Imate li knjižnicu u blizini? Naši su u Kranjčeviću (Zapoljska) godinama imali glazbene radionice petkom... Ne znam točan raspored, ali nije ni važno. Vjerojatno bi se i po drugim knjižnicama moglo naći tako nešto. To je besplatno, jedino treba imati iskaznicu knjižnice (50 kn godišnja članarina - to stvarno nije puno).
Budući da moji dečki nisu išli na mali zbor ni bilo što slično, ovo im je bilo sjajno - udaraljke, gitara i pjevanje, ponekad sintić i tako - prema željama polaznika. Animatori na dječjem odjelu - teta Irena(uglavnom likovne radionice) i striček Željko
(uglavnom glazbene radionice) puno su nam značili. Radili su oni i igrokaze i svašta - djeci je ta knjižnica bila okupljalište.
Inače, malo se raspitaj ima li kakav mali zbor u blizini. To ekipa u vrtiću obično zna. Kod nas je puno vrtićanaca pjevalo u Kikićima (Peščenica), a ne znam za istočni dio grada... Na pamet mi padaju Pahuljice, Trešnjevački (sada Zagrebački) mališani i slično. To je dobra alternativa za klince koji imaju smisla za glazbu prije nego dorastu do upisa u redovnu glazbenu školu. Ne znam koliko košta tako nešto, ali čini mi se da su cifre simbolične.