Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je sad palo nešto na pamet pa da vas pitam:

dakle, nikad nisam napisala priču niti opisala svoj kućni porod. ali jesam svoj porod u varaždinu. jako lijepa priča koja doslovce mami u varaždin, eto je stoji i na portalu i tu na forumu. i bezbroj puta sam po raznim temama hvalila varaždin.
    mnoge žene su na temelju moje i mnogih drugih lijepih priča počele razmišljati o varaždinu. pa su neke od njih i otišle tamo. i nekima je bilo super. ali neke su imale užasna i loša iskustva, čak i s lošim ishodima po bebu i mamu.
    i nitko ama baš nikad nije imao potrebu govoriti mi da je ta varaždinska priča patetična, neuvjerljiva i da se preseravam. isto tako, nitko ama baš nikada nije imao potrebu nametnuti mi neku odgovornost u stilu "što ako se nekome tko je pročitao tvoju patetičnu preseratorsku priču nešto loše tamo desi, tko će biti kriv?".

dakle, ako pričamo lijepe priče o pkk, onda preuveličavamo, opasne smo i snosimo odgovornost ako se nekome nešto desi.
    ako pričamo lijepe priče o porodu u nekom rodilištu, ... onda ništa...nismo nikom ništa ni krive ni dužne. sve 5. ako se nekom nešto loše desi, to nema veze ni s nama ni s našim pričama.

u čemu je štos?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali neke su imale užasna i loša iskustva, čak i s lošim ishodima po bebu i mamu.
    i nitko ama baš nikad nije imao potrebu govoriti mi da je ta varaždinska priča patetična, neuvjerljiva i da se preseravam.
    u čemu je štos?
    obzirom da ne znam na kakav loš ishod misliš (niti me zanima, čak ni onako ljudski, je li to "samo" razočaranje ili nešto puno ozbiljnije), ne možemo o tome pričati.
    ali kad kažeš loše, ja i mislim na loše.
    pa se pitam koliko bi loše bilo da ni te skrbi nije bilo pri ruci.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    obzirom da ne znam na kakav loš ishod misliš (niti me zanima, čak ni onako ljudski, je li to "samo" razočaranje ili nešto puno ozbiljnije), ne možemo o tome pričati.
    ali kad kažeš loše, ja i mislim na loše.
    pa se pitam koliko bi loše bilo da ni te skrbi nije bilo pri ruci.
    kad kažem loše, mislim vjerojatno na isto što i ti
    s tim da je za to loše kriva liječnička pogreška, dakle da su išle roditi u neko drugo rodilište ne bi se to desilo.
    na to mislim.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad kažem loše, mislim vjerojatno na isto što i ti
    s tim da je za to loše kriva liječnička pogreška, dakle da su išle roditi u neko drugo rodilište ne bi se to desilo.
    na to mislim.
    ne volim govoriti o nekim konkretnim primjerima, pa nek se zna da pričam općenito.
    bojala sam se da bi mogla reći da se ne bi dogodilo da je rađala kod kuće.
    kako je moguće da jedno toliko hvaljeno rodilište toliko podbaci?
    vjerojatno kao što je moguće i da pkk podbaci.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

u čemu je štos?
    Pa upravo u tome da bi se trebale znati obje strane medalje. Ako je tebi to Varaždinsko rodilište bilo super, good for you, ali i sama kažeš da nažalost neke nisu tako dobro prošle. I o takvim ženama se može čitati na ovom forumu.

Ali o onoj lošoj strani pkk nema nigdje niti retka. Valjda je lakše oplesti po sestrama i doktorima nego po samom sebi pa me to donekle i ne čudi, ali nigdje nisam pročitala da je itko od vas napisao bilo kakav nedostatak takvom načinu poroda. Možda je u vašem slučaju bilo sve super što mi je i drago, ali neke cure možda neće biti te sreće. Ovo sve me podsijeća na neki crno - bijeli svijet.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dakle, ako pričamo lijepe priče o pkk, onda preuveličavamo, opasne smo i snosimo odgovornost ako se nekome nešto desi.
    ako pričamo lijepe priče o porodu u nekom rodilištu, ... onda ništa...nismo nikom ništa ni krive ni dužne. sve 5. ako se nekom nešto loše desi, to nema veze ni s nama ni s našim pričama.

u čemu je štos?
    Štos je u tome da veličate i idealizirate porod kod kuće, bez i jedne loše strane, s lijepim sličicama u boji, a primjerice, carski rez prikazujete u zastrašujućim crno-bijelim fotkama, navodeći sve njegove opasnosti, čak i smrtni ishod (koji je, nažalost, moguć i pri ostalim porodima, ne samo kod carskog reza). Da nije toga - te izrazite subjektivnosti, idealiziranja, ne bih uopće imala potrebu javljati se na ovakve teme, a vjerujem da tako misle i drugi.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Štos je u tome da veličate i idealizirate porod kod kuće, bez i jedne loše strane, s lijepim sličicama u boji, a primjerice, carski rez prikazujete u zastrašujućim crno-bijelim fotkama, navodeći sve njegove opasnosti, čak i smrtni ishod (koji je, nažalost, moguć i pri ostalim porodima, ne samo kod carskog reza). Da nije toga - te izrazite subjektivnosti, idealiziranja, ne bih uopće imala potrebu javljati se na ovakve teme, a vjerujem da tako misle i drugi.
    Potpis!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •