ajme,svašta se izdogađalo.kad sam ga nazvala da pitam kad da dođem na posao,rekao je da nemoram,da je to stvar dogovora i njegove odluke.a on je odredio mjesec dana otkaznog roka kojeg neće da odrađujem i dat će mi gospodarski otkaz kao tehnološki višak(par put mi je naglasio da mi time daje pravo na prava na birou).i to je to.ja sam mu na to rekla da sam mu dužna odraditi 2mj. otk. roka s obzirom na staž od 8god,dalje nisam stigla,i tu je krenulo..rekao je (sam) da kaj se tiče tog mog staža,ja imam pravo i na neku otpremninu.ja kažem da znam,a on meni da se ja slobodno posavjetujem sa kim god želim,pitam koga god hoću ali ako mu budem komplicirala i tražila neka svoja prava da će me prisiliti da sama dam otkaz a onda da gubim sve i nemam pravo na ništa.kaže da će mi raditi takve neugodnosti na poslu da neću izdržati raditi u tim uvjetima.suprug je poludel i otišli smo do njega ,pital ga je zašto mi prijeti,ja sam ga lijepo pitala zašto se nemremo kulturno raziči,ko normalni ljudi.ništa,rekao je da mi neče reči ništa.ujutro me šefica zvala da se sutra pojavim na poslu da im odradim otkazni rok od mjesec i pol dana,ok pristala sam.da bi me opet začas zvala na kavu da se probamo dog. normalno.hvala bogu,pristala sam i pričale smo više od sat vremena..njoj je žao ali nemože mi pomoći.uglavnom,on ne želi da se ja vratim raditi,pod nikakvim uvjetima.neka pustim mjesec dana otkaznog roka da prođe,nemoram odraditi i to je to.jer inače,ako budem komplicirala rekao je šef da mi bude zagorčal tako da će me vratiti na posao,i prvo mi smanjiti plaću na minimalac,a zatim me ubrzo optužiti za krađu novaca.i dobit ću izvanredni otkaz odmah,a u radnoj knjižici ćemi pisati razlog otkaza krađa.pa nek procijenim dali mi se splati navlačiti s njime po sudu i tamo tražiti svoja prava.bila sam šokirana mada sam mogla očekivati tako nešto od njega.rekla sam joj da pristajem na gospodarski otkaz ako unutra uvrste i otpremninu,pristala bi na mj. dana(plačenog) neodrađenog otkaznog roka.rekla je da razumije da imam pravo na neku otpremninu i da me nebi zakinuli za tako nešto(?),i da će sutra sastaviti otkaz i zvati me da dođem.uzet ću to doma,pročitati i ako unutra ne stoji otpremnina pitat ću ju da tako nismo dog.a ako budu odlučni u tome da mi nedaju,odlazim sa svim papirima u državni inspektorat da me inspektor rada savjetuje što da učinim.ako treba angažirati ću odvjetnika,ali tamo se ne vračam.takve pretnje,najave "kaj me čeka ako budem komplicirala",to nemrem tolerirati.užasno nemočno se osječam,a najgora od svega je ta nepravda..on meni predbacuje što sam ja sad odlučila imati bebu,a on je zbog mene potrošio deset tisuća kuna i puno živaca da nauči poslu ženu koja me zamijenila da bi ona nakon 4mj.dala otkaz.pa nisam ja kriva što žena nije htjela trpjet njihove hirove,otišla je tamo gdje joj bude bolje.ponekad mislim,bolje da prihvatim takav otkaz samo da ih se riješim.a opet veliki dio mene ne želi mu dati da se izvuče samo tako.