Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Hitno trebamo privatni vrtić!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Hitno trebamo privatni vrtić!

Kao što naslov kaže hitno nam treba privatni vrtić, po mogućnosti Centar, ali može i drugdje. Živimo u N. Zagrebu a ja radim u Centru pa onda na tom potezu. MM je dobio ponudu za posao a sami znate da je to danas kao dobitak na Lotu i sad nam hitno treba vrtić.
    Nemamo baš niti puno vremena za prilagodbu, možda nekih 7-10 dana, tako da uopće ne znam jeli to moguće izvesti.
    Drugu mogućnost nemamo, nemamo bake da nam ju pričuvaju.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pogledaj ovdje, na početku su gradski a dalje privatni: http://www.ringeraja.hr/clanak/popis...greba_405.html

S time, da Čigru čini mi se imaš i u Sigetu ali je nema na popisu. (Ili neka me neko ispravi, kako se zove onaj privatni vrtić između Baschiere i A. malla, mislim da je Čigra).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nadala sam se da će se možda javiti netko čije dijete ide u privatni vrtić i ako imaa informaciju dali primaju novu djecu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moja ide u Smjehuljicu. To ti je odmah kraj Kvatrića, ne znam jeli ti paše? Prošli tjedan je u jasličku grupu došla nova beba pa moguće da još primaju. Iako svi kažu da je bolje vrtić tražit blizu mjesta stanovanja nego blizu posla. Naše je privikavanje trajalo 8 radnih dana jer isto nismo imali više vremena iako oni preporučavaju da traje 4 tjedna ali ja mislim da je to gubljenje vremena.
    Popis privatnih vrtića imaš na: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=524

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zovemo danas cijeli dan vrtiće i hrpa ih uopće ne prima djecu do 3 godine, neki nemaju mjesta, a hrpa ih se ne javlja na telefon. Gubim nadu da ćemo je upisati i bojim se da će MM morati odustati od posla.
    PikiViki mi smo ti u Sigetu, a ja radim u Centru tako da bi mi taj Kvatrić bio nezgodan. U Sigetu je Čigra puna i ne primaju.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa nađi nekog za čuvanje, studenticu .....

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    pa nađi nekog za čuvanje, studenticu .....
    A kako da nađem osobu koju ne poznam u roku od par dana i povjerim joj dijete na cijeli dan.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

PikiViki imaš pp.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bili smo popodne u Smjehuljici i kaže teta da moramo zvati upravu ali da ona misli da jako teško da ima mjesta...ne znam stvarno gubim nadu, od 20 vrtića koje sam danas zvala da nigdje neema mjesta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da probaš:
    http://www.dadilje.net/

Oni imaju preporuke, pa možda nađeš nekog dok se ne oslobodi mjesto u vrtiću.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Beti3 iskreno to mi je zadnja solucija, ne znam zašto ali nekako mi je teško ostaviti J. osobi koju ću tek upoznati i to od cca 7-17, nekako mi je lakše ostaviti ju u vrtiću gdje ima više djece.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uf, mislila sam da se ipak radi o par sati. Stvarno ne znam kako je to kad nemaš koga da ti čuva dijete. Nikad nisam o tome morala brinuti. None, tete i vrtić u malom gradu u kome uvijek ima mjesta.
    Nisam ni svjesna problema kojeg puno roditelja ima.
    A oni Montesori vrtići? Kakvi su? Ili kod časnih sestara? Znam da ima i takvih u RI.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.03.2012. at 21:19

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Baš danas ja i MM pričamo koliko bi nam bilo lakše da imamo bake, djedove ili nekoga.
    Ma nažalost i ti Montesori vrtići su puni, šokirala sam se danas da u privatnim vrtićima nema mjesta, nisam to očekivala.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema, posaebice sada od kada su i cijene pale...
    mi smo u suprotnom smjeru pa ti sigurno ne pasi.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znam da se pisalo ovdje da su cijene pale, a danas sam dobila informaciju u jednom vrtiću da je cijena 1.500,00kn pa me i to iznenadilo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A kako da nađem osobu koju ne poznam u roku od par dana i povjerim joj dijete na cijeli dan.

možda ti se posreći.
    mi smo tako na brzinu našli pregenijalnu čuvalicu.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jesi probala ovdje
    http://www.zoz.hr/home.php?content=c...key=26&key1=27

nedavno je kolegica uspjela upisati dijete, tako je barem rekla.
    Posljednje uređivanje od Ibili : 12.03.2012. at 22:17

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Leteci Medvjedici u Hrvatskom Leskovcu. Oko 5-8 minuta voznje od Arena Centra na Lanistu.
    Mi smo dosli do tog vrtica na preporuku mame Rode i vrlo smo joj zahvalni.
    Krenuli smo sredinom 10 mjeseca. Dakle, ne kad se upisivalo! Na sve nase zahtjeve bili su fleksibilni i do sada smo se o svemu uspjeli dogovoriti.
    Samo su dvije grupe, do 3 godine i od 3 do skole. Atmosfera je domacinska i prisna. Tete su mlade i pune entuzijazma. Ako te jos sta zanima, posalji pp.
    Mana im je da nemaju web stranice (), pa evo ti broja, ako je trazenje jos uvijek aktualno 6578784, gospodja Branka ili dvlm@vodatel.net

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cijena vrtića je 1500, ali od tog iznosa se umanji subvencija koju daje grad Zg. Više ne znam koliko je to točno. Naš pp vrtić mislim da isto košta oko 1500 kn a plaćamo ga sad po novom 600 kn.
    Možeš pokušati (ako već nisi) zvati i gradske vrtiće u centru. Ja sam čula da je u njima još najlakše dobiti mjesto jer nema tako puno mladih ljudi sa djecom koji žive po centru.
    I jeli moguće da vam (dok ne nadjete vrtić) dodje malo baba/djed/sestra/prijateljica/tetka/susjeda/... Znam prijatelje koji su se tako mjesecima provlačili.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zvala sam i gradske i nigdje nema mjesta. Nažalost nemamo mogućnost baka i deda, a prijateljice i ostali rade tako da nemamo ni tu mogućnost. Baš sam sad u komi i ne mogu vjerovati da niti u jednom privatnom vrtiću nema niti jedno mjesto. Izgleda da će MM morati odbiti posao a takve prilike se rijetko kada pružaju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jesi li pokušala s vjerskim vrtićima? Znam da ima na Pantovčaku, u Frankopanskoj... Idi na razgovor (ne telefonom), objasni situaciju, možda nešto uleti.

Imaš i neki privatni vrtić na Pantovčaku, nemam pojma kako se zove.

Imaš na Zelengaju vrtić na engleskom Obzori (Horizons), primaju djecu od 2 g. (izvrsni, dosta skupi).

Mislim da ti je ključna stvar osobni kontakt. Ja sam prvo dijete ubacila u gradski vrtić usred godine: dogodila mi se teška obiteljska situacija, naručila sam se na razgovor, objasnila i primili mi dijete. Telefonski bi me svi zacijelo odbili.

Pokušaj, ne odustaje se od posla zbog vrtića. Makar uzela neku čuvalicu i sama otišla na neplaćeni dopust tjedan dana, da se oboje prilagodite na novu osobu.

Sretno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zvala sam i gradske i nigdje nema mjesta. Nažalost nemamo mogućnost baka i deda, a prijateljice i ostali rade tako da nemamo ni tu mogućnost. Baš sam sad u komi i ne mogu vjerovati da niti u jednom privatnom vrtiću nema niti jedno mjesto. Izgleda da će MM morati odbiti posao a takve prilike se rijetko kada pružaju.
    Na zalost ne mogu ti pomoci konkretno ali mogu ti reci iz mog primjera - dobila sam posao i isto hitno trebala naci privatni vrtic i odraditi ekspresnu adaptaciju. Isto zvala okolo i nije bilo mjesta. Ali nisam zbog toga odustala od posla naravno! Pa posao je obicno dugorocan a problemi s vrticem traju najcesce do jeseni. Ako neki vrtic nisi dobila telefonom - odi osobno i pitaj na licu mjesta. Naglasi da je hitno. Prosiri "bazu" vrtica, gledaj i neke malo van ruke (ja sam npr. na kraju svaki dan vozila dijete na drugi kraj grada a u mom kvartu ima 4-5 privatnih vrtica - ali nije bilo mjesta ili uvjeti nisu bili ok po meni). Mozda mozes uzeti godisnji tjedan-dva dok ne nadjete vrtic. Ili da baka dodje do vas na mjesec dana pa pricuva dijete dok ne nadjete drugo rjesenje? Ili cak upisi u neki turbo skupi - pa makar i skoro cijela placa isla na vrtic - to je samo tih par mjeseci a nakon toga cete valjda dobiti gradski ili neki dobar blizi privatni. Sve je to mislim bolje nego propustiti posao ako vam je bitno da i tm pocne raditi...

Puno srece!

PS - moja je na kraju isla u Viticu, ja sam bila zadovoljna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    jesi probala ovdje
    http://www.zoz.hr/home.php?content=c...key=26&key1=27

nedavno je kolegica uspjela upisati dijete, tako je barem rekla.
    samo me zanima jelsu oni židovi ili ipak ne?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure moje sve sam pokušala zvala i vjerske i nevjerske, sve ove vrtiće koje ste pobrojale. Nemamo baku da nam može doći, a moja mama je bolesna i mi nju čuvamo. Ja ne mogu uzeti neplaćeni godišnji jer sam se i ja zaposlila prije 3 mjeseca i sad nam je najveća ludnica na poslu, a šef je izuzetno korektan i povećao mi je plaću i stvarno nebi bio red da sad to tražim i ne mogu. Gledala sam i vrtiće koji su nam van ruke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si vidla možda Pandu, ali ona je na zagrebačkoj?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mitovski, nemoj odustati! I mi smo se upisali usred godine, i nekoliko vrtića nas je htjelo primiti. Još isprobaj na par mjesta! Sretno!

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mitovski- kao što su cure rekle, osobni kontakt je vrlo bitan.
    Neka proba tvoj muž ići u vrtić sa malenom. U kratko neka objasni situaciju i možda se ipak negdje nađe neko mjesto.
    srkoz drugačija priča je preko telefona i kada čovjek dođe osobno i još sa djetetom na rukama.

Imaš u Berislavićevoj 13, Mala sirena, 46-80-035.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mi smo krenuli prije mjesec dana u privatni. samo zovi i moli..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i poslije nas su dosle jos dve bebe na adaptaciju

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Na Jarunu ima hrpa privatnih vrtića...Nemo, Frfi, Pipi duga čarapa...
    Upiši dijete barem za prvu ruku u vrtić makar ti je izvan rute...Nemoguće da ama baš niti jedan vrtić u Zg ne prima djecu...ne odustajte od posla, niste valjda ludi...!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo zvala sam i na Jarunu vrtiće i nema mjesta. Ispričala sam svima situaciju ali nažalost ništa. MM je išao isto u neke vrtiće i ništa. Ne znam, tek sad vidim koliko znače bake i djedovi.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

angažiraj tetu čuvalicu na mjesec-dva dok vas netko ne primi ili do jeseni dok ne budu upisi, posao je teško naći u ovim vremenima

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da nemo prima na jarunu, a ako se odlučiš za čuvalicu možeš je zvati na adaptaciju preko dva vikenda intenzivno uz ovih par dana to bi moralo biti dovoljno, ako još dogovoriš pismene upute i telefonske pozive uz to uvijek dolazite kući bez najave, vraćajte se i kad ste već krenuli, jer i zlatna osoba mora znati da je u vašoj kući prema dogovoreni uvjetima.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemo ne prima zvala sam ih. Prima Smjehuljica u Prečkom, pa ako ne nađem ništa drugo staviti ću je tamo iako će se morati dizati u 6 i imati ćemo sigurno 45min tramvajem uz presjedanja pa ja opet cca 45min uz presjedanja da dođem na posao.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nemo ne prima zvala sam ih. Prima Smjehuljica u Prečkom, pa ako ne nađem ništa drugo staviti ću je tamo iako će se morati dizati u 6 i imati ćemo sigurno 45min tramvajem uz presjedanja pa ja opet cca 45min uz presjedanja da dođem na posao.
    Ajme baš suosjećam s tobom jer smo i mi bili u sličnoj situaciji. Situacija kad dijete krene u vrtić je dovoljno stresna sama po sebi a kad moraš ovako navrat nanos još dodatno otežava. Upiši mrvicu tamo za početak a onda traži bolje rješenje. I ja bi još jednom ponovila, već rečeno, kod vrtića privatnih/gradskih ništa nije crno bijelo. Odi osobno na što više mjesta i pitaj možeš li ostaviti papire da te stave na listu čekanja. Mene su tako zvali iz jednog gradskog negdje na Krugama nakon što smo se već upisali u privatni. Ali ne sjećam se više koji vrtić je bio. Tako da te možda uskoro ugodno iznenadi telefonski poziv.
    I još nešto, čim prije promijenite ritam spavanja. Dijete će puno bolje proći prilagodbu ako je naspavano. Znaš i sama kako to ide: nenaspavano dijete=nervozno dijete.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

NIsam inače sklona nekom tužnom raspoloženju, ali baš sam klonula duhom i nekako me ovo iscrpilo i razočaralo i osjećam se bezizlazno. Znam da je većini teško shvatiti da nemamo nikoga ali mi stvarno nemamo nikoga da je pričuva. Moja mama je bolesna i mi moramo nju paziti, a drugi baka i djed su 300km daleko, rade i priča su za sebe. Moj brat i njegova sestra su isto 300km daleko. Stvarno je teško kad nemaš nikoga i to shvatiš tek u ovakvim situacijama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mitovski, ja te razumijem i susosjećam s tobom i držim fige da ipak nađete negdje neko mjesto...A jesi bila u državnom? Nisam baš upratila? Da se obratiš Gradu ili nekaj?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vidim sada da si zvala, a jesi li otišla u pripadajući vrtić na razgovor s direktoricom vrtića??
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.03.2012. at 14:07

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U naš pripadajući vrtić sam išla prije par mjeseci pa je ravnateljica okrenula očima kao nema nikakve šanse, imaju djecu i na čekanju itd., poslala sam sad muža da ode svejedno, možda se nešto promijenilo, nek ispriča situaciju. Sumnjam da će nas uzeti, ali eto da znamo da smo i to probali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našem u Dubravi ima sigurno mjesta
    to je u biti igraonica, ali dnevno čuvanje, hrana itd.
    ove godine ih ima svega 9 u grupi, prima do 14-15 djece (moja je rođena kad i tvoje dijete)

ako je tvom mužu posao prema istoku grada, poslat ću ti podatke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si pitala u Vrbiku tam kod raketa,veli mi frendica da svako malo dolaze klinci

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pitao je šef preko nekoga za vrtić na Vrbiku, a sad ne znam koji i rekli su da nema.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Konačno odlučimo da ćemo ju voditi u Prečko i žena kaže može krenuti u ponedjeljak i adaptacija OBAVEZNO 2 tjedna, a MM već sljedeći tjedan mora početi raditi. Ja ne razumijem dali za njih postoje izvanredne situacije!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mitovski-adaptacija traje dva tjedna obavezno.nije to radi njih nego radi tvog djeteta.

ALI iz iskustva-prvi tjedan ti je ful adaptacija-mozda peti dan spavanje, a drugi tjedan ,ako se kikac dobro snalazi ostaje u cjelom boravku.Sve ti ovisi o djeteu.
    Istina je da roditelj mora biti na raspolaganju ali ipak je to od 8 do 4.
    Nebi te htjela obeshrabljivati ali sto ces u slucaju bolesti?znam previse slucajeva kada je adaptacija prekinuta jer se djete razbolilo.Moras smisliti i neki backup plan.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Što sam ustvari htjela reci pa sam se sva spetljala:

Sluzbeno adaptaija traje dva tjedna (uvjek ima iznimaka) pa su ti zato tako i rekli, ali velim ti da vec drugi tjedan adaptacije 80% djece prihvaca vrtic i ostaje full vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nebi te htjela obeshrabljivati ali sto ces u slucaju bolesti?znam previse slucajeva kada je adaptacija prekinuta jer se djete razbolilo.Moras smisliti i neki backup plan.[/QUOTE]

Ne bih ti dosoljavala ranu jer znam kako ti je, i sama nemam nikoga tko bi mi pričuvao dijete, ali stvarno što ćeš u slučaju bolesti (koje su kod djece koja tek kreću u vrtić, nažalost, česte)?
    Naravno da nećete zbog toga odbiti posao, ali pokušajte naći nekoga tko bi vam uskočio (iako teže, ljudi ipak žele stalan posao), ili ipak razmislite o teti.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma jasno je meni da je to radi mog djeteta, ali mogli bi biti malo susretljiviji pa neću ja svoje dijete ostaviti u vrtiću ako će ono vrištati i plakati i neće nikako prihvaćati vrtić, ali da kažu dobro probati ćemo pa ćemo vidjeti pa ako bude nakon 8 dana dobro prihvaćala može ostati, a ne minimalno 2 tjedna i ne želimo ni razgovarati ako je manje od toga.
    Na ovo tvoje pitanje što ćemo kad se dijete razboli, ne znam ostati ću ja 2 dana s njom pa muž, pa ću ja otići odraditi popodne ili nekako ili ćemo pronaći neku tetu čuvalicu koja bi namm mogla uskočiti ponekad ako je frka, ali sve je to trenutno sada jako teško izvedivo. Da napomenem još jednom ja sam se zaposllila prije 3 mjeseca.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam, što rade drugi ljudi koji nemaju baka servise kad im se djeca razbole, a rade kod privatnika i ne mogu si priuštiti svako malo 10 dana bolovanja? Stvarno me zanima?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mitovski, ili se rastegneš s mužem kako znaš i umiješ, ili nađeš nekoga da uleti (što je problem... jerbo je jako teško imati nekoga - za bolest, em zbog djeteta, em zbog sebe, a i rijetko tko ti hoće čuvat bolesno dijete), ili se odlučiš za čuvalicu (što je u radnim godinama bolje jer je manje bolesti), ili sjediš doma i pišeš na rodi kak je super bit domaćica. Mlogo opcija Držite se!
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 13.03.2012. at 21:10

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mitovski ne uzrujavaj se zbog ta dva tjedna.velim ti da je to ipak uglavnom tjedan dana.Ali ti opet nitko ne kaze da je adaptacija sluzbeno zavrsila.

iako znam vrtic-Obzori-u kojem sam s jednim djetetom adaptaciju odradila u jednom danu.drugi dan je ostala full time(dijete je takvo)Probaj kod njih.vrtic za preporuku (cijena visoka), program na engleskom, jedina mana male sobice.

Inace-pitala sam te za slucaj bolesti bas zbog vase situacije-ti frisko radis-muz ce jos friskije.vjerujem da bi vam bilo jako nezgodno s bolovanjima bar zasada.
    Posljednje uređivanje od anatom : 13.03.2012. at 21:25

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •