hvala inesz ! ja sam mislila da su te vražje gljive jer sam im inače sklona, a prvih par dana korištenja gela nisu ispadali komadi vec je samo curila prozirna tekućina ...pa su me ti komadi prepali..
Dobro jutro cure...prije sam prvo isla na fb ujutro a sad trcim na rodu...Nocas sam jako slabo spavala, dizala sam se stalno u wc, uglavnom uzasna noc, pred jutro zaspala opet, i onda se probudim moram opet u wc, i onaj grozni osjecaj u stomaku da cu dobiti mengu svaki cas. Mislim da sam virila u gacice 15 minuta
![]()
Moj muzek dosao do mene, i pita me sto ti je, a ja ni pet ni sest stala plakati kao kisna godina...jednostavno mi je nekad pretesko biti pozitivna, koliko god nastojala. Osluskujem svoje tijelo, i vise neznam ni sta mi govori. Kaze se da zene osjete kad su trudne, ja nemam taj osjecaj, i mozda me to najvise plasi...Uglavnom nakon milion suza, sad mi je malo lakse, stomak vise ne boli, prestao je, samo tupa bol u ledjima... Oprostite sto vam kvarim raspolozenje jutros svojim "kukanjem" ali nekada mi je stvarno pretesko, a nitko me ne moze razumjeti bolje od vas...Moje kolegice su totalno "blind" za ovu temu. Njima je to kao da ides u ducan i pokupis bebu i to ti je to. Uspjesna trgovina. A uopce nije ni blizu tako.....Tako da se jedino vama mogu pojadati...
Ljubim vas sve, i zelim vam svima velikuuuuu beticu od srca....![]()
sunašce možda neke osjete ,ja nisam! prestani osluškivati svoje tijelo i tražiti simptome jer tak samo sebe izbediraš.
geceta sretno i znaš šta ti želim![]()
Znam imas pravo, ali to je tako tesko ne osluskivati svoje tijelo...nastojim zaboraviti, ili zabaviti se s necim drugim, a onda opet prodrma ona bol kao pred M i ja protrnem.....neznam, valjda mi je danas takav jadan dan. Jucer sam se smijala ko blesava, danas cu oplakivati....![]()
sunasce..iskreno rećeno ti bolovi ti mogu biti samo dobar znak da se nešto dolje događa, da se možda mala bebica ukopava, tako razmišljaj. Menga ti sigurno nije jer nećeš je još dobiti nikako. Kad ti vadiš betu?
Hvala tikica, ovo me je zaista utjesilo..ja ti trebam vaditi betu tek 1.3, danas mi je 6 dan od transfera... do tad mislim da cu osijediti...a mengu po pravilu ako gledam na 28 dana ciklusa kakvi su mi inace bih trebala dobiti sutra!!! i to je sto me uzasava....pa cim drmne ta bol ja mislim gotovo je, sutra nosim ulozak...:/
gle mali uloškić možeš nositi ako ti smeta curenje tog gela ( mislim da sam vidjela da to koristiš a ne utriće)
a ako ti išta znači ja sam u svom dobitnom postupku 4 dan imala takve bolove jer to je upravo bio dan implantacije..
super su ti bolovi vjeruj mi!
ja sam isto imala 4 dan od transfera bolove kao pred mengu, jajnici su me ubijali..Onda sam si i mislila mozda je to to, mozda je implantacijajucer apsolutno nista, tisina, danas bolovi opet, ne kao taj cetvrti dan, ali stalno neka nelagodnost dolje u maternici kao pms....a zasto ti kazes da menga nikako ne moze biti jos uvijek? zbog crinona sto koristim?
i pozlatile se tvoje rijeci, evo vec sam i koji osmijeh nabacila![]()
![]()
![]()
draga sunašce
ja isto imam M svaki 28 dana.do sada sam dobivala M poslije transvera 10 dan(uvjek ranija).to što ideš svaki ćas na pišanje to ti može biti dobar znak.ja sam do 3 mjeseca trudnoće išla po 5 puta tokom noći na pišanje (užas)boljela su me užasno leđa i donji dio trbuha.zato se opusti -bit će šta mora biti.
hvala ti Mirjana puno. Nisam shvatila kako mislis dobivala si ranije mengu poslije transfera 10 dan? jer moja menga je zadnji puta bila 25.01. znaci sada bi ju trebala dobiti (racunajuci 28 dana) 22.02.....ili ja pogresno racunam?sto znaci 8 dana kon transfera....O.o
ali pisanje, ledja (ja isto imam uzasne bolove) i donji dio trbuha su nam zajednicki, a vidi tebe sada, lijepa trudnica![]()
![]()
![]()
I meni pa eto,beta je 0.5;( hvala svima na vibricama!
a joj geteceta pa ne mogu vjerovati.. baš mi je žao..
jel ideš idući mjesec opet ili moraš čekati? nadam se da ne moraš čekati jer ovo je bio smrzlić jel tako?
drži se mila moja..
Imala sam sve simptome ali eto,nistarekla je dr da sad cekam M i da ju nazovem cim dobijem da se dogovorimo. Moramo jedan dan sjesti i dobro razmisliti kada cemo ponovno u postupak
Kiarad,sretno sutra!
Nest je bilo govora tu o M i utricima i kad tko procuri pa bih samo htjela napomenuti
Da smo doista sve razlicite: ja sam procurila pod utricima,prijateljica je pod njima procurila 4.dan nakon et!!
Gecata jako mi je zao zbog tvoje bete,a i meni su danas poceli jakoi menstrualni bolovi,cisto sumljam da cu docekati betu u srijedu ,jer cu prije procuriti,inace danas trebam dobiti
Geceta zao mi je draga
Sunasce i meni je danas 6. D.t. a vadjenje bete 01.03.
Al mislim da ja to necu moci izdrzati..
Ja nemam nikakve bolove,prva dva dana sam bila u bolnici jer me neki zivac uhvatio kod ljevog jajnika.. a od onda nista.. do danas sam lezala u krevetu a mislim da cu sutra biti aktivnija...
Ja umjesto da se radujem beti meni sve vise osjecaj da nis od ovoga...
Ipak mi je prvi postupak i mislim da ce moja patnja duze trajati..
I mene hvataju neki bedovi..
Sad kako sam na bolovanju na poslu pocele tracke da sam trudna( a nitko ne zna za postupak) i to me rasplakalo jer svi cekaju tu moju trudnocu...
Evo drage moje da se i ja javim ovdje jucer vracena 2 embrija 3.dan cekamo betu 5.3. Malo sam u bedu jer ih nisu ostavili do 5.og dana ali u njih je kao nepisano pravilo tek kad imas 4 i vise embrija ostavljaju ih do 5.og a ja sam imala 3... Pa me strah da su malo razvijeni...uh stalno neki strah...
Evo drage moje da se i ja javim ovdje jucer vracena 2 embrija 3.dan cekamo betu 5.3. Malo sam u bedu jer ih nisu ostavili do 5.og dana ali u njih je kao nepisano pravilo tek kad imas 4 i vise embrija ostavljaju ih do 5.og a ja sam imala 3... Pa me strah da su malo razvijeni...uh stalno neki strah...
i ja sam vjerovala samo u blastice i bila u bedu uvijek ako nisu da neće uspjeti , ali ipak eto čak dvije su ostale a isto treći dan..ma biti će to sve dobro..
i ja sam imala bolove 3 dana od transfera i
tu i tam mi se znalo pojaviti neko probadanje u maternici
ali sad nista......
pa se i ja ponekad pitam jesam li trudna ili ne.....
imam jedino pritisak na crijeva pa moram ponekad i 2 puta na wc
kad jednostavno nemozes a da ne pomislis na simptome to je jace od mene
pozzz
chiara, koliko stanica imaju? a šta je s trećim embrijem?
geceta žao mi je, ali ne odustaj, biti će jednom,
evo da i ovdje objavim svoju prvu u životu pozitivnu betu
na 11dnt 660!
malo mi je stanje kritično jer imam srednju hiperstimulaciju, pa ću možda u srijedu ostati i u bolnici, ali iskreno se nadam da neću..
tratincice, eto onda smo skupa u istoj kasi...mene evo udaraju posljepodnevni menstrulani bolovi, sutra ju trebam dobiti, i iskreno ja mislim da necu uspjeti ni doci do bete.
![]()
i koliko sam citala, da one cure koje skoro nikakve simptome nemaju najcesce i ostanu trudne...meni je doktor rekao da mogu odmah se kretati od prvoga dana normalno, da to ne utjece da li cu ostati trudna ili ne, tako da sam bila aktivna, samo pazila da nista tesko ne radim....drzimo se zajedno
![]()
ja ti iskreno vise neznam ni kad ni sta imam bolove
kad usporedim s nekima mislim eto ga to je to, ja trudna,
a kad me zicne u stomaku, onda pomislim eto ga, stize vjestica....
luda sam vise...
a ne razmisljati je uzasno tesko. Od cijelog postupka, mislim da mi je ovaj dio najtezi....
tako da te potpuno razumijem i slazem se.
ja stalno imam pritisak dolje na maternicu, i non stop trcim na wc, svakih pol sata. Jel to od silne vode koju pijem
ili nervoze nemam pojma, ali ni po noci mi neda mira...
kod tebe je dobro sto sad ne osjecas vise nista, ja i dalje osjecam sve moguce mestrualne bolove
i stalno virkam u gacice....![]()
chiara, to sam htjela cuti-da su za treci tdan tanan kakvi trebaju biti, sve ide kako treba, sretno! sunasce, mislim da njusim trudmicu:-
Spašavajte suborku u krizi!!!
Danas je 13dnt i ja gubim um!!! Moja dilema je slijedeca... Cesljala sam internet ali nisam pronasla utjehu, a ni informaciju koja me zanima. Poslije transfera sam blago bila naduta, nista alarmantno. 14.2. sam dobila inekciju Brevactid 1500 IE i slijedeci dan sam se napuhala kao balon. Dr. L mi je rekao da je to hiperstimulacija. Simptomi: nadutost donjeg trbuha i trbuha iznad pupka. Otezano disanje, kao kad sam zadihana. Suhoca koze. Pila sam dosta tekucine, ali sam i redovno piskila i pisalina je bila normalne boje. Povremeno probadanje u jajnicima. Danas je nadutost malo splasnula, ali donji stomak mi je jos uvijek tvrd i natecen. Bojim se da je ta reakcija bila na hcg iz inekcije a ne moje trudnoce?!? Ne mogu pronaci podatak koliko Brevactidu treba da se ocisti iz organizma??? Vec dva dana me stomak i jajnici bole kao da cu dobiti svaki tren. Pojavi se jaka bol i onda se smiri. Pomagajte jer sam ocajna i tako me strah od ponovnog neuspjeha da ridam vec pola sata!!!!![]()
draga, ja sam ti isto imala blagu hiperstimulaciju, stomak mi bio nadut i pun vode na dan transfera. Onda mi je doktorica rekla da pijem puno vode, da pijem provitaminske sejkove, i jedem bjelancevine...Takodjer mi je rekla da se ne uplasim, ali da nakon HGC inekcije stomak je jos vise nadut, i da me to ne brine. Nakon par dana sam se osjecala puno bolje, imala opet ultrazvuk, voda se povukla, dobila spricu HGC i stomak opet se naduvao. Sada je u normali ali jos uvijek malo natecen i naduven kao pred mengu, i imam i malo speka, ali pij samo PUNOOOOOO vode i provitaminske sejkove, bjelancevine, supice i biti ce sve u redu. Ne boj se...I HGC treba barem 5 dana da izadje iz tjela. Nadam se da sam barem malo pomogla...
Crna ovca, i da jos nesto. meni se zadnji puta desila hiper i da sam bila imalo pametna, nemojte me ubiti ako kazem krivo ali trebala sam odmah napraviti test za trudnocu vec 12 dan i bilo bi mi lakse. nakon toga mi je beta bila neg, prestala sa utrica a kak je tek onda pocelo boljet. ja se nadala da sam trudna pa nisam uzela ketonal, ali sad da mi se desi isto odmah bi popila nesto najjace moguce na svijetu jer ta bol je bila koma. a sve od hiper.
ovaj put me isto bolilo ali drugacije i nisam se htjela muciti pa sam vec 9 dnt napravila test, onaj brevactid je ves ispario.
i opet bi tako sljedeci put, nekak mi je tako lakse.
Drzite se cure i javljate bete!
sunasce, malo moje... Sad sam tel procitala sve tvoje postove... A ja mislila da sam ja panicarka!imam osjecaj da si bas u grcu. Ja sam bila ok do danas, cak sam i stalno ponavljala kako ovo cekanje ustvari nije tako stasno... Najvise mi smeta to sto ne prepoznajem svoje tijelo zbog napumpanih hormona i ne mogu procijeniti koji je stvarni a koji lazni simptom. Svi oko mene se nadaju i vec pricaju o kolicima za blizance, a ja samo sutim.... Najvise se bojim one nule na papiru u bolnici... Znam da cu poslije toga biti ok, ali sada me hvata panika.
Sto se tice tvojih simptoma, u nekima se mogu prepoznati... Malo me brine jedino sto nitko nije kontrolirao moju hiperstimulaciju... Nadam se da ce sve biti ok ibda cu za par dana plakati od smijeha kada budem ovo citala jer cu mozda, mozda, mozda....![]()
Nije mi jos jedna stvar jasna. Dr. L je znaci ovim rijecima rekao: ako me cure nazovu i kazu da su jako napuhane znam da ne moraju ni vaditi betu, jer ce biti pozitivna. Citajuci postove ovdje HS nije niti malo pozeljna situacija i cak je vise cura ostalo trudno bez HS. Vjerujem svojem doktoru u potpunosti, ali malo me takav njegov pristup brine...
Posljednje uređivanje od crna ovca : 20.02.2012. at 18:47
[QUOTE=crna ovca;2075689]sunasce, malo moje... Sad sam tel procitala sve tvoje postove... A ja mislila da sam ja panicarka!imam osjecaj da si bas u grcu. Ja sam bila ok do danas, cak sam i stalno ponavljala kako ovo cekanje ustvari nije tako stasno... Najvise mi smeta to sto ne prepoznajem svoje tijelo zbog napumpanih hormona i ne mogu procijeniti koji je stvarni a koji lazni simptom. Svi oko mene se nadaju i vec pricaju o kolicima za blizance, a ja samo sutim.... Najvise se bojim one nule na papiru u bolnici... Znam da cu poslije toga biti ok, ali sada me hvata panika.
Sto se tice tvojih simptoma, u nekima se mogu prepoznati... Malo me brine jedino sto nitko nije kontrolirao moju hiperstimulaciju... Nadam se da ce sve biti ok ibda cu za par dana plakati od smijeha kada budem ovo citala jer cu mozda, mozda, mozda....
eto vidis, ima i vecih panicarkijesam u grcu sam uzasnom i najradije bih da znam vise ocu dobit vjesticu ili su svi ovi bolovi samo pred trudnicki...ali eto, kosa mora i dalje sijediti, i cekati.
znam kako ti je kad kazes, da svi oko tebe skoro kad nisu poceli slaviti, tako je isto i kod mene, a najgore od svega je to, sto jedino mi mozemo osjetiti ako stvari idu u krivom ili pravom smjeru. Iako nekad ni to jer su nas napumpali s toliko hormona da je cudo da nismo vec explodiraleNemoj biti tuzna, doduse, ja bolje da se ne javljam jer ja sam danas proplakala milion suza, ali nekako je lakse ponekad kad se isplaces, i ja smatram da uvijek ima sve svoje razloge zasto se nekome desi bebica i ostvari san, a nekome ne...ti si vec napredna, 13 dnt je super, i sigurna sam da ce tvoja beta biti itekako VELIKA i POZITIVNA!!! to sto nisu kontrolirali hiperstimulaciju kod tebe, neka te ne zamara, to ne skodi bebici, niti trudnoci, samo ces se morati malo duze lijeciti i paziti. ali zaista pij puno, puno, puno vode, plus ja ti pijem tablete sto mi je dr dao za razrijedjivanje krvi, neznam da li su tebi sta dali ali svaki dan moram piti to, da ne bih doslo do tromboze....
BIT CE SVE U REDU, ne plakati vise.....sve sto nas ne ubije, samo nas ojaca![]()
tlukaci5 promakao mi je tvoj post....čestitam i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pravilno duplanje bete i školsku trudnoću
ofčice ti ćeš nas izluditipop..... testić pa da zajedno tulumarimo
![]()