Potaknuta temom šk.torbe otvaram topic o pripremi roditelja za prvašiće šk.god. 2012./2013.
ove godine i ja imam dijete koje je u maloj školi ,obavili smo sistematski pegled,primili injekciju i sada čekamo upis u školu koj je početkom 5.mj.
kako mi je ovo prvi đak nemam iskustva što i koliko čega treba pa bih voljela da ovdje pišemo o tome da li ste kupili šk.torbe,koje (markirne ili ne) - ipak bi voljela da mi izdrži bar 2 god.??
kako ih birate (po meni je bitno da su vodootprnog materijala,anatomske,lagane) dijete neče iči u boravak -da li vam je vazno koliko torba ima pretinaca i sl.,
pisanke(koliko ih je potrebno za početak ) ?? pernice obične ili na katove - što za početak treba sadržavati pernica, šk.pribor - olovke ;tehničke olovke,gumice, bojice, šiljila koji su najkvalitetnije?

za knjige znam da se dobije popis pa ili se naruči u školi ili preko knjižare ili neta, mislim da ćemo mi ipak preko škole. kakve okvire kupujete one koji se umataju ili ljepljive?
voljela bi ranije početi kupovati koju stvarčicu jednostavno da nas kasnije ne boli glava od silnih izdataka
mi imamo plan polako obaviti kupnju
u pravilu su šk. torbe sada jeftinije

u narodnim n. je uglavnom najisplativije kupovati jer se iste stvari na drugim mjestima u pravilu skuplje
torbei pernice-herlitz sasvim pristojne, anatomske, lagane a ne prekupe

ja neću kupiti pernice na više katova, već onu na preklop, kad ju otvoriš sve ti je na jednom mjestu
prvašići koji imaju pernice na kat nikada ne znaju na kojem katu im se što nalazi pa onda traje jako dugo dok konačno izvade ono što im treba
od pribora je najvažnije da imaju kvalitetno šiljilo i bojice da ih ne zabole ručice od bojanja jer toga u 1. raz. ima puno
platnena vrećica za opremu za tjelesni, opremu i šlapice možda ostaviti za kasnije dok se ne vidi kakva je praksa u školi

na početku uglavnom trebaju crtančice i matematička bilježnica te jedna pisanka a samo za hrvatski jezik
ostale pisanke možete kupiti naknadno ka dučiteljica to kaže
bitno je da se ne uzimaju iste crtančice kako bi dijete moglo razlikovati po izgledu koja je za koji predmet, posebno za one koji ne znaju pročitati sa naljepnice
omoti-prozirni za knjige i bilježnice te naljepnice na koje se napiše ima i prezime te razred djeteta
informativka

likovni pribor se obično drži u kutiji za cipele a sadržaj odredi učiteljica, svakako će trebati, kist, vodene boje, škarice, ljepilo, pastele, flomasteri i kolaž i mapa s papirima

jedan fascikl koji stane u šk torbu za listiće

za knjige se zna koja škola ima koje jer se mijenjaju ako se ne varam sljedeće godine i po knjižarama obično imaju popise za sve škole a ima i na netu

ako je dijete u boravku to i ne zači da neće svaki dan nositi torbu doma, različito je od škole do škole
kod nas dijeca srijedom i vikendom nose torbe doma
od kolegice mali nosi svaki dan jer nakon njih druga djeca koriste istu učionicu pa nema mjesta za sve
pitajte u školi

ne znam jesam li što zaboravila...