Kao i prosvjed i Splitu protiv abortusa i zamrzavanja zametaka..poistovjecuju ta dva pojma,i neupuceni potpisuju..totalno obmanjivanje,totalna kontradiktornost..uf,bijesna sam
Kao i prosvjed i Splitu protiv abortusa i zamrzavanja zametaka..poistovjecuju ta dva pojma,i neupuceni potpisuju..totalno obmanjivanje,totalna kontradiktornost..uf,bijesna sam
Mislim nemam rijeci!!! Znaci bila je to unaprijed osmisljena akcija po cijeloj Hrvatskoj??! Tako iskoristavati narod koji u biti nema pojma sto potpisuje, te to trpanje u isti kos s abortusima! Ma fuuuuuuj, ma ne... Ne mogu....
I onda me pitaju zbog cega neidem u crkvu?? Pa bas zbog svecenika!! Ovo je nesto prestrasno!
Ova država se svim silama trudi da pretvori svoje građane u kriminalce. Danas je svaki penzić potencijalni pljačkaš banke/kladionice, a ja (inače pošteni građanin) sam neki dan ko mahnita trgala obavijesti o održavanju tribina protiv mpo-a koje su iz udruge embrija ljepili po stanicama. Onda shvatih da nisam ja u prekršaju nego oni koji su se usudili ljepiti plakate po zabranjenim mjestima...Eto doveli su nas do toga da se nevini srame i osjećaju krivima, a krivcima i negativcima se plješće i daje prostora.
Cure moje, ajmo u jednu kolektivnu tužbu. Ovog nije bilo ni u Jugi. SRAM IH BILO !!!!!!!!
P.S. i ovo s crkvom se MORA zaustaviti. Popovi su stvarno pretjerali
gade mi se i popovi, i novi zakon, muka mi je od svega. trenutno sam mišljenja da je bivši tj još važeći zakon puno bolji od ovog.
kaj se tiće liječenja neplodnosti-samo do 42godine i ograničeno sa svih strana?????? jel je i liječenje npr raka (bez uvrede, navodim kao primjer, iako to ne bi nikako smio bit primjer) ograničeno na par kemoterapija i ima dobnu granicu za liječenje? kaže biskup-ako ne možete imati djecu to je Božja volja, Božja volja je svaka bolest, bila ona smrtonosna ili ne, zato se neka sila i potrudila da se nađu lijekovi, baš zato DA SE MOŽE IZLIJEČITI, a ne da čekamo kaj će život donijeti, i prepustimo se Božjoj volji.
Posljednje uređivanje od Snekica : 21.05.2012. at 08:35
Crkva sv.Frane u St...ma ne navode oni nikakve konkretne točke,samo je naglasio da oni koji još nisu potpisali
peticiju protiv zakona mogu to učiniti iza mise,da čovjek ne može činiti sve šta hoće a pogotovo se ne može igrati Boga
Ne mogu virovati da se to događa i po drugim mjestima,ajoj tuge i žalosti![]()
Wow! Nemam riječi. Što pametno reći? Nadam se jedino da će ova naša lijeva vlada napokon jednom imati dovoljno muda, pokazati zube i ne pokleknuti pod pritiskom. Skidam mojim starcima kapu do poda i zahvalna sam im do kraja života što me nisu niti krstili i što s ljigavcima nemam nikakve veze. Barem mi to daje neku utjehu kad čujem ovakve pizdarije.
Posljednje uređivanje od phiphy : 21.05.2012. at 09:06
mogu samo reći:
ajme nama gdje živimo!
golema je tuga hrvatske zbilje. jad, bol, nezaposlenost, nepravde, siromaštvo, a popovi i biskupi o izvantjelesnoj oplodnji kao da nema teških, važnih i bolnih tema o kojima se oni moraju brinuti i očitovati kao zagovornici pravednog i boljeg života naroda.
ajme, ajme, ajme...
jadan narod koji se da na taj način zavesti i potpisati bilo što prije nego što promisli svojom glavom. jer zapravo, većina naroda nema ništa protiv MPO...
nadam se da će im peticija uskoro propasti i da sa nekoliko tisuća na prevaru prikupljenih potpisa svćenici i biskupi mogu obrisati ... (znate već što)!!!
Posljednje uređivanje od Inesz : 21.05.2012. at 09:11
Jučer mi baš tata kaže da se u njihovoj crkvi danas održava neka vrsta predavanja ili tribine-nemam pojma kako bih to nazvala,u vezi mpo..
Imam užasnu potrebu doći tamo da čujem šta će tko pričati i naravno povesti dijete i napraviti scenu-jer najverojatnije ne bih izdržala..
A opet znam da ću se jako uzrujati...
i ja sam jučer to doživjela u osijeku.. tražili su od ljudi da potpišu to prije mise i nakon mise ..osjećala sam se tako tužno i kao tuđinac došlo mi da se ustanem usred mise i svašta im kažem.. mi se igramo Boga?? dragi Bog nam ne bi dao sve te mogućnosti da ne želi.. pa zaista čemu onda ljude liječiti od raka ili bilo koje bolesti? to onda nije igra Boga??
znam u svom srcu da Bog nije to rekao , a zemlja u kojoj živimo je zaista sramotna!
toliko sam u napasti otići na misu, ali neznam bi li izdržala te njihove laži a da opsujem žestoko. Samo bi sebe osramotila jer se ne bi mogla zaustaviti!
Blago tebi.... mene moji krstilii sad više ne mogu van iz te kriminalne organizacije.... kamo sreće ne idem u crkvu pa ne čujem te gluposti koje tamo govore.
moja djeca neće ni blizu crkve, a o raznim obredima nad djecom tipa krštenje i pričest da i ne spominjem... ni slučajno (oni ionako tu djecu ne priznaju)!!!
Posljednje uređivanje od Bluebella : 21.05.2012. at 10:16
toliko sam bijesna da je bolje da ništa ni ne pišem!
ovo su mali koraci prema krajnjem cilju potpune zabrane MPO! ne znam jeste li primijetili kako su se okuražili pa više ne pričaju samo o zabrani zamrzavanja i dostupnosti MPO single ženama već se direktno protive bilo kakvom obliku MPO! ali važno da stalno trube kako je ovo zakon koji se ne smije krojiti prema nečijem svjetonazoru! a što to oni rade nego pokušavaju silom, lažima, manipulacijama i obmanama progurati vlastiti svjetonazor kao jedini ispravan?! takvu zagriženost, netoleranciju i mržnju nisam mogla ni sanjati... FUJ!!!
Cure, ne bismo se osramotila kad bi se digle usred mise i otišle. Ja sam to jednom već napravila kad su vrbovali ljude da glasaju za određenu stranku. Ja se iskreno nadam da se to nije desilo i mojoj crkvi jer je naš svećenik super čovjek.
Ja ovaj vikend idem na krštenje, i iako neće biti mise, sve me strah da će svećenik svejedno nešto reći...Možda dio mene to i želi pa da iz protesta, ako skupim hrabrosti, izmarširam van iz crkve.
frka draga.... mislim da možemo biti sretni sad s ovim prijedlogom zakona i ovim trenutnim na vlasti... jer ako nam HDZ dođe opet na vlast (a mogao bi sa Karamarkom, on je veliki patriot i katolik a Hrvati vole takve) bit će nam veselo... ne bih se čudila da ukinu mpo...
btw.. avatar ti je presladakista ti
![]()
Posljednje uređivanje od Bluebella : 21.05.2012. at 10:27
svojevremeno sam srijedom išla na nekakvu kao duhovnu obnovu u crkvu, i tumačilo se o 10 zapovjedi i šta bi one značile u životu..i tako jedne srijede je bila riječ o zapovijedi " Ne sagriješi bludno"..i svećenik je govorio o spolnim odnosima,braku i začeću..Za njih ništa nije Božje dijete samo dijete začeto spajanjem muškarca i žene,znači nikakva MPO za njih ne dolazi u obzir..Objašnjenje je da nitko nema prava na dijete,samo Bog i Božja volja..eto..
i dotaknuo se zamrzavanja zametaka što je njima jednako abortusu!! gle apsurda!!!
tada još nisam znala da ćemo i mi bit jedan od parova koji će morati potražiti lječničku pomoć,ali sam bila zgrožena da više nisam mogla slušati i izašla iz crkve i nikad poslje toga nisam otišla na taj skup...Strašno!!!
A gdje da ja potpišem da želim novi pravedniji zakon,gdje?????
Nisu oni ni patrioti ni katolici.
Cilj je iz crkve izaći s toplinom u srcu, a ne s knedlom u grlu! Phipfi, čim moje uši čuju gluposti ja ti napuštam tu prostoriju i uopće me nije briga ako će se netko uvrijediti jer sam u tom trenutku JA UVRIJEĐENA. Ne bojim se ja ni doktora, ni policije, a kamoli popa! Blaženi popovi za vrijeme socijalizma - tad su bili daleko od vlasti ali bliže ljudima.
Čeznem za sekularnom državom. Nekad sam lagano sažalijevala Iran, sad sam izvan sebe što smo još gori i što se samozvani moralisti miješaju u ono o čemu nemaju pojma. Prema ovome što pišete, imam osjećaj da se Hrvatska katolička crkva profilira u fanatičnu sektu.
Nadam se da me neće uloviti španjolska inkvizicija, kao deklariranu ateisticu i pokušati me izliječiti kakvom lobotomijom u Najmodernijoj klinici za liječenje od homoseksualizma i ateizma, Kaptol bb.
Posljednje uređivanje od Jelena : 21.05.2012. at 10:41
nina70, isto sam i ja napravila kad više nisam mogla slušat o politici na misi jednostavno sam se digla i izašla iz crkve i više nikad se nisam vratila.Za mene je vjera jedno a crkva nažalost nešto sasvim drugo što ja više ne priznajem.I zato nema potrebe da mirno sjedim i slušam njihove nebuloze. A ovo što rade s peticijama je nešto strašno, ali budimo malo i mi realne, mi i dalje samo sjedimo.
X
Ja sam izišla iz crkve zadnji put kada mi je s oltara rečeno da glasam za HDZ. To je bilo još devedestih, poslije sam bila sve sretnija zbog te odluke, jer kamo su oni otišli je stvarno izvan svake pameti. Ne znam tko danas još ide u svećenike u RH, ali prema tome kamo idu, nije baš najbistriji sloj ljudi. Za Krešimira Miletića znamo kakav je bio u MIOC-u. Danas je odlučio u politiku, pa preko naših leđa.
Žao mi je da nas nije bilo više kad je Milinović operirao i doveo nas nepovratno u sramotnu situaciju. Još jednom hvala svima koji su nam tada pomogli!!! Oni koji su slijegali ramenima da se ništa ne može i da ih pustimo na miru da vibraju jedni drugima, za njih nemam nikakvo razumijevanje ni danas, kao ni tada.
Da nije krštenje nećakinje na kojem je moj mm kum, bez brige, letila bih i ja van, ovako se važem jer ipak sam tu potpora mm. Inače, i to je kompromis jer sam se zaklela da u crkvu više ne idem, bez obzira na prigodu (doduše, jedino tad sam do sad i odlazila), otkad je zbog njih zakon poslan u redovnu umjesto hitnu proceduru. Ali nisam računala s kumstvom mm.
Posljednje uređivanje od phiphy : 21.05.2012. at 11:14
joj i ja ovaj vikend imam krštenje nećaka...i samo se nadam da neće biti ispada svečenika
Ovo je stvarno postalo too much, zar nije to poticanje mržnje? Ma briga me što misle popovi ili neki Miletići ali da na to pozivaju građane to je već previše, mene već odavno ne vidi svećenik na misi a ni neće tako skoro
Moja najveća zamjerka i dalje ide ministru Ostojiću koji je svojim pozivom na javnu raspravu o zakonu priuštio pacijentima,kojima je potrebno primjereno liječenje i čekaju na njega već mjesecima,ovu tiraniju od strane KC i osoba vezanih na nju,sumnjivih poriva i još upitnijeg morala.
he he
mislim da bi KC zapravo htjela da stvori NaPro centre u kojima bi se liječila neplodnost za 500 eura
pa sad nastoji NaPro tehniku zgurati kao "liječenje" a na teret proračuna...
eto čisto da još malo zarade para...
a čitam danas u novinam da je Caritas otvorio ljekarnu u kojoj nema tableta za kontracepciju, ne drže jer se ne slaže sa jihovim nazorom...
Posljednje uređivanje od Inesz : 21.05.2012. at 14:16
To sto crkva govori i radi protiv potpomognute oplodnje zastrasujuce je.
Ali koliko god mi se ledi krv u zilama kad nam govore da potpomognuta oplodnja ne daje zivot nego smrt, toliko me uvijek iznova smrzne spoznaja da nije do njih nego do nas.
Evo odlicnog primjera za to:
Skidam mojim starcima kapu do poda i zahvalna sam im do kraja života što me nisu niti krstili i što s ljigavcima nemam nikakve veze. Barem mi to daje neku utjehu kad čujem ovakve pizdarije.Ja ovaj vikend idem na krštenje, i iako neće biti mise, sve me strah da će svećenik svejedno nešto reći...Možda dio mene to i želi pa da iz protesta, ako skupim hrabrosti, izmarširam van iz crkve.Kako moze netko tko je zahvalan onima koji ga nisu dali krstiti istovremeno davati svoju podrsku prilikom krstenja nekog drugog? A kako se u ovom slucaju radi o podrsci partneru znaci li to da ce ta ista osoba sutra krstiti i vlastito dijete?Da nije krštenje nećakinje na kojem je moj mm kum, bez brige, letila bih i ja van, ovako se važem jer ipak sam tu potpora mm.
Isključivo i jedino dajem potporu mm u situaciji u kojoj je kum. Mm je kum prvoj nećakinji, ateist je i znam da mu cijela situacija neće biti ugodna osim činjenice da će djetetu biti i malo više od strica.
Ako budemo te sreće da dočekamo naše dijete, ne, sigurno neće biti kršteno.
Iako, ne kužim baš 100% zašto si mene quotala. Iza svega napisanoga stojim 100% i ne, ne mislim da sam licemjerna.
Posljednje uređivanje od phiphy : 21.05.2012. at 14:45
Moram priznati da ne razumijem. U akciji Zajedno za plodnost nas je bilo stotinjak. Iz ovog ili onog razloga nije nas se skupilo više. Na mise se ide, iako ste tamo sotonizirani. Vjerojatno se i daju milodari, nek im se nađe, da mogu bolje financirati miletiće i slične. Zaslužili smo tretman kakav imamo, tko će te poštovati ako ne poštuješ sam sebe?
I da, hvala roditeljima što i ja nisam u toj mafijaškoj organizaciji. Phiphy, pozdrav tvojim roditeljima![]()
reny moram te potpisati
ali isto tako mislim da je vjernicima koji prolaze MPO postupke zapravo najteze
s druge strane upravo zbog toga vise ne idem u crkvu, iako sam sve obavila na vrijeme, i odgajana sam kak ti katolkinja, jer mi je licemjerno biti dio zajednice koja osuduje moje postupke
obzirom da oni nece promijeniti stavove ja se maknuh
i ne osjecam niti gorcinu niti zaljenje, a savjest mi je mirna
a ko je bio u pravu cemo vidjeti jednom valjda
Ljudi, fokusirajmo se.... ovo je otišlo u potpuno krivom smjeru.
Nećemo ovdje valjda raspravljati o tome da li će netko ići ili ne ići na misu, da li će netko ustati i izaći s mise tijekom krštenja ili ne ustati, hoće li netko i dalje biti vjernik ili ne.
A pročitajte ovaj članak!!! Iz današnjeg Novog lista. Ne radi mi link pa ga kopiram:
TRIBINA O UMJETNOJ OPLODNJI DO POSLJEDNJEG MJESTA ISPUNILA NADBISKUPSKI DOM Uzrok neplodnosti najčešće je psiha RIJEKA Tribina o umjetnoj oplodnji ispunila je do posljednjeg mjesta dvoranu Nadbiskupskog doma, a posebno je zanimanje probudila kod velikog broja mladih koji su došli poslušati izlaganja gostiju iz Italije. Ginekolog Antonio Salvatore Maria Oriente misli da se, gledano s ekonomske strane, a s obzirom na malu uspješnost liječenja previše novca ulaže u umjetnu oplodnju, a nedovoljno u prevenciju i kvalitetnu dijagnostiku neplodnosti.
Ni s medicinskog stajališta umjetna oplodnja nije opravdana jer nije najučinkovitija metoda liječenja neplodnosti. Umjetna oplodnja nastaje kao odgovor na neplodnost, ali ona zapravo ne daje život nego smrt, zaključio je dr. Oriente, aludirajući na sablasne brojke začetih ljudskih života koji nikada ne dobiju priliku živjeti. Liječnik smatra da je u 80 posto slučajeva uzrok neplodnosti psihičke naravi te bi prvenstveno trebalo postaviti pravu dijagnozu, što se nedovoljno temeljito čini. Nakon stručne analize ispričao je i osobno iskustvo ginekologa koji je i sam radio abortuse i umjetne oplodnje misleći da čini dobro. On i supruga nisu mogli dobiti dijete, dok nije promijenio stanje savjesti i razmišljanje, a dijete je tada došlo prirodnim putem.
O štetnim psihološkim posljedicama umjetne oplodnje govorila je dr. Cinzia Baccaglini, također iz Italije. Iznijela je brojna svjedočanstva žena koje su na razne traumatične načine proživljavale cijeli tijek tog procesa te posljedice koje su se kasnije odrazile na njihovu psihu, posebno u slučajevima kada bi postupak bio neuspješan.
Tribinu su organizirali Hrvatski savez za život, Hrvatski bračni i obiteljski savez te udruga Vigilare koja je pokrenula građansku inicijativu »I ja sam bio embrij«. Predstavnica Udruge Verica Kraš Villa smatra da je između opravdane želje za roditeljstvom i štetnih posljedica metode umjetne oplodnje potrebno znati pravu istinu i reći ne umjetnoj oplodnji. U inicijativu je uključen projekt održavanja tribina o umjetnoj oplodnji u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.
Taj talijanski "stručnjak" je u emisiji "Mir i dobro" izjavio da se MPO-om ne bavi od 2002. On je ginekolog i sa MPO-om nema nikakve veze, niti je ikada imao, a vrlo je izgledno da nikada niti neće. To su opsjenari, vračevi, koji zastupaju teze koje nemaju veze i uporište u suvremenoj medicini.
mene čak niti ne dira toliko šta crkva kaže, radi i njena zalaganja protiv mpo. oni su već odavno skrenuli s pravog puta. Mene dira to što naša vlada nema hrabrosti i odlučnosti i što nije ispunila predizborno obečanje!
Neću se uopće obazirati na Crkvu-ona je nas protjerala!!!
Samo ču ponoviti šta MM kaže: " kako je Gospa začela Isusa! Isto neprirodno po ovom šta oni sad govore! Nije bilo spolnog odnosa između dvoje ljudi nego je sudjelovala "treča" osoba!!""
Mislim da svatko od nas ima pravo prema svojoj savjesti podržavati folklor u crkvi direktno i plaćati predstave i maltretiranje manjina preko krštenja i milodara, dolaziti kao podrška ostatku familije u crkvu.
Najgore je što i od moje plaće ide Miletiću u džep i što tu ne mogu apsolutno ništa.
Sasvim legalno Vatikanskim ugovorom omogućavamo direktno uplitanje jedne nesekularne strane države u hrvatsko školstvo. To očito nije dovoljno, sad je na redu i zdravstvo.
Bit će zanimljivo pratiti koji će biti sljedeći korak prema srednjem vijeku. Možda će smjestiti homoseksualce u ustanove?
Kod nas nema šanse da se stane na zamrzavanju embrija. AIH recimo podrazumijeva masturbaciju (neponovljivi užitak u našim bolnicama...).
Slažem sa sa Kadaunom..ova rasprava je otišla u krivom smjeru.I ako mislite da sa svojim postom protiv crkve i pljuvanja istih postižete nešto pametno u borbi,onda ste u zabludi..
Nije bitno jel netko krsni kum i jel netko potpora nekome..Ja ću i dalje odlaziti u crkvu,imam potrebu zahvalit Bogu na svom djetetu i boli me briga za crkvu kao instistuciju kako će gledati na moje dijete jer znam da je i moje dijete Božje dijete..I ono je kršteno i svečenik koji ga je krstio to zna i totalno me podržao-a radi se o jednom relativno mladom svečeniku na visokoj poziciji..
Al nisam uopće htjela pisati i komentirati o tome..i molim sve suzdržite se komentirat moje gornje rečenice jer očito sam ovdje vanzemaljac sa svojim stavom...
Jučer sam pisala o tome da će biti u crkvi mojih roditelja tribina o mpo-ili ti umjetnoj oplodnji-kako ONI kažu..
Ja nisam išla..ali išla je moja mama..Sada me zvala i ispričala mi šta je bilo.Naprosto ne mogu sve prenjeti jer sam preuzbuđena..
Na tribini je bio jedan mladi sociolog,neki doktor iz Petrove i neki valjda svečenik sa Kaptola koji je doktorirao na etici-nešto tako..Taj zadnji ima hitlerovske manire i doslovce isti sistem govora kao hitler-pravo ispiranje mozga..
Počelo je ispiranje mozga u pravom smislu i ona je već bila na pravom putu za izać van,ali skulirala se i ostala do kraja..
Na kraju kakti predavanja,mogla su se postavljati pitanja.
Nitko se nije javio i oni su se već kao počeli dizati i odlaze..kad evo moje mame..
Uglavnom,ona sama se čudila kako je imala dar govora-ona je njih na kraju toliko "izmrcvarila" da nisu znali šta bi joj rekli,pogotovo onaj hitler koji je na kraju počeo mucati..
Pitala je onog doca iz Petrove za točne podatke,a on je počeo brljat da zna sam za Petrovu,da je bilo oko 700 postupaka-valjda za prošlu godinu,da je jako mali postotak uspješnosti..bla,bla...
Naravno da se predstavila kao baka jednog ivf unuka..
Ma..ne mogu sve ni napisati koliko sam uzbuđena.Oni kažu da se peticija mora potpisati i da će oni svaki zakon koji njima nije po volji srušiti!!???
Mama ga je pitala zaštpo ne ruši zakon o radu nedjeljom,kada ta majka koja ima obitelj u 13h mora biti u nekom shoping centru i posluživat one koji ne znaju šta bi sami sa sobom!!??
Pitala ga je zašto kad njega nešto boli,zašto on ide doktoru..pa to je Božja volja da se razboli čemu tražiti pomoć doktora!!??
Poanta je da oni nisu niti u peti očekivali da će se netko uopće pojaviti na tribini i usprotiviti se!!
Dakle,i to je način borbe..onaj tko može neka ide na takve tribine i neka se digne i nešto kaže.
Bilo je ljudi koji su u crkvi bili "protiv" onog što je mama rekla,a kad su izašli van,totalno drugi komentari!!??
Ljudi se boje bilo što reći protiv crkve,valjda se boje da ne bi gorili u paklu..Mislim,i ti svečenici su ljudi od krvi i mesa-helou......ti ćeš meni reći šta ja smijem šta ne smijem!!??
Prvo treba počistiti svoje dvorište koje je puno smeća,a onda gledaj u susjedov!Tek tada mi mogu pričati o moralu,prije ne..
mia74, bravo za tvoju mamu i svaka joj čast na ovome. I nije problem u crkvi, problem je u ljudima koji ovo potpisuju bez da se informiraju i raspitaju o čemu se to točno radi. Pa se onda dogodi da jedna bakica potpiše ovo, a doma ima IVF unuka. Potpisala zato jer je gospon svećenik tako rekao...![]()
ovi posljednji postovi su lijepo pokazali da svaka pacijentica/pacijent mora dobro promisliti o sebi i zapitati se smije li si dopustiti (više) tu privilegiju da u borbi za svoje zdravlje i reproduktivno pravo ne uključi svoj razum, ne podigne svoj glas, ne upotrijebi svoje (već ionako namučeno) tijelo za izlazak u javni prostor - sve u svrhu da postane vidljiva u ovom društvu. koliko god se radi o intimnoj stvari i koliko god ovakva borba bila iscrpljujuća (već je liječenje iscrpljujuće, a kamo li je borba za osnovna građanska prava).
na žalost veliki se "protivnik" nameračio na vas, protivnik koji je financijski i u ljudstvu puno jači od vas. ne smiju vas zavaravati ti pojedinačni izljevi nekakve "kolegijalnosti" od pojedinih svećenika. pojedini svećenici nemaju tu moć upravljati niti odlučivati niti mijenjati ono što je donešeno u gornjim nivoima moći. u crkvi ne vlada demokracije, nego hijerarhija. oni vama naklonjeni svećenici vama možda donose taj (prijeko potreban) duševni mir i osjećaj da niste usamljeni i (potpuno) odbačeni, ali u političkom kontekstu, dapače, koliko god to činili najdobronamjernije, svojim djelom ovi svećenici samo doprinose jačanju te organizacije. najprije jer se vi zbog njih ustručavate zauzeti jasni i glasniji stav. ne može vas biti briga što crkva misli (dok je bog na mojoj stani), kad je očigledno da ta crkva djeluje ovako kako djeluje i da nema namjeru u tome stati. a ni bog se tu nešto pretjerano ne upliće. imate li vremena čekati da netko drugi umjesto vas preuzme stvar u svoje ruke, pa makar to bio i svevišnji? ne znam, odgovorite sami... pretpostavljam da će se moje riječi ionako protumačiti na pogrešan način...
mi, koji nismo u tim postupcima, pa i oni među nama koji ne pripadamo (barem "dušom") toj organizaciji smo voljni pomoći i razumijemo sve vaše brige, strahove i nedoumice. razumijemo da vam nije lako odbaciti vašu vjersku potrebu (niti to itko zahtijeva od vas). zato rekoh, morate prvo sami sa sobom vidjeti i shvatiti i posložiti si činjenica kakve uistinu jesu, a ne kakve bi vi voljeli da budu (i kakvi možda jesu u vašem mikrokosmosu) i onda se pozicionirati i odlučiti kako ćete nastupati. ako će to biti kao do sada, ni vamo ni tamo, dok se oni tamo lijepo grupiraju i postaju sve glasniji... ne znam kako će sve završiti.
kukanje, proklinjanje i samosažaljevanje sigurno nije način doći do svojih prava.
Posljednje uređivanje od mama courage : 22.05.2012. at 09:36
http://www.emetkovic.com/21052012/mn...o-deklaraciju/
pa tko ima zeludac nek cita!!!!
Pa šta se u stvari želi postići sa svim tim potpisivanjima?! Šta stvarno postoji šansa da se sruši taj zakon?!? Da se u potpunosti zabrani mpo u hrvatskoj?!
Postoji teoretska šansa da se sakupi dovoljan broj potpisa za referendum o zakonu o MPO.
(premda mislim da se ovo sada ne sakupljaju potpisi za referendum nego za .. nemam pojma što !?)