rosa, ovdje,http://www.cvijet.info/ ćeš nači hrpu informacija za početnike.

ako nećeš cvjetajuće, pogledaj čuvarkuće i žednjake. moje čuvarkuće stoje na istočnom balkonu, već su tri zime prezimile bez problema i rastu ko blesave, avrlo su zanimljive iugledom. na dolcu, gore gdje je cvijeće imaš raznih vrsta u malim teglicama, po par kuna. žednjak mi je sad u kući, ali susjedi stoji vani i ništa mu nije, a ako je u dovoljno velikoj tegli, (ne mora biti prevelika) raste kao puzavac u svim smjerovima. otpadnute lističe samo skupiš i vratiš u posudu, primit će se sami od sebe.

jesi razmišljala o aloe veri? ona se isto zna razrastio u lijepi grm.
ja imam i neki ljubičasti grm, ne znam kako se zove, ali ima ljubičaste čupave listove. u travnju ga iznesem van, čitavo je ljeto na suncu, raste ko blesav i formi puzavca. ponekad na vrhovima procvjetaju mali ljubičasti cvjetići. lad zahladi stavim ga u kuću. ako je predugačak, jednostavno mu potrgaš grane i popikaš u zemlju, sve do jedne su se primile, onda je baš grm.

ako imaš mjesta na podu, probaj staviti začinsko bilje u ne presuboku ali prostranu posudu. a za ipak pokoji cvjetić, meni je super osteospermum - ima ih bijelih, roza, svjetlo i tamo ljubičastih, narančastih i žutih. podnose direktno sunce i isto rastu u grmić. oni su jednogodišnji, ali vrlo zahvalni, a jedna sadnica je oko 5 kn, pa nije strašno.