Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
Kad si pohlepna pa ju čupaš zajedno s korijenom trgni samo pedalj od vrha koji sam pukne pa ništa neće biti drvenasto. Znat ćeš da si trgnula na pravom mjestu kad ti špricne voda dok puca. Ove koje su kompletno drvene obično su na vrhu jako skvrčene i njih ne berem. Ovako kad trgneš samo vrh, šparoga doduše ostane bez provodnice (grane koja raste u daljinu) ali zato normalno raste u širinu i cvate i sve 5. Zapravo samo na tržnici moraš imati šparoge koje su sve odreda lakat dugačke, a kupci neka sami uklone drvene dijelove.

Ovu sam slikao jer se baš lijepo ispružila u krasnom ambijentu. Vrh smo kasnije pojeli. Dalje od dijela koji je super za pojesti ne berem.
E pa najbolje da to neznam....ovdje blizu kuce gdje berem su 90% zastupljene kuke i njih berem samo vrh,zasto bi cinila dupli poso i doma opet cistila?
Pokoju sparogu koju nadjem odma pojedem na licu mjesta onako sirovu.....ako idemo dalje s autom gdje ima vise sparoga beremo sto ih duze ako ih necemo jesti odma taj dan pa ih onako duge stavimo u vodu da mogu izdrzat do sutra,preksutra...

A grehota bacat i drvenasti dio kad se moze posusit pa samljet i koristit za po pasti....bilo je nedavno na televiziji,tako rade u Istri...eno se meni suse u spajzi stabljike pa cemo vidit....