Stranica 6 od 31 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Inesz, i ja sam o tome razmišljala na taj način. Hvala što si to napisala.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Znam da je gotovo utopija, ali MPO pacijenti radi ovog i sada važećeg Zakona imaju pravo na bilo kakvo obeštećenje:
    dalje:
    -prethodni Zakon nije imao dobno ograničenje, a ovaj će po svemu sudeći imati i to dobno ograničenje postavljeno prilično nisko na 42. godinu života žene
    -svakoj ženi koja je prolazila mpo postupke po Milinovićevom zakonu i tako dosegla te svoju 42. godinu, dopustiti da sljedeće tri godine prolazi postupke na teret HZZO
    (jer da nije bilo ovakvog Zakona mnogo više njih bi uspjelo ostvariti roditeljstvo)

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Inesz pisala sam u ministarstvo vezano za te iskorištene "Milinovićeve" postupke, oni su proslijedili u hzzo (jer je to kao njihova nadležnost) i došao je odgovor iz kojeg se opet ništa ne zna, ako hoćeš pošali mi na pp mail adresu pa ti ga proslijedim sutra

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, sretan Vam Dan žena! Kad već Vlada ne misli na nas. Sabor zasijeda, bila bi lijepa gesta da su naš zakon danas stavili na dnevni red. Ali, ne! Čekamo i dalje.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

našla sam ovu temu od 28.09 http://forum.roda.hr/threads/68312-P...1nji-MPO-zakon. i kopiram svoj post:
    samo da ne bude ku-ku-lele nakon toga....
    i još malo predizbornih obećanja:
    Objavljeno 15.09.2011.
    Umjetna oplodnja; dali će se mijenjati zakon u svezi zabrane oplodnje jajnih stanica?
    Naravno, odmah po konstituiranju nove Vlade RH promijeniti ćemo Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. Naime, aktualni zakon spada u prvu polovinu 20.stoljeća te ga je neophodno promijeniti sukladno znanstvenim medicinskim spoznajama 21.stoljeća.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    našla sam ovu temu od 28.09 http://forum.roda.hr/threads/68312-P...1nji-MPO-zakon. i kopiram svoj post:
    samo da ne bude ku-ku-lele nakon toga....
    i još malo predizbornih obećanja:
    Objavljeno 15.09.2011.
    Umjetna oplodnja; dali će se mijenjati zakon u svezi zabrane oplodnje jajnih stanica?
    Naravno, odmah po konstituiranju nove Vlade RH promijeniti ćemo Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. Naime, aktualni zakon spada u prvu polovinu 20.stoljeća te ga je neophodno promijeniti sukladno znanstvenim medicinskim spoznajama 21.stoljeća.
    nova vlast je preloša.... ništa od obećanja.
    totalno sam tužna, bijesna i razočarana!
    i nemam ideju kaj dalje.............. koliko još čekati? svi šute a prije izbora su pjevali na sve strane! mogla sam do sada još koji postupak odraditi.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da,prati ih ODLUČNO MOŽDA,kao da se boje vlasti.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    nova vlast je preloša.... ništa od obećanja.
    totalno sam tužna, bijesna i razočarana!
    i nemam ideju kaj dalje.............. koliko još čekati? svi šute a prije izbora su pjevali na sve strane! mogla sam do sada još koji postupak odraditi.
    Pa ne stignu se sad nama baviti.
    Ipak je sad bitnija izmjana menija po ministarstvima,hoće li će biti vegeterijanski ponedjeljak ili brački petak.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja bih samo htjela pozdaviti one iz vlade, odnosno one koji citaju za njih forum
    mah mah

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ici u postupak krajem mjeseca ili cekati i dalje da promjenite profil hrvatkih politicara i pocnete ispunjavati svoja obecanja?!?

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moj sat otkucava... zar još jedan ciklus moram čekati? ;( eni nju eni badi?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ću ipak sad krenuti jer dok se oni odluče jel bi pili ili jeli, a kamoli bi li mjenjali zakon o MPO ja ću doći u menopauzu! Puna mi je kapa tih velikih faca koji znaju samo obečavati ali ne i napraviti! Nagledali smo ih se do izbora, a i nakon njih! Kako čujem, danas izglasavaju zakon o javnom okupljanju pred Vladom, Saborom i Ustavnom sudu. Mogli bi nas ugostiti!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja necu jer me sad i doktor i doktorica uvjeravaju da ako idem sa sljedecim ciklusom da cu taman po novom zakonu

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    ja necu jer me sad i doktor i doktorica uvjeravaju da ako idem sa sljedecim ciklusom da cu taman po novom zakonu
    ??? Slijedeći mjesec?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Možda oni imaju neka saznanja koja mi nemamo.
    Nadam se da im je savjet utemeljen.
    Na žalost bolje je ikakav postupak nego nikakav,ako se ova agonija sa Zakonom bude još razvlačila,procurilo je toliko vremena...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bi čekala, ali živci neće Šalim se, skoro, ali stvarno nemam živaca čekati da se gospoda odluče bi li pi*kili ili *akili. Muka mi je već! A vrijeme odlazi u nepovrat! Neznam, vidjeti ću šta doc kaže kad preksutra dođem po lijekove.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

A ne znam,krajem mj bih trebala dobiti pa mi je slj ciklus krajem travnja.a i mijenjala sam
    Soc.gin sad i imam upalu neku koja ne prolazi,stres na poslu,kile za skinut-nalazim dosta toga protiv odlaska na postupak ovaj mj,jedino je moja zelja za

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

čini se da su na žalost toliko sposobni da nisu u stanju ni pi*kiti, a ni ka*iti. kad se samo sjetim kako su nam obećavali kako naš zakon ide na jednoj od prvih sjednica jer ga imaju spremnog. ako su ovako brzi sa zakonom koji imaju pripremljen što će tek biti sa onima koje tek treba osmisliti? baš smo si pametnu vladu izabrali, nema šta! sad mi toliko smiješna ta priča da mi se više ne da ni živcirati.
    ne preostaje nam drugo nego štedit pare pa u inozemstvo. za milinovićeve vladavine samo sam čekala da ga smjene i mislila kako će onda sve ići na bolje, sada ispada da nam pomoći u ovoj zemlji nema.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

zvala sam doktora R. danas radi svojih nalaza pa sam ga usput pitala dali ima kakvih novosti vezano za novi zakon. Rekao mi je da je čuo da danas ide u proceduru, tak da nadam se da bi skoro moglo biti nešto ....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nema šanse da se išta pokrene prije sredine travnja, tek je tad opet sabor

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kak prije sredine travnja... kaj sad imaju pauzu ili ?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bluebella, evo ti link na trenutnu sjednicu koja je završila u petak

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2148

za sada nema navedeno kad će biti sljedeća sjednica sabora

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeee pa stvarno nisu normali.... odoh ja pripremati papire za Prag.... stvarno mi je više dosta....

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    zvala sam doktora R. danas radi svojih nalaza pa sam ga usput pitala dali ima kakvih novosti vezano za novi zakon. Rekao mi je da je čuo da danas ide u proceduru, tak da nadam se da bi skoro moglo biti nešto ....
    ja sam danas dobila mail od ministarstva (inaće pišem im jednom mjesečno) i rekli su mi da ide u saborsku proceduru za 10tak dana (da stalno spominju 10tak dana) i da im se javim mailom idući pon kad će imat više info

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da da za desetak dana su rekli već desetak puta! Ma fuj više!!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam danas dobila mail od ministarstva (inaće pišem im jednom mjesečno) i rekli su mi da ide u saborsku proceduru za 10tak dana (da stalno spominju 10tak dana) i da im se javim mailom idući pon kad će imat više info
    ja im se isto javljam često, ali još niti jedan odgovor nisam dobila.
    već su spominjali da ide za desetak dana u proceduru pa se ništa nije desilo.
    nadam se da ovaj put neće biti tako.
    anyway.. već sam se naručila u Vinogradsku za pretrage koje su mi potrebne za Prag u lipnju, pa ako se ovdje nešto desi po pitanju zakona do tad super, od viška nalaza glava ne boli, ako ne idem u Prag pa pošaljem našem dragom ministru razglednicu.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To za 10 dana je bilo rečeno prije 25 dana. Meni, eto, već 4. mjesec odgađanja postupka. Kad k tome pribrojim 2 godine neadekvatnog liječenja i broj bačenih stanica u 4. postupka ( "samo 3 zrele"), bit će da me ova država lijepo sredila za cijeli život.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja više nemam živaca, krenula sam u postupak, pa šta bude. Dok njih dočekam, ući ću u menopauzu!

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

neki dan sam na naslovnici nekih novina vidjela naslov 100 dana nove vlade.. došlo mi je da se rasplačem na kiosku.
    lijepo nam obećavali naš zakon na jednoj od prvih sjednica. eto 100 dana nisu uspjeli apsolutno ništa napraviti, osim razočarati nas više nego onaj prijašnji paket dušebrižnika. bravo za našu sposobnu vladu. i bravo za nas naivne!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

*mare* meni dođe da se rasplačem svaki dan od muke,jer i dalje čekamo da se obećavano ispuni,odlazimo u postupke vani ili pristajemo na suboptimalno liječenje u našoj državi.
    E pa draga vlado za sada ste se pokazali uspješnom samo u jednom segmentu koji se može definirati kao podjela plijena-stranačke zaslužnike nagraditi za njihovu vjernost.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I fikuse u Saboru uredno zalijevati obilnim dnevnicama,malo ih još i pognojiti raznim povlasticama

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jeli netko vidio članak u Jutarnjem?
    Tamo se navodi da po novom zakonu žene do 42g. imaju pravo 6 postupaka na trošak države od kojih 2 moraju biti u prirodnom ciklusu bez stimulacije?
    Molim vas recite da sma nešto krivo shvatila.....

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeli netko vidio članak u Jutarnjem?
    Tamo se navodi da po novom zakonu žene do 42g. imaju pravo 6 postupaka na trošak države od kojih 2 moraju biti u prirodnom ciklusu bez stimulacije?
    Molim vas recite da sma nešto krivo shvatila.....
    nisi krivo shvatila .. na žalost....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ali mi nije jasno kaj je onda s klomifenim? Mislim onda bi to bilo da imam pravo na 4 stimulirana postupka da su nam 2 ukinuli
    I šta je s ovim postupcima što smo do sad bili.
    Na karaju će biti kad dođe zakon da ja više ni nemam pravo na ništa

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moze neki link, ne nalazim u jutarnjem online

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

u tiskanom jutarnjem je na 2 velike stranice članak.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a bum kupila jutarnji onda

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, nažalost je samo u tiskanom izdanje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ono što mene cure plaši je također neanonimnost donora, donacije će biti u HRvatskoj, ali neće biti donora pod ovakvim uvjetima. Cure koje ste krenule put CZ na teret HZZO-a, požurite se, bojim se da bi uskoro stvari mogle u neželjenom smjeru.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mislim ja se duboko nadam da je ovo sve kriva informacija.
    A gadi mi se to što ja ovisim o novinarskim člancima a da oni i dalje samo šute.

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ima i skraćena verzija online....

http://www.jutarnji.hr/kukuriku-koal...odnju/1016956/

Mislim da se postupci broje ispočetka (ako sam ja dobro shvatila), ali kako ovo izgleda (4+2) bojim se da bi to stvarno moglo značiti samo 6 pokušaja, a ne kao dosada 6 pokušaja sa full stimulacijom.... ispravite me (molim vas) ako griješim....

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala plavusho na linku pitanje za one koji su citali tiskano izdanje: spominje li se igdje ikakav datum primjene u praksi?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne piše ni kad ide u proceduru. Sve si više mislim da bi trebalo poslat mail na novinakru da se izjasni od kud joj te informacije.
    Mislim sigurno neće odgovorit ali sve mi je to nekako sumljivo
    Posljednje uređivanje od dea84 : 26.03.2012. at 14:42

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

stvarno su ispali dvolični, uspjeli su da se mali čovjek osjeća bespomoćno i prevareno.
    baš me zanima što bi se dogodilo da se radi o njihovoj djeci?
    moj glas više nikad neće dobiti.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 26.03.2012. at 14:50

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne piše ni kad ide u proceduru. Sve si više mislim da bi trebalo poslat mail na novinakru da se izjasni od kud joj te informacije.
    Mislim sigurno neće odgovorit ali sve mi je to nekako sumljivo
    u jutarnjem piše da je Ministarstvo zdravstva prošli tjeda uputilo prijedlog zakona u Vladinu proceduru.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Poznanica je pak prosli tj dobila info od dr da je to prosli tj "rjeseno" i da ocekuju praksu od svibnja ali opet,mislila sam da nesto konkretnije pise.
    Svi novinari bi u ovakvim slucajevima trebali navoditi svoje izvore a ova bi se konkretno novinarka morala posramiti.u clanku pise o MPO a u naslovu joj stoji umjetna oplodnja e pa hvala joj na tom epitetu

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, u pravu si
    vjerovatno od ovog jada nit ne vidim kaj piše

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

naslove novinari najčešće uopće ne pišu a sigurna sam da novinaraka, inače vrlo dobro upućena u cijelu tematiku, nije sama napisala umjetna.

Zakonski prijedlog je gotov, dala bih se kladiti da ga je i sama novinarka vidjela......

U svibnju je 2. kongres o reprodukcijskom zdravlju, planiranju obitelji i kontracepciji, Šimunić saziva takav kongres kao predsjednik hrvatskog društva za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju... do tada vjerujem da će sve biti gotovo i da će on to kao kralj svega, kao šef IVF poliklinike, kao i dalje glavna faca u Petrovoj, kao predsjednik spomenutog društva ali i kao član Nacionalnog povjerenstva koji je izradio ovakav zakon slavodobno objaviti.
    2. hrvatskom kongresu o reprodukcijskom zdravlju, planiranju obitelji i kontracepciji

...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mislim ako je to sve istina što piše onda smo prevareni i više nego što mislimo
    iskreno sve mi se gadi...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zašto su MPO pacijenti jedini koji imaju ograničenja u liječenju?
    Ne kažem da neka druga skupina pacijenata treba imati ograničenje, ni dobno ni o broju medicinskih postupaka kojima su podvrgnuti, samo pitam zašto su nama ista postavljena.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 26.03.2012. at 16:10

Stranica 6 od 31 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •