Stranica 25 od 33 PrviPrvi ... 152324252627 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cekajte malo, netko stavi link na clanak o mami i bebi koje su umrle u bolnici i o tome se razglaba nasiroko! Sto postova plavih kucica se sjatilo snrznut od strave! Dakle, konkretan slucaj, ime i prezime! A bodulica preprica nesto sto joj je rekla ginekologica i to se odmah brise da se ne prepoznaju roditelji bla bla...
    Malo ga kakite

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pepita, to što ti pričaš nitko ne vidi jer sam obrisala, ali vi i dalje o obrisanom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Cekajte malo, netko stavi link na clanak o mami i bebi koje su umrle u bolnici i o tome se razglaba nasiroko! Sto postova plavih kucica se sjatilo snrznut od strave! Dakle, konkretan slucaj, ime i prezime! A bodulica preprica nesto sto joj je rekla ginekologica i to se odmah brise da se ne prepoznaju roditelji bla bla...
    Malo ga kakite
    sad je dosta! Ovi roditelji nisu bili u novinama nego u bolnici , i o njihovom slučaju priča cijela Hrvatska iako sam tim veze nemaju , nego čisti tračeraj.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to, da pedijatar odbija pregledati dijete, stvarno čudno. I voljela bih znati kako je to pravno rješeno.
    Vidjela sam da je i jedna forumašica imala problema sa djetetom rođenim u rodilištu, ali nije imala prijavu prebivališta, nije ga pedijatar htio pregledati.
    Zar ne idu djeca na maminu zdravstvenu prvi mjesec? I gdje je humanost, gdje je zakletva tom liječniku koji ne želi pregledati novorođenče. A zna kako pregledati? Znači, važniji je papir od zdravlja. Pa i kod tako malih, najmanjih. Neshvatljivo.

edit:marta je napisala na onoj temi o obaveznom pregledu bebe.
    Na ovo pitanje smo već svi dali isti odgovor još negdje na početku rasprave, složili smo se svi da bi pedijatar trebao pregledati bebu.

No u međuvremenu sam skužila zašto neki pedijatri odbijaju pregledati dijete, samo mi treba još par točnih informacija da bi napisala objašnjenje, čim budem znala informacije podijelit ću ih tu, možda će mi trebat neko vrijeme.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

disciplina, da je ovaj slucaj izasao u novinama, dakle da je javno poznat i svi mogu pristupiti informacijama (ili 'informacijama') iz novina, mogli bi o njemu pricati. ovako, ne.

sto je tu cudno?

bodulice, jel ti uopce citas moje postove? pa pricala sam o tim mogucim komplikacijama. i to jesu vazne stvari. nitko to ne presucuje.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zhabice, jedva cekam zaista me zanima kako mogu odbiti. da mi je sad vratiti se u ono vrijeme, otisla bih na sv. duh i zamolila nadleznog/u da mi napise crno na bijelo da odbija pregledati dijete samo i iskljucivo zbog toga sto je rodjeno kod kuce. i da se potpise ispod toga.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Malo ga kakite
    žao mi je što je došlo do ovog
    eto, željko znatiželjko i ja pogledah o čem je riječ
    i stavih link nečeg o čem se već godinama moglo čut po svim medijima
    pa i komentirat...
    iapk, istina - na neki način jest ružno komentirat ...
    žao mi je što je došlo do tog
    no tvoj komentar mi je isto povuci potegni bezveze

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nećemo više pričat o slučajevima...ok!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al se bez problema pise o rekla kazala slucajevima potplacivanja CR, maslinovom ulju kao valuti itd.
    barem da onda opaska o traceraju ide svimal, za sve slucajeve. onako, objektivno i fer.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    al se bez problema pise o rekla kazala slucajevima potplacivanja CR, maslinovom ulju kao valuti itd.
    barem da onda opaska o traceraju ide svimal, za sve slucajeve. onako, objektivno i fer.
    Maslinovo ulje nije išlo na cr. Ja ga nisam platila niti sam ikad čula da ga je netko platio! Bar ne u svojoj blizini!
    Maslinovo ulje ne ide kao valuta nego kao nagrada! Zahvalnost!
    Sorry ako nisam bolje rastumačila!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne, kod govora o kpp i asistenciji je bila recenica domace maslinovo cuda radi.
    na to sam se osvrnula. kao i na placanje cr bez med. indikacija i sama procedura. cak i komentar o placanju poreza.

govorim o ravnopravnosti u sankcioniranju/korektnosti/tracanju/cemugod...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eto zla, promijenila sam sliku avatara jer me zvalo na telefon...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne smijem pričati o davanju novca ili sl. za učin nečeg...ja mogu pričati samo o zahvalnosti!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Maslinovo ulje nije išlo na cr. Ja ga nisam platila niti sam ikad čula da ga je netko platio! Bar ne u svojoj blizini!
    Maslinovo ulje ne ide kao valuta nego kao nagrada! Zahvalnost!
    Sorry ako nisam bolje rastumačila!
    Kako nisi čula kad si rekla da ti prijateljice masovno idu na CR?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nisi čula kad si rekla da ti prijateljice masovno idu na CR?
    Ajme zhabice nemoj me na ovaj ružan način hvatat!
    Idu na prisilan cr, a ne na unaprijed dogovoren i plaćen!
    Ja govorim isključivo i komplikacijama kad vaginalni završi cr, a ne kad netko ušeta u rodilište i rodi na taj i taj datum...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa, dozvoli da postoji razlika izmedju jednog (1) odredjenog slucaja, razlicitog od svih ostalih, govorim o ovom konkretnom pkk+komplikacije, i nekog od hrpe slucajeva davanja mita, placanja CR ili cega vec ispod zita.

ja takodjer znam vise trudnica koje su platile da im odredjeni doktor dodje na porod. i koje su platile CR bez indikacija.
    kad to tako napisem, moze li se skuziti o kome se radi? ne. zato sto je to puno vise rasirena pojava nego sto bi neki htjeli priznati.

ali kad pricamo o prvom slucaju, nema zabune, postoji samo jedan takav slucaj.

zar stvarno ne vidis razliku?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma nemojmo više ni o davanju i uzimanju mita!
    Vratimo se mi temi...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    A slušaj, vidim i ja da nažalost postoje dvostruki kriteriji, ali ne želim se više zamarati s tim.

A kao odgovor Felix: Da, pročitala sam tvoje postove na onom martinom topicu i istina je da si navela da roditelji koji odluče da se njihovo dijete rodi kod kuće su nažalost građani drugog reda. Upravo taj tvoj post me je i naveo da zaključim da niste u pravu kad masovno tvrdite da su pkk-e u ovom trenutku izjednačeni s porodima u bolnici što se tiče rizika i mogućih komplikacija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, ja ne znam sta je pisalo u postu jer ga nisam procitala, al neki postovi su i oko cr dovoljno detaljno napisani da bi se doticna/doticne mogl/mogle u njemu prepoznati, i nitko nije rekao da to nit ima veze s temom niti da se manimo corava posla. nisam mislila na editirati ili brisati, samo onako, upozoriti da se stane na vrijeme na loptu.

nadam se da ce ovo vase upozorenje shvatiti svi sudionici rasprave i dozivjeti ga ne previse doslovno vec dovoljno fleksibilno da ga primjenjuju na bilo koji slucaj rekla-kazala-dokazala koji bi otisao previse u detalje i bilo koga doveo u neugodnu situaciju, a sto je jos bolje, s time apsolutno ne bi temi nista doprinjeo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Slažem se, ne iznosimo više nikakve slučajeve!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A koja je ono tema bila...Aha: želim roditi kod kuće.

I negdje je u ovoj gomili stranica netko pitao da li znate za koji pkk koji je imao komplikacije.

Pa je odgovoreno da nitko ne zna. A ono zna. Čak i osoblje zna. Ali, dobro, ne priča se... No, moglo se spomenuti da postoji, bez navođenja ikakvih podataka. Samo ono: znamo za npr. 25 pkk, od toga na 1 ozbiljne komplikacije od strane djeteta. Znači 4% komplikacija. Za one koje vole statistiku. ( I za one koje smo s loše strane statistike.)

Zanemarivo? Ili sam samo realna.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Beti ne smijemo vise pricati o slucajevima za koje znamo jer tema je ionako pracena.Samo cu reci s porodom je bilo sve ok.Tko ce ti tocno rsc statistike kad u nekim selima vjerojatno ima pkk a da nemaju ni knternet.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zbuniste me s tim kućicama. Go PKK Go!

Nego, pala i Mondu a...bilo je i vrijeme.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zhabice, ma sve ok

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nego, pala i Mondu a...bilo je i vrijeme.[/QUOTE]

Ma je li moguće?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A koja je ono tema bila...Aha: želim roditi kod kuće.

I negdje je u ovoj gomili stranica netko pitao da li znate za koji pkk koji je imao komplikacije.

Pa je odgovoreno da nitko ne zna. A ono zna. Čak i osoblje zna. Ali, dobro, ne priča se... No, moglo se spomenuti da postoji, bez navođenja ikakvih podataka. Samo ono: znamo za npr. 25 pkk, od toga na 1 ozbiljne komplikacije od strane djeteta. Znači 4% komplikacija. Za one koje vole statistiku. ( I za one koje smo s loše strane statistike.)

Zanemarivo? Ili sam samo realna.
    upravo tako. sve koje su rodile kući, ili koje su u toj priči kako se čini - znaju za taj slučaj. potpuno se slažem s tim da se brišu rekla-kazala detalji i da se brani razglabanje o konkretnom slučaju.
    ali eto, još jednom sam shvatila koliko me nervira rodin pristup oko poroda.
    još nešto, ne znam tko je linkao onaj frankeštajn tekst o CR, tekst o pkk, i onda se po meni, drsko, na opravdanu kritiku odgovorilo - pišite vi. mi nemamo vremena. imamo vremena samo za pisat o užasima carskom, tehnokratskom porodu u bolnici. za ovo - nemamo vremena.
    i, zašto je uopće došao na tapet slučaj sa sv. duha?
    svaki rutinski zahvat može, nažalost, završiti tragično, pa i klistir.
    ali ako jedan najobičniji klistir može završiti tako kako je završio, što se sve može zakomplicirati na porodu i nakon njega?
    zašto je umrla ona žena na porodu u australiji, aktivistica kućnih poroda (u australiji isto nije asistencija dozvoljena?), pun je gugl te priče?
    taj aktivizam oko poroda baziran na strahu od bolnice, od klistira, od dripa, od carskog reza...mi je skroz bezveze.

porod u najčešćem broju slučajeva završava sa zdravom mamom i zdravom bebom, u najčešćem broju slučajeva ne treba im nikakva pomoć niti asistencija niti medicinski zahvati.
    a onaj ostali postotak, koji nije velik, ali je dovoljno velik da porod predstavlja jedan od rizičnijih događaja u životu žene i u životu djeteta.
    i zato te rizike treba znati.
    i doma i u bolnici.

idem sad pročitati martin topik, pa možda promijenim mišljenje, nije mi zelen pa ga ne vidim odmah

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne stignem toliko brzo pisati na tom topicu koliko biste vi htjeli, zato nije zelen. Al vrijedna sam. Bit ce.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam spomenula slučaj na SD kao primjer situacije kada je žena u bolnici, dakle na licu mjesta, a svejedno ne dođe do hitne intervencije jer ju nitko ne gleda čitavo vrijeme. No, sve mi se čini da slučaj koji je ovdje linkan i nije ono na što sam ja mislila, malo mi se pomiješalo. Naime, i ja sam imala rupturu maternice, pa mi se svatko potrudio prepričati sve slučajeve ruptura za koje je čuo u životu, osobito ako su imali loš završetak. Čak mi je i MM-ov ujak veterinar pričao o onima koje je on susreo u svojoj praksi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    A kao odgovor Felix: Da, pročitala sam tvoje postove na onom martinom topicu i istina je da si navela da roditelji koji odluče da se njihovo dijete rodi kod kuće su nažalost građani drugog reda. Upravo taj tvoj post me je i naveo da zaključim da niste u pravu kad masovno tvrdite da su pkk-e u ovom trenutku izjednačeni s porodima u bolnici što se tiče rizika i mogućih komplikacija.
    mislim da je nesporazum u tome sto se ne definira tocno sto je rizik pkk. kad govorim o riziku poroda, dakle samog poroda i razdoblja neposredno nakon njega, stojim iza toga sto sam rekla o komplikacijama. kad govorimo o danima koji dolaze nakon poroda, onda je druga stvar, ali to nije stvar samog cina poroda, nego zdravstva i administracije.

jel sad kuzis na sto mislim?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ima li koja primalja među vama nek mi se javi na privatnu poruku
    hvala

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je nesporazum u tome sto se ne definira tocno sto je rizik pkk. kad govorim o riziku poroda, dakle samog poroda i razdoblja neposredno nakon njega, stojim iza toga sto sam rekla o komplikacijama. kad govorimo o danima koji dolaze nakon poroda, onda je druga stvar, ali to nije stvar samog cina poroda, nego zdravstva i administracije.

Kužim, ali u mojoj glavi ti je to kao ona parola: "oreracija uspjela, pacijent umro".

Tako da dok god žene u Hr nemaju iste uvjete za pkk kao u onim zemljama koje su neke navodile još na početku teme, a to uključuje i tu svima nam mrsku administraciju, liječničku skrb i sve ono što majka i dijete trebaju nakon tog poroda, mislim da se ne može govoriti o nikakvim istim startnim pozicijama kad uspoređujemo pkk i porode u bolnicama.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja imam pitanje za autoricu topica: naime, prem tvojim postovima ti si 3.2. saznala da si trudna, a već 6.2. otvaraš temu o porodu kod kod kuće. sa prilično jasnim stavom, "ja ću roditi kod kuće" bez obzira na sve, mislim na tijek trudnoće. ne misliš li da si se ipak malo istrčala? kako uopće uspjevaš uživati trudnoći, i informirati se o svemu što ti se događa,a već si otputovala na porod? ja sam trudna 20 tjedana, i pokušavam svakim danom uživati čim više, učiti i snalaziti se u novoj situaciji. možda sam ja ovdje neodgovorna, ali o porodu ću razmišljati par tjedana ranije. osim toga, meni osobno je na prvom mjestu sigurnost mog djeteta i mene, a ne potreba da se ističem time da sam napravila ono što još gotovo nitko nije u hr. možda sam u krivu, ali čini mi se da si se nakon sveg par tjedana trudnoće orjentirala na potpuno krivu stvar, i da ćeš jako puno propustiti od najljepšeg dijela života, samo radi dokazivanja vlastite posebnosti.. ipak, sretno, naravno da ti želim da ti i ostvari to što si tako silno želiš.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da ti ne kužiš. Porod nije sam sebi svrha. Treba ga prestati promatrati kao nešto odvojeno. Svrha poroda je dijete. Tu se sve slažemo. Znači sve ono što se sa tim novorođenčetom događa u daljnjih 28 dana (do kad se računa kao novorođenče) je dio poroda. I sve što se sa rodiljom događa za vrijeme babinja je zbog poroda.

Znači u okvire pkk ulazi i sve to. I sve treba uzeti u obzir kad se uspoređuje, kako i Bodulica piše.

Dok god je ovakva situacija da nije sigurno tko će dijete pregledati ili upisati, neće se moći uspoređivati. Rizik je na strani pkk. Jedino, ako se baš želi roditi doma, onda to i učiniti, a potom nazvati hitnu pa neće biti problema za bebu (upis i pregled). Da li je tako nešto moguće?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Kužim, ali u mojoj glavi ti je to kao ona parola: "oreracija uspjela, pacijent umro".

Tako da dok god žene u Hr nemaju iste uvjete za pkk kao u onim zemljama koje su neke navodile još na početku teme, a to uključuje i tu svima nam mrsku administraciju, liječničku skrb i sve ono što majka i dijete trebaju nakon tog poroda, mislim da se ne može govoriti o nikakvim istim startnim pozicijama kad uspoređujemo pkk i porode u bolnicama.
    bodulice, tu se slazemo. zato se i borimo da se konacno regulira pkk, od samog poroda do pregleda i prijave nakon njega.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    ima li koja primalja među vama nek mi se javi na privatnu poruku
    hvala
    ja bi ti isto uputila koju, kao i "ch.."
    anavi, ženo, opusti,polako!!
    pa jedva da si trudna
    i još ti je prva trudnoća

kad sam ja bila prvi put trudna
    nisam k sebi, od pozitivnog šoka, mogla doći
    stalno sam listala internet za gotovo svaki dan trudnoće
    sad je ovaj tjedan, pa što se događa...
    i tako iks puta
    porod mi i ije baš bio na pameti
    tek pred kraj

pa tako ni u ovoj trećoj trudnoći
    jedino, sve što sam si ja zamislila i poželila da bude, nije se nijednom ostvarilo na porodima
    mislim na prvu želju
    pa sam se stalno morala editirati, uf
    i prvi i drugi i treći put
    ja baš ko crna ovca

al, ajd, Bogu hvala, sve je dobro prošlo...jel moglo bolje.. a vjerojatno jest...
    al, što je bilo bilo je

sretno
    i opusti se
    mazi bebinu i ne zamaraj se preveć
    nikad ne znaš kakav tijek trudnoće možeš imati
    a bome ni porod (bar iz mog iskustva, lol )
    Posljednje uređivanje od zmaj : 14.02.2012. at 14:45

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa, ako razmišlja o pkk bolje joj je da se što prije i što više informira.
    Ali i ja se slažem da je prerano za konačnu odluku, i preporučam još dosta čitanja, planiranja i savjetovanja s ginekologom. Nikako neka ti forum ne bude jedino mjesto informiranja!

Što se tiče opuštanja i uživanja u trudnoći, meni to nije pod obavezno. I ja sam se fino opuštala u trudnoći a onda nisam nimalo bila spremna na to što me dočekalo u rodilištu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zanimljivo je da autorica topica nakon 25 stranica nema nikakvu repliku, čak ni hvala;molim; samo traži primalju na pp.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo je da autorica topica nakon 25 stranica nema nikakvu repliku, čak ni hvala;molim; samo traži primalju na pp.
    Da može pisati u novinama o njoj? Kome treba primalja u u trudnoći od mjesec i pol?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ako razmišlja o pkk bolje joj je da se što prije i što više informira.
    Ali i ja se slažem da je prerano za konačnu odluku, i preporučam još dosta čitanja, planiranja i savjetovanja s ginekologom. Nikako neka ti forum ne bude jedino mjesto informiranja!

Što se tiče opuštanja i uživanja u trudnoći, meni to nije pod obavezno. I ja sam se fino opuštala u trudnoći a onda nisam nimalo bila spremna na to što me dočekalo u rodilištu.
    pa u biti, složila bih se s tobom
    ja sam išla na njenu konačnu nepokolebljivu odluku o pkk
    zato sam napisala, opusti se i uživaj, lol
    a, istina. stvarno treba oči "izgubit" čitajuć, informirajuć se itd...
    i da, i ja bi, ustvari, voljela da sa se puuuuuuuuno bolje spremila za rodilište prvi put ...
    al eto..
    hvala pomikaki
    dobro si me editirala

anavi... valjda će ti se nešto već posložit u glavi...
    nek vam je s blagoslovom

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da može pisati u novinama o njoj? Kome treba primalja u u trudnoći od mjesec i pol?
    onoj koja bi se željela upoznati sa ženom koja će biti prisutna na porodu.

(ne govorim o konkretnom slučaju, nego općenito)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kada da je traži?
    nakon svega što se ovdje napisalo, jedno je sigurno, primalju za pkk u RH nije lako naći. Po meni je sasvim u redu da anavi, čak i ako nije sigurna u to da će roditi doma, pokuša pronaći primalju koja bi joj mogla pomoći, i popriča s njom za početak samo da vidi je li to zaista opcija za nju.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

(ne govorim o konkretnom slučaju, nego općenito)
    također, zapravo se moj post odnosi na bilo koga tko razmišlja o pkk
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 14.02.2012. at 15:25

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bi očekivala ipak nekakvu reakciju na 25 stranica do sada ispisanih argumenata za i protiv, savjeta i na kraju podrške. That is all. Ovako mi otvaranje topica više liči na bacanje kosti. Moj dojam.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje iskustvo i post upućen anavi!!!
    Bila sam malo trudna, pa sam polako sve i na kraju iza sebe imam neuspjeli pkk, jer sam se prekasno sjetila...
    Opusti se i uživaj u trudnoći, pkk se planira (tehnikalije) poslije, sada čitaj, educiraj se i budi sigurna u sebe da to želiš.
    Svakako ja ti neću reći da ništa radiš rano! Ja već sada planiram svoj treći pkk, a nije mi u planu ni trudnoća.
    Nemoj da ti to oduzme previše vremena, ali svakako imaš moju podršku!
    Da sam ja na početku trudnoće počela s pripremama, rodila bi kući, a ovako sam morala u rodilište!

I pitanje svima ostalima: tko kaže da joj je tek sada pala na pamet ideja da rodi kući, možda to želi već mjesecima prije nego je ostala trudna!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jer je napisala na jednom drugom topicu da nije planirala trunocu? :misli:

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni rečenica: "Želim roditi kod kuće i ništa me ne može pokolebati" sve govori.
    Svašta bi je moglo pokolebati, pa i udaljenost od Austrije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni rečenica: "Želim roditi kod kuće i ništa me ne može pokolebati" sve govori.
    Svašta bi je moglo pokolebati, pa i udaljenost od Austrije.
    Ja tu izjavu ne shvaćam ozbiljno , jer ona to nije. Prije sam sklona vjerovati da netko samo ispituje teren , bez ozbiljnih namjera , ili sa namjerama koje nisu cilj porod kod kuće.
    ili netko tko nema pojma o trudnoći i porodu. Zapravo je prilično nevjerojatno da bi netko ozbiljno i sa potpunim uvjerenjem napisao takvu rečenicu, obzirom da sam sama planirala kućni porod i to dva puta , ali me je jednom pokolebao pobačaj , a drugi put dijagnosticirana srčana greška dijeteta.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.02.2012. at 16:36

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi očekivala ipak nekakvu reakciju na 25 stranica do sada ispisanih argumenata za i protiv, savjeta i na kraju podrške. That is all. Ovako mi otvaranje topica više liči na bacanje kosti. Moj dojam.
    I moj. Kad govorim općenito za sve trudnice, kao apri, pepita, pomikaki, to je drugo - nikad prerano za pripreme...
    Kad govorim o konkretnom slučaju, koji se nije udostojao naknadno ni tri poštene rečenice sročiti, baš ni hvala,molim, izvoli, oprosti, ono, razmišljala sam i ja...

Pa ne bih se javila da sam primalja i da je to zadnja trudnica na kugli zemaljskoj anonimnoj osobi s par postova, kojoj ne znam ni dob, ni razmišljanja, osim neke djetinjasto izrečene čvrste odluke, niti ama baš išta drugo...

I sad bi neka ozbiljna primalja išla riskirati sve živo javljajući se neznancima s foruma. Svašta.
    Jedna od žešćih neozbiljnosti koje sam susrela na ovom forumu.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    I moj. Kad govorim općenito za sve trudnice, kao apri, pepita, pomikaki, to je drugo - nikad prerano za pripreme...
    Kad govorim o konkretnom slučaju, koji se nije udostojao naknadno ni tri poštene rečenice sročiti, baš ni hvala,molim, izvoli, oprosti, ono, razmišljala sam i ja...

Pa ne bih se javila da sam primalja i da je to zadnja trudnica na kugli zemaljskoj anonimnoj osobi s par postova, kojoj ne znam ni dob, ni razmišljanja, osim neke djetinjasto izrečene čvrste odluke, niti ama baš išta drugo...

I sad bi neka ozbiljna primalja išla riskirati sve živo javljajući se neznancima s foruma. Svašta.
    Jedna od žešćih neozbiljnosti koje sam susrela na ovom forumu.
    deeeebeli X

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

X na Nenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •