Pokazuje rezultate 1 do 50 od 215

Tema: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam pametna,vidjet cu sta ce pedijatar reći,molim Boga da je ona vaga bila neispravna.A i ona ce u utorak mjesec dana tako da ona još stigne navući koji gram za prvi mjesec.
    Meni prvo dijete kad je cicalo je uvijek zaspalo na cici ali je malc dobio 1 kg do prve kontrole,a ova curka mi je sva sitnička,ko zna možda je takvo dijete.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Meni prvo dijete kad je cicalo je uvijek zaspalo na cici ali je malc dobio 1 kg do prve kontrole,a ova curka mi je sva sitnička,ko zna možda je takvo dijete.
    Nemoj uopće uspoređivati, jer je svako dijete drugačije.

Bebica je još uvijek malena i žutica, porod i sl. može utjecati na dojenje.
    Nemoj se previše opterećivati položajem, ali svakako pazi da joj je bradavica duboko u ustima, da je dobro zahvatila bradavicu i da zahvaća dobar dio areole.
    Ono što ja mislim jest da ne dolazi do onog masnijeg mlijeka, spomenula si da drugu dojku izdajaš, možda izdajanjem vučeš više mlijeka nego što bi ga bilo da bebica isključivo sisa.
    Pelene su mokre, ali pokakanih bi trebalo biti svaki dan barem 3. I da ih nema 3 jedna malo veća u barem dva dana bi još nekako prolazila.
    To što su ti rekli za pokakane pelene vrijedi tek OD šest tjedana starosti bebice, ali ne i prije i gotovo uvijek prije šest tjedana bebice imaju više stolica u danu.
    Moja cura je imala do šest tjedana ponekad dnevno jednu ili niti jednu stolicu, ali ja sam znala da ona ne siše dovoljno i ne dobiva dovoljno masnijeg mlijeka.
    Da općenito nekad ne dobiva dovoljno mlijeka znala sam i po pelenama, kao što to znam i danas. Samo što ona jednostavno neće da siše i tako već pet mjeseci

Ne znači nužno da ti radiš nešto krivo. Moje su cure imale žuticu i isto su jako teško sisale.
    Ono što ti možeš napraviti jest da dojiš češće, ne puštaj da prolazi tri sata ni danju ni noću. Bebica od dva tjedna bi trebala češće sisati, ne samo radi napredovanja nego i radi dobre produkcije mlijeka.
    Ako neće u snu, pokušaj je razbuditi, ako se rasplače, prvo je pokušaj smiriti, uzmi je, nosi, smiri i tek onda ponudi dojku.
    Vjerujem da će za tjedan do dva situacija biti potpuno drugačija i da ćeš nam se javiti sa dobrim vijestima.

Moj pedijatar je meni uvijek govorio da se ništa posebno neće desiti ako bebica i ne napreduje dobro jedan mjesec, pod uvjetom da mama zna gdje se skrio problem.
    Bebin prirast je sada oko 400 g pretpostavljam, ako ne bit će možda toliki sa mjesec dana. To još uvijek nije zabrinjavajuće.
    Iz iskustva znam da je s pedijatrima najbolje razgovarati u smislu "ja sam čitala, ja bi se potrudila", a ne tipa "rekla mi je prijateljica, rekle su mi RODE". Kad čovjek vidi sigurnost u tebe kao majku moguće da će biti otvoreniji za neka poželjnija rješenja umjesto preporuke AD-a.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •