Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: "Kočničari" razvoja mozga u ranom djetinjstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na ovom linku, jako zanimljivo.

Ne trebaš ih vezati, dovoljno da ih svaki dan posjedneš pred ekran par sati.
    Debeli potpis!

TV ili računalo je najgore zlo u ranoj dobi (a bome nije dobro ni za nas odrasle). Mi smo svojevremeno imali doma pravilo "koliko si bio vani, pola tog vremena možeš razdijeliti na računalo i tv", ali to je trebalo jedino mom starijem sinu. Mlađega je trebalo mrežom loviti, taj bi stalno bio vani. Stariji se znatno popravio otkako je savladao bicikl, sad više nemamo problema s pretjeranim sjedenjem u kući.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Debeli potpis!

TV ili računalo je najgore zlo u ranoj dobi (a bome nije dobro ni za nas odrasle). Mi smo svojevremeno imali doma pravilo "koliko si bio vani, pola tog vremena možeš razdijeliti na računalo i tv", ali to je trebalo jedino mom starijem sinu. Mlađega je trebalo mrežom loviti, taj bi stalno bio vani. Stariji se znatno popravio otkako je savladao bicikl, sad više nemamo problema s pretjeranim sjedenjem u kući.
    Obično se slažem s Peterlin ali s ovim se nikako ne mogu složiti. To možda vrijedi za djecu koja nemaju baš bogznakakve druge aktivnosti, pa im je glavno da sjede pred televizorom. Ali ako dijete ima kvalitetno ispunjeno ostalo vrijeme, ne vidim veliku štetu. Kod nas su tv i komjuter većinu dana upaljeni i mislim da djeca od toga nemaju nikakve štete, čak bih rekla više i koristi.

Ne mogu zamisliti da ijedno dijete u ranoj dobi pasivno sjedi i bulji u tv, onda valjda još nekaj nije u redu. Mogu navesti primjer moje 4,5 god. cure koja je puno na tv-u i kompu.

Bez obzira na to radi jako puno drugih stvari jer sam ja s njom doma (upravo je oprala salatu za ručak). Mijesi tijesto, pomaže u svim poslovima, s bakom na vrtu sadi (ima svoju gredicu), vani grablja lišće po dvorištu, ide s tatom trčati na atletsku stazu, igra se svašta (obožava uno karte), igramo križić-kružić, dajem joj zadatke kad se igramo škole, učim ju njemački kroz igru itd.

S druge strane, zna više riječi na engleskom nego na njemačkom jer je naučila iz pjesmica s youtubea. Pisati je prvo naučila u wordu onda rukom. Ima jako bogat vokabular za svoju dob, jer riječi čuje iz crtića pa pita kaj to znači, mi doma ne govorimo književni pa neke riječi prvi put čuje na tv-u. Zna brojit do 10 na 4 strana jezika, dva naučila s interneta. Do sad nisam primijetila da bi joj to na bilo koji način štetilo

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku

S druge strane, zna više riječi na engleskom nego na njemačkom jer je naučila iz pjesmica s youtubea. Pisati je prvo naučila u wordu onda rukom.
    ovo me baš zanima oko pisanja tvoje 4,5 godišnje curice, možda nije skroz u temi, ali gdje da drugdje pitam. samo za info ovo oko pisanja slova i brojki u vezi škole. jučer smo baš imali info razgovor u jaslicama i došli do toga da naša 2 godišnja curica razaznaje brojke i slova i počela crtati brojeve 1, 7 i 3 i velim ja teti da mi to nismo uopće poticali nego ono malcka počela sama propitivat i sama isto risat, na što ona veli da je to ok, super, ali da je kasnije ne učimo kako se pišu slova i brojke jel s time onda imaju učiteljice u prvim razredima problema, to ih ljuti jel oni imaju neka svoja pravila kako se ući dijete pisati.

e sad nismo se dugo zadržavali oko te teme, nije ni bila bitna još, nego onako usput dans si razmišljam o tome i čitam ovo, pa me samo informativno zanima jel to tako i kod nas ili je to neko pravilo samo ovdje. onako laički meni je to malo bezveze jel koja to pravila, mislim dijete zna napisat slovo ili broj ili ne zna, a opet možda sam i u krivu??

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ovo me baš zanima oko pisanja tvoje 4,5 godišnje curice, možda nije skroz u temi, ali gdje da drugdje pitam. samo za info ovo oko pisanja slova i brojki u vezi škole. jučer smo baš imali info razgovor u jaslicama i došli do toga da naša 2 godišnja curica razaznaje brojke i slova i počela crtati brojeve 1, 7 i 3 i velim ja teti da mi to nismo uopće poticali nego ono malcka počela sama propitivat i sama isto risat, na što ona veli da je to ok, super, ali da je kasnije ne učimo kako se pišu slova i brojke jel s time onda imaju učiteljice u prvim razredima problema, to ih ljuti jel oni imaju neka svoja pravila kako se ući dijete pisati.

e sad nismo se dugo zadržavali oko te teme, nije ni bila bitna još, nego onako usput dans si razmišljam o tome i čitam ovo, pa me samo informativno zanima jel to tako i kod nas ili je to neko pravilo samo ovdje. onako laički meni je to malo bezveze jel koja to pravila, mislim dijete zna napisat slovo ili broj ili ne zna, a opet možda sam i u krivu??
    Moia, način na koji dijete uči oblikovati pojedino slovo je važan zbog kasnijeg povezivanja slova u kurzivu, odnosno zbog formiranja rukopisa. Ali, ako dijete neko slovo ili broj piše drugačije nije neki problem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ona veli da je to ok, super, ali da je kasnije ne učimo kako se pišu slova i brojke jel s time onda imaju učiteljice u prvim razredima problema, to ih ljuti jel oni imaju neka svoja pravila kako se ući dijete pisati.
    Mi nismo imali s tim problema, A. je isto tako naučio pisati slova i brojeve na svoj način, a u školi se najnormalnije prešaltao na pisanje onako kako ih učiteljice uče. I učiteljica je rekla da to uopće nije problem, ni kod njega ni kod druge djece.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo imali s tim problema, A. je isto tako naučio pisati slova i brojeve na svoj način, a u školi se najnormalnije prešaltao na pisanje onako kako ih učiteljice uče. I učiteljica je rekla da to uopće nije problem, ni kod njega ni kod druge djece.
    x

a i nemoguće je zaustaviti učenje i znatiželju na taj način. mene m sto put dnevno pita kako se piše koje slovo. prije par mjeseci sjelo joj je i slovkanje, svaku riječ rastavi na slova usmeno, i sad to želi i napisati. sad je u toj fazi, u istoj je bio i njen brat, čak u isto vrijeme otprilike - faza je prošla kad je sve naučio, i jedno godinu dana od škole ga nije uopće zanimalo ni čitanje ni pisanje.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ok cure, hvala vam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •