Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Doziranje Lupoceta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da se nemaš razloga bojati, malo se opusti. Evo meni je neki dan moj manji kurio 39.5, dam mu panadol, temperatura tek za dva sata padne na 39.1 i onda tri sata od kada sam mu dala lijek opet počne skakati, dijete se trese, klone itd. Onda sam morala kombinirati ibuprofen sa paracetamolom. Imao je kombinaciju virusa i bakterije, dobio antibiotik, popio u 3 dana cijelu bočicu paracetamola i još imao proljevastu stolicu od silnih lijekova.
    Mislim da si ti previše fokusirana na brojke na toplomjeru. Gledaj malo svoje dijete. Kakva je? Igra li se, je li vesela, jede? Ako je odgovor potvrdan onda ti to puno govori o djetetovom stanju. Nema veze koliko temperatura brzo raste i pada ako je dijete dobo. Ako ti je ona klonula, trese se, leži onako beživotno, slaba, malaksala, onda treba dobro pripaziti. Daj joj što više da pije, nemoj stalno mjeriti temperaturu, skloni taj toplomjer od sebe. Mjeri tek kad vidiš da raste.
    Ako joj je temperatura nakon 2 sata od davanja lijeka 38 to je ok, tijelo se pomoću nje bori protiv bolesti. I svako dijete je totalno drugačije, svako drugačije reagira na lijek, drugačije mu se diže temperatura, drugačije se ponaša za vrijeme temperature, a nije ni svaka bolest kod pojedinog djeteta ista. Prati svoje dijete i pusti se previše teorije. Znam kako se osjećaš i da si u totalnoj panici, ali vidjet ćeš da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se nemaš razloga bojati, malo se opusti. Evo meni je neki dan moj manji kurio 39.5, dam mu panadol, temperatura tek za dva sata padne na 39.1 i onda tri sata od kada sam mu dala lijek opet počne skakati, dijete se trese, klone itd. Onda sam morala kombinirati ibuprofen sa paracetamolom. Imao je kombinaciju virusa i bakterije, dobio antibiotik, popio u 3 dana cijelu bočicu paracetamola i još imao proljevastu stolicu od silnih lijekova.
    Mislim da si ti previše fokusirana na brojke na toplomjeru. Gledaj malo svoje dijete. Kakva je? Igra li se, je li vesela, jede? Ako je odgovor potvrdan onda ti to puno govori o djetetovom stanju. Nema veze koliko temperatura brzo raste i pada ako je dijete dobo. Ako ti je ona klonula, trese se, leži onako beživotno, slaba, malaksala, onda treba dobro pripaziti. Daj joj što više da pije, nemoj stalno mjeriti temperaturu, skloni taj toplomjer od sebe. Mjeri tek kad vidiš da raste.
    Ako joj je temperatura nakon 2 sata od davanja lijeka 38 to je ok, tijelo se pomoću nje bori protiv bolesti. I svako dijete je totalno drugačije, svako drugačije reagira na lijek, drugačije mu se diže temperatura, drugačije se ponaša za vrijeme temperature, a nije ni svaka bolest kod pojedinog djeteta ista. Prati svoje dijete i pusti se previše teorije. Znam kako se osjećaš i da si u totalnoj panici, ali vidjet ćeš da će sve biti ok.

ma potpuno si u pravu u vezi svega, ovako slično i moj muž govori, pa smo stalno u "svađi"
    imaš pravo što se tiče čestog mjerenja znam i sama da je to glupavo, ali ne mogu si pomoći
    ona je u principu ok, igra se, vesela je, jede, doduše ne baš kao prije ovoga svega, ali jede,
    pije jedino vodu za drugo ništa ne želi ni čuti imamo onu bočicu na slamku pa onako gutljaj po gutljaj prilično popije
    e i da mlijeko ujutro još u snu, navečer večera pa joj ta bočica češće ne ide nego ide (nažalost ne dojimo više)

skužila sam da ju treba pratiti i gledati kako podnosi, ali eto zanima me još nešto, ako joj je temp. tu, kad je osjetim i idem logikom, nisam mjerila, dobra je, dobro podnosi, igra se
    što kad klone i ne može više, dok paracetamol počne djelovati a treba mu i do pola sata hoće li previše skočiti i nije li to već alarmantno??
    i drugo ova komb. paracetamola sa npr. dalsy, kada ga dajete, u kojim slučajevima (mislim o kojim se temp. radi) i koliko se produžuje vrijeme do sljedećeg paracetamola
    pretpostavljam da vi kao i ja skidate otprilike preko 38,5 ili s obzirom na dijetetovo stanje čekate još??

nemojte se ljutit na mene, neke stvari ipak ne znam 13 mjeseci nismo ni prehladicu imali
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 22.04.2012. at 23:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •