Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Dohrana i atopijski dermatitis?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pod kakvim nadzorom?
    kortikosteroide nam je dr dala kad se pojavilo (oko 3 mj), mazali par dana i proslo ...
    al se jako brzo i vratilo;(
    dermatologica je pogledala i nista posebno nije rekla- mazat neutralnim kremama, kortikosteroide po potrebi, ne cesce od jednom u tri tjedna...
    sad izbjegavam kortikosteroide(nismoio ih vise koristili) , jer sam malo vise citala o ad, mazemo se adermom, i kupamo se u njihovoj kupci.
    sad smo pri kraju kreme, a nisam bas primjetila da pomaze.. kupili smo uriage xemose jer sam cula da nekima to bolje djeluje, ali jos nismo mazali.
    ma on je na dane sav crven, uzas, na dane super lice, i tako se stalno izmjenjuje (tj skoro uvjek ima, ali na dane je to maaalo i ne crveni se uopce pa se jedva vidi)

nismo otkrili pravilnost, ni u vezi kreme ni moje prehrane;
    i sad me brine ta dohrana- ako mu dam ,jabuku i on je 2 dana crven, kako da znam da je d toga, kad je i onako stalno od neceg crven..;( ,
    razlikuje li se alergijska reakcija od ovoga? kako je prepoznati?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tapi prvotno napisa Vidi poruku
    pod kakvim nadzorom?
    kortikosteroide nam je dr dala kad se pojavilo (oko 3 mj), mazali par dana i proslo ...
    al se jako brzo i vratilo;(
    dermatologica je pogledala i nista posebno nije rekla- mazat neutralnim kremama, kortikosteroide po potrebi, ne cesce od jednom u tri tjedna...
    sad izbjegavam kortikosteroide(nismoio ih vise koristili) , jer sam malo vise citala o ad, mazemo se adermom, i kupamo se u njihovoj kupci.
    sad smo pri kraju kreme, a nisam bas primjetila da pomaze.. kupili smo uriage xemose jer sam cula da nekima to bolje djeluje, ali jos nismo mazali.
    ma on je na dane sav crven, uzas, na dane super lice, i tako se stalno izmjenjuje (tj skoro uvjek ima, ali na dane je to maaalo i ne crveni se uopce pa se jedva vidi)

nismo otkrili pravilnost, ni u vezi kreme ni moje prehrane;
    i sad me brine ta dohrana- ako mu dam ,jabuku i on je 2 dana crven, kako da znam da je d toga, kad je i onako stalno od neceg crven..;( ,
    razlikuje li se alergijska reakcija od ovoga? kako je prepoznati?
    Uriage Xemose je krema koja je mojem djetetu smetala - pekla ga je. Pripazi na reakciju kod djeteta prilikom isprobavanja nove kreme. Kao što si i sama rekla kortiće je bolje izbjegavati, kožu je potrebno optimalno čistiti i mazati kako se stanje ne bi pogoršavalo. Probaj ga kupati u vodi sa malo maslinovog ili nekog drugog ulja (mi smo koristili Balmandol). Ako vidiš da neka krema ne djeluje (u periodu od mjesec ili dva) pokušaj neku drugu. Imaš jako puno o iskustvima nas mama čija su djeca imala ili imaju AD na linku http://forum.roda.hr/threads/6416-At...is#post2093077 .
    Budući da dojiš probaj iz svoje prehrane izbaciti za početak kravlje mlijeko u potpunosti. Nakon 2 tjedna ako je djetetu smetlo vidjet ćeš poboljšanje na koži. Svakako napravi ono što je jelena.O prepuručila - od pedijatrice zatraži testiranje na najčešće alergene.
    Posljednje uređivanje od Točka : 26.03.2012. at 10:04 Razlog: Tipfeleri

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •