Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Jako zabrinuta mama :(

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Jako zabrinuta mama :(

Drage mame,

dugo vremena me nije bilo na forumu! Nadam se da ste sve dobro. Kod nas se mnogo toga novoga izdogađalo! Jedna od ljepših stvari je da sam trudna i čekamo bracu izgleda

Da prijeđem sad na ono što me muči...Primjetila sam kod svoje 20-o mjesečne djevojčice čudno ponašanje koje traje već skoro mjesec dana. Naime, strašno je nervozna u zadnje vrijeme, imam osjećaj da je nešto muči/boli. Počelo je time da zatvara okice, kao da žmiri. Mislila sam da joj je to neka fora, ali ona to čini tijekom dana po 20ak puta. Usred igre, samo zažmiri na 5 sekundi otprilike i onda zna nakon toga zabaciti glavu unazad ili jednostavno početi plakati . To se sad događa sve češće i već smo i muž i ja poprilično zabrinuti. Još sam skužila da i gubi ravnotežu. Hoda i na jednom padne, udara se često.... Jao, stvarno ne znam što bih....Sutra je vodim kod pedijatrice, pa da vidim što će ona reći. Dosta sam pesimistična i stalno mi neke crne stvari u glavi, pod pritiskom sam, žao mi je nje. Još sam i trudna, a ne stignem ni misliti na bebicu koja je unutra, pa mi i zbog toga krivo bude. A on se stalno javlja, udara svoju mamu, da me podsjeti

Eto drage mamice, ako je netko imao kakvo slično iskustvo ili zna nešto više o tome, voljela bih da podijeli to sa mnom.
    Nemojte mi zamjeriti, jednostavno sam se negdje morala "istresti" i olakšati si.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

na vašem mjestu, ja bih jurnula neuropedijatru, što prije.

u kakvom položaju joj je tijelo kad tako "zažmiri", gdje su joj rukice?

držim fige da nije ništa ozbiljno

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja bi odmah tražila uputnicu za neuropedijatra.
    Čisto preventive radi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja bih hitno neuropedijatru, ako stvarno pada, gubi ravnotežu...
    Da se nije udarila sa glavom ili pala?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Da se nije udarila sa glavom ili pala?
    ...e ovo je i meni palo na pamet!

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mužu je prije kojih 2 mjeseca pala sa kreveta, ali ne povezujem to s time, jer su se ova ponašanja pojavila skoro mjesec dana nakon toga. Rukice drži uz tijelo ili drži igračku u ruci dok tako zatvori oči. Ne trlja ih, ne čini mi se da je išta što bi bilo povezano sa vidom. Ona je inače mala bucka, ima 16 kg i dosta je troma, tako da je i prije često zapinjala i padala. Ali u zadnjih mjesec dana pre često. Danas je bila sobi i krenula prema meni, nigdje nije zapela, da bih rekla da se spotaknula, već je najedanput na jednu stranu povuklo i udarila glavicom o ogledalo na ormaru.
    Joj cure baš sam zabrinuta! Ne znam koliko se dugo čeka za pregled kod neuropedijatra u našim bolnicama? Jer moramo to što prije obaviti, da se rješim ove brige, ovog stresa, koji šteti i maloj bebici u buši....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Amandica prvotno napisa Vidi poruku
    krenula prema meni, nigdje nije zapela, da bih rekla da se spotaknula, već je najedanput na jednu stranu povuklo i udarila glavicom o ogledalo na ormaru.
    Ne znam, ali ovo podebljano mi je dovoljan znak da nešto ne štima.
    Poznavajući sebe istog trenutka bi otišla na hitni prijam...jer sam trtaroš i ovako nešto bi me zaista zabrinulo.
    Posebno kod činjenice da je pala prije dva mjeseca!

Meni je davno jedan neuropedijatar rekao "nikad se ne prestani bojat pada i udarca glavom".

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako toliko brinete, možda bi bilo dobro otići negdje privatno

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Odi k pedijatru ili na hitnu u bolnicu. To ti je najbrži put.
    Radit će joj sigurno mislim da se zove EEG, kad stave neke elektrode po glavici i treba biti mirna ili spavati.

Da li je možda povraćala nakon tog pada? Ili se udarila još koji puta nedavno.
    Pogledaj joj ujutro zjenice, da li su jednake i kako prati tvoje prste.

Gledaj, može biti samo slučajnost neka, nešto nas uvjek zabrine u životu naše djece.
    Ali je zato najbolje ići pregledati pa lijepo znaš pravu istinu da se više ne brinete.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nakon tog udarca, plakala je, nije svijest gubila i tijekom dana se sasvim normalno ponašala. Nije povraćala, ma ništa neuobičajeno nije se dogodilo. Nakon toga, prije kojih 6 tjedana, pala je i okrznula se na stol koji ima na sebi staklo. Zaštitia je bilo na stolu, samo je ona to sve poskidala. I još smo stol odmaknuli u jedan kut, ali ne može čovjek lebdjeti nad djetetom, znate kako je to
    Mislim da ćemo na kraju i otići privatno, sutra sigurno nešto poduzimamo, jer ne mogu živjeti u ovakvom strahu. Uhhh, molim Boga da sve bude ok. I da, medicinske sam struke, pa znam otprilike što će joj raditi. Ne znam jeli to dobro ili loše, ponekad je bolje da čovjek nema puno informacija o koje kakvim bolestima, jer samo si onda razvije koje kakve filmove u glavi...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja je dok je bila manja, sjedila na stolu i pala bočno. Imala je potres mozga, bili u bolnici, ali je sve bilo u redu.
    Mali je ispred mojih očiju udario o stol glavom i završio na šivanju......
    Isto smo imali sve moguće zaštite, naravno da se to događa, sve se to ubraja u njihovo odrastanje i u naš staž roditelja.
    Samo su najteži ovakvi trenutci kad sumnjaš, pa ne znaš u šta sumnjaš, strahovi itd....uh ne znam kad sam uoće bez trih strahova.

Ali nadajmo se da će sve biti u redu

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Javim sutra što smo rješili. U meni postoji trunčak nade da sam samo jedna bezrazložno zabrinuta mama ( mama paničarka). Daj Bože!
    Hvala cure na riječima utjehe i ohrabrenja!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~ da sutra kazu da je sve ok! Javi nam obavezno!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo od srca ti i ja šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u nadi da će ipak sve biti ok!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~
    Vjerujem da će sve biti u redu.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

drzim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Joj zlato malo
    Nadam se da će biti sve ok.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislimo na malenu djevojčicu i molim da sve bude u redu
    Puno vibrica u to ime~~~~~~~~~~~~~~~~

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

možeš ići privatno ali mislim da nema potrebe
    našem je kumčetu trnula ruka i i na rebru su u jednom danu obavili osnovne pretrage, za par dana ct i već bi obavili i magnetsku da nije pokupio neku virozu
    to je ipak hitan slučaj
    u klaićevoj se mr isto obavi brzo, u roku 5 dana ako je hitan slučaj, na žalost, znam skoro pa iz 1. ruke

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sretno draga: i tebi i malenoj

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretno, nadam se da je sve u redu ~~~~~~~~~~~~~~~

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage moje! Evo da vam se javim malo.

Danas sam sa svojom curicom i mužem išla njenoj pedijatrici za početak. Dr.ju je pogledala (inače odlična pedijatrica i puno povjerenja imamo u nju). Objasnila sam o čemu se radi (išao je i muž unutra i također pričao, čisto da ne misle da sam samo jedna mama u panici koja u strahu vidi situaciju gore nego što ona realno je). Spomenuli smo i pad koji se dogodio prije cca. 2 mjeseca, pa je dr. rekla da s time nema veze sigurno ovi simptomi, jer se slika potresa mozga i bilo kakve ozljede mozga nakon traume razvije unutar 3 dana. A i malena je pala na čelu, kako dr.navodi, najtvrđu kost na glavi. Rekla nam je da bi bilo dobro što prije obaviti pregled neuropedijatra i EEG, što zbog mene i moje trudnoće i napetosti u kojoj se nalazim, što zbog toga jer ona sumnja da se radi o malim napadima, nekontroliranim izbijanjem neurona. Ako se to pokaže točnim, terapiju treba što prije započeti. Također je rekla da postoji i mogućnost da se radi o običnoj vrtoglavici. To tek treba otkriti. Moja je curica bila tako mirna tijekom pregleda, čak se i smijala dr. što inače rijetko čini nepoznatima, posebno onima u svijetloplavoj ili bijeloj kuti .

Zvala sam sve moguće privatne poliklinike i ništa prije srijede popodne nemaju, a neki nemaju EEG uopće, a to nam je ono najbitnije. Tako sam je prvo naručila privatno u polikliniku Sabol. Cifra je 1050kn. Nije baš malo, ali za zdravlje djeteta, čovjek je spreman prodati sve što ima, zaista!

Nešto mi nije dalo mira. Sjetila sam se dr. Đuranović koja radi u Klaićevoj i ona je mom bratu radila EEG prije par godina zbog problema sa mucanjem. Na centrali su mi dali broj neurološke ambulante, pa sam nazvala. Javila mi se neka sestra ugodnog glasa, činila mi se ljubazna preko telefona. Rekla je da se na EEG i pregled čeka oko 2 mjeseca! Užas, svašta se može dogoditi za toliko vremena. Pitala me o čemu se radi, pa sam joj objasnila cijelu situaciju. Na moje veliko iznenađenje rekla mi je da dođem sutra ujutro da joj EEG napravi i da zamolim dr.da je pogleda. Moram priznati da mi je već nekako lakše kad je rekla da ćemo sutra sve to obaviti. Još ima susretljivih i divnih ljudi. Tu sestru ne poznam, a žena nas ubacila sutra! Uzela sam slobodni dan, pa ću malu morati u 5 probuditi, kako bi onda za vrijeme pretrage spavala.

Eto drage moje, sad preostaje samo nadati se što bezazlenijoj dijagnozi!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

baš mi je drago da ste naišli na tako dobru sestru

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Držim fige da sve bude ok.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    baš mi je drago da ste naišli na tako dobru sestru
    bravo za sestru!

i vibram za dobre nalaze~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo za sestru i držim fige za odlične nalaze.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre nalaze

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sretno sutra

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam čitala što su ti ostale cure rekle, ali možda ako imaš mogućnosti ne bi bilo loše da odeš neuropedijatru Sabolu u Zg (ja hodam k njemu pa ga mogu preporučiti). Za početak će sigurno raditi EEG, to i on radi i dogovoriš se za vrijeme kada da dođete da mala bude umorna jer mora spavati. EEG će najprije pokazati da li nešto nije u redu sa središnjim živčanim sustavom, nalaz je odmah gotov, a i dr Sabol si uzme vremena da vam sve objasni. Isto tako nema živciranja oko toga ako dijete iste sekunde ne zaspi (kao npr u bolnici kada čekaju i drugi na red). Znam da si prestrašena, znam kako se osjećaš, ali idite što prije. Držim fige da bude sve u redu, od srca vam to želim!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ah, sad sam tek pročitala da ste dobili termin u bolnici ... vibram da bude sve ok!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sretno.
    nadam se da će sve biti OK (što najčešće i bude).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretno još jednom ~~~~~~~~~~~~~~

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~~~

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sretno maloj bebuškici
    vjerujem da će sve biti dobro
    molim ću za vas
    pusa!

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sretno sutra!!!! Nadamo se dobrim nalazima!!! ~~~~~ ~~~~~

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i ja šaljem puno iskrenih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stalno pogledavam i nadam se da ću ugledati amandičin post s dobrim vijestima, stoga još malo vibrica za koko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~ nadam se dobrim vijestima

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage moje!

Evo i mene! Napokon sam ulovila vremena da vam se malo javim. Od srca vam hvala na vibricama koje ste slale i na vašoj brizi!

Moja Koko je jučer obavila EEG u Klaićevoj i pregledala ju je dr. Đuranović. Hvala Bogu, dr.je rekla da nema razloga za brigu jer je EEG nalaz uredan po onome što je ona vidjela, ali ćemo ga za mjesec dana ponoviti za svaki slučaj. Ajme, koje olakšanje, kamen mi sa srca pao! Možete zamisliti koji osjećaj Rekla nam je još da je pokušamo snimiti s mobitelom drugi put kad se to dogodi, jer bi joj to dosta značilo da vidi. Poslala nas je još da obavimo oftalmološki pregled i pregled dječjeg psihologa. Pa ćemo s tim nalazima opet k njoj.

Dr. je spomenula da je moguće da se radi o vrtoglavicama ili da je u pitanju tik, a možda čak i izazivanje pažnje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je drago da je neurološki sve u redu.
    Sad polako ostalo ... moj najstariji ima dioptriju i astigmatizam i bio ja jako nespretan kao mali, to nam je tek postalo jasno kad smo dobili tu dijagnozu jer on svu okolinu vidi nekako drugačije.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uh mogu ic mirno spavat.Hvala dragom Bogu da je sve ok.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uf, baš me obradovaše

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj baš mi je drago da je sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jako mi je drago i super da ste to tako brzo obavili!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš mi je drago, super!

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005