći protiv pkk (barem u današnjoj situaciji), nego da se napada i secira konkretno i pojedinačno nas mame koje smo rodile doma, bez obzira imamo li ikakve veze s RODOM ili nemamo.
    i otuda je išao onaj moj post.
    nisam pitala zašto vas smeta što RODA želi da se uvjeti za PKK legaliziraju (na to pitanje znam odgovor i tu mi je sve jasno), nego sam pitala zašto vas smeta i dira i što vas se tiče što sam konkretno ja lutonjica rodila doma. ili što je mikka rodila doma. jer je većina napada ovdje poprilično osobna. i šalje jako puno mržnje. prema osobi, ne prema udruzi.

nadam se da se kuži kaj sam mislila reći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    obzirom da ne znam na kakav loš ishod misliš (niti me zanima, čak ni onako ljudski, je li to "samo" razočaranje ili nešto puno ozbiljnije), ne možemo o tome pričati.
    ali kad kažeš loše, ja i mislim na loše.
    pa se pitam koliko bi loše bilo da ni te skrbi nije bilo pri ruci.
    kad kažem loše, mislim vjerojatno na isto što i ti
    s tim da je za to loše kriva liječnička pogreška, dakle da su išle roditi u neko drugo rodilište ne bi se to desilo.
    na to mislim.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Štos je u tome da veličate i idealizirate porod kod kuće, bez i jedne loše strane, s lijepim sličicama u boji, a primjerice, carski rez prikazujete u zastrašujućim crno-bijelim fotkama, navodeći sve njegove opasnosti, čak i smrtni ishod (koji je, nažalost, moguć i pri ostalim porodima, ne samo kod carskog reza). Da nije toga - te izrazite subjektivnosti, idealiziranja, ne bih uopće imala potrebu javljati se na ovakve teme, a vjerujem da tako misle i drugi.
    Potpis!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rekla bih da je ipak sve rečeno rasprave radi, ne osobe.
    ja baš volim mikku.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nisam pitala zašto vas smeta što RODA želi da se uvjeti za PKK legaliziraju (na to pitanje znam odgovor i tu mi je sve jasno), nego sam pitala zašto vas smeta i dira i što vas se tiče što sam konkretno ja lutonjica rodila doma. ili što je mikka rodila doma. jer je većina napada ovdje poprilično osobna. i šalje jako puno mržnje. prema osobi, ne prema udruzi.

nadam se da se kuži kaj sam mislila reći.
    Na koga točno misliš kad kažeš "zašto vas smeta"?
    Ako se obraćaš meni, reći ću ti da me uopće ne smeta što ste ti, mikka ili netko treći rodile doma, već me smeta ono što sam napisala u svom prethodnom postu, pa te molim da ne pišeš da (svi?) napadamo, jer to nije istina.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad kažem loše, mislim vjerojatno na isto što i ti
    s tim da je za to loše kriva liječnička pogreška, dakle da su išle roditi u neko drugo rodilište ne bi se to desilo.
    na to mislim.
    ne volim govoriti o nekim konkretnim primjerima, pa nek se zna da pričam općenito.
    bojala sam se da bi mogla reći da se ne bi dogodilo da je rađala kod kuće.
    kako je moguće da jedno toliko hvaljeno rodilište toliko podbaci?
    vjerojatno kao što je moguće i da pkk podbaci.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ni mene se osobno ne tiče ko je rodio doma, a ko nije.

Stvar je samo čiste prezentacije.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razumijem vas sto pricate. moguce da ostaje takav dojam, tesko mi se staviti u tudju kozu.
    ali sad sam malo preumorna da napisem nesto inteligentno :zijev:

ali kako to mislis da ne prikazujemo lose strane pkk? pa jesam se na vise topica zalila do cega sve moze doci nakon sto rodis doma, od pregleda djeteta do prijave. a za transfere, ako pod njima podrazumijevas lose strane, vec sam rekla da bih vrlo rado da neka od cura koje su usle u pkk i ipak rodile u bolnici napisu price. ne mogu ih ja napisati za njih... buduci da su (nehitni) transferi jedina 'losa stvar' za koju znam da se desila u toku pkk kod nas, jedino o njima mogu i pricati.

a sto se tice carskog reza... carski rez je jedna predivna operacija koja spasava zivote. hvala bogu da postoji. to sam vec x puta napisala na rodinom forumu i napisat cu opet. ono o cemu pisem na negativniji nacin, to su medikalizirani, inducirani/augmentirani nasilni vaginalni porodi kakvi se cesto prakticiraju u nasim bolnicama. za puno mama i beba mislim da bi bilo bolje da su isli na carski nego dobivali hektolitre dripa i laktove u trbuh.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lutonjice imaš moj debeliiiii potpis!

Ja mislim da jedna grupica na ovoj temi želi čuti negativnu stranu pkk!!!
    Pri tome mislim na komplikacije i potom transfer u rodilište...

Onda njima ova tema ne bi išla u jednom smjeru.
    Dobili bi novih argumenata za proširit ovo na veliko i široko...

Mislim da žele da se priča o tome kao i o rodilištima, ima pozitivnih i negativnih stvari.

Oni misle da ih se laže, da niti jedan pkk nije završio transferom radi komplikacije.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam čitala tvoje postove gdje se žališ, Felix, ali sam, recimo, pročitala ovaj tekst:
    http://www.roda.hr/article/read/pred...oroda-kod-kuce
    i ovaj:
    http://www.roda.hr/article/read/cars...vrijeme-poroda
    ...pa baš i nisam sigurna da će netko, nakon pročitanog teksta, uvidjeti loše strane poroda kod kuće, a na carski rez gledati kao na predivnu operaciju, pogotovo žene poput mene, koja ga nisam mogla izbjeći.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je jasno, vjerujem da iz tvoje perspektive to moze biti iritantno. ne znam sto reci o tekstovima na portalu, mislim da se puno toga treba prorostati, neke stvari izbaciti, neke nove dodati, ali to je toliko ogroman posao da stvarno ne znam tko ce se toga prihvatiti. zato kad komentiram, uvijek mislim na postove na forumu, jer jedino to (ponekad) pratim.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...i to što ga nisi mogla izbjeći je skroz ok!

Što je sa ženama koje su ga mogle izbjeći???

Da ispričam par priča mojih prijateljica gdje ih je drip doslovce skoro ubio pa su tako polumrtve otišle na cr, jer beba ostala gore gdje je želudac.
    Još k tome, jednu su mi prijateljicu uspavali, jer su bebu izvukli (vaginalno) doslovce na silu, a posteljica joj je ostala čvrsto u maternici i to skroz gore pored želuca, pa je dr. uvukao ruku i to čupao...isto je bila na dripu prije vremena...nema toga dripa koji će spustiti bebicu u porođajni kanal, ako bebica nije spremna, a to što forsiraju nespremne bebice da izađu vani za mene je najveća katastrofa!!!

Ajme nemojte samo početi o cr...samo ne to!!!

Tko je morao i kome je bilo potrebno svaka čast, zaista sreća da ta operacija postoji, ali bome ne možete mi reći da splićanke nisu više sposobne rađati vaginalno pa je tolika stopa cr.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I da, htjela sam roditi kući, a moja dobra prijateljica želi pošto poto roditi na cr.
    Niti u jednom trenutku joj nisam kazala da sam htjela roditi kod kuće i nisam joj govorila ništa o njenom izboru.
    Da me pitala kazala bi da ja na to ne bi pristala nikad bez med. osnova i argumentirala.
    Pošto me nitko ništa nije pitao...ima internet ako je zanima...ja se ne želim miješati u tuđe odluke.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pepita, kad jednom beba izađe iz maternice, više nije ta posteljica kod želuca, maternica je ispražnjena i spljoštena, otprilike u visini pupka. I ne možeš reći čupao, jer to anatomski ne može tako. Zamisli kakve bi velike krvne žile otvorio. Ne znam možeš li zamisliti kako to sve izgleda. Kako glatki mišići brzo zatvaraju žile dok se posteljica ljušti.
    Govorim o običnom porođaju.
    Nekad zaostane dio posteljice, zato se uvijek pregledava, ali taj zaostatak je patologija, to već nije fiziološki.

n.grace, prvi sam put pročitala ova dva članka koja si linkala. Trebalo bi ih urediti, nikako nisu kako treba. Lako ih meni čitati koja znam, ali onoj koja prvi put treba roditi baš i nije.

I još sam pročitala da netko želi čuti i negativnu stranu pkk. Ja to sigurno nisam. Ja ne želim nikome ništa negativno, ma gdje rodila. Najsuprotnije što može biti: želim sve samo pozitivno. Da se na kraju poroda sretno smiju i mama i babica i doktor i tata, a i beba u sebi.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.02.2012. at 01:21

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala tvoje postove gdje se žališ, Felix, ali sam, recimo, pročitala ovaj tekst:
    i ovaj:
    http://www.roda.hr/article/read/cars...vrijeme-poroda
    ...pa baš i nisam sigurna da će netko, nakon pročitanog teksta, uvidjeti loše strane poroda kod kuće, a na carski rez gledati kao na predivnu operaciju, pogotovo žene poput mene, koja ga nisam mogla izbjeći.

Prvi put vidim ovaj tekst o carskom. Moram li reći da sam šokirana pročitanim, a nisam rodila carskim. Mogu misliti kako se osijećaju majke koje su na taj način rodile, da - baš rodile svoju djecu. Ne znam tko vam bira tekstove za portal, ali ovaj je uistinu katastrofalan. U rangu senzacionalističkih članaka s 24 sata. Ni onaj o dojenju nije ništa bolji, a i vidim u njima tu neku taktiku zastrašivanja.
    S druge strane, kao što je n.grace i primjetila, članak o pkk - totalno drugačija priča.
    Dobro sam rekla, crno - bijeli svijet. Ni traga nekim drugim nijansama. Šteta...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

baš mi je sad palo nešto na pamet pa da vas pitam:

dakle, nikad nisam napisala priču niti opisala svoj kućni porod. ali jesam svoj porod u varaždinu. jako lijepa priča koja doslovce mami u varaždin, eto je stoji i na portalu i tu na forumu. i bezbroj puta sam po raznim temama hvalila varaždin.
    mnoge žene su na temelju moje i mnogih drugih lijepih priča počele razmišljati o varaždinu. pa su neke od njih i otišle tamo. i nekima je bilo super. ali neke su imale užasna i loša iskustva, čak i s lošim ishodima po bebu i mamu.
    i nitko ama baš nikad nije imao potrebu govoriti mi da je ta varaždinska priča patetična, neuvjerljiva i da se preseravam. isto tako, nitko ama baš nikada nije imao potrebu nametnuti mi neku odgovornost u stilu "što ako se nekome tko je pročitao tvoju patetičnu preseratorsku priču nešto loše tamo desi, tko će biti kriv?".

u čemu je štos?
    E sad da ja tebe nesto pitam
    Citala sam tvoju pricu s poroda, jako lijepa i snazna.. Zbilja nadahnjuje..
    Pa me zanima, od cega si se ti lijecila? Mislim, koje traume?
    Vecina ovih cura prica da im je pkk bio jedina opcija, mikka je napisala da ce u bolnicu samo nogama naprijed! I to mi je shvatljivo, nakon sto ih je netko iskasapio u bolnici odlucile su se za pkk
    A ti? Sto je kod tebe bio povod, osim, onog sto mi se namece kao jedini razlog, da je pkk trenutno jako in

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa ja sam skuzila da smo svi za pravo izbora zene i legalizaciju pkk, samo se cure ne slazu sa prikazivanjem savrsenog pkk i uzasnog stanja u bolnicama...

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja sam skuzila da smo svi za pravo izbora zene i legalizaciju pkk, samo se cure ne slazu sa prikazivanjem savrsenog pkk i uzasnog stanja u bolnicama...
    Ovo je bit cijele ove osamnaestostranične rasprave.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila sam troje djece CR-om i mogu reći da je članak o istom katastrofalan. Manjkav, neobjektivan i sramotan.
    Blizanci su rođeni ranije, kilaža je bila mala, ali nisu bili u inkubatoru, nisu imali respiratornih problema ni, hvala Bogu, nekih bolesti koje bi se mogle povezat s CR-om.
    Zašto onda moju priču ne stavite na portal??
    Treće dijete je, možda, moglo bit rođeno i vbac-om, skoro i je, ali onda i ja, ovako proročki, kao i u tekstu o CR-u, mogu reći ...a moglo je završit i fatalno.
    Da se razumije, ne navijam, pošto-poto, za CR, savjetujem "čiste" vaginalce, čak i navijam da se legalizira pkk (branim taj porod pred protivnicima), ali stvarno niste objektivne, a niste ni fer.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko nije fer i zašto?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam rodila kod kuce i otisla posle u porodiliste (nisam imala babicu, a nisam bas za skroz neasistirani porod).
    Odveli su me u boks i dali mi drip!!
    Ok, moja beba je vec bila rodjena, bile smo vise od sat nerazdvojene, ja sam bila zadovoljna, ali oni su me nekoliko puta preculi, ono, nisu me ni konstatovali, kad sam im govorila da imam lepe i jake trudove za roditi posteljicu.
    E tako mi se isto moglo desiti da sam dosla i na porod u isto porodisliste, a ja se inace ne svadjam s takvim ljudima, i nikad ni necu.
    Posteljicu nisam rodila odmah jer je bila jako velika, i stvarno mi je bilo potrebno da mi babica malo pomogne, ali to nije bio razlog sto sam otisla u porodiliste, rodila bih ja nju i sama, trudovi su bili mocni.
    Razlog je bio sto sam rodila neasistirano, i sto imam muza koji stalno radi i ne bih se mogla uopste zezati s administracijom.
    To je ono sto rece leonisa, negde moras platiti, ja sam platila tako sto sam muza oslobodila i otisla u porodiliste.

I stvarno me porod nije boleo i sve je bilo kao u bajci, a nije me boleo ni drugi porod koji je bio induciran samo zato sto sam bila po zadnjoj meci 41+3.
    Nije bilo nikakvih sveca i sve je bilo u sred dana, nikakva romantika, ali za mene i moju bebu, rodjenu u celom vodenjaku, divna bajka.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne čitam baš previše priče koje završavaju cr pa ih ne mogu niti komentirati, ali...
    ...recimo mogu komentirati moje dalmatinke koje opravdavaju svoj cr kao jedini mogući ishod!
    Mislim da je onaj tekst jedno lijepo upozorenje, a ne ono što neki žele prikazati.

Da treba i jedan i drugi tekst malo korekcija, možda...

Što se tiče pkk, što bi vi htjele da piše...eto kao druga strana medalje, što bi napisali???
    Uvjet mora biti da sve što želite mora biti argumentirano...znači nema "može se desiti da", ako se to nikad nije desilo.

kli_kli tvoj porod je meni bilo za čitati predivan!!!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče pkk, što bi vi htjele da piše...eto kao druga strana medalje, što bi napisali???
    Uvjet mora biti da sve što želite mora biti argumentirano...znači nema "može se desiti da", ako se to nikad nije desilo.
    Uopće ne razumijem što si htjela ovime reći. Što se nikad nije desilo? Komplikacija pri porodu kod kuće?

Što bismo htjele? Već smo nebrojeno puta rekle - htjele bismo da ta prezentacija nije tako subjektivna; ako postoji dio članka koji se zove "drugi rizici bolničkog poroda", a o rizicima kućnog niti jednog slova, to je ono što bi trebalo promijeniti, isto kao i grozomorni članak o carskom rezu, i drugi koji koriste metodu zastrašivanja, a porod kod kuće prikazuju kao potpuno savršenstvo i blaženstvo. Ne znam kako drugačije opisati i objasniti, već je tisuću puta rečeno. Pa evo, još jednom, iako možda uzalud.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    kakva je to žena za koju je porod kod kuće ok opcija? U RH uvjetima, nemojte mi o idealnim uvjetima.
    Ja znam svoj razlog, ne znam za druge i ne mogu pričati za druge. Ali mogu u svoje ime (i ime žena koje rađaju jako jako brzo). Što je sigurnije za bebu i mamu - da se beba rodi u autu, helikopteru, trajektu ili da se rodi doma uz stručnu pomoč? Ja sam imala do rodilišta 10-ak minuta i NISAM stigla. A nisam planirala rodit doma jer nemam loših iskustava iz rodilišta (doduše nisam nikada rodila u Hrvatskoj i po pričama si to ne bi ni željela). Ali eto, da sam mogla ostala bi lijepo doma, kada bi porod počeo zvala bi babicu i lijepo rodila doma. I ja sam sigurna da bi bilo to za moju bebu i mene sigurnije nego moje rađanje u autu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rizici kucnog poroda su isti kao i oni bolnickog, a ne vidim da se trudnice koje idu roditi u bolnicu pita "Jesi ti svjesna rizika, jesi li? Jel znas ti sta sve tu moze poci po zlu? Jel znas da moze ovo ili ono?"

Rizici postoje, kao i kod bolnickog. Tu se svi slazemo. Samo vi tvrdite da su oni kod pkk puuuuuno veci nego kod bolnickog poroda. Da se slazem s takvom tvrdnjom, odnosno da mislim da su rizici imalo veci u pkk, isla bih u bolnicu. Ne bih radjala doma. Al ne mislim tako.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    meni je sasvim prirodno da je velika vjerojatnost da su žene koje rađaju kod kuće imale loše iskustvo u bolnici.
    pa one sve to opisuju prilično subjektivno i nisam nijednu od njih čula da je rekla (napisala): zapravo je i tebi bilo grozno, samo ti to ne znaš.

totalno mi je prihvatljivo da su razočarane bolničkim pristupom i tretmanim, i da su to odlučile izbjeći rađanjem kod kuće.
    pogotovo što sve one vjeruju kako je porod prirodan proces koji se rijetko pretvori u patologiju.
    podjednako ovdje ili ondje.

zato i govore o svojim porodima, svojim kućama, svojim partnerima, svojim krevetima i svojoj djeci.
    i čine mi se prilično ozbiljnima i odgovornima.
    puno odgovornijima i educiranijima od mene koja sam otišla na porod ko janje na klanje... bez pojma i o čemu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Rizici postoje, kao i kod bolnickog. Tu se svi slazemo.
    Odlično. Onda neka tako piše i u tekstu. Svi nabrojani rizici bolničkog, neka stoje u tekstu o kućnom porodu. Pa se više nećemo javljati i pisati kako su tekstovi neobjektivni, manjkavi i tome slično.

I moje je mišljenje da nije potpuno jednako i svejedno - pođe li nešto po zlu - već biti u bolnici ili tek krenuti u bolnicu iz kuće.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KOjem tekstu?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Već sam ga linkala, ali nema problema, opet ću:

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Rizici kucnog poroda su isti kao i oni bolnickog, a ne vidim da se trudnice koje idu roditi u bolnicu pita "Jesi ti svjesna rizika, jesi li? Jel znas ti sta sve tu moze poci po zlu? Jel znas da moze ovo ili ono?"

Rizici postoje, kao i kod bolnickog. Tu se svi slazemo. Samo vi tvrdite da su oni kod pkk puuuuuno veci nego kod bolnickog poroda. Da se slazem s takvom tvrdnjom, odnosno da mislim da su rizici imalo veci u pkk, isla bih u bolnicu. Ne bih radjala doma. Al ne mislim tako.
    potpisujem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •