serenity užasna priča![]()
![]()
![]()
Vjerujem da ces brzo ugledati plusek i jedno malo![]()
serenity užasna priča![]()
![]()
![]()
Vjerujem da ces brzo ugledati plusek i jedno malo![]()
serenity jako mi ježao što si to prošla...mogu reći da imam priču jako sličnu tvojoj i nadam se da ćemo uskoro nunat svoje male,
![]()
![]()
I sama sam prije 3 mjeseca imala vanmateričnu trudnoću.Odstranjen mi je lijevi jajovod i sad se polako pripremam na još jedan pokušaj.S obzirom da je statistika pomalo zastrašujuča,kažu da žene koje su imale vanmateričnu imaju 3 puta više šanese da im se to ponovo desi,zanima me kakva su iskustva onih žena koje su to proživjele i kasnije rodile? Da li je i vama doktor to rekao,jeste li zbog toga bili češće na kontrolama, da li su vas doktori upozorili na to?
Prošle godine u 10. mjesecu imala sam vanmateričnu t. i odstranjen mi je desni jajovod. Četvrti ciklus nakon što smo ponovno počeli "raditi" na bebici smo uspjeli i trudnoća je uredna![]()
bok svima - nisam nigdje našla odgovor na ono što me muči pa ću post smjestiti ovdje budući da se jako bojim da mi se možda dogodila vanmaterična trudnoća.
Ukratko - jučer ujutro je test bio pozitivan. Imala sam zadnju menstruaciju prije mjesec dana točno na vrijeme (iako smo radili na bebici) a poslije toga nije bilo odnosa :/ sada sam ipak po svemu sudeći trudna...
Da li je moguće da se bebica uhvatila bez obzira na menstruaciju koju sam imala ?
Idem kod ginića u ponedjeljak, no možda me netko od vas može malo umiriti ? Užasava me pomisao na to da nešto nije ok.
hvala
a možda to nije bila menstruacija???
a nemam pojma, možda i nije al po ničem nije bilo drugačije nego normalno ?1?1?
![]()
ne znam zašto je zastoj na ovoj temi? nije moguće da je izvanmeternična trudnoća tako rijetka.
ja sam imala izvanmater.trud.u lipnju, primila sam injekciju metotrexata, imala sam mučnine tri dana, a i danas mi kosa još opada i imam glavobolje. sad na netu nađem da se treba čekati 3-6 mjeseci pa da se ponovo radi bebica? hm? koliko ste vi čekale? i kada ste ostvarile novu trudnoću?
ja sam imala vanmaterničnu u 11 mjesecu 2009.g., išla sam na laparaskopiju, izvadili mi lijevi jajovod, doktor rekao da čekamo oko 3 mjeseca i ja sam ostala ponovno trudna u 2 mjesecu ove godine i sada evo guram 26. tjedan uredne trudnoće!!! bila sam čaj od vrkute, možda je i to pomoglo....ne znam zašto je zastoj na ovoj temi? nije moguće da je izvanmeternična trudnoća tako rijetka.
ja sam imala izvanmater.trud.u lipnju, primila sam injekciju metotrexata, imala sam mučnine tri dana, a i danas mi kosa još opada i imam glavobolje. sad na netu nađem da se treba čekati 3-6 mjeseci pa da se ponovo radi bebica? hm? koliko ste vi čekale? i kada ste ostvarile novu trudnoću?
sretno!
chiarita, čestitam!!!!
to je tako ohrabrujuće čuti! jesi prirodno ostala trudna?
meni su sumnjali na trudnoću u rogu maternice (ili spoju maternice i jajovoda), pa nisam htjela laparaskopiju jer sam se bojala da mi režu maternicu.
grozno iskustvo
eh, da, hvala na savjetu za vrkutu, mogla bih ju i ja početi piti.
jesi pila u kombinaciji sa maruljom ili samu? i kako?
meni je dr. za metotraxat rekao barem godinu dana ništa.
Bok, Ariana!
Da li ti je dr. još što rekao za metotrexat? vidim da si iz osijeka, kao i ja, tko ti je radio laparo?
da li si nakon toga prirodno ostala trudna ili?
prirodno. prva trudnoća godinu dana nakon odstranjivanja jajovoda, recimo neplanirana (nisam pratila plodne dane.... skužila da mi kasni negdje u sedmom tjednu). a druga nakon godinu dana seksa bez zaštite, bez praćenja plodnih dana i razmišljanja o tome.
I ja ću se pridružiti na ovu temu...nažalost iz vlastitog iskustva.
Nakon 4 godine pokušavanja, što iz vlastite radinosti i potpomognute pomoći (inaće napravili brdo pretrage - sve ok),
nizaju se stalno negativna iskustva. Kada smo pomislili da nam se napokon osmijehnula sreća, i to ovaj put spontano,
nismo ni najmanje sumnjali da bi nam ta druga crtica mogla zadatati novi udarac tj. još jedan gubitak.
Prvi put odlazim privatno k liječniku sa 5tj. zbog bijelog iscjetka. Kao što sam i pretpostavila, rekao mi je da se još
ništa konkretno ne može vidjeti i da je takav iscjedak normalan u trudnoći. Preporučio mi je da ponovim pregled za
10 dana. Tjedan dana nakon tog pregleda počeli su se pojavljivati neki grčevi u trbuhu, bolovi u leđima i slabo krvarenje.
Budući da je bio blagdan (01.11.), a ja sam ionako imala zakazani termin kod svog gina za 2 dana, nisam paničarila jer
su bolovi bili prolazni i podnošljivi. No, već drugi dan sam osjetila sve one simptome o kojima se pišu za vanmaterničnu
trudnoću što mi je i dr. kasnije potvrdio na uvz. Najtužnije od svega bilo mi je, što sam vidjela otkucaje svoje male mrvice,
a bila sam svjesna da nema nikakve šanse da preživi jer je zaglavilo u jajovodu...prežalosno. Laparoskopski mi je odstranjen
desni jajovod.
Za tjedan dana idem na kontrolu (tada će biti 3tj. od zahvata).
Imam brdo pitanja za dr., a možda mi možete vi odgovoriti na neka.
- Kada ste dobili prvu menstruaciju poslije operacije?
- Kada ste imali prvi spolni odnos nakon operacije?
- Koje ste pretrage obavili poslije vanmaternične trudnoće?
- Dali ste koristili kakve vitamine, čajeve i sl. za brži oporavak? Koje?
- Što se događa s jajnim stanicama na tom jajniku gdje nema jajovoda?
Moram priznati kako sam jako iznenađena s malim brojem postova na temu izvanmaternične jer se ona ipak statistički događa 1 na 100 trudnoća.
Nažalost i ja sam dio statistike. Ukratko (pisala sam već), jaki bolovi u donjem dijelu trbuha, malo svježe krvi 8. dan menge, dva dana ok i onda na hitnu. Beta 1197. Trudnoća u jajovodu. Napominjem da sam imala uredna dva ciklusa (02.10., pa 28.10.). Naravno, odmah hospitalizacija. Prvo smo čekali da se spontano povuće, vadila betu svaki drugi dan, malo padala, pa malo rasla. Nakon tjedan dana bolnice morala sam izabrati ili operacija ili Metotreksat. Odabrala Metotreksat, nakon pet injekcija i sedam dana beta pala(u međuvremenu rasla) na 770. Pustili me nakon 15 dana bolnice s betom 550 i uputom strogo mirovanje. Nakon dva tjedna kući tj. sada, beta mi je 97.
Neznam Nato, odgovore na tvoja pitanja, nažalost.
Nadam se da ću ja uspiti sačuvati jajovod iako znam da gubitak jajovoda nije zapreka spontanoj trudnoći. Kokao ja to shvaćam (nisam medicinar i neka me slobodno isprave oni koji znaju više) bez obzira koji jajnik ovulira jajašce doplovi do onog jajovoda koji je preostalo i sve ide svojim tokom. Sve ostalo je statistika. Znam curu koja je nakon tumora odstranila i jajnik i jajovod i uredno zatrudnila - spontano.
Kako i ja dolazim s neplodnosti i ja sam imala 2 AIH, nakon njih sam zatrudnila spontano, vjerujem da ćeš i ti prije ili kasnije ljuljati nešto toplo i maleno.
Ja sam pila Vrkutu-Gospin plast; navodno jako dobar protiv pobačaja, ima po forumu. Piti ću opet.
Ni ja neznam koji me sve pregledi čekaju. Gin. kaže ništa dok beta ne padne na nulu.
Cure, moje je pitanje: kada je najranije moguće otkriti vanmaterničnu trudnoću i kako?
M mi kasni tjedan dana (inače je u dan točna), jučer sam vadila betu (ne vjerujem testovima,
jer mi nisu bili pozitivni kad sam doista bila trudna) i iznosila je <0,1.
Osjećam neka štrecanja u lijevom jajniku, ali ništa posebno, i imam onaj bjelkasti iscjedak
tipičan za drugi dio ciklusa.
Da se radi o zakašnjeloj O čisto sumnjam, jer znam da mi je O čak nešto ranije u ciklusu 10 - 11dc
a sada mi je već 35dc.
Inače, već dulje radimo na bebici, svi hormoni ok,a slijedi nam HSG
Krojachice, da je riječ o vm beta bi bila pozitivna (jer je i to trudnoća), obzirom da ti je beta negativna riječ je o nečem drugom. Mislim da ti je najbolje otići na uzv pregled pa ćeš saznati o čemu je riječ. Vm nije, možeš odahnuti! roji
Imam par pitanja za mame koje su prosle iskustvo izvanmaternicne trudnoce.
Jos sam "friska" od svega i zbrkana od raznoraznih misli, prica, informacija... Dogodilo se prije 2 tjedna. Nazalost, prosla sam onu "goru" varijantu jer su mi spasavali zivu glavu, posto je vec pocelo unutrasnje krvarenje u trbusnu supljinu. Bila sam trudna 7 tjedana, beta 10000. Plod je zaglavio u lijevom jajovodu. Morali su odstraniti i jajovod. Hvala Bogu, operacija je prosla u redu, lijecnici i fizicki oporavak na Sv. Duhu - sve 5 (za ovaj drugi ce trbat malo duze...), al sad imam gomilu pitanja koja nisam imala snage postavljati za vrijeme boravka u bolnici...
Za 2 tjedna idem na kontrolu i tamo bi me trebao cekati nalaz PHD - sto je to?
Dalje, kada bi mogla ocekivati slijedecu menstruaciju?
Isto me zanima, kako funkcioniraju jajasca iz lijevog jajnika kad vise nema lijevog jajovoda?
PHD nalaz je, laički rečeno, analiza onoga što su ti izvadili iz lijevog jajovoda
jajašca nemaju put, dakle propadaju i zbog toga nećeš moći ostati trudna kada budeš imala ovulaciju na lijevom jajniku
postoje teorije i da desni jajovod može " usisati " jajašce sa lijevog jajnika ako tu nedostaje jajovod i obratno, ali nisam sigurna koliko se to često događa
ja sam menstruaciju i nakon kiretaža i nakon vanmaternične dobivala za nekih 4-6 tjedana
žao mi je što si morala ovo proći - i sama sam bila u takvoj situaciji i znam koliko je teško
hvala
Vece, nazalost i ja sam 2010 imala vanmatericnu. uzasno iskustvo. zadnja menga 1.2, tj na testu za trudnocu sam imala neku svjetlo rozu liniju i sutra idem doktoru. Sumljam na vanmatericnu jer sam u meduvremenu imala i neku vrstu upale, i uzimala vaginalete. Cudno me boli desna strana, mada mi je prethodna vanmatericna bila na lijevoj. Ne znam sta me ceka, i uzasno me je strah, jer znam da ni sutra vjerovatno necu dobiti odmah odgovor. Da li neko zna kao se mogu planirati naknadne trudnoce, d ali se moze otici u sred ciklusa na pregled ili slicno, ili cu svaki put ovako naslijepo pokusati i iscekivati. Hvala,
ako si imala upalu malo je riskantno što si imala nezaštićene odnose, a nisi to prije riješila
no što je tu je
s obzirom da imaš pozizivan test ukoliko bi doktor posumnjao danas da nešto možda nije kako valja ( iako nema baš to za reć s obzirom da ti je M bila prije mjesec dana ) najbolje bi bilo da te pošalje vaditi beta hcg uz ponavljanje istog testa za dva dana i dalje da vidi da li se trudnoća dobro razvija do onda dok bi bilo moguće vidjeti plod u maternici
nemoj sad razmišljati dalje od toga, ja ti želim sreću i da sve bude u redu![]()
Hvala puno . Vidjeti cemo sta je ishod. A da li neko od Vas zna sta i kako ubuduce, kako planirati? Da li s emoze na neki nacin izbjeci vanmatericna?
s obzirom da postoji mnogo razloga zašto može doći do vanmaternične trudnoće ne bih rekla da se može izbjeći ukoliko se radi o normalnom začeću u kućnoj radinosti
jedan od razloga je čista fizička prepreka odnodno priraslice kojih može biti u jajovodu te na taj način oplođena jajna stanica može ostati negdje na putu, a ne ugnijezditi se tamo gdje treba
moguće je napraviti HSG pretragu ili dijagnostičku laparoskopiju da se vidi u kakvom su stanju jajovodi, no, ponavljam, nije to jedini razlog zbog kojeg može doći do vanmaternične
pišeš da si 2010. godine imala vanmaterničnu - gdje je bio smješten plod, imaš li oba jajovoda?
Smjesten je bio u lijevom jajniku, i laparaskopski su samo izvadili plod, te sacuvali mi jajnik. Hvala mom divnom doktoru.
Ovaj put mi nesto pulsira u desnom jajniku, pa imam neku ludu fobiju od vanmatericne. Danas bila kod doktora, beta 244, ali on ne vidi nista, rekao mi da dodzem u ponedeljak ponovo da pokusamo. Ne zeli me ostavljati u bolnici preko vikenda, ali savjet je da mirujem. Nadam se da ce sve biti OK.
beta ti je super
ma neće ti u ponedjeljak isto ništa vidjeti, nema šanse
ni u maternici, a nedajbože ni izvan nje
najbolje opet napravit betu, pa pratit
ali ja ću ti i čestitati i nadati se da je ovo jedna super školska trudnoća u nastanku![]()
Ja bi trebala neki savjet, iskustvo, bilo što.
Radi se o sljedečem:
Zadnja menga 8.2.
Počela sam krvariti 3.3. s tim da sam mislila da je menga, međutim krvarila sam skroz oskudno, nešto malo crvenkaste krvi. Pa sutra dan opet, pa malo smeđe, i tako već 6 dana..svaki dan po malo, nakon mokrenja i kod napora krene baš puno krvi. Jučer sam napravila test doma, i pokazao je crticu trudnoće, jako blijedu, ali vidjela se. Danas sam bila kod ginekologa, pregledala me vaginalno, zatim uzv. Na uzv nije u maternici našla ništa, međutim tamo negdje (tako to ona kaže) pronašla je strano žuto tijelo, pa je rekla otvoreno da sumnja na vanmateričnu. Međutim, test kod nje je negativan ispao. pa me poslala doma da mirujem, i ako kravarenje (koje ni izgledom ni mirisom ne nalikuje mengi) ne stane, da nazovem pa će mi dati duphaston.
E sad mene je jako potreslo kad je rekla otvoreno da misli da je vanmaterična, i nekako mi taj njezin zaključak ako je test neg., onda nije - bio mi je nekako brz. Test je negativan, i ajde doma, s tim da na kraju više to strano žuto tijelo ni spomenula nije.
Bolova imam kad lažim, ali u cijelom abdomenu, kompletan trbuh me boli.
Pa me zanima dali je tko imao iskustvo da je test bio neg. a imao je vanmateričnu?
meni su tri testa bila negativna, tek se iz krvi vidjela trudnoca (beta)
cure ja bi trbala savjet 14dt beta 57.3 18 dt beta 359.7 18 dt beta 2097.7 medutim ja pocnem krvariti i odem kod dr koja me niti minutu pregleda vaginalno i kaze da nevidi nista da je to najvjerovatnije vanmatericna i posalje me vadi betu koja je to popodne iznosila 2097.7 Poslije bete zovnem svog doktora koji mi preporucuje nastavak terapije utrogestanom 3x2 i mirovanje i da ga zovnem u ponediljak.SINOC mi je bilo samo nesto smedkasto dok jutros dok mokrim opet crveno od simtoma bolne grudi i nekakvi grcevi koji traju 10etak min nista strasno. e sad me je strah da nije vanmatericna i kako ova dok. nista nije vidila na ultrazvuku, a sa druge strane sestra mi je rekla da moze biti kasna implatacija s obzirom na malu pocetnu betu a ja imam i zabacenu maternicu moze li to biti razlog krvarenja dok kaze da je beta i vise nego dobra izludi me ovo krvarenje
mene zanima da li je netko imao 2 vanmaternicne trudnoce zaredom?
prije cca 3 mjeseca sam imala vanmaternicnu trudnocu (gore sam pisala: prsnuce jajovoda, unutr. krvarenje... ma koma...)
za desni jajovod i jajnike su mi rekli da su zdravi i da nista ne brinem oko novog zaceca
e, sad - mislim da sam trudna (ovaj mjesec), menstruaciju jos ne bi trebala dobiti (za cca tjedan dana), al imam dosta jake bolove u donjem dijelu trbuha, i narocito na desnoj strani
bojim se da nije opet ista stvar ko zadnji put (tad me jako, al bas jako grcilo na lijevoj strani, tocno na podrucju lijevog jajovoda)
znam da je jos rano za bilo kakve preglede, glupo mi je zvat ginekologicu, a jos mi ni kasni
jedino me brine sto me to grci i da se opet ne ponavlja isti scenarij
da li je netko imao takav slucaj?
i znate li koji su testovi posebno osjetljivi za utvrdjivanje trudnoce i prije termina menstracije?
Buba klara, ako trebaš dobiti za tjedan dana onda bi se embrijic taman trebao gnijezditi u sluznici maternice, tako da mislim da je za jake bolove uzrokovane vanmaternicnom prerano. Ono sto mi se čini vjerojatnijim je da mozda imaš cistu žutog tijela na jajniku, koja nije opasna ali može bolit ko sto vragova. Ja bih ti savjetovala da odes na uzv, dr može viditi je li/nije cista i bar te donekle umiriti. Za dokazivanje trudnoće najpouzdaniji ti je test bHcg iz krvi. Sretno,draga!
hvala ti!
za tu cistu su se zadnji put svi "uhvatili" (na hitnoj u Petrovoj), radili UZV, kao nista se ne vidi osim zutog tijela, i poslali me doma bez da su mi krv izvadili, kao boli to zuto tijelo i ajd' doma
za dva dana su mi glavu spasavali na Sv. Duhu i šizili na Petrovu (kako su me mogli pustit doma sa grcevima bez da su mi krv izvadili)
al to je bilo debelo nakon sadasnjeg datuma (dva tjedna nakon M), sad jos nije ni ocekivani dan vjestice
mislim da cu sutra kupit test
sva sam luda od zivaca, mislim se - mozda panicarim obzirom na proslo iskustvo, mozda je samo raniji PMS, mozda implantacija...
molim brzu pomoć!
imala sam prošli mjesec vanmaterničnu trudnoću. ginekologinja mi je rekla da na doznakama za bolovanje ide pod komplikacije trudnoće i da se dobije puna plaća. no, dr. opće prakse mi je stavila pod bolest na doznakama i plaća mi je obračunata kao 85%, a ne cijela. zna li netko da li se vanmaternična vodi kao bolest ili kao komplikacije trudnoće u obračunavanju bolovanja?
i, btw, može li mi netko objasniti kako se otvara nova tema? htjela sam to tako pitati, no nemam vremena istraživati.
hvala svima najljepša!!!![]()
Posljednje uređivanje od galicia : 19.04.2012. at 17:04
galicia, klikneš "Forum", odabereš naslov u kojem želiš otvoriti novu temu i na vrhu imaš zaokruženo:"otvori novu temu".
Najbolje je da ovo pitanje staviš pod Rodini pravni savjeti.
Upravo je aktualna tema o tome koliko dugo se računa bolovanje kao komplikacije trudnoće. Otvorila je renchy.
Bolovanje kao komplikacije može trajati onoliko tjedana koliko je trajala trudnoća, a i dalje ako su psihičke i fizičke posljedice.
Tvoja liječnica nije dobro napravila, možeš nazovati HZZO i pitati.
hvala, buba klara. da, saznala sam i ja to. kažu ti da imaš punu plaću, ali ti ne kažu da to nije tvoja puna plaća nego neka njihova od 4 tisuće i nešto kuna. isti se iznos dobiva i za čuvanje trudnoće. to se ne isplati nama koje imamo veću plaću od tog iznosa.
eto da i ja otvorim dušu i čujem po koji savjet od neke supatnice...prije mjesec dana nakon testa za trudnoću koji je bio pozitivan počelo blago krvarenje, odmah odjurila ginekologu koji na uzv nije vidio ništa, rekao da je to normalno za 5. tjedan, te me poslao vaditi betu u razmaku od dva dana. rezultat bete... pad, gin kaževjerojatno spontani jer na uzv i dalje ništa, ja ida laje blago krvarim, neka ponovim betu za koji dan da smo sigurni da se čisti. ponovila betu beta narasla, opet kod gin koji me nakon uzv na kojem se tek sada vidi nešto kod desnog jajovoda šalje u bolnicu, zadržavaju me u bolnici preko noći, rade uzv i drugi dan rade betu koja opet pada, te me šalju kući s uputom da opet vadim betu nakon nekoliko dana. beta opet raste, te me ponovno zaprimaju u bolnicu te nakon uzv i definitivne dijagnoze vanmaterične trudnoće u desnom jajovodu izlože situaciju i nude opciju metatreksat ili stol. biram metatreksat i nakon jedne injekcije stvar uspije i ja sretna da sam izvukla živu glavu s obzirom na sve strahote koje vidim da su se mogle dogoditi.
mm i ja oboje tridesetogodišnjaci, ovo nam je bio prvi pokušaj i prva trudnoća, oboje zdravi, papa uredna, brisevi negativni, na uzv-ucima osim kojeg folikulića na jajnicima sve od uvijek izgleda zdravo i pravilno i nikada nikakvih problema.
doktori i sestre u bolnici su bili super!!!!! rekoše nakon 3, a najbolje 6 mjeseci slobodno krenemo ponovno no mene je toliko strah jer postoci nama koje smo imale geu ne idu u prilog, navodno 40 % žena ne uspije iznijeti materičnu trudnoću
kako se boriti sa strahom od ponovnog užasa geu i tuge kojom se nisam stigla niti pozabaviti zbog šoka i nevjerice nakon dijagnoze?
ima li smisla piti vrkutu kada krenemo ponovno raditi na bebici?
nemoj se zamarati postotcima, strah će uvijek biti prisutan, ali to je normalno
ja sam prošla geu, izvadili cijeli jajovod sa plodom, nakon toga zatrudnila i iznijela blizanačku trudnoću
meni postotci nikako nisu išli u prilog - hrpa spontanih, vanmaternična, loši jajnici....i eto čuda
ne znam di si iskopala 40%, ali to je jako puno
na kraju krajeva, puno je razloga zašto može doći do vanmaternične tako da se tu stvari moraju uzimati sa rezervom
potpuno te razumijem zbog straha
i mene je frka, i ovaj mjesec, sad kad je prošlo 3 - ne znam jesam li trudna, bojim se i pomislit da će opet nešto poći po zlu
a opet, veselje nemjerljivo veće da ću na UZV-u čut srce kako kuca
meni su izvadili jajovod al su mi rekli da mi je desni OK, i da ne bi trebalo biti problema
radila sam nakon toga papu, uzv i briseve i sve je čisto, ne znaju zašto se dogodilo
btw, odakle ti ovi postoci???
meni je moja ginićka rekla da je 10% šansa za ponavljanje vanmaternične, al nikakav drugi postotak mi nije navela
eto linka http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca/05_eug.asp
a evo i dio teksta koji se odnosi na trudnoću nakon geu
"Oko 17% žena svoju prvu trudnoću zanese izvan maternice, oko 40% ovih žena kasnije neće moći ostvariti urednu spontanu trudnoću. Nakon radikalnih kirurških zahvata 50% žena neće više zanositi, a rizik ponovne izvanmaterične trudnoće iznosi 10 - 15%. Nakon mikrokiruškog zahvata kod izvanmaterične trudnoće 1/3 žena nikada više neće zanijeti, 1/3 žena ponovno će zanijeti izvan maternice, i 1/3 žena ostvariti će urednu spontanu trudnoću."
da ne bi bilo zabune, pitala ja i u bolnici, da li pratiti ovulaciju onda na drugom jajniku, ali su rekli da nema smisla, a pitati ću bogme i svog ginića kojem apsolutno vjerujem čim ga vidim na prvoj kontroli.
ono što me najviše zabrinjava je to da većina žena koje su ovdje pisale su operirane, pa je ovulacija morala biti na preostalom jajovodu, a ja imam oba pa se bojim da je još veća vjerojatnost da se ponovi opet na istom ako je faličan makar se do sada ništa takvo nije vidjelo niti na jednom uzv![]()
meni je ginićka objasnila da uzrok ne mora biti u nekoj smetnji na jajovodu nego jednostavno da se dogodi "prirodna selekcija", kao i kod spontanih (ako nešto nije u redu sa plodom, sporije se kreće i nikad ne završi u maternici)
ja sam je isto jadnu istupila sa miljon pitanja (privatna je al neovisno o tome, super je ženska) pa smo malo pročavrljale o tome
isto tako mi je rekla da mogu zatrudniti i sa ovulacijom na operiranoj strani, ukoliko je preostali jajovod dovoljno pokretljiv (spominjala je nekako "usisavanje")