ma ne treba ti socijalac
može i privatnik
samo napiše u nalazu molim mirovanje
i to je to
ma ne treba ti socijalac
može i privatnik
samo napiše u nalazu molim mirovanje
i to je to
za pulu- papire donjeti do nekih 8:45.
samo povjerenstvo počinje u 9:00 i odmah prozovu sve trudnice. ulaze redom kako su došle.
ja sam imala 2 otpusna pisma - nije čitala dijagnoze i razloge. još je i "vikala" na mene da zašto sam ja došla te da drugi put obavezno pošaljem nekog umjesto mene. produžili su mi do 26.03. sada sam 23+6. i pitali su me gdje radim
curke treba socijalac!!!!
poslala sam mamu u dom zdravlja kruge s nalazima od pvt ginica i pitala ju je zena tamo da gdje su mi papiri od izabranog ginekologa (socijalnog)...mama se snasla pa rekla da nikad ne idem socijalcu (odem naravno nekada), pa su je poslali kuci s ovjerenim papirima rekavsi da do iduce komisije MORAM izabrati soc. ginica i doci s njegovim papirima jer da mi ove od pvt doca nece priznati....
ispricala sam to svom lijecniku i predpostavljate komentar, da sad tu ne budem prosta....ali u nasem se zdravstvu ne zna tko, koga, gdje i zasto pa se eto i na nama sada bruse a mi kao nek mirujemo doma.....pa kako da mirujem kad moram hodocastiti k 100 ljudi???![]()
onda je to ili novo pravilo ili je netko nešto krivo razumio
ili sam ja imala sreću pa mi nikad nikog nisu vratili sa nalazom privatnika
Mom mužu nisu pravili probleme i produžili su mi bolovanje ali su mu napomenuli da usprkos tome što idemo kod privatnika idući put donese papire od socijalca.
Ja sam na bolovanju od 1.1. te sam doznala finu informaciju kod hzzo-a.
Došla sam tamo sa papirom od primarnog dr, za bolovanje , a oni, jojjjj vi od 1.1. spadate u novu grupu korisnika, molimo donesite, prosjek plaća zadnjih 6.mj. kopiju zdravstvene, osobne, tekučeg računa i matičnog lista rođenih te rodnog lista!!!
Nadam se da nisam što izostavila, pa neki njihov formular, išao mi je muž još 2x tamo....
Kada sam došla po doznake moj dr. soc. opće prakse me upozorio da pošto vodim privatno trudnoću - MORAM ipak ići kod SOC.GIN. kod koje idem samo po uputnice da mi ona otvori bolovanje za drugi mjesec???
Sada meni nije bilo više njišta jasno, pa sam jučer otišla kod nje i pokazala papire od privatnog gin. te objasnila kaj mi je dr.opće prakse rekao - njen odgovor je da mi ona ne može otvoriti bolovanje jer mi ona ne vodi trudnoću, može samo napisati potvrdu na nekom malom papiriću, koji ću u pon. nositi opčem dr. stvarno se nadam da je to dovoljno, više sam luda od hodanja, a ne bi ni smjela toliko sim tam...pa sad još na komisiju 1.3....
Jel imao netko sličnog iskustva?
Ćemu tolike komplikacije???
Romi, kod mene je bilo isto tako, samo što mi je dr. opće prakse ipak otvorila bolovanje iako nisam imala potvrdu od soc. ginekologa (a rekla je da treba).
Međutim s komisije su me vratili i rekli da moram imati svaki put potvrdu socijalnog ginekologa.
Ok, ja imam tu potvrdu od soc. giniča pa je valjda to dovoljno?!
Koliko sam skužila za 2.mj. će mi moj opći dr. produžiti bolovanje (valjda neće raditi probleme) i od 1.3. na komisiju sa svim papirima i potvrdom.
traze oni i trudnicke knjizice, no ne rade frku ako je nemate (MM kupio, nitko je nije pipnuo pa je potpuno prazna)
i moja trudnička knjižica stoji prazna.... sumnjam da će se ijednom doktoru dati upisivati sad sve nalaze...enivej, ovaj tjedan bih trebala na komisiju pa ćemo vidjeti hoće li me vratiti zbog trudničke knjižice
Betty blue - jesu te vretili zbog trudničke knjižice?
Ja idem tek 1.4. na komisiju i isto tako nemam trudničku knjižicu, pa me zanima?
nemam trudničku knjižicu
suprug je nosio na komisiju kopije svih nalaza (i originale na uvid). preglede obavljam kod privatnog ginekologa. nisu radili nikakve probleme oko toga.
Ma ne, nego nisam znala što traže pa sam poslala muža sa svim šta imam da ga ne vraćaju
nisu, produžili mi bolovanje do početka porodiljnog, trudničku knjižicu ovaj put nisu spominjali.romi prvotno napisa
Inače, moguće da je u različitim domovima zdravlja različita praksa. Ja idem u DZ Kruge i gotovo sam sigurna da tamo svima traže nalaze (potvrde) socijalnog ginekologa
Ja ću morati u DZ u Martičevoj pod koji spada cijeli širi centar i Z dio grada.
Imam potvrdu i od socijalnog ginekologa, to nije bed, nadam se da će i meni odmah produžiti do početka porodiljnog.![]()
Romi, vidim da ti je temin u lipnju, kao i meni, pa sam sigurna da hoće. Meni su inače na prošloj komisiji rekli da mi idući put jedan od doktora napiše datum početka porodiljnog, pretpostavljam baš iz tog razloga.
Ako još nisi bila po uputnicu za komisiju, mislim da ti i dr. opće prakse to može napisati na uputnici. al možda to i nije tako obvezno, ipak si izračunaj datum, možda te budu pitali
Meni nije jasno kako oni računaju te datume 42 dana prije obveznog: npr. meni je termin 3.5. i po mom izračunu to ispadne negdje tamo oko 23./24. 3. početak obveznog rodiljnog dopusta,a taj dr. na komisiji mi je izračunao da mi počinje 19.3. :/ jel se računaju vikendi ili ne ili ...?
Ja se naravno ne bunim jer će mi prije počet sjedat puna plaća :D
Ništa me nisu pitali čak ni dokumentaciju samo gdje radim i koliko imam staža, radi se o komisiji u Baštijanovoj (zapadni dio grada). A prozvali me nakon 10 min. (bila gužva ali kao trudnici dali mi prednost) sve u svemu super bilo.
Meni je termin 20.6. znaći da bi porodiljski trebao poćeti oko 15.5.?
Valjda, budem pitala svog dr. opće prakse, valjda on zna!
45 dana prije termina tako da ti je Lili tvoj dr dobro izračunao početak PDbetty blue prvotno napisa
.
selim s drugog topica
aro32 prvotno napisa
tarapearl prvotno napisa
Alec, Betty Blue, you're right, 45 dana prije termina.
Zasad je sve u redu (da pokucam). Što ako na komisiji utvrde da mi nije ništa i vrate me na posao (a imam točno 30 dana do PD, onaj od 45 dana).
Kakve sam sreće, ne bi me čudilo (kao na faksu - rekoše: "nitko ne pada taj ispit". Osim mene)
E da, još nešto: kako stoje stvari u Martićevoj (mislim da će me tamo poslati, po lokaciji)?
Zaboravite ova dva prethodna pitanja:
KRUGE su moja lokacija.
E, pa sad: koja je to "soba" gdje se trebaju ostaviti papiri i od koliko sati rade?
A mene ovo zanima za Martičevu?aro32 prvotno napisa
![]()
ta "zgradica" na krugama ti je (sad ću ja po svom objašnjavat) lijevo od ljekarne (ili kioska), dakle, odvojena je od glavne zgrade. Uđeš unutra, penješ se desno gore po stepenicama, na prvi kat. I tamo ti stoji polica gdje ostavljaš dokumentaciju. Radi od 08 do 16 (mislim) i ti ponedjeljkom, srijedom i petkomaro32 prvotno napisa
Thx!
To je, pretpostavljam, ono bliže parkiralištu. A i pitat ću na porti, ako ništa ne piše na vratima.
Hvala za radno vrijeme.
Ja moram sutra na komisiju na Kruge, a doktorica mi u ponedjeljak rekla da oni srijedom ne rade i da mi je u četvrtak 60 dana i da odem tada.
( Neću ići naravno ja nego suprug)
Pa sad pročitala da rade samo pon., sri. i petak?????
evo ja poslala danas mm na komisiju... sa papirima za produzenje bolovanja i trudnickom knjizicom u kojoj je svaka dijagnoza lijepo iscrpno opisana... od one kako ne zanosim godinu dana, kako imam mucnice, prijeteci pobacaj.. ukljucujuci dijagnoze bronhitisa, bolova u plucima jos mjesec dana nakon terapije antibioticima, viroze, raznorazne infuzije, candide, visokih temperatura, svako malo visoki crp... da ne pricam. u zivotu nisam bila toliko bolesna... a da ne velim da mi je posao takav da radim doslovno na cesti u autu..
i zamislite.. produzili oni meni bolovanje 3 tjedna... :shock: znaci 21. travnja opet :/
ja sam zadnji put na komisiji bila 09.03. i lijepo je pisalo da rade pon, sri i pet.tarapearl prvotno napisa
Al ta dan-dva ti toleriraju, jednom mi je bolovanje isticalo u petak, ja došla taj dan i falili mi neki papiri, rekli da mogu i u ponedjeljak doći
Ja sad prvi put idem na komisiju pa nisam znala, a doktorica mi je to ponovila valjda pet puta , joj, grrrr.
Valjda neće raditi probleme, otkuda bi mi trudnice prvi puta to mogle znati.
Hvala!![]()
Evo samo da Vam javim da je suprug išao danas i rade svaki dan osim srijedom.
Valjda stalno mijenjaju radno vrijeme. Ko bi ih znao...
bio danas i mm i produžili su mi ,piše do TD.znači više ne moram na komisiju.![]()
Ja sam bila u četvrtak u Martičevoj i produžili su mi do porodiljnog, no nije neki dug period, ali ipak ne ja ne moram više tamo, jupiiiii!!! :D
Također :D (DZ Kruge)
To na Krugama je ispalo da je neka zgrada tamo na kraju, ali ne di je laboratorij, već neka prije. Majka je bila, pa ne znam točno.
podižem temu... jel ima netko friških informacija? mene konkretno zanima DZ Kruge u Trnju. kak je radno vrijeme? osim one tri kopije formulara od doktora opće prakse jel trebam sve nalaze od ginekologa fotokopirati i njima ostaviti ili samo na uvid se daje? jel treba trudnička knjižica? dijagnoza mi je prijeteći pobačaj i prekomjerno povraćanje pa se nadam da će odobriti...
Komisija treba vidjeti nalaz tvoga ginekologa i na osnovu njega produljuje bolovanje (nisam čula da je komisija vratila trudnicu na posao). Na komisiju ne moraš ti ići, neka ode tvoj muž ili netko u koga imaš povjerenja.
na bolovanju sam od doslovno prvog dana, bila na komisiji jednom , dr. dala uputnica, čekala 5 min (Zaprešić), sjela u uredu par minuta, i to je bilo sve,
rekli su mi da od sad samo nosim doznake od dr. i više ne moram dolaziti, uopće me nisu ništa pitali niti čitali moje papire
A sada i da idem, nemaju me kud vratiti raditinisu mi produžili ugovor kad su saznali za trudnoću
i da, isla sam kod privatnika, ali OP ne priznaje njegov nalaz, pa sam morala soc. po povijest bolesti za OP.
i meni je bio prijeteci.
Meni su rekli da u neke ambulante dolazi kontrolorka/komisija (ne znam dal samo za trudnice ili za sve), a u neke ne dolazi jer im je van ruke pa moras sam ici na komisiju. Moja ambulanta spada pod Zagreb-centar, a na komisiju su me poslali na Kruge.
U Rijeci komisije dolaze kod doktora u ordinacije kako bi kontrolirali bolovanja. Koliko je meni poznato, ne rade probleme trudnicama, samo traže preslike trudničkih knjižica poslje pregleda kod ginekologa. Kad ginekolog da papir za otvaranje bolovanja radi koplikacija (3 mjeseca), u mom slučaju je komisija rekla da ne moram donositi više te papire za otvaranje bolovanja, jer se ionako na preslikama trudničke knjižice vidi da sam imala spontane. Redovito se javljam doktorici opće prakse kad idem po doznake (kaže da me mora "vidjeti" radi komisije) i to je to.
Nešto slično je bilo kad sam imala lom noge, valjda je morala "vidjeti" gips, nije papir iz bolnice bio dovoljan. Pa dobro, nek gledaju......
bok,cure.molila bi vas savjet-evo nakon pozitivne bete(iz 7.ivf-a) 20.07 dr.mi otvorila komplikacije u trudnoći-a nažalost jučer sam imala kiretažu u 8tt
koliko sad imam pravo bit na bolovanju,mi se odmah prekidaju komplikacije?
naime lani u 11mj.sam imala isti slučaji bila sam doma 1,5mj nakon kiretaže,jer me dr. vodila još mjesec dana pod komplikacije pa tek onda na b.o. od kiretaže.
sad je neka dr. doktorica,neznam koliko će mi dat bolovanja,ali ovaj put sam još više psihički slomljena,toliko me pogodilo..![]()
Ja mislim da se bolovanje nakon kiretaže više ne računa pod komplikacije.Ja sam nakon kiretaže dobila dva tjedna,a moja frendica tjedan,ovisi...
Posljednje uređivanje od Nitenaja : 31.07.2012. at 23:22