TSH ti nema veze kod koga si u postupku jer svi gledaju nalaz koji im doneseš par dana prije postupka i ne traže od tebe da to kontroliraš niti znaju ikakve poveznice o hashimotu i inekcijama koje daju. Njima je svima bitno da se ograde da te nisu uzeli u postupak dok ti je TSH 5 npr. i tu njihova briga završava i odgovornost.
Uključujući super endokrinologa privatnog u Zg čiji je savjet bio " čim saznate da ste trudni dođite i kontrolirati ćemo vas prvih 3 mjeseca svakih mjesec dana"- TO JE 30 dana prekasno ( ne kod prirodne trudnoće nego kod MPO ) jer TSH odmah skače od štoperice, kao što sam napisala prije, 0,98 mi je bio TSH na 1.dan postupka da bi 4 dana prije transfera skočio na 7,36 pod istom dozom. Jedini način je vađenje TSH svaki drugi dan nakon štoperice i u mojem slučaju dizanje na duplo doze pa je za dva dana palo na 1,96. Plus odbijam sve Brevacide, Choragone i ostale koje sadrže Hcg jer utječu na hipofizu i dižu TSH.
To sam naravno sama našla na internetskim stranim studijama jer endokrinolog prvi puta čuje za to i baš mu je to interesantno i svaka čast kako sam to našla. Ja inače nemam problema s TH3 i TH4 tako da ti ne preporučam svoj način ako imaš varijacije s tim hormonima, meni su oni isti bez terapije i sa 200 mikrograma terapije stoga OPREZ. Da ne pričam o savjetima MPO stručnjaka koji su mi govorili da sam osjetljiva duša i da mi od sekiranja skoči TSH pa da ne dižem dozu nego popijem 2 Apaurina. Apaurine nisam pila a TSH dobar, pa kako to?
Mare 41 mi je pomogla da izvadim pretrage za trombofiliju jer me oba MPO stručnjaka nisu nikada poslali na to, a spomenula sam da sam imala upalu površinske vene nakon operacije i primala heparin. Tako da Mare 41 i Francesci ovim putem jako zahvaljujem na tome.