Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. Sorrite na upadu, malo ste me zaintrigirali! Kakav je to polustimulirani sa 20 Gonala??? Ja sam ih u svom 2. ICSI-u primila 19. I nije bio polustim. Da li primate i Klomiće uz te Gonale ili ne? Znam da je inače polustim. klomifeni + PAR Gonala (ne 15-20) ili samo nekoliko Gonala. Ispravite me ako griješim!
    e pa sad ne znam niti ja, pila sam 2 klomifena dnevno i onda mi je npr. 9.dan ciklusa poceo davati gonale, kako ja nisam bila brza sa rastom, imala sam punkciju 16 dc, pa sad ako netko brzo reagira, onda moze imati punkciju i 14 dan, pa ustedi 6 gonala...e sad opet netko treba dva gonala na svoju tezinu netko tri, ja imam 53 kile pa sam ih uzimala tri jer je moja produkcija zakazala. i to je to, nikad ne znas.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    e pa sad ne znam niti ja, pila sam 2 klomifena dnevno i onda mi je npr. 9.dan ciklusa poceo davati gonale, kako ja nisam bila brza sa rastom, imala sam punkciju 16 dc, pa sad ako netko brzo reagira, onda moze imati punkciju i 14 dan, pa ustedi 6 gonala...e sad opet netko treba dva gonala na svoju tezinu netko tri, ja imam 53 kile pa sam ih uzimala tri jer je moja produkcija zakazala. i to je to, nikad ne znas.
    količina gonala koju primaš nema nikakve veze s tvojim kilogramima već s reakcijom jajnika na stimulaciju. tako npr. žena s PCOS može dobiti i preko 20 js s jednim gonalom dnevno dok low responder može dobiti 1 ili nijednu js s 5 gonala dnevno.
    a stimulirani postupak može biti i bez supresije (suprefact) i brevactida... polustimulirani s 20 gonala...hmmm...

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    količina gonala koju primaš nema nikakve veze s tvojim kilogramima već s reakcijom jajnika na stimulaciju. tako npr. žena s PCOS može dobiti i preko 20 js s jednim gonalom dnevno dok low responder može dobiti 1 ili nijednu js s 5 gonala dnevno.
    a stimulirani postupak može biti i bez supresije (suprefact) i brevactida... polustimulirani s 20 gonala...hmmm...
    Frka, a zasto mi je onda par puta rekao L., da sam presitna za tri gonala, da bi on dao dva ali da se ne razvijaju dosta brzo. to mi je oba puta ponovio. Ima veze za gradom osobe.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    Frka, a zasto mi je onda par puta rekao L., da sam presitna za tri gonala, da bi on dao dva ali da se ne razvijaju dosta brzo. to mi je oba puta ponovio. Ima veze za gradom osobe.
    ne znam zašto, kiara - ja sam imala 54kg na 174cm kad smo krenuli u dobitni postupak i nije bilo druge nego s 3 menopura jer mi jajnk ne reagira adekvatno na manju količinu... ne kužim što ti ovo znači "da bi on dao dva ali da se ne razvijaju dosta brzo"? sad je ovo baš i mene zaintrigiralo, ali sudeći po formskim iskustvima, gotovo sam sigurna da jedno nema veze s drugim - po toj bi logici ženi od 100kg trebalo 5, 6 gonala, a nije tako... obično baš žene s PCOS imaju višak kg, a reagiraju burno na najmanje doze gonala i menopura... možeš i drugdje postaviti pitanje pa možda netko odgovori drugačije s obzirom na svoje iskustvo...

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    polustimulirani s 20 gonala...hmmm...
    Dobro nije 20 ali je s 16 kao što je kod kiarad slučaj ovaj put. Ja to gledam ovako, ti s dr. dogovoriš polustimulirani, on ne može znat kako češ ti odreagirati na klomifene pa ako slabije reagiraš onda uvede gonale ili poveća njihovu količinu ali se to još uvijek vodi kod njega kao polustimulirani ako nikako drugačije onda barem cijenom, znači tolko je fer da ne poveča cijenu postupka bez obzira što se potrošila veča količina gonala...
    Posljednje uređivanje od M@tt : 15.02.2012. at 19:46

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro nije 20 ali je s 16 kao što je kod kiarad slučaj ovaj put. Ja to gledam ovako, ti s dr. dogovoriš polustimulirani, on ne može znat kako češ ti odreagirati na klomifene pa ako slabije reagiraš onda uvede gonale ili poveća njihovu količinu ali se to još uvijek vodi kod njega kao polustimulirani ako nikako drugačije onda barem cijenom, znači tolko je fer da ne poveča cijenu postupka bez obzira što se potrošila veča količina gonala...

M@tt slažem se s tobom da je doktor fer i korektan. Ja sam u 11 mj. bila u polustimulirajućem (2 kutije klomifena i 24 gonala + estrofem) barem po cijeni, iako vidim da bi neki rekli da je to ful stimulacija.
    Posljednje uređivanje od ivana101 : 15.02.2012. at 21:32

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj ivana101 prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt slažem se s tobom da je doktor fer i korektan. Ja sam u 11 mj. bila u polustimulirajućem (2 kutije klomifena i 24 gonala + estrofem) barem po cijeni, iako vidim da bi neki rekli da je to ful stimulacija.
    Trebam pomoc, kako da smanjim menstrualne bolove koji su jaci preko noci, danas je 12dnt.
    magnezij i normabel ne pomaze, hvala

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ivana101 prvotno napisa Vidi poruku
    24 gonala??? A mi smo u punom stimuliranom potrošili 25. Eto... To je to o čemu ja pričam. Bez obzira što ste potrošili 24 komada dr. vam je naplatio cijenu polustimuliranog...

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

24 gonala??? A mi smo u punom stimuliranom potrošili 25. Eto... To je to o čemu ja pričam. Bez obzira što ste potrošili 24 komada dr. vam je naplatio cijenu polustimuliranog...
    Tako je M@tt bila je cijena polustimuliranog postupka........kod nas je sve bilo "drugačije".....krenuli smo sa klomifenima tek 17 dan ciklusa....pa kad reakcija nije bila kakvu je doktor očekivao dodali smo po 3 gonala dnevno uz 3*1 klomifen.....i na kraju dobili 4 j.s. od čega 3 vraćene.....ali nije upalilo (kaže dr L. najvjerovatnije zbog polipa kojeg mi je vidio na transferu)
    Posljednje uređivanje od ivana101 : 15.02.2012. at 22:16

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Stvarno mi nije jasno zašto bi više naplatio ako je potrošena veća količina gonala koje vi ionako sami plaćate posebno, jel tako?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi nije jasno zašto bi više naplatio ako je potrošena veća količina gonala koje vi ionako sami plaćate posebno, jel tako?
    Tako je, ali raspravljamo o tome zašto se zove polustimulirani, a potrošena je tek neznatno manja količina gonala ili čak ista?

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

slažem se s tobom m@tt! ja sam jednom imala polustim. samo s Gonalima tada smo dobili 3 js ,sada sam pila klomiće i dr. je rekao idemo probati ako odreagiraš idemo u postupak ako ne nikom ništa. I ja došla na uzv u strahu da li ima koji folikul a ono njih 6! tada smo počeli i s tim gonalima ne sjećam se koliko sam ih potrošila.
    ali kažem on ti svaki put kaže kupi dva ili tri ili jedan. ne zna ni on kako će se stvar razvijati i nije za svakog isto..

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s tobom m@tt! ja sam jednom imala polustim. samo s Gonalima tada smo dobili 3 js ,sada sam pila klomiće i dr. je rekao idemo probati ako odreagiraš idemo u postupak ako ne nikom ništa. I ja došla na uzv u strahu da li ima koji folikul a ono njih 6! tada smo počeli i s tim gonalima ne sjećam se koliko sam ih potrošila.
    ali kažem on ti svaki put kaže kupi dva ili tri ili jedan. ne zna ni on kako će se stvar razvijati i nije za svakog isto..
    popisujem.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kužim sve cure, ali po tome što ste napisale je onda puno isplativije i jeftinije ići na polustimulirani uvijek, po meni.... Em je financijski isplativije em se ih može više kroz godinu odradit.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kužim sve cure, ali po tome što ste napisale je onda puno isplativije i jeftinije ići na polustimulirani uvijek, po meni.... Em je financijski isplativije em se ih može više kroz godinu odradit.
    Kako kome Matt. Ja npr. na klomifenu dobijem 1 folikul i onda nema smisla ići dalje sa injekcijama, odnosno ja na te polustimulirane ne reagiram zbog loše reakcije na klomifen. Nasuprot tome, u ful stimuliranom dobijem 10-17 js, kako koji put. Tako da sve ovisi o reakciji na klomifene/femaru.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

M@tt u pravu si ali samo zbog našeg trenutnog zakona; kad bi se mogle oplođivati sve dobivene js i zamrzavati embriji (i kad žena nema smanjenu rezervu js), optimalni uspjesi se postižu u postupcima gdje se dobije 10-15 js (ne znam naći izvor ali pino i ina33 su citirale iz znanstvene literature), a to se dobije u samo u stimuliranom.
    Drugo, navodno su i js kvalitetnije iz pune stimulacije i osobito dugogo protokola, nego s Klomifenom. Ali u vašem slučaju i ja se slažem da je polustimulirani možda bolji (iako treba prvo vidjet kako će draga na njega odreagirati).

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt u pravu si ali samo zbog našeg trenutnog zakona; kad bi se mogle oplođivati sve dobivene js i zamrzavati embriji (i kad žena nema smanjenu rezervu js), optimalni uspjesi se postižu u postupcima gdje se dobije 10-15 js (ne znam naći izvor ali pino i ina33 su citirale iz znanstvene literature), a to se dobije u samo u stimuliranom.
    Drugo, navodno su i js kvalitetnije iz pune stimulacije i osobito dugogo protokola, nego s Klomifenom. Ali u vašem slučaju i ja se slažem da je polustimulirani možda bolji (iako treba prvo vidjet kako će draga na njega odreagirati).
    Hvala Charlie na objašnjenju.... Shvatio sam sad što si htjela reći. Kad bi zakon odobraovao (uskoro hoće nadamo se) oplodnju svih stanica i zamrzavanje onda naravno da je puna stimulacija bolji izbor kad se ciljano ide na što veći broj. Ovo za kvalitetu stanica iz pune stimulacije sam isto znao znači to je onda još jedan plus.

S obzirom da je draga prvi put odreagirala slabije na punu stimulaciju (6 stanica) je za nas onda bolja opcija polustimulirani, trebalo bi eventualno probati još jedan full stimulirani da vidimo ako bi se reakcija možda poboljšala. Eventualno izvadit AMH....

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Shvatio sam sad što si htjela reći. Kad bi zakon odobraovao (uskoro hoće nadamo se) oplodnju svih stanica i zamrzavanje onda naravno da je puna stimulacija bolji izbor kad se ciljano ide na što veći broj.
    Nisi baš najbolje informiran, i novi zakon predlaže ograničenje oplodnje na 6 do 8 stanica. Neće ni ovi ispuniti dano obećanje. Dajte malo pogledajte što se piše (http://forum.roda.hr/threads/69889-K...oplodnji/page4), cure i dečki vrijeme je da se zamislite i nešto poduzmete. Ipak su vaši životi u pitanju.
    Posljednje uređivanje od anddu : 16.02.2012. at 09:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •