Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: ljepša strana sezone viroza

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ljepša strana sezone viroza

Drage moje,
    danas sam doživjela jedno lijepo iskustvo u ordinaciji naše doktorice opće prakse koje želim podijeliti s vama.
    Došli smo u 9:30 (kada dolaze bolesna djeca) s naših dvoje. Simptomi visoka temperatura, kašalj, curenje nosa...U ordinaciji istih simptoma na vagone. Bili smo 25-ti na redu. Dok nismo došli na red obišli 2 kafića, odigrali pikado u jednom, u trećem pojeli pizzu i konačno u 13:30 došli na red. Doktorica smirena, pažljivo pregledava oboje, ohrabruje nas šalama i premda nije koristila pauz kaže da će biti u ordinaciji dok sve ne pregleda (a čeka ju još barem 40 pacijenata...). Dobili smo upute za liječenje (naglasak je na prirodnom liječenje bez antibiotika). Uglavnom toliko sam sretna da imamo tako dobru i pažljivu doktoricu. Sonju Mihalec iz Zaprešića. U ovoj sezoni viroza dobro dođe svima malo pozitivnih vibrica.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš sam prije nekoliko dana razmišljala o tome kako bih našu pedijatricu trebala javno pohvaliti.
    Radi se o isto tako jednoj dobroj, dragoj, strpljivoj i nadasve temeljitoj liječnici koja našim mališanima i nama roditeljima pristupa uvijek otvoreno i sa smiješkom čak i kad ostaje puno prekovremeno samo da dječica ne bi ostala nepregledana. Liječnica je u Hirčevoj u Zagrebu - dr. Šprem.
    Uz to svakako treba sopmenuti i njenu divnu pomoćnicu - medicinsku sestru - Katarinu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja moram svoje pohvaliti, ali iz razloga što rade telefonske "narudžbe" i nema ove situacije, dođeš i čekaš satima.
    To izgleda ovako:
    - ponedjeljkom rade popodne i onda nema redovnih sistematskih i cijepljenja, jer je ponedjeljkom uvijek više ljudi nakon vikenda.
    - lijepo nazoveš, kažeš što trebaš, a sestra ti kaže za koliko da dođeš
    Naravno da nema odgađanja bolesnog djeteta, ali ti kaže, dođite u 10.15, jer rasporedi pacijente.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene u sezoni viroza uvijek najviše zaintrigira zašto ljudi vode djecu sa simptomima kakvi su gore opisani doktoru, ili recimo koji dan bolesti idu doktoru, moraju li radi ispričnica za vrtić/školu/otvaranje bolovanja ili je nešto drugo u pitanju.
    Naime, čekaonice su zaista prepune, pa to za dijete koje stvarno mora doktoru predstavlja priličnu poteškoću.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj keska prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje,
    danas sam doživjela jedno lijepo iskustvo u ordinaciji naše doktorice opće prakse koje želim podijeliti s vama.
    Došli smo u 9:30 (kada dolaze bolesna djeca) s naših dvoje. Simptomi visoka temperatura, kašalj, curenje nosa...U ordinaciji istih simptoma na vagone. Bili smo 25-ti na redu. Dok nismo došli na red obišli 2 kafića, odigrali pikado u jednom, u trećem pojeli pizzu i konačno u 13:30 došli na red. Doktorica smirena, pažljivo pregledava oboje, ohrabruje nas šalama i premda nije koristila pauz kaže da će biti u ordinaciji dok sve ne pregleda (a čeka ju još barem 40 pacijenata...). Dobili smo upute za liječenje (naglasak je na prirodnom liječenje bez antibiotika). Uglavnom toliko sam sretna da imamo tako dobru i pažljivu doktoricu. Sonju Mihalec iz Zaprešića. U ovoj sezoni viroza dobro dođe svima malo pozitivnih vibrica.
    Vjerojatno je dobra. Samo da se još malo bolje organizira...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A i moram reči ako ste uspjeli obaviti sve ovo:
    Dok nismo došli na red obišli 2 kafića, odigrali pikado u jednom, u trećem pojeli pizzu i konačno u 13:30 došli na red.
    Ili nije dijete toliko bolesno da mu treba dr., ili je od vas neodgovorno bolesno dijete navažati po kafićima.
    Edit: to je moje mišljenje, ne smatram da je to svemirsko pravilo.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 22.02.2012. at 11:03

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mene u sezoni viroza uvijek najviše zaintrigira zašto ljudi vode djecu sa simptomima kakvi su gore opisani doktoru, ili recimo koji dan bolesti idu doktoru, moraju li radi ispričnica za vrtić/školu/otvaranje bolovanja ili je nešto drugo u pitanju.
    Naime, čekaonice su zaista prepune, pa to za dijete koje stvarno mora doktoru predstavlja priličnu poteškoću.
    kod nekih kroničnih bolesti nisi uvijek siguran šta je, ali vidiš po djetetu, ako je loše i nemre nikam, niš ne pije i ne jede, ja nakon četiri, pet dana temperature vodim (inače ima astmu, pa se bojim upale pluća, koju je već ima sa sličnim simptomima viroze). od viroze mogu kuriti i 10-15 dana (rekao nam prošli put dr. na srebrnjaku). za vrtić treba ispričnica, a za školu možeš opravdati bolest do tri dana sama, a više od toga ispričnica. meni je prije dva tjedna pedica dala i za jednog i za drugog ispričnicu telefonski jel sam joj rekla da i je I imala virozu, a da je F bio na srebrnjaku na hitnoj i da su isto rekli da je viroza.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    A i moram reči ako ste uspjeli obaviti sve ovo:

Ili nije dijete toliko bolesno da mu treba dr., ili je od vas neodgovorno bolesno dijete navažati po kafićima.
    Edit: to je moje mišljenje, ne smatram da je to svemirsko pravilo.
    zena otvori temu u najboljoj namjeri, da cak i nekog pohvali. pa mi bude nevjerojatno kako postoji netko, tko je usredotocen SAMO na trazenje recenica u kojima ce naci neku negativnu pozadinu (a nema je), a te recenice i nisu (toliko) bitne za temu. bitno je da bi sad tu trebala krenuti kao neka rasprava, a ne treba. steta...
    keska-drago mi je da si u jednoj tako nelagodnoj situaciji kao sto je posjet doktoru, naisla na ljubaznost tog istog. odmah je lakse sve to prebroditi kad imas takvu sigurnost u nekog.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A hebi ga, nisu svi uljudni ima i bezobraznih.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Edit: ali i ja sam koliko toliko uljudna da se mogu ispričati radi potezanja teme u krivom smjeru.
    Moja isprika ako se netko uvrijedio.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se nakon čitanja uvodnoga posta nisam mogla ne zapitati zašto je u sezoni viroza u pedijatrijskim čekaonicama tako kako je i kako autorica opisuje - iako je ona otvorila temu iz sasvim drugih pobuda.
    Jer, zaista je strašno, očajne su gužve, pa ja ne mogu da se ne pitam imaju li sva djeca komplikacije radi kojih moraju liječniku, ili roditelji moraju djecu voditi na preglede da bi dobili ispričnice za vrtić i posao, ili je pak u pitanju nešto treće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ustvari si ti Mima kriva, ti si me povukla za jezik.

Ustvari sam htjela reči, svaka čast na otvaranju teme da se netko nesebično pohvali, ali uvodni opis situacije u ordinaciji je meni za pokudu, jer stvarno prikazuje neorganiziranost rada ordinacije.
    Naravno svaka čast dr. na smirenosti u radu i pažljivoj obradi pacijenata.

I tu ulijeće Mima, jer nekako dijelimo mišljenje da su ordinacije prepune bez stvarnog razloga i onda sam se nadovezala svojim bezobraznim komentarom.

Eto to je cijela analiza mojeg toka misli.

Nadam se da nisam i sad nekog uvrijedila.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja idem zato što moram otvoriti bolovanje. Kad zatvaram bolovanje i ispirčnicu z vrtić obično riješim telefonom. Čisto primjer, Mo je prije 3 tjedna imala neku virozu. Ja sam nazvala, otvorili su mi bolovanje, nakon 5 dana sve ok, telefonski mi zatvaraju bolovanje. Prošli tjedan je Mo opet imala neku virozu i ja sam je odvela doktorici da je pregleda. Čisto radi našeg odnosa, da zna da je ne zafrkavam i izmišljam bolovanja 2 puta mjesečno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, mi takve stvari možemo srećom riješiti telefonski, no ne znam vrijedi li to za sve pacijente kod naše doktorice ili nama to prolazi zato što nas (nažalost) dobro poznaje. Mislim da bi doktori stvarno mogli u ovo doba godine javno objaviti da se administracija tog tipa rješava telefonom, valjda ne bi bilo previše zloupotreba. Jer ovo po čekaonicama je stvarno strašno, naša je doktorica inače vrlo efikasna u raščišćavanju gužve, ali sada niti njoj baš ne uspijeva.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je opet ako zoves telefonom, a guzva je i u ordinaciji i na telefonu, nasu doktoricu je recimo nemoguće dobiti.
    evo moji su bolesni, i zovem već 3 sata (srećom, ne zbog bolesti nego samo da odgodim cijepljenje koje je trebalo biti sutra) i telefon je konstantno zauzet...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, mi takve stvari možemo srećom riješiti telefonski, no ne znam vrijedi li to za sve pacijente kod naše doktorice ili nama to prolazi zato što nas (nažalost) dobro poznaje. Mislim da bi doktori stvarno mogli u ovo doba godine javno objaviti da se administracija tog tipa rješava telefonom, valjda ne bi bilo previše zloupotreba. Jer ovo po čekaonicama je stvarno strašno, naša je doktorica inače vrlo efikasna u raščišćavanju gužve, ali sada niti njoj baš ne uspijeva.
    Mi smo neke stvari prije mogli riješiti telefonski, ali sad moramo osobno doći.

Npr. prije bi nam bez problema otvorila bolovanje na temelju telefonskog razgovora i opisanih simptoma bolesti putem telefona (a nismo bolesni baš tako često), a sad zadnji put sam morala dovesti klince tamo (jednog bolesnog i jednu zdravu jer nisam imala kud s njom), a nije mi se baš išlo u čekaonu prepunu bolesne djece .

I, da, nikad nam ne gine bar 1 sat čekanja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo neke stvari prije mogli riješiti telefonski, ali sad moramo osobno doći.

Npr. prije bi nam bez problema otvorila bolovanje na temelju telefonskog razgovora i opisanih simptoma bolesti putem telefona (a nismo bolesni baš tako često), a sad zadnji put sam morala dovesti klince tamo (jednog bolesnog i jednu zdravu jer nisam imala kud s njom), a nije mi se baš išlo u čekaonu prepunu bolesne djece .

I, da, nikad nam ne gine bar 1 sat čekanja.
    Kontrole, kontrole...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kontrole, kontrole...
    Ma,da, ali viroza je bila u pitanju, visoka temperatura koja ima svoj vijek trajanja, i niš: biti doma, puno piti tekućine, kapati noseve i tako to.

Baš mi ih se nije dalo vući kod dr.-a (samo) zbog toga...
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 22.02.2012. at 14:55

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    problem je opet ako zoves telefonom, a guzva je i u ordinaciji i na telefonu, nasu doktoricu je recimo nemoguće dobiti.
    evo moji su bolesni, i zovem već 3 sata (srećom, ne zbog bolesti nego samo da odgodim cijepljenje koje je trebalo biti sutra) i telefon je konstantno zauzet...
    x
    upravo sam zvala ravno sat vremena

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma,da, ali viroza je bila u pitanju, visoka temperatura koja ima svoj vijek trajanja, i niš: biti doma, puno piti tekućine, kapati noseve i tako to.

Baš mi ih se nije dalo vući kod dr.-a (samo) zbog toga...
    Mislim na kontrole bolovanja od strane HZZO-a. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •