-
I kod nas klasika... Djeca su na Veliki petak kod svekrve pa će jesti škarpinu ili neku simboliku (slane inćune i krumpir salatu), mi isto tako.
Na Veliku subotu obično skuham leću li grah, a već popodne odnesem klopu na blagoslov: šunka, kobasice (domaće, nabavila), jaja, hren, mladi luk, rotkvice... Ne znam za francusku salatu, mislim da ću to napraviti na Uskrsni ponedjeljak kad mi dođu gosti. Pečem pince za cijelu obitelj, a od kolača još samo bijela pita ili mađarica.
Uskrsni ručak - juha od teletine i neko pečenje (vjerojatno isto teletina, a možda bude i štruca od mljevenog mesa, tak da oni koji imaju gebise nemaju problema sa žvakanjem... ) Obavezno umak od kopra.
Uskrsni ponedjeljak - nastavak juhe od Uskrsa, pohana teletina ili mali odresci od svinjećih leđa, mladi krumpir s peršinom
Od suhih kolača - napravila crnu salamu s bademima (već su klinci pol pojeli), napravit ću još špric kekse i to je to.
Jaja obično farbam u luku i ukrašavam listićima, ali sam ove godine kupila neke šarene jestive boje dr. Oetkera, pa me baš zanima kak bu to ispalo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma