Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Tko smo to mi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    Nena, skroz si u pravu, ali potpisujem leonisu kad kaže

i dalje ne kužim dobro pitanje
    što se želi postići time kad definiramo kome što znači "mi"

ako je sve benigno, onda komotno možemo svi potpisati Peterlin i tema gotova
    Mislim da nije toliko benigno, zato se uopće nisam ni upustila u nabrajanje tko sam to sebi ja ni tko smo mi jer svi dođemo do semantičke definije kao peterlin.
    Usredotočila sam se na ono - izađimo malo kod promatranja problema iz toga svoga MI, kakvo god ono bilo trenutno, i uđimo u tuđe MI pa će stvarno biti manje onoga -ako moja krava crkne, neka i susjedova.
    Moja mama je uvijek imala neku smiješnu postavku u glavi koju je nama prenosila, a glasi otprilike ovako - "Ja baš volim da su svi zdravi i bogati oko mene, em neće od mene prositi, em se ne moram za njih brinuti".

To je neka apsurdno altruistično-sebična kombinacija, koja nije baš posve luda.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 18.03.2012. at 10:29

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Usredotočila sam se na ono - izađimo malo kod promatranja problema iz toga svoga MI, kakvo god ono bilo trenutno, i uđimo u tuđe MI pa će stvarno biti manje onoga -ako moja krava crkne, neka i susjedova.
    Moja mama je uvijek imala neku smiješnu postavku u glavi koju je nama prenosila, a glasi otprilike ovako - "Ja baš volim da su svi zdravi i bogati oko mene, em neće od mene prositi, em se ne moram za njih brinuti".
    mama ti je skroz u pravu
    i zato i dalje ne kužim pikulu (ok. i meni je nedjelja, pa je možda u tome stvar)
    taj 3-godišnji porodiljni nije ispunio svoju svrhu u pronatalitetnoj politici (ma kako nekima dobro došao kad su dobili 3. dijete)
    u stanju u kojem je država danas, važnije su sve one stvari koje je nabrojala leonisa ranije, pa ako se nešto ukida, onda sam za to da se ukine ono čime MI najmanje gubimo
    ja bih da se ne ukine, dobro bi mi došlo ako/kad ostanem trudna i dobijem 3. dijete, ali to nije razlog zbog kojeg ću odlučiti hoću li ili neću imati 3. dijete
    ali radije bih da mogu bez veza upisati dijete u jaslice, da ne moram strahovati od kojekakvih gorih "mjera štednje" od ukidanja tog dijela porodiljnog
    ne bi me čudilo da za koju godinu uvedu porodiljni od 6 mjeseci

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije toliko benigno, zato se uopće nisam ni upustila u nabrajanje tko sam to sebi ja ni tko smo mi jer svi dođemo do semantičke definije kao peterlin.

To je neka apsurdno altruistično-sebična kombinacija, koja nije baš posve luda.
    Mislim da krivo tumačite moje pitanje kao neko postrojavanje ili diskusiju za i protiv (čega zapravo?)
    Mislila sam baš na ovakvo lijepo nedjeljno filozofiranje - hvala Nena J
    Posljednje uređivanje od pikula : 18.03.2012. at 14:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •