Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    miba, sorry što sam te zaboravila, nadam se da će se Mury javit, čini mi se da je ona na 5000, koliko se sjećam i Pinky bila, ide i po kg (koliko znam)

hvala mare , nekako mi se čini da bi meni trebala malo jača doza s obzirom na broj mutacija a i s obzirom na to da sam malo " jače građe"

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj miba prvotno napisa Vidi poruku
    hvala mare , nekako mi se čini da bi meni trebala malo jača doza s obzirom na broj mutacija a i s obzirom na to da sam malo " jače građe"
    miba, evo mene, malo ovih dana uspavana...da, ja sam u zadnja dva postupka od samog početka bila na fragminu od 5000 IU (preporuka i dr. Poljaka i dr. Đelmiša), ali eto nažalost niti jedna nije urodio plodom . Sada se opet spremam u postupak na VV u 03/2012,i dr. Alebiće kaže da je doza od 5000 IU minimum minumima što će mi i on dati A evo da malo ponovim moje mutacije budući se ne kužim najbolje, prepisujem iz nalaza:
    F V leidin - genotip (G/A) - heterozigot
    PAi-1 - genotip (4G/4G) - mutirani homozigot
    MTHFR - genotip C/T - heterozigot.
    F II i ACE gen mi nisu radili u ovoj skupini pretraga, i meni se više nije dalo maltretirati da ih vadim, valjda i bez njih imam dovoljno mutacija. Iskreno, jako me strah da nikada neću iznjeti trudoću niti pomoću heparina

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    miba, evo mene, malo ovih dana uspavana...da, ja sam u zadnja dva postupka od samog početka bila na fragminu od 5000 IU (preporuka i dr. Poljaka i dr. Đelmiša), ali eto nažalost niti jedna nije urodio plodom . Sada se opet spremam u postupak na VV u 03/2012,i dr. Alebiće kaže da je doza od 5000 IU minimum minumima što će mi i on dati A evo da malo ponovim moje mutacije budući se ne kužim najbolje, prepisujem iz nalaza:
    F V leidin - genotip (G/A) - heterozigot
    PAi-1 - genotip (4G/4G) - mutirani homozigot
    MTHFR - genotip C/T - heterozigot.
    F II i ACE gen mi nisu radili u ovoj skupini pretraga, i meni se više nije dalo maltretirati da ih vadim, valjda i bez njih imam dovoljno mutacija. Iskreno, jako me strah da nikada neću iznjeti trudoću niti pomoću heparina
    Draga, gledam ovaj tvoj potpis... Ti si ove trudnoće koje su rano otišle imala biokemijske.
    Ova zadnja je bila vanmaternična. Ova vanmaternična nema veze sa tvojim genetskim koagulacijskim mutacijama, pa me zanima u stvari ove dvije biokemijske.

S njima si isto bila na terapiji heparinom?
    Drugo pitanje, da li si radila koagulacijske testove nakon tih biokemijskih? Kakvo ti je stanje krvi nakon biokemijske i u međuvremenu, recimo 6mj. nakon?

Da li su ti preporučili da dulje vrijeme budeš na terapiji Andolom 100 + Folna 5-15mg?, ono barem 3-6 mjeseci u kontinuitetu, uoči postupka?
    Posljednje uređivanje od sweety : 15.02.2012. at 11:32

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, gledam ovaj tvoj potpis... Ti si ove trudnoće koje su rano otišle imala biokemijske.
    Ova zadnja je bila vanmaternična. Ova vanmaternična nema veze sa tvojim genetskim koagulacijskim mutacijama, pa me zanima u stvari ove dvije biokemijske.

S njima si isto bila na terapiji heparinom?
    Drugo pitanje, da li si radila koagulacijske testove nakon tih biokemijskih? Kakvo ti je stanje krvi nakon biokemijske i u međuvremenu, recimo 6mj. nakon?

Da li su ti preporučili da dulje vrijeme budeš na terapiji Andolom 100 + Folna 5-15mg?, ono barem 3-6 mjeseci u kontinuitetu, uoči postupka?
    Draga sweety, evo odgovora...nisam bila na fragminu kada sam imala biokemijske trudnoće, jer tada još nisam znala kakve mutacije imam. Ustvari, nekoliko neuspjelih IVF-ova i dvije biokemijske su i bili indikator da idem na daljnje pretrage tj. da nažicam svog gina da mi da uputnice. I danas se uvijek pitam da li bi moje bebe ostale samnom da sam tada znala da mi treba fragmin .
    Folnu pijem već više od godinu dana 1x1 od 5 mg, a kada sam u postupku i 2x1. Andol mi nitko nije sugerirao da ga uzimam, ali i njega uzimam na svoju ruku već oko pola godine (osim u danima menstruacije), jer kada sam na andolu osjećam se puno bolje, noge me ne bole pred M, cirkulacije je malo bolja, pa ga uzimam dok mi valjda želudac ne rikne ...za sada nemam želučanih tegoba.
    A ovo za željezo i ostalo vezano za željezo mi nikada nitko nije rekao, prije skoro 3 god. sam imala sistematski firmi, pa mi je željezo bilo nisko, od tada ga nisma čekirala ( otići ću ovih dana i to provjeriti).Naravno da mi nitko nije savjetovao niti koagulacijske pretrage nakon biokemijskih, odgovor bi bio dešava se i koga briga za moje izgubljene trudnoće (koagulacijeske pretrage sam radila ih u sklopu ostalih pretraga vezanih za trombofiliju u 03/2011), i čini mi se da je taj dio ok ( barem dr.-i nisu na te nalaze rekli da "ne štimaju").
    Miba, što se tiče moje građe imam cca 60 kg i viskoa 167, pa mislim da su ti fragmini od 5000 IU vezani za moje mutacije, a ne težinu - valjda.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mury draga,drago mi je da si spremna za nove akcije! Inače čini mi se da si ti pisala da si sitnije građe što bi značilo da ti je doza određena prema mutacijama, ili se varam?
    -meni je dr. rekao fragmin 2500, ali bojim se da bi to moglo biti premalo , s obzirom na moj broj mutacija
    ( FV, MTHFR, PAI-1, ACE- sve heterozigot, k tome snižen protein S-61 i protein C na gornoj granici-140,
    i čini mi se da ima još nešto) , a ako se određuje i po kg- i toga imam dosta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •